Nauka -

Stojiljković: "Ovo je planeta virusa i bakterija, mi smo njihovi uljezi" VIDEO

Čovek je oduvek sanjao da bude besmrtan, a naučnici su se trudili da mu, s vremena na vreme, podgreju tu nadu. Mnogo je teorija kako bi to izgledalo u praksi, od genetičkog inženjeringa, preko holograma, do eksperimenata sa crnim rupama, gde bi prošlost, sadašnjost i budućnost postojali istovremeno.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/AndrewLozovyi
Foto: depositphotos/AndrewLozovyi

Stanko Stojiljković, urednik časopisa "Galaksija", naveo je da je moguće pobediti virus, jer nauka uvek ima rešenja, i poziva se na članak magistara Danice Stevanović "Korona simfonija", koja objašnjava šta mora da se uradi da se virus ne bi naselio u telu.

Navodi da su Kinezi ukazali na biološku inteligenciju virusa i bakterija da se prilagode, i dodaje da su virusi i bakterije su ovde četiri milijarde godina.

"Ovo je njihova planeta, a mi smo došljaci, mi smo njihovi uljezi", smatra Stojiljković.

Ono što ga je brinulo sve vreme je protivrečnost u naučnoj zajednici i dodaje da je veliki zadatak nauke da približi običnom svetu činjenice i informacije a ne da ga zastrašuje i zbunjuje.

Na temu besmrtnosti, Stojiljković smatra da čovek neće biti besmrtan na način na koji je opisan u Bibliji.

On je govorio o digitalnoj besmrtnosti, odnosno da ćemo u virtuelnom svetu u budućnosti imati sve ličnosti koje su ikada postojale pretvorene u nule i jedinice, odnosno bitove, sa kojima možemo da komuniciramo.

Pogledajte prilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu