- PR članak -

Stiže proleće - pravo vreme za ugradnju nove pvc stolarije

Bliži se sezona radova u građevinarstvu. Proizvođači i prodavci kvalitetne pvc stolarije uveliko se pripremaju. Pre nego što krenete u kupovinu, pročitajte nekoliko saveta i smernica koje Vam nudimo.

Izvor: PR
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Možda već imate nove prozore i vrata, a možda se još niste odlučili na korak da zamenite postojeće. Pre svega, nova pvc stolarija pruža mnoge prednosti i obezbeđuje bolji kvalitet života. Da počnemo od uštede novca. Svakog meseca, kada stignu računi za struju i grejanje, svi oni koji nemaju kvalitetnu stolariju dobro znaju da bi oni bili manji ukoliko bi imali prozore i vrata koji pružaju bolju toplotnu izolaciju. Vlasnici stanova sa daljinskim grejanjem ponekad imaju potrebu za dogrevanjem uz pomoć dodatnih toplotnih izvora i to samo zato što imaju lošu stolariju. Ukoliko biste svoje stare prozore i vrata od terase zamenili novim od pvc-a, sve bi bilo drugačije. Dobra toplotna izolacija sprečila bi prodor hladnog vazduha unutra u daleko većoj meri i na taj način, sobe bi duže bile zagrejane. Novčana ušteda je tolika da se ulaganje u ugradnju nove, kvalitetne pvc stolarije isplati veoma brzo.

Pvc vrata i pvc prozori nisu komplikovani za održavanje. Dok drvenariju periodično morate farbati i premazivati zaštitnim lakovima koji joj produžavaju vek trajanja, sa pvc-om nije takav slučaj. Ne samo da ovu stolariju nije potreno farbati, već je ona znatno otpornija na vlagu spolja, kao i na sve atmosferske prilike.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako izabrati nove pvc prozore

Najvažnije je da uzmete prave mere. Zapamtite da novi pvc prozori i vrata od terase ne moraju biti istih dimenzija kao stari, drveni. Ukoliko imate stare roletne, njihove kutije zauzimaju više mesta u poređenju sa kutijama od novih plastičnih roletni, koje prate pvc stolariju. S tim u vezi treba imati u vidu da će novi pvc prozori, svakako biti većih dimenzija kako bi se popunila postojeća rupa na zidu. Takođe, zamena prozora je prilika da povećate njihovu površinu i raspored. Ako ste dosad imali jedan veliki dvokrilni prozor, na njegovo mesto možete postaviti tri jednokrilna. Ukoliko je tehnički izvodljivo, povećajte otvor na zidu i postavite prozore većih dimenzija, na taj način prostorija dobija znatno više svetlosti. Pre kupovine konsultujte se sa stručnjacima o tome šta je najbolje za Vas i prema tome naručite pvc prozore i vrata odgovarajućih dimenzija. Kada se posao poveri nekome ko nije toliko pedantan, dešava se da se da novi prozori budu manjih dimenzija nego što treba zbog čega se naknadno moraju popunjavati rupe sa strane ili odozgo. Do ovakvih grešaka često dolazi upravo zbog toga što se zanemari veličina kutije starih roletni. Stoga, poslujte isključivo sa profesionalcima koji nude provereni kvalitet proizvoda i usluge. Sve ćete ih najlakše naći na veb-sajtu mirandre.com gde su detaljno prezentovani zajedno sa kompletnom ponudom proizvoda sa cenama. Kupovinom kod najboljih domaćih proizvođača obezbeđeni ste i po pitanju naknadnog servisiranja pvc stolarije.

Kako odabrati boju pvc stolarije

Postoji mišljenje da je pvc stolarija obavezno bele boje. Ovo je zabluda mnogih. Bela je samo najpopularnija boja kada su u pitanju pvc prozori i vrata. Međutim, osim nje u ponudi su razne druge nijanse. Ukoliko imate tamne podove i smatrate da bi se uz njih bolje uklopila neka slična nijansa, onda nema razloga za brigu jer ćete kod najboljih proizvođača brzo pronaći baš to što tražite. Posle bele, tamno braon je najtraženija boja pvc prozora i pvc vrata. Razne nijanse sive, takođe su veoma interesantne jer se lako uklapaju u razne postavke enterijera. Nemojte žuriti, razmilite i donesite pravu odluku.

Imajte potpunu kontrolu

Kada renovirate stan ili kuću, najbolje je da sve što ste zamislili uradite odjednom. Ukoliko neke poslove odložite za narednu godinu, desi se da se oni ne realizuju u zamišljenom roku. Slično je sa kupovinom novih pvc prozora i vrata. Naime, sve prateće elemente nabavite u ugradite odmah. Pre svega mislimo na roletne i komarnike. Kada se radovi oko ugradnje završe, Vi ne morate više o tome da razmišljate. Dodatni elementi koji su u prodaji, veoma su kvalitetni i savršeno se uklapaju sa Vašom novom pvc stolarijom. Komarnici nisu neophodni, ali su izuzetno korisni. Umesto da koristite razna hemijska sredstva, oslonite se na fizičku barijeru koja sprečava ulazak insekata tokom sezone. Leti možete čitavu noć držati otvorene prozore i vrata od terase, bez bojazni da će roj komaraca poremetiti vaš miran san. Što se tiče roletni, njihovu ugradnju nemojte odlagati, već sve uradite istovremeno. Kako biste u potpunosti uživali u svim prednostima nove pvc stolarije, obezbedite i kontrolu nad prodorom sunčevih zraka. Plastične roletne su veoma lagane, te se ne zaglavljuju često, a pružaju odličnu zaštitu od jake dnevne svetlosti.

Za kraj podsećanje: pvc stolarija je jeftina samo zato što sirovine od kojih se ona pravi nemaju visoku cenu. Uprkos povoljnoj ceni, novi pvc prozori i pvc vrata najboljih proizvođača imaju vrhunski kvalitet uz višegodišnju garanciju. Sada je pravo vreme da stare prozore i vrata zamenite novim!

strana 1 od 11 idi na stranu