Ljubimac -

Čovek s velikim srcem: Ostao bez psa, pa udomio životinje koje niko ne želi FOTO

Nakon što je pre sedam godina ostao bez svog voljenog psa Volfganga, Stiv Greg iz Denvera počeo je da spasava i udomljava starije pse pružajući im dobar dom u poslednjim godinama života.

Izvor: B92
Podeli

Fotografije svoje "pseće zajednice" počeo je da objavljuje na Instagramu, a broj pratilaca rastao je iz dana u dan. Stiv na ovoj društvenoj mreži trenutno ima više od 900.000 pratilaca, a svima je zanimljivo da je, osim pasa, udomio i svinju, dva zeca, dve patke, četiri kokoške, dve mačke i ćurku koja ima 20 kilograma.

Svoju priču Stiv je podelio u knjizi "Jedan jedini Volfgang".

Kada je njegov pas Volfgang uginuo, Stiv je želeo da uradi nešto dobro pa je otišao u azil i udomio jednog psa, prenosi Kliks. Njegova zajednica ubrzo se proširila, a Stiv je počeo da objavljuje fotografije pokazujući kako izgleda njegova svakodnevica sa životinjama.

"Ja sam poslednja osoba za koju biste očekivali da postigne uspeh na društvenim mrežama. Sve je bilo spontano, reakcije su bile pozitivne. Nisam nameštao fotografije, svaki dan je drugačije kada imate toliko ljubimaca. Ponekad dođem u dnevni boravak i vidim da kokoška sedi na psu pa to fotografišem", rekao je.

Njegova priča inspirisala je i druge ljude da počnu da udomljavaju starije pse, a njegova popularnost dovela je do toga da Stiv napiše knjigu u kojoj govori o tome da treba vrednovati stare stvari, a ne samo tražiti nešto novo.

Životinje koje žive u Gregovoj maloj zajednici imaju dve prostorije u kući u kojima borave dok je on na poslu.

"Ljudi se uglavom čude i ne mogu da veruju koliko životinja imam u kući. Svi osim ćurke su u kući, ali ja sam zaista uredna osoba i sve imam pod kontrolom", rekao je Stiv, koji priznaje da ne bi mogao da funkcioniše bez pomoći spremačice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu