Ljubimac -

Najduže čekaju na dom: Danas je dan crnih pasa

Širom sveta 1. oktobar se obeležava kao Dan crnih pasa kako bi se podigla svest o udomljavanju ovih pasa i prevazilaženja predrasuda

Izvor: petmagazine.rs
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphotos/ AndrewLozovyi
Ilustracija/Foto: depositphotos/ AndrewLozovyi

Crni psi su doista, bez suvišnih i preuveličanih komplimenata, vrlo često najlepši psi, najpametniji, najposebniji i najverniji, piše Petmagazine.rs.

Međutim, kao i kod crnih mačaka, tako i kod crnih pasa postoji verovanje da donose nesreću, i udruženja za zaštitu životinja i prihvatilišta u celom svetu muku muče sa udomljavanjem crnih pasa. Nazivaju ih psima koje je teško udomiti i kažu da ni njima nije jasno zašto se to događa.

Iako boja pasa ne igra nikakvu ulogu u njihovom karakteru ili zdravlju, oni nažalost najduže čekaju na dom. Razlike između crnih pasa i pasa druge boje zapravo uopšte nema, osim u boji dlake.

Zapamtite, crni psi su kao i drugi, puni ljubavi i bezuslovno će vas voleti i biće vam zahvalni za pruženi dom.

Izgledaju misteriozno, jednostavnije ih je "držati" čistim, odlično izgledaju na fotografijama, prirodne su grejalice - naučnici kažu da crna boja privlači i apsorbuje toplotu, bićete primećeni u društvu i slobodni su za udomljavanje u svim veličinama!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu