Tabu -

Novinarka ne brije dlake već tri godine - na prozivke kaže: "Pipni mi bradu"

Umetnica, novinarka i preduzetnica Betani Burgojn iz Eseksa prestala je da se brije 2018. godine, a u tome istrajava i dalje.

Izvor: index.hr
Podeli

Svakodnevno trpi osude okoline, često joj govore da izgleda kao muškarac, ali ovu 30-godišnjakinju to nije pokolebalo, već onima koji su skeptični prema njenom izgledu dopušta da joj pipnu bradu.

Sve je počelo tako što je prestala da brije noge i pazuhe, a zatim je odlučila da pusti i dlake na bradi. Sada ima bradu dugačku 3 centimetra, piše "Daily Mail".

Betani su sa 29 godina dijagnostifikovani policistični jajnici, stanje koje uzrokuje hormonsku neravnotežu, koja utiče i na intenzivniji rast dlaka na telu.

Ona svojim primerom želi da pošalje poruku drugim ženama da je takvo stanje normalno te da i one mogu da prihvate svoj prirodan izgled.

Na društvenim mrežama redovno deli svoju priču sa nekoliko hiljada pratitelja. Pokrenula je i radionicu "The Sassy Show" na kojoj kroz različite vežbe podstiče i druge da prihvate svoje telo.

"Kad ljudi pitaju za moju bradu, to često rade uz osudu ili kroz zadirkivanje da sam muškarac ili pretpostavkama da prolazim kroz promenu pola. To sve naglašava rodne binarnosti koje postoje u našem društvu, pa zbog toga nastojim da budem strpljiva i transparentna u odgovoru tim ljudima. Objasnim im da sam dlakava žena, kojoj ne smeta što je dlakava. To obično vodi do komunikativnijih i otvorenijih razgovora o tome zašto pretpostavljamo da žene ne bi trebale da imaju dlake", objasnila je Betani.

"Želim da žene shvate da mogu da troše svoje vreme i novac na daleko važnije stvari u životu, da se njihovo samopoštovanje nikada ne sme da se bazira na uklapanju u nametnute ideje o ženskoj lepoti", poručuje Betani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu