- PR članak -

Postavljen Skajkliner, inovativni prečišćivač vazduha

Grad Beograd i Mozzart prepoznali su značaj ove inovativne tehnologije.

Izvor: PR
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu postavljen je prvi uređaj za prečišćavanje vazduha "skajkliner".

"Ovaj inovativni uređaj, koji će doneti efekat planinskog vazduha u srcu grada, za 24 sata prečišćivaće čak 180.000 metara kubnih vazduha", objavio je sinoć zamenik gradonačelnika Goran Vesić na Fejsbuku.

Foto: Promo
Foto: Promo

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojoj je cilj smanjenje zagađenja vazduha i da je ovo godina u kojoj će ekologija definitivno biti u fokusu.

"Predstoji nam mnogo posla, ali bićemo istrajni, jer je naša obaveza kao društva da brinemo o životnoj sredini i da je sačuvamo za generacije koje dolaze", rekla je Vujović.

Foto: Promo
Foto: Promo

Ovakve i slične prečišćivače imaju vodeće prestonice sveta, a Beograd je, kako je dodao, dobio svoj zahvaljujući donaciji kompanije Mozzart.Ovaj projekat pozicionirao je srpsku prestonicu rame uz rame sa evropskim metropolama - Rimom, Milanom, Londonom i Berlinom, naveo je Vesić.

Kako je objasnio, ovaj svojevrsni "čistač neba" uz pomoć slobodnog ozona i patentirane jonske tehnologije, usisava preko 75 odsto najopasnijih čestica iz svoje okoline (PM1, PM2, PM10), zadržava ih u aparatu, a zatim ispušta prečišćen vazduh, stvarajući oko aparata oazu čistog vazduha.
Vesić je dodao da će Gradski zavod za javno zdravlje vršiti merenja kvaliteta vazduha u području koje pokriva "skajkliner" kako bi se pokazala njegova efikasnost.

Foto: Promo
Foto: Promo

Grad Beograd i Mozzart prepoznali su značaj ove inovativne tehnologije.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Uređaj će prečišćavati vazduh na jednoj od najprometnijih lokacija u gradu, koja je okružena velikim saobraćajnicama, a ujedno će konstantno slati poruke koje podižu eko svest kod naših sugrađana i podsećaju da zaštita životne sredine kreće od nas samih, da svaki pojedinac može mnogo da doprinese", istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

strana 1 od 8 idi na stranu