- Komentari -

Srpska novinarka zbog vica o Titu bila na Golom otoku dve i po godine: "Devojkama su otpadali zubi"

Jovanka Ženi Lebl (1927—2009) je bila srpska novinarka jevrejskog porekla. U vreme Drugog svetskog rata je uhapšena i odvedena na prinudni rad u Nemačku. Posle rata je kao novinarka "Politike" uhapšena zbog vica o Josipu Brozu Titu koji je jednog jutra rekla svojim kolegama u redakciji.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Нисам ни сумњао да ће се јавити поштоваоци лика и дела највећег сина наших народа и народности. Господо, ја сам ради вербалног деликта заглавио у затвор 1985. године, прекршајно. Извукло ме то што сам био на јавном месту, да се то десило у приватном дворишту гонили би ме кривично. Југославија је могла опстати да се либерализовала до половине шездесетих година. Након тога је све кренуло низбрдо, само што људи нису схватали да су кола незаустављиво кренула низбрдо. Те бајке о комунистичком рају у коме сте живели причајте неком другом.
    (Зоки, 28. decembar 2022 03:14)

    # Link komentara

  2. Po čemu su to rusofili "dupelisci i sluge" kad Rusija nikada nije vladala ovim prostorima ili bila okupator da bi im se bilo ko uvlačio, apsolutna gluposti i zamena teza...
    (Miloš Bg, 22. decembar 2022 23:57)

    Rusija nije ovde bila okupator jer to Tito nije dao! Šta da kažu ostale zemlje Istočnog bloka, zato su danas sve u NATO jer im je dosta ruske čizme zauvek.
    (Veteran, 23. decembar 2022 11:14)


    Poistovećuješ lični sukob Tita i Staljina se okupacijom, hahaha, smešno, vi titoisti ste zaista jadni sa svojom argumentacijom, osim toga ni Tito ni Staljin nisu bili Srbi, a ni Rusi, ne znam šta se nas Srba i Rusa tiču nesporazumi i lični sukobi hrvata i Gruzijaca, osim toga da su Sovjeti hteli da nas okupiraju 48. oni bi to i učinili, te svoje titoističke bajke i mitove o Titu kao nadčoveku, koji je rekao "NE" Staljinu, zadržite za sebe. Jugoslavija nikad nije bila Srbija niti je Sovjetski Savez bio Rusija.
    (Miloš Bg, 27. decembar 2022 16:53)

    # Link komentara

  3. Po čemu su to rusofili "dupelisci i sluge" kad Rusija nikada nije vladala ovim prostorima ili bila okupator da bi im se bilo ko uvlačio, apsolutna gluposti i zamena teza. Dupelisci i sluge su samo oni koji se dodvoravaju okupatoriu i agresoru, a Rusi to ovde nikada nisu bili za razliku od okupatora sa zapada.
    (Miloš Bg, 22. decembar 2022 23:57)

    Nisu ni Amerika, Velika Britanija ni Francuska vladali ovim prostorom. Vladali Nemci, Austrijanci, Turci, Madjari. A nekako Srbi vise vole danas Madjarsku pa cak i Tursku vise od ovih sa zapada.
    (Vela, 23. decembar 2022 18:11)


    Amerikanci imaju svoje okupatorske jedinice dole na srpskom Kosovu i Metohiji, i kako da onda nisu okupatori, a to što su bili agresori, jel i to nećemo da im računamo. Dakle, argumenti druge Srbije su kao i uvek sušta besmislica i ko uopšte kaže da Srbi imaju bilo kakve simpatije prema Mađarskoj i Turskoj, možda ta pomenuta druga Srbija, ali pravi Srbi, u koje ubrajam i sebe, svakako da ne.
    (Miloš Bg, 27. decembar 2022 16:45)

    # Link komentara

  4. Yugoslaviju su rasturili domaci i strani izdajnici i lopovi. Trbalo je i vise od dva Gola Otoika procenjujuci sadasnju situaciju.
    (Mile, 27. decembar 2022 13:26)

    # Link komentara

  5. osta vise lazi o Titu. Da se vrate oni stari komunisti iz 1945 i da ''isteraju'' ove danasnje megalomanske lopove. Upropasceno skolstvo, zdravstvo, moral, sve. Danas je bplje ovce cuvati nego raditi kod gazde. Nema ni sindikata i radnickog saveta, ni radnickog prava. Ali zato svo pravo imaju pederi i lezbejke.
    @(Janko, 24. decembar 2022 18:45)

    Navedi mi samo jednu jedinu "socijalisticku" zemlju gde se lepo zivi ? Severna Koreja ? Kuba ? Stanje u kojem se nalazimo je sasvim normalno, kad preskocis 100 godina drustvenog razvoja i uvedes jedan neprirodni sistem zasnovanom na dekretima, kreditima i fantaziranju. Jos smo dobro i prosli, koliko se kralo i dzabalebarilo.
    (razvoj, 27. decembar 2022 08:02)

    # Link komentara

  6. A sto se tice Golog Otoka, na njemu je bio Alija Izetbegovic koji je 90tih dobio odresene ruke da sprovede ono sto je planirao pre i u zatvoru, isto tako i Tudjman nije bio na Golom Otoku, ali je bio zatvoren, kad su raspusteni zatvori sta se dogodilo ? Mislite malo svojom glavom.
    (seljadin, 24. decembar 2022 13:09)

    I šešelj je bio u zatvoru....
    (drmr, 26. decembar 2022 18:10)

    # Link komentara

  7. GDP per capita SFRJ pred raspad je bio nizi nego Cehoslovacke. Danas su Cesi i Slovaci (ako uracunamo inflaciju) prilicno bogatiji od tog nivoa 1989. kao i Hrvati i Slovenci, ovi ostali... Ne.

    Zato imate jugonostaglicara u zemljama istocne SFRJ, a na zapadu SFRJ ih nema.
    (Realno, 26. decembar 2022 15:47)

    # Link komentara

  8. Измишљотина??? Лично читао пресуду од суда на папиру једном члану моје најуже фамилије. Тамо 60 и неке испричан виц о Титу у некој кафани у ситним сатима, а после неких месец дана дошло суђење и пресуда за 21 дан затвора због вица о Титу. Ту пресуду и дан данас чувамо. Прича и књига о голом отоку има колико хоћеш, без обзира на ову жену. Човек је докуменовао по ОЗНА списима преко 70 хиљада убијених када је рат већ завршен. Дакле доказа о комунистичким злочинама колико хоћеш. И ти имаш образа да стајеш у одбрану тим масовним убицама.
    (mr, 23. decembar 2022 11:16)

    Poslednji politički zatvorenik sa Golog otoka je otpušten 1956.godine, i od tada postaje klasični zatvor do 1988. u nadležnosti SR Hrvatske.
    (Baby Joža, 26. decembar 2022 13:33)

    # Link komentara

  9. Vi mladji ste nesto culi a mi stariji smo ziveli i u vreme Tita i ostalih na ovamo. Gde je bio najbolji zivot. Pa u vreme Tita normalno. Jos imam stvari i belu tehniku koju sam tada kupio. Prvo sto je bilo jeftino drugo sto je bio kvalitetno. Sada ne treba ni pisati kako zivimo. Manji broj zivi super mnogi jedva prezivljavaju, cene divljaju.
    (Zoran, 26. decembar 2022 09:35)

    # Link komentara

  10. Milos Bg... Ne postoji bratski narod. Ili imas svog brata u porodici ili ne. Pustite price o bratskim narodima. Evo vidite Ukrajinu i Rusiju." Bratski" narodi koji se toliko vole, da ce se medjusobno istrebiti, samo zato da bi se dokazalo to njihovo bratstvo.
    (Ruski fil, 25. decembar 2022 11:32)


    Imaš legitimno pravo da izneseš svoje mišljenje, kao i svako drugi, pa između ostalog i ja, ali ja lično mislim da postoje bratski narodi tako da ni ti kao ni bilo ko drugi neće moći da mi nametne svoje mišljenje, naročito ne ako je ono oprečno od mog i ako se ne bazira na činjenicama.
    (Miloš Bg, 26. decembar 2022 00:04)

    # Link komentara

  11. Ali, znate kako se živelo u Jugoslaviji?!
    Raj na zemlji, samo što ne
    (Jugonostalgija je dijagnoza, 24. decembar 2022 16:19)

    GDP Jugoslavije iz 1991. (godina raspada i haosa) veci od zbira GDP svih republika i pokrajina u 2022. i to za 16 milijardi evra... Pa znas, sta, izem vam ja tu evropsku uniju i strane direktne investicije... :)
    (naravno da je bilo bolje u YU, 25. decembar 2022 19:32)

    # Link komentara

  12. Milos Bg... Ne postoji bratski narod. Ili imas svog brata u porodici ili ne. Pustite price o bratskim narodima. Evo vidite Ukrajinu i Rusiju." Bratski" narodi koji se toliko vole, da ce se medjusobno istrebiti, samo zato da bi se dokazalo to njihovo bratstvo.
    (Ruski fil, 25. decembar 2022 11:32)

    # Link komentara

  13. Sve sto nam se desavalo u proslosti je rezultat lose politike i kratkoricnog gledanja na stvari zbog licnog bogacenja. Milosevica nikad nije bilo briga za Srbiju i zbog toga je stradao narod. Opet isto danas. Samo je bitno napuniti svoje dzepove do vrha. Nek narod opet ispasta. Oni ce kriviti opet neke druge samo sto ovaj out dolazi do konacnog obracuna. Drustvo nam je uruseno i kada je svako za sebe vise lopove nece imati ko da brani. A zemlja je postala tesna i vise se greske ne oprastaju.
    (Dare, 25. decembar 2022 10:07)

    # Link komentara

  14. Dosta vise lazi o Titu. Da se vrate oni stari komunisti iz 1945 i da ''isteraju'' ove danasnje megalomanske lopove. Upropasceno skolstvo, zdravstvo, moral, sve. Danas je bplje ovce cuvati nego raditi kod gazde. Nema ni sindikata i radnickog saveta, ni radnickog prava. Ali zato svo pravo imaju pederi i lezbejke.
    (Janko, 24. decembar 2022 18:45)

    # Link komentara

  15. Ali, znate kako se živelo u Jugoslaviji?!
    Raj na zemlji, samo što ne
    (Jugonostalgija je dijagnoza, 24. decembar 2022 16:19)

    # Link komentara

  16. terao nadničare da kopaju dan i noć za 2 kile brašna i dzak krompira.
    (neutral fe, 22. decembar 2022 22:27)

    I zbog toga su mu oteli privatnu svojinu. To je inace praksa na Zapadu ako malo placas radnike, oduzmu ti imovinu.
    (pecinko, 23. decembar 2022 05:49)

    naravno. zato pametni srbi tamo na zapad da rade a ne da bogate kojekakve derikože i duševadnike.
    (neutral fe, 24. decembar 2022 14:09)

    # Link komentara

  17. O diplomatiji u kojoj je Hrvat Tito bio doživotni predsednik a oko njega sve Slovenci i Hrvati glupo je trošiti reči.
    (Edgar, 23. decembar 2022 13:27)

    evo ti dačića pa uživaj u diplomatiji.
    (neutral fe, 24. decembar 2022 14:01)

    # Link komentara

  18. Nisu ni Amerika, Velika Britanija ni Francuska vladali ovim prostorom. Vladali Nemci, Austrijanci, Turci, Madjari. A nekako Srbi vise vole danas Madjarsku pa cak i Tursku vise od ovih sa zapada.
    (Vela, 23. decembar 2022 18:11) #
    ------
    U pravu ste. Amerika, Velik Britanija i Francuska nisu vladali ovim prostorima, i ne daj Boze da vladaju. Ipak, zaboravili ste da su nas zlocinacki bombardovali u 21 Veku, odnosno "juce", da su to urdili kao ZLOCINACKO UDRUZENJE bez odobrenja SB UN i bez utemeljenja u Povelji UN i Medjunarodnom pravu. Ove tri drzave, ukljucujuci i Nemacku, po mrznji koju ovaj narod oseca prema njima, odmah do Osmanlija. To mesto su zista zasluzili.
    (Knezevic Zoran, 24. decembar 2022 13:29)

    # Link komentara

  19. @Miloš Bg: pitas, zasto su rusofili dupelisci i sluge? Pa zato, jer je to vase "slobodarstvo" najpatoloskija definicija submisivnosti. Ako nemate 1 Velikog vodju, i jedno 10 mitova koji idu uz sve to, vi ste totalno pogubljeni.
    (Slovenac, 23. decembar 2022 00:32)


    Prvo ja nisam Rusofil, ali Ruse smatram za prijateljski i bratski narod. A drugo, ako je to što si naveo definicija za "dupelisca" i onda ćemo za vaše konjušarčenje, slugančenje i robovanje stranim agresorima i okupatorima morati da nađemo neku mnogo goru, odvratniju, bedniju, ljigaviju i smrdljiviju reč.
    (Miloš Bg, 24. decembar 2022 13:23)

    # Link komentara

  20. Komunizam je bio virus koji je naneo ogromnu stetu kod Slovena, nas je skoro unistio i jos smo bolesni. Samo su ga Kinezi nekako uspeli preraditi i prilagoditi sebi.
    (drtfz, 23. decembar 2022 03:03) # Link komentara

    Sloveni su bili narodi koji su inace bili siromasni u 19stom veku sem polu Germanizovanih Ceha i Slovenaca koji i danas prednjace u razvoju.

    A sto se tice Golog Otoka, na njemu je bio Alija Izetbegovic koji je 90tih dobio odresene ruke da sprovede ono sto je planirao pre i u zatvoru, isto tako i Tudjman nije bio na Golom Otoku, ali je bio zatvoren, kad su raspusteni zatvori sta se dogodilo ? Mislite malo svojom glavom.
    (seljadin, 24. decembar 2022 13:09)

    # Link komentara

  21. Nisu ni Amerika, Velika Britanija ni Francuska vladali ovim prostorom. Vladali Nemci, Austrijanci, Turci, Madjari. A nekako Srbi vise vole danas Madjarsku pa cak i Tursku vise od ovih sa zapada.
    (Vela, 23. decembar 2022 18:11)

    Sve zavisi sta smatras vladavinom. Ja smatram da smo mi od 2000.godine zapadna kolonija. Za mene trenutni vladari ove zemlje su Amerikanci. Inace uvek sam bio protiv Milosevica, protesti, demnostracije....
    (Ivan, 24. decembar 2022 13:08)

    # Link komentara

  22. @Ivan
    "Ovo nije tacno. Ja sam demokrata i liberal i znam ih puno i niko, apsolutno niko ovo ne podrzava niti opravdava. To izmisljaju oni kojima je potrebno dodatno opravdanje sto su nacionalisti i cetnici."

    Delimično tačno.Veliki deo ljudi koji danas sebe smatraju demokratama ,isto kao i ti naseda na komunističke mantre i ne poznaje istoriju Demokratske stranke.

    Demokrate i jesu bili četnici.Omladina demokratske stranke se odmah po okupaciji stavila na raspolaganje Generalu Draži i činila je okosnicu DM organizacije - hiljade njenih članova i simpatizera je trunulo u DM logoru Dedinje (Banjica) gde su 2/3 logorasa bili simpatizeri te organizacije.
    Poslanici Demokratske stranke ,legitimni predstavnici naroda Jugoslavije su bili prisutni,uz ostale poslanike na Kongresu u selu Ba (Svetosavskom kongresu) i osudili su odluke AVNOJA i proglasili ih nistavnim.
    Milan Grol je odbio da učestvuje na Titovim montiranim izborima i da da legitimitet ljudima koji su zloupotrevili okupaciju zemlje da bi na vlast došli pomocu tenkova strane sile (Sovjetije) - pozvao je narod na bojkot.

    Očigledno si dovoljno mlad pa su bivši šezdesetosmaši ,koji su popravljali komunizam jer nihe bio dovoljno crven uspeli da ti prodaju svohu ideologiju kao demokratsju i pro- gradjansju.
    Prave Demokrate i Liberali shvataju da se nacionalno i gradjansko ne potiru.
    Naprotiv - 1944 dosli su protivnici i jednog i drugog.
    (Komša, 24. decembar 2022 04:29)

    # Link komentara

  23. Najbolji su mi komentari kako su Srbi najgore prošli u toj Jugoslaviji.
    Po čemu? Po tome što je glavni grad bio Beograd i sve državne institucije su bile tamo kao i svi zaposleni, naravno 95% Srbi.
    I slično i u vojsci, policiji, željeznici, diplomaciji, novinarstvu...
    Baš ste se napatili.
    (Mario, 22. decembar 2022 23:45)

    mario ne lupetaj, evo vaš istoričar Hrvoje Klasić je priznao da hrvatska da nije ušla u jugoslaviju danas bi bila 3 puta manja. Srbija je u toj jugoslaviji izgubila kapital koji je imala posle prvog sv. rata a koji je platila sa milion mrtvih. Naravno da smo najgore prošli mi i Bošnjaci pored nas. I kao da u Zagrebu nije bilo državnih institucija pa sad eto niste imali gde da radite zato ne lupaj gluposti
    (bg, 23. decembar 2022 22:23)

    # Link komentara

  24. Sve je manje vose ok, ali mene zanima jedna anomalija. Ako su svi bili bogati pre Tita i sve im je Tito oduzeo, ko je bio onda siromasan pre njega?
    (Pppp, 23. decembar 2022 21:27)

    # Link komentara

  25. Poznatiji zatvorenici:Znani zaporniki[1]
    Šaban Bajramović – srbski glasbenik romskega rodu
    Dragotin Gustinčič – politik in publicist
    Cene Logar – filozof
    Božo Kobe – pravnik in pedagog
    Mirko Košir – kemik, predvojni komunist in publicist
    Vilibald Konte – rudarski inženir, predvojni komunist
    Vlado Dapčević – črnogorski partizan
    Vlado Dijak – bosanski pisatelj
    Alija Izetbegović – bivši predsednik Bosne in Hercegovine
    Tine Logar – jezikoslovec
    Venko Markovski – makedonski pisatelj
    (Slovenac 1952, 23. decembar 2022 20:24)

    # Link komentara

  26. Bio sam prijatelj sa njenim bratom Aleksandrom, koji mi je pozajmio na citanje njenu knjigu. Citajuci je sjetio sam se mog ujaka, koji je zaglavio 4 godine na Golom otoku, samo zbog toga sto je nakon sastanka o odnosima nas i Rusa, rekao da se taj sukob mora resiti miroljubivo. Nije htio nikada govoriti o tom vremenu, ali je gospodja Lebl odlucila da govori. Sve pohvale, knjigu treba procitati, zadivljujuca je.
    (Branimir Inic, 23. decembar 2022 18:44)

    # Link komentara

  27. Po čemu su to rusofili "dupelisci i sluge" kad Rusija nikada nije vladala ovim prostorima ili bila okupator da bi im se bilo ko uvlačio, apsolutna gluposti i zamena teza. Dupelisci i sluge su samo oni koji se dodvoravaju okupatoriu i agresoru, a Rusi to ovde nikada nisu bili za razliku od okupatora sa zapada.
    (Miloš Bg, 22. decembar 2022 23:57)

    Nisu ni Amerika, Velika Britanija ni Francuska vladali ovim prostorom. Vladali Nemci, Austrijanci, Turci, Madjari. A nekako Srbi vise vole danas Madjarsku pa cak i Tursku vise od ovih sa zapada.
    (Vela, 23. decembar 2022 18:11)

    # Link komentara

  28. Najbolji su mi komentari kako su Srbi najgore prošli u toj Jugoslaviji.
    Po čemu? Po tome što je glavni grad bio Beograd i sve državne institucije su bile tamo kao i svi zaposleni, naravno 95% Srbi.
    I slično i u vojsci, policiji, željeznici, diplomaciji, novinarstvu...
    Baš ste se napatili.
    (Mario, 22. decembar 2022 23:45)

    Naravno da je bilo katastrofa u tada već konfederativnoj Jugoslaviji u kojoj je svaka republika radila za sebe i posebno se razvijala. Beograd jeste bio glavni grad sa svim mogućim institucijama, ali sa Brozom na čelu koji je nadgledao Srbiju koja je bila podelejna na tri dela. Ako pogledaš politički kadar Jugoslavije videćeš da su na glavnim mestima sedeli Hrvati i Slovenci. Već odlaskom Broza 1980. godine i pobunama Albanaca na Kosovu probudili su se i Srbi. Milošević je došao tek 1987. godine na vlast i pokušao da razreši ovaj nepravilni odnos u kojem je Srbija zbog svog statusa bila na začelju među republikama kako u političkom tako u ekonomskom smislu. Pokušaj promena statusa rezulitralo je da su Slovenci počeli da podržavaju Albance na Kosovu, a ovo Miloševićev miting iz 1989. godine. Ovaj problem se nadovezao na pitanje opstanka Jugoslavije na 14. vanrednoj sednici SKJ koja se deisla u jeku raspada komunizma gde je tražena još veća konfederacija od strane Hrvata i to bez Beograda kao glavnog grada, a Srbi čvršći federalni odnos. Ovo je dovelo do raspada kongresa i raspisivanja višepartisjkog sistema, a ovo do rata.
    (Vladimir, 23. decembar 2022 17:14)

    # Link komentara

  29. Divna drzava za kojoj dosta njih zali...
    (Ivan78bg, 23. decembar 2022 14:50)

    # Link komentara

  30. Rodjen sam u Srbiji, zavrsio skolu u Srbiji, isao u vojsku u Srbiji, digli me na ratiste devedesetih...
    Ali kada je bilo pisanje "dinkicevih" akcija, ne moze, nisam drzavljan Srbije. Iz protesta odem u centar za azilante i prijavim se kao azilant.
    Dosli su, pokupili su me maricom, odveli u podrum, poodbijali rebra...
    Jel danas bolje, pitam ja vas? Meni nije.
    (Zatvor, 22. decembar 2022 17:18)

    Izvini, ali mislim da je ovo ipak za rubriku #nijesedesilo, i to iz nekoliko razloga. Prvo, bez drzavljanstva nisi mogao ni da upises skolu, kamoli da sluzis vojsku. To znam iz sopstvenog iskustva, jer su mene (rodjen 1965) iz nekog razloga zaboravili da upisu u maticnu knjigu drzavljana, sto su moji otkrili tek kada sam napunio 7 godina i kada su iz skole trazili uverenje o drzavljanstvu. Usledila je jurnjava od saltera do saltera, jer bez tog papira nisu hteli da me prime u osnovnu skolu koja je - pazi sad - obavezna. Drugo, bez drzavljanstva nisi mogao ni da dobijes poziv za vojsku, secam se da su mi u vojnom odseku (daleke 1984) takodje trazili potvrdu o drzavljanstvu. Trece, sve ljude koji nisu imali drzavljanstvo Srbije su ispisali iz rezervnog sastava jos 1991. Cak i one koji jesu bili drzavljani, ali im neko od roditelja nije bio srpski drzavljanin. Ovo opet znam, jer su mog komsiju, ciji je otac Srbin a majka Hrvatica, izbacili sa spiska rezervnih oficira i pocepali mu ratni raspored cim je poceo rat u Hrvatskoj.
    (Milenko, 23. decembar 2022 14:28)

    # Link komentara

  31. Najbolji su mi komentari kako su Srbi najgore prošli u toj Jugoslaviji.
    Po čemu? Po tome što je glavni grad bio Beograd i sve državne institucije su bile tamo kao i svi zaposleni, naravno 95% Srbi.
    I slično i u vojsci, policiji, željeznici, diplomaciji, novinarstvu...
    Baš ste se napatili.
    (Mario, 22. decembar 2022 23:45)

    I naravno Mario, jedno pitanje ima li vas više ili ti sam smišljaš statistiku i komentare?
    Naravno da su Srbi najgore prošli u obe Jugoslavije, pre WW-1 u BiH su od 1908 do 1918 sprovođeni zločini nad srpskim stanovništvom što je rezurtiralo prvim logorom na tlu Evrope u Doboju naravno za Srbe i Vražjom Divizijom koja je pokušala da dokrajči sve Srbe van logora s obe strane Drine.
    Naravno da kralj Aleksandar nije to sankcionisao nego je na srpskim kostima pravio Jugoslaviju, zato su usledili Jasenovac, Jadovno, Stara Gradiška,Đakovo, Gospić sve ukupno oko 20 logora, i naravno da niko nije za to osuđen osim onih u Blajburgu, i naravno da ste krenuli treći put u istom veku da istrebite Srbe jer niste kažnjeni ni za pretdhodna dva.
    Kako je Srbima bilo u Jugoslaviji vidi se po statistici gde smo u dva rata izgubili više stanovnika nego što je bilo Hrvata na Balkanu.
    O diplomatiji u kojoj je Hrvat Tito bio doživotni predsednik a oko njega sve Slovenci i Hrvati glupo je trošiti reči.
    (Edgar, 23. decembar 2022 13:27)

    # Link komentara

  32. Ne znam da li je ovo tačno ili je izmišljotina. Moguće je i jedno i drugo.
    Ako je tačno, to je strašno, naravno.

    Ali, kada vidim kakvi su neki Srbi danas ipak mislim da je Tito napravio grešku što je napravio samo jedan Goli Otok. trebao je barem tri!
    (Baćo, 23. decembar 2022 12:03)

    # Link komentara

  33. 35 godina radio sam u Politici 25 kao urednik i za ovo prvi put čujem…! Verujem da je ovo pidla izmišljotina!
    (Oskar, 22. decembar 19:11)

    Измишљотина??? Лично читао пресуду од суда на папиру једном члану моје најуже фамилије. Тамо 60 и неке испричан виц о Титу у некој кафани у ситним сатима, а после неких месец дана дошло суђење и пресуда за 21 дан затвора због вица о Титу. Ту пресуду и дан данас чувамо. Прича и књига о голом отоку има колико хоћеш, без обзира на ову жену. Човек је докуменовао по ОЗНА списима преко 70 хиљада убијених када је рат већ завршен. Дакле доказа о комунистичким злочинама колико хоћеш. И ти имаш образа да стајеш у одбрану тим масовним убицама.
    (mr, 23. decembar 2022 11:16)

    # Link komentara

  34. Po čemu su to rusofili "dupelisci i sluge" kad Rusija nikada nije vladala ovim prostorima ili bila okupator da bi im se bilo ko uvlačio, apsolutna gluposti i zamena teza...
    (Miloš Bg, 22. decembar 2022 23:57)

    Rusija nije ovde bila okupator jer to Tito nije dao! Šta da kažu ostale zemlje Istočnog bloka, zato su danas sve u NATO jer im je dosta ruske čizme zauvek.
    (Veteran, 23. decembar 2022 11:14)

    # Link komentara

  35. CATAPA, 22. decembar 2022 22:48

    Vene seku za Aleksandrom Obrenovićem i oplakuju tužnu srpsku sudbinu zbog njega i Drage ,samo da bi nastavili priču o izdajnicima Karadjordjevićima umotanu u patriotske oblande.
    Apis,kraljeubica je,zanimljivo pozitivac i to samo zato što mu je kralj Aleksandar doakao na kraju balade. Majski prevarat mnu ne zameraju.
    Čak ga je "drug Rankivic" rehabilitovao.

    A isti ti ljubitelji Obrenovica ospice dobiju kada im se pomene kralj Milalan i odmah počnu da pljiju po njemu.
    Zameraju mu tajnu konvenciju sa Austrijom ali ne primecuju Rajhštatski ugovor izmedju Rusije i Austrije i podelu interesa uz sloznu konstataciju da im nije potrebna samostalna slovenska drzava na balkanu (na koga li su mislili?).
    Napadaju ga čak i zbog srpsko- bugarskog rata iako je čovek sprecio jacanje Bugarske (pripajanje Rumelije) i srpsko - bugarski sukob odloxio za bar 20 godina ,preko Cincar- Markovica odradio reformu vojske i odskolovao Putnika,Misica i sve sto je vredelo u vojnom smislu i iznelo Balkanske i Veliki rat.
    Prastaju i stvaranje "turske Bugarske" ,asimilaxiju Srba u njoj (Šopa npr) ,sponzorisanje Radikala radi destabilizacije Srbije tog vremena (bukvalno sedeli u Bugarskoj i destabilizovali Srbiju).

    U pravu si i za ove druge - zapadofile.
    Druga meta ,isto odstojanje - ni pertle nisu ostavili.

    Sve je to isto - dele inferioran stav prema sebi i teze da budu deo nečeg "veceg" po cenu samoporicanja.
    (Komša, 23. decembar 2022 11:02)

    # Link komentara

  36. Ovako okrutan vic je ispričala i onda mi neko kaže ženu ni cvetom. Ma samo jednim cvetom, tom ljubičicom iz vica. Ona će meni druga starog da sprda.
    (Aca, 23. decembar 2022 10:26)

    # Link komentara

  37. Teska izmisljotina. Taj vic u to vreme nije mogao biti isprican, jer je Tito kilazu nabacio znatno kasnije. Tako da ako je doticna uopste bila na golom otoku, bilo je zbog neceg drugog
    (Vladan R, 23. decembar 2022 10:19)

    # Link komentara

  38. Šta reći na sve ovo i o tekstu i o komentarima. Naša velika nesreća povela je posle prvog svetskog rata, stvaranjem Jugoslavije. Tada je kralj sahranio i uništio Srbe za sva vremena. To je najveća tragedija Srba od kad postoje.
    (Una, 23. decembar 2022 09:46)

    # Link komentara

  39. Sami smo krivi, ZA SVE! Počevši od projekta Kraljevine SHS.
    (kizza, 23. decembar 2022 09:29)

    # Link komentara

  40. Opet postoje ljudi koji ovo opravdavaju, ti isti su danas demokrate i liberali
    (polako, 22. decembar 2022 17:04)

    Ovo nije tacno. Ja sam demokrata i liberal i znam ih puno i niko, apsolutno niko ovo ne podrzava niti opravdava. To izmisljaju oni kojima je potrebno dodatno opravdanje sto su nacionalisti i cetnici. Demokrate i liberali su bili u prvim borbenim redovima da se razbiju ostaci komunistickog sistema, neki su glavom platili zbog toga, mnogi zatvorima, satanizacijom i drugim maltretiranjem. U vlasti posle 2000, nacionalisti su ti koji su pokusavali da sacuvaju stari sistem. Zato sto i nacionalisti i komunisti vole autoritativnu drzavu u kojem pojedinac ne postoji.

    Ne mogu se setiti ko je to lepo rekao: Komunizam je fasizam bez fasiscticke sposobnosti da vozovi krenu na vreme.
    (ivan, 23. decembar 2022 08:41)

    # Link komentara

  41. 35 godina radio sam u Politici 25 kao urednik i za ovo prvi put čujem...!
    Verujem da je ovo podla izmišljotina!
    (Oskar, 22. decembar 2022 19:11)

    Nije smelo da vam se priča jer kako bi ste onda plakali za Titom 1980?
    (tajni dokumenti, 23. decembar 2022 08:28)

    # Link komentara

  42. Yugoslavija je bila organzovana drzava, i tadasni grabuljisti su bili nevinasca za ove danasnje lopove.
    (Zile, 22. decembar 2022 20:45)

    Jezivo, ali tačno. Još tačnije, Jugoslavija je bila loša država, ovo uopšte nije država nego "organizovani kriminal koji deluje na nedefinisanoj teritoriji".
    (Bumbar, 23. decembar 2022 07:35)

    # Link komentara

  43. Najbolji su mi komentari kako su Srbi najgore prošli u toj Jugoslaviji.
    Po čemu? Po tome što je glavni grad bio Beograd i sve državne institucije su bile tamo kao i svi zaposleni, naravno 95% Srbi.
    I slično i u vojsci, policiji, željeznici, diplomaciji, novinarstvu...
    Baš ste se napatili.
    (Mario, 22. decembar 2022 23:45)
    Nemojte samo vi komšije da se javljate. Još samo da je Zagreb bio glavni grad u Jugoslaviji, pa bi to po vama Hrvatijancima bilo pravedno? Vi prvi ste dobili teritoriju koja nikada u istoriji (povjesti, da bolje razumeš) nije imala veze sa Hrvatskom, Istru pre svega i ceo Istočni Jadran do Dubrovnika, hotele koje su gradili svi, a na kraju su ostali samo vama, puteve, infrastrukturu, fabrike, oprost svih grehova NDH. Ravnopravni status u toj državi u kojoj su ipak Srbi bili većina.
    Uostalom, ako vam je bilo toliko užasno da je prestonica Beograd, zašto lepo jos 1945 nise proglasili vašu “neovisnost”?
    (Srboljub, 23. decembar 2022 07:27)

    # Link komentara

  44. @Najbolji su mi komentari kako su Srbi najgore prošli u toj Jugoslaviji.
    Po čemu? Po tome što je glavni grad bio Beograd i sve državne institucije su bile tamo kao i svi zaposleni, naravno 95% Srbi.
    I slično i u vojsci, policiji, željeznici, diplomaciji, novinarstvu...
    Baš ste se napatili.
    (Mario, 22. decembar 2022 23:45)

    I gle čuda, šef svim Srbima u vojsci, policiji, željeznici, diplomaciji, novinarstvu... bio je vaš Jože iz Zagorja i to punih 35 godina!
    (Rale M, 23. decembar 2022 07:14)

    # Link komentara

  45. Gore bi prošla danas u Rusiji kad bi Ispričala vic o Putinu.
    (Miki, 23. decembar 2022 06:52)

    # Link komentara

  46. terao nadničare da kopaju dan i noć za 2 kile brašna i dzak krompira.
    (neutral fe, 22. decembar 2022 22:27)

    I zbog toga su mu oteli privatnu svojinu. To je inace praksa na Zapadu ako malo placas radnike, oduzmu ti imovinu.
    (pecinko, 23. decembar 2022 05:49)

    # Link komentara

  47. Komunizam je bio virus koji je naneo ogromnu stetu kod Slovena, nas je skoro unistio i jos smo bolesni. Samo su ga Kinezi nekako uspeli preraditi i prilagoditi sebi.
    (drtfz, 23. decembar 2022 03:03)

    # Link komentara

  48. Titin pasoš i milicija su bili sila, nemate vi djeco pojma kako se lijepo živjelo u Jugi, a ova je bila špijun staljinista i treba na Goli otok
    (kio,

    Lepo je bilo tebi sto si sišao s planine u grad u tuđ stan...
    (šejtanov vikar, 23. decembar 2022 02:41)

    # Link komentara

  49. Po čemu su to rusofili "dupelisci i sluge" kad Rusija nikada nije vladala ovim prostorima ili bila okupator da bi im se bilo ko uvlačio, apsolutna gluposti i zamena teza. Dupelisci i sluge su samo oni koji se dodvoravaju okupatoriu i agresoru, a Rusi to ovde nikada nisu bili za razliku od okupatora sa zapada.
    (Miloš Bg, 22. decembar 2022 23:57)

    Pa ni Englezi nikad nisu bili ovde pa ste vi rusofili prvi u redu da ih pljunete.
    (XXX, 23. decembar 2022 02:15)

    # Link komentara

  50. Dokazana je najniža prosečna inteligencija u Evropi a svi znamo da smo šampioni korupcije i nereda.
    I zašto se čudite što nam se zapate takvi režimi i diktatori?

    Skupo košta doseljavanje sa sela u gradove..
    (A da,imamo najprivlačnije devojke.., 23. decembar 2022 02:01)

    # Link komentara

  51. Ovako okrutan vic je ispričala i onda mi neko kaže ženu ni cvetom. Ma samo jednim cvetom tom ljubičicom iz vica. Ona će meni druga starog da sprda.
    (Aca, 23. decembar 2022 02:01)

    # Link komentara

  52. Srbija da trazi odstetu od crne gore zbog golog otoka i hrvatske zbog jasenovca.
    (Dragi, 23. decembar 2022 01:47)

    # Link komentara

  53. Gledao sam dokumentarni film o njoj 94 ili 95te gde je ona svedocila. Sve je istina, i jos gore. Potkazao je kolega koji joj se udvarao, i ime re rekla. Na golom otoku su ih vezivali ispod wc-a da svi ostali logorasi moraju da im vrse nuzdu na glavu.
    Reditelja filma su ubili u Novom Sadu.
    Deca titovih zlocinaca danas vode srbiju.
    (Miki, 23. decembar 2022 01:45)

    # Link komentara

  54. Po čemu su to rusofili "dupelisci i sluge" kad Rusija nikada nije vladala ovim prostorima ili bila okupator da bi im se bilo ko uvlačio, apsolutna gluposti i zamena teza.
    (Miloš Bg, 22. decembar 2022 23:57)

    🤣 U nekom, možda svakom drugom kontekstu, ovakva glupost/naivnost bi možda zvučala i simpatično; infantilno na onaj detinjast način.

    Ako si iole funkcionalno pismen, pročitaj još jednom moja dva prethodna komentara. Ako moram da ti crtam, onda više ne vredi ni crtati. Reći ću ono omraženo "sapienti sat".

    Uzgred, hvala redakciji što ste prethodne komentare objavili. Uglavnom slični ne prođu cenzuru, pa nikako da utvrdim nekakvo pravilo.
    (CATAPA, 23. decembar 2022 01:32)

    # Link komentara

  55. Najbolji su mi komentari kako su Srbi najgore prošli u toj Jugoslaviji.
    Po čemu? Po tome što je glavni grad bio Beograd i sve državne institucije su bile tamo kao i svi zaposleni, naravno 95% Srbi.
    I slično i u vojsci, policiji, željeznici, diplomaciji, novinarstvu...
    Baš ste se napatili.
    (Mario, 22. decembar 2022 23:45)

    Mozda zbog onoga sto se desavalo u ratovima u kojima je ta Jugoslavija stvarana. Oh izvinjavam se, vi imate amneziju o tom periodu.
    (okultis, 23. decembar 2022 01:30)

    # Link komentara

  56. Eto vam Tito i blagodeti diktatorske države
    (Vuk iz Pančeva, 23. decembar 2022 01:19)

    # Link komentara

  57. Rusi to ovde nikada nisu bili....

    Tacno, jer je Tito Staljinu rekao Ne. Ajde da vidim nekoga sada ko se usudi reci Putleru ne.
    (More..., 23. decembar 2022 01:06)

    # Link komentara

  58. Ključ bukvalno SVAKOG političkog opredeljivanja (ako ne velike, onda značajne većine) Srba je RUSOFILIJA. Pa Srbi ne vole ni kralja Aleksandra, a unuka prestolonaslednika ismevaju. Pre će prihvatiti (tojest jesu) da Toma grobar bude predsednik nego Aleksandrov potomak kralj.
    .
    (CATAPA, 22. decembar 2022 22:48)

    - Ako Tomu grobara legalno izaberu birači naravno da ću ga prihvatiti kao predsednika, iako ne mislim ništa dobro o njegovoj politici i sposobnosti da vodi državu. Nemam nikakvog razloga da prihvatim Aleksandrovog potomka za kralja. Srbija je Republika. Sa Rusijom nemam baš nikakve veze, niti ih volim niti ih mrzim, ravnodušan sam. Osudjujem Putina i njegove zločine u Ukrajini. Osudjujem i NATO i njihove zločine u Srbiji.
    (Zemljoradnik, 23. decembar 2022 01:03)

    # Link komentara

  59. samo umnobolni mogu da vole komunizam.
    (mnemonic, 23. decembar 2022 00:55)

    # Link komentara

  60. Eto vam vaseg nikad prezaljenog vodje, njegovog rezima i njegovih udvorica.Taj sistem je prethodnica i politicki obrazac ovoga danas.Sadasnji predsednik se poredi sa njim, on mu je uzor, partijska drzava, neprikosnoveni vodja, mediokriteti, politicka podobnost...Nema bas fizikih likvidacija ideoloskih protivnika(sto bi se reklo, ali ni takve jos nisu iskljucene) ali to je samo varka jer su postojece partije stvorene i upravljane od strane UDBA.
    (Petar, 23. decembar 2022 00:49)

    # Link komentara

  61. @Miloš Bg: pitas, zasto su rusofili dupelisci i sluge? Pa zato, jer je to vase "slobodarstvo" najpatoloskija definicija submisivnosti. Ako nemate 1 Velikog vodju, i jedno 10 mitova koji idu uz sve to, vi ste totalno pogubljeni.
    (Slovenac, 23. decembar 2022 00:32)

    # Link komentara

  62. Po rusofilima, ako nisi rusofil i izdajnik, onda si amerikanofil i izdajnik. U dobroj meri važi i obrnuto, ali ne toliko kao rusofilijom polarizovano. Uglavnom, i jedni i drugi zastupaju isto: da Srbi moraju da budu nečiji dupelisci i sluge.

    Rusofilski moroni se vrlo uobičajeno deklarišu i kao "četnici rusofili", što je oksimoronski nadrealno & komično.
    (CATAPA, 22. decembar 2022 22:48)


    Po čemu su to rusofili "dupelisci i sluge" kad Rusija nikada nije vladala ovim prostorima ili bila okupator da bi im se bilo ko uvlačio, apsolutna gluposti i zamena teza. Dupelisci i sluge su samo oni koji se dodvoravaju okupatoriu i agresoru, a Rusi to ovde nikada nisu bili za razliku od okupatora sa zapada.
    (Miloš Bg, 22. decembar 2022 23:57)

    # Link komentara

  63. (box, 22. decembar 2022 17:21)

    terao nadničare da kopaju dan i noć za 2 kile brašna i dzak krompira.
    (neutral fe, 22. decembar 2022 22:27)

    I to je vise od onoga sto Adidas i Nike placaju deci u Indoneziji i Filipinima.
    (sipaj, 22. decembar 2022 23:54)

    # Link komentara

  64. Najbolji su mi komentari kako su Srbi najgore prošli u toj Jugoslaviji.
    Po čemu? Po tome što je glavni grad bio Beograd i sve državne institucije su bile tamo kao i svi zaposleni, naravno 95% Srbi.
    I slično i u vojsci, policiji, željeznici, diplomaciji, novinarstvu...
    Baš ste se napatili.
    (Mario, 22. decembar 2022 23:45)

    # Link komentara

  65. @CATAPA

    Ја била твоја краља! Ви вратилс мени кљуц од моја куца!
    (Престолонаследник, 22. decembar 2022 23:39)

    # Link komentara

  66. a kako bi prodala knjigu da nije izmislila ovo ispadanje zuba?
    (ahahaha, 22. decembar 2022 23:13)

    # Link komentara

  67. 35 godina radio sam u Politici 25 kao urednik i za ovo prvi put čujem…! Verujem da je ovo pidla izmišljotina!
    (Oskar, 22. decembar 19:11)
    Naravno da je izmišljotina koja nekima veoma godi! Taj vic je na tv prvi put ispričala pok. Dara Janeković u to vreme dopisnik Vijesnika.
    Možda ima još onih koji pamte?
    (Neće baš biti tako…, 22. decembar 2022 22:50)

    # Link komentara

  68. Guantanamo, samo malo sofisticiranije.
    (Prometej nade Apostol jada, 22. decembar 2022 22:48)

    # Link komentara

  69. Najjace je sto mnogi koji pljuju Tita, istovremeno obozavaju Putina, Kima, brata Sija i ostale "divne" ljude, diktatore i represivne rezime. Valjda im je Tito bio previse blag, pa zato...
    (Ironija, 22. decembar 2022 21:12)

    Ključ bukvalno SVAKOG političkog opredeljivanja (ako ne velike, onda značajne većine) Srba je RUSOFILIJA. Pa Srbi ne vole ni kralja Aleksandra, a unuka prestolonaslednika ismevaju. Pre će prihvatiti (tojest jesu) da Toma grobar bude predsednik nego Aleksandrov potomak kralj.
    Tita su obožavali i pesme mu kovali dok im se predstavljao kao rusofil (nebitno da li jeste ili nije bio) i omrzli kada je raskinuo sa Staljinom, ali i Rusijom. Srbi, to tvrdim: NIKADA ne bi, pogotovo ne tako oduševljeno prihvatili komunizam da im nije uvaljen u ambalaži rusofilije. Svetlucave, njima hipnotički fascinantne "rusofolije", da je šaljivo nazovem. Od te "rusofolije" Srbi obnevide, nema toga što ne bi kupili i skupo, skupo platili. Rusi to naravno znaju i uvek koriste. To nije njihov problem. Ni samu tu endemsku rusofiliju nisu oni zapatili, nego sami Srbi svojim isključivim, radikalnim podelama.

    Po rusofilima, ako nisi rusofil i izdajnik, onda si amerikanofil i izdajnik. U dobroj meri važi i obrnuto, ali ne toliko kao rusofilijom polarizovano. Uglavnom, i jedni i drugi zastupaju isto: da Srbi moraju da budu nečiji dupelisci i sluge.

    Rusofilski moroni se vrlo uobičajeno deklarišu i kao "četnici rusofili", što je oksimoronski nadrealno & komično.
    (CATAPA, 22. decembar 2022 22:48)

    # Link komentara

  70. Nemoj da izmisljate! Jugoslavija je bila raj na zemlji i svi to znamo. Moj deda je pravedno zasluzio 3 godina zatvora jer je spalio nocu vinograd koji su mu nedelju dana pre toga oteli drugovi iz komiteta, uz stoku i hekrate zemlje. Pa jel u redu da on ima toliko a da je narod bos i gladan? Ionako se obogatio kao eksploatator i kapitalista, nema veze sto je radio dan i noc, sto je citavo selo uposlio, sto je doveo struju u mesto, sve je to radio sa pozocija klasnog neprijatelja. Umesto da okaje grehe jer je tako ziveo i sa entuzijazmom prihvati otimacinu zemlje on jos pali vinograd...Da Jugoslavija nije bila humana zemlja mogli su i da ga streljaju ko njegovog komsiju koji svoju zemlju nije dao.
    (box, 22. decembar 2022 17:21)

    terao nadničare da kopaju dan i noć za 2 kile brašna i dzak krompira.
    (neutral fe, 22. decembar 2022 22:27)

    # Link komentara

  71. Opet postoje ljudi koji ovo opravdavaju, ti isti su danas demokrate i liberali
    (polako, 22. decembar 2022 17:04)

    Cetnicka je mrznja pregolema. Niko ovo ne opravdava, ali treba uzeti u obzir kakvo je vreme bilo. Znao je Tito koliko ima mrzitelja sopstvene zemlje koji bi sa cvecem docekali okupatora. Zvao se on Rus, ili Nemac. Danas se to lepo vidi.
    No, hajde da pogledamo rezultat od "kada opet smemo da budemo Srbi i da slavimo slavu":
    Vukovar, Srebrenica, Sarajevo, Dubrovnik, istocna Bosna...

    Opet postoje ljudi koji ovo opravdavaju, ti isti su danas ruski petokolonasi, cetnici u majicama KGB-ovca.

    Skraceno - domaci izdajnici i neprijatelji svoje zemlje.
    (Zajedno ste bezali, 22. decembar 2022 17:58)


    kratko i jasno.
    (neutral fe, 22. decembar 2022 22:23)

    # Link komentara

  72. 35 godina radio sam u Politici 25 kao urednik i za ovo prvi put čujem...!
    Verujem da je ovo podla izmišljotina!
    (Oskar, 22. decembar 2022 19:11)

    nije čudo što je propala.
    (neutral fe, 22. decembar 2022 22:20)

    # Link komentara

  73. iskrena ? bice da je nesto precutala, kao vise od pola "opozicionara" koji su radili za CIA strane interese pa pricali da ih zatvaraju jer su demokrate . Jedan primer Kostunica da ne spominjem Perisica, itd
    (seljadin, 22. decembar 2022 22:08)

    # Link komentara

  74. Vic je da osnivač udbe i dan danas ima ulice sa svojim imenom. Za njegove zločine su odgovarali drugi ili su pripisani drugima. "Titov" režim pre i posle smrti Moše Pijade nije ni približno isti. To ne znači da sam Josip Broz nije bio ključna figura komunističkog pokreta i vlasti, ali on nikada nije bio mastermajnd KP. Nakon smrti Moše, tu ulogu je preuzeo Edvard Kardelj i to je praktično bila "četvrta Jugoslavija" (SHS, Kraljevina, FNRJ, SFRJ, ona Miloševićeva je karikatura).
    Mošina Jugoslavija je bila brutalna, ali brutalni su bili i protivnici. Informbirovci su uglavnom preživeli Goli Otok; oni koji su se suprotstavili Staljinu su preživeli samo u Jugoslaviji. Vrlo izvesno, Staljin je ubio i samog Dimitrova koji je sa Titom stvarao perspektivno veoma moćnu državu koja je i bila razlog rezolucije informbiroa: Balkansku Federaciju. "Peko jeste uhapsio brata Vladu Dapčevića, ali da je bilo obrnuto, Vlado bi ubio Peka". To je takođe bio propagandni "vic" udbe, ali uopšte nije bio daleko od istine. Moša je bio komunistički monstrum kao i njegov prototip Lavrentije Berija. Hapsio je i Srbe i Jevreje i sve "viđenije rusofile" od kojih bi Staljin mogao da sačini kvislinšku vlast... ako bi se odlučio na agresiju, pardon "specijalnu akciju vojske" kako to danas rusofili kažu.

    Nisu ondašnji rusofili bili ni bolji ni blaži od sadašnjih. I sada kada bi se vlast u Srbiji delila na putinovce i antiputinovce, padale bi glave. Uostalom, tačnije, već jesu. Na primer Zoran Đinđić.
    (CATAPA, 22. decembar 2022 21:34)

    # Link komentara

  75. Са њеном голготом и затвором никакве везе нема Тито, већ полтрони и стока која је била око њега, тадашњи лажни комунисти а данас лажни верници и патриоте.
    (нико, 22. decembar 2022 17:26)
    Ovo je potpuno tačno, ali to većina ljudi ne shvata. Nije nama ni Švaba u drugom svetskom ratu načinio toliko zla koliko naši ljudi koji su sa njima bili na vlasti. To je uvek bio najgori ološ koji bi sve učinio samo da bi sačuvao svoj položaj i svoje privilegije. Njihovi potomci su ovi što sad menjaju stranke kako se menja vlast.
    (Dimke, 22. decembar 2022 21:26)

    # Link komentara

  76. Najjace je sto mnogi koji pljuju Tita, istovremeno obozavaju Putina, Kima, brata Sija i ostale "divne" ljude, diktatore i represivne rezime. Valjda im je Tito bio previse blag, pa zato...
    (Ironija, 22. decembar 2022 21:12)

    # Link komentara

  77. A sta je sa dousnikom bilo, taj je zasluzio "ozbiljan tretman".
    (Zeljko, 22. decembar 2022 21:06)

    # Link komentara

  78. Jugoslovenski botanicari dobili Nobelovu nagradu zbog cega?Odgajili ljubicicu od sto kila!Bar prepricajte tacno vic.Sumnjam da je zbog toga bila na golom otoku.Na njega su isli "moskovski konjusari"verovatno je i ona pripadala tom klanu!
    (beli, 22. decembar 2022 21:02)

    # Link komentara

  79. Danas covek izadje na televiziju i kaze za drugog imenom i prezimenom da je ukrao 600 miliona evra.I to ponavlja kad je god na televiziji.I ne odgovora nikome za to sto izjavi.
    (Bljuzgo Drpović, 22. decembar 2022 18:44)

    Naravno kada su svi lopovi i kradu javno. To vise nije ni tajna ni uvreda. Ko koga odrapi. Yugoslavija je bila organzovana drzava, i tadasni grabuljisti su bili nevinasca za ove danasnje lopove.
    (Zile, 22. decembar 2022 20:45)

    # Link komentara

  80. Gde ste sada “jugosloveni”???
    Srbija je uništena od tih komunjara!!!
    (kopenhagen, 22. decembar 2022 17:01)

    Komunisti izgradili odrziv sistem, skole, bolnice, fabrike, puteve, pruge... Jugoslavija je bila ime i faktor u svetu
    (PatriJota, 22. decembar 2022 18:18)

    Komunisticki odrziv sistem je oksimoron.
    (meduza, 22. decembar 2022 20:27)

    # Link komentara

  81. Pa što nije pričala vic o kralju Peri na primer ?
    Toma izjavi da bi voleo da je srbija ruska gubernija. Eto ja bi njega umorio žedju. Takve je Tito slao na Goli otok. Izdajnike.
    (jeremija, 22. decembar 2022 19:24)

    Zbog ovakvih likova nas je Hrvat i zajahao i upropastio a izdigao bracu i drugare iz susednih zemalja, da ne nabrajam kojih.
    (Sabre, 22. decembar 2022 20:22)

    # Link komentara

  82. Meni su drugovi oteli etazu kuce.
    (nije bilo ni u feudalizmu, 22. decembar 2022 20:22)

    # Link komentara

  83. Kompletna pozicija i opozicija sad a i unazad 30 godina od pocetka "visepartijskog"sistema u Srbiji vuce korene i poreklo od partijskih podobnika Titovog rezima.E pa gospodo draga zato nas po najnovijem popisu ima dosta manje...i bice nas jos manje.Narod koji se zarad politicke ideje odrekne svoje nacije,vere i izda kuma i brata i ne treba da postoji.Bice Srba za pod jednu sljivu rekose Tarabici...videcemo.
    (miki, 22. decembar 2022 20:18)

    # Link komentara

  84. Tito je bio najveći Srbski krvolok i zločinac. Srbima je sproveo renesansu, prosvetiteljstvo, masovno opismenjavanje, elektrifikaciju, industrijalizaciju... i sve ostale procese koji su pre komunista Srbe mimoilazili. Napravio im najveću Srbiju u proteklih 500-600 godina, vratio im pravo da se na popisu stanovništva izjašnjavaju kao Srbi, Srbkinjama dao pravo glasa (samo 30-ak godina posle Albanije) itd... Veliko zlo!

    Fala pravoslavnom Bogu što su biološki i ideološki potomci Dražinih antifašista Srbiju oslobodili od komunjarizma. Srbija se opet vratila tamo gde je i bila pre krvoloka i zločinaca - opet je prostor za rabljenje resursa i odlaganje otpada, a Srbi su opet jeftina radna snaga stranim gazdama. Opet su fenjerdžije na kontinentu sa Albanijom, ali ovoga puta bez Rumunije.

    Što se Srbska država bude više smanjivala i što cifra pravoslavnih Srba bude sve manja i manja na svakom novom popisu - to će mo moći uživati u sve više ovakvih istorijskih priča zanimljivih.
    (Memento mori, 22. decembar 2022 20:16)

    # Link komentara

  85. Tito je bio psihopata
    (četnik, 22. decembar 2022 17:03)

    ali je zato tamanio one bradate koljace dece i fašiste koju su se izjasnjavali kao četnici.Smrt fašizmu sloboda narodu
    (objavitekomentar, 22. decembar 2022 18:17)

    U tekstu lepo pise da su novinarku hapsili i fasisti i komunisti.
    (isti, 22. decembar 2022 19:47)

    # Link komentara

  86. Kroz istoriju Jugoslavija a sadasnja Srbija je imala uzasne predsednike koji su bili na stetu srba.Tito je jedan od njih!
    (Tito a ti to, 22. decembar 2022 19:36)

    # Link komentara

  87. Tada baš nisu imali smisla za humor...ništa posebno nije vic ali behu takva vremena...ostaci tog vremena se vide u filmovima "Varljivo leto ´68." i "Balkanski špijun".
    (pera kalenić, 22. decembar 2022 19:34)

    # Link komentara

  88. Cetnicka je mrznja pregolema. Niko ovo ne opravdava, ali treba uzeti u obzir kakvo je vreme bilo. Znao je Tito koliko ima mrzitelja sopstvene zemlje koji bi sa cvecem docekali okupatora. Zvao se on Rus, ili Nemac.
    (Zajedno ste bezali)


    Laz - Srbi, za razliku od drugih, nisu docekali okupatora cvecem 1941. (a ni 1914.), pa ne bi ni 1948. To je klasicna titoisticka zvaka da bi ucvrstio strahovladu. Uostalom, Tito je bio dokazani staljinista, koji je godinama bezbrizno ziveo u SSSR-u, dok je Staljin ubijao milione svojih gradjana.
    (Zajedno su ziveli u Moskvi, 22. decembar 2022 19:34)

    # Link komentara

  89. Najsmesniji su ljudi koji ovde pisu kako je i dan, danas isto! Pa onda odlaze na javna mesta i najpoganijim recima vredjaju clanove pozicije i opozicije! A jos su smesniji ljudi koji velicaju Tita, koji je ziveo kao holivudski glumci u drzavi koja je bila jedina socijalisticka drzava sa inostranim dugovima vecim od nekih daleko razvijenijih kapitalistickih drzava! Najsmesnija izjava koju sam ja ikada cuo jeste kako su holmoseksualci imali sva prava u SFRJ, pa recimo da su njih na najsvirepiji nacin ubijali!
    (Daco, 22. decembar 2022 19:33)

    # Link komentara

  90. Pa što nije pričala vic o kralju Peri na primer ?
    Toma izjavi da bi voleo da je srbija ruska gubernija. Eto ja bi njega umorio žedju. Takve je Tito slao na Goli otok. Izdajnike.
    (jeremija, 22. decembar 2022 19:24)

    # Link komentara

  91. @Aron ... Srbi iz tog vremena i ovi sada prosto nisu ista nacija.
    To si dobro primetio. Ako procitas to sto si napisao doci ces do zakljucka da Tito nije kriv. Krivi smo mi, Srbi. Nije nas bilo briga. Kako je moguce da posle II sv. rata svi dodju do izrazaja sem Srba i da nam jedan kovinotokar odredjuje sudbinu? Gde smo bili mi, a bilo nas je najvise po zavrsetku rata u vlasti?
    (janis, 22. decembar 2022 19:12)

    # Link komentara

  92. 35 godina radio sam u Politici 25 kao urednik i za ovo prvi put čujem...!
    Verujem da je ovo podla izmišljotina!
    (Oskar, 22. decembar 2022 19:11)

    # Link komentara

  93. za vreme tita mogli smo ici svugde po svetu .ali morali smo u Italiju po kavu farmerice parfeme i ostale stvari za koje su se nam na zapadu cudili da nemamo i masno zaradjivali atito i njegova elita su uzivali u kuba cigarama najboljem viskiju mladim i lepim zenama a nas su imali na udici !jel to bila sloboda ?svi koji misle da se je lepo zivelo tada nevide dalje od nosa .lp nemorate objaviti kome.ali bar ste ga vi procitali .
    (jastreb., 22. decembar 2022 19:10)

    # Link komentara

  94. Teraš sprdnju sa Džej Bi Titom ?

    Idemo malo na Golać, pa tucanje kamena, pa sunčanica, pa stajanje u fekalijama do guše...

    Odmah te komunisti užigaju u ovoj disciplini poznatoj kao " Komunistički trijatlon "!

    Idem sad da nađem knjigu " Ljubičica bela" i da pročitam to .
    Imam neke informacije od likova koji su preživeli " Goli otok", čisto da uporedim...
    (Čeki opinionista del cazzo, 22. decembar 2022 19:01)

    # Link komentara

  95. Obično su nastradali dobrodušni ljudi koji su se na ovakav način šalili. Pitanje svih pitanja je ko je kontrolisao udbaše? Izvlačili su partijci koji su imali aparat iza leđa a kad su se stvorile prilike prvi su rušili isti sistem u koji su se kunili npr Tuđman.
    (Obrad, 22. decembar 2022 18:58)

    # Link komentara

  96. nezaboravite !tito je bio hrvat i najveci neprijatelj Srpski !
    (jastreb., 22. decembar 2022 18:53)

    # Link komentara

  97. Демократе и левичари су једно а спс,снс и десничари су друго крило кпј.Ту нема Срба са антикомунистичком свешћу.Неки од њих су против комунизма су ал подржавају централизам,или навијају за титове близанце,или имају носталгију према Југи,или мрзе неистомишљенике,са другима би се обрачунавали физички,једноумље им је скроз прихватљиво,демагогија.....
    (нс бој, 22. decembar 2022 18:48)

    # Link komentara

  98. Tito je najveće zlo!
    (milutin, 22. decembar 2022 18:45)

    # Link komentara

  99. Danas covek izadje na televiziju i kaze za drugog imenom i prezimenom da je ukrao 600 miliona evra.I to ponavlja kad je god na televiziji.I ne odgovora nikome za to sto izjavi.
    (Bljuzgo Drpović, 22. decembar 2022 18:44)

    # Link komentara

  100. Najveći zločinac i krvolok
    (Prokupčanin, 22. decembar 2022 18:41)

    # Link komentara

  101. Било је и скупљих вицева. А било је и без вица, насуво.

    Како другачије једног аустроугарског поднаредника направити популарнијим од српског генерала?
    (Боске, 22. decembar 2022 18:40)

    # Link komentara

  102. Gde si deda sakrio ,kokardu ,kad je Čiča raspustio gardu ….
    (Deli, 22. decembar 2022 18:37)

    # Link komentara

  103. A i vic je glup, realno.
    (Miki, 22. decembar 2022 18:35)

    # Link komentara

  104. Dok smo se igrali svi su bili partizani ,a ja cetnik i to Kalabic.
    (Nidzo sokole, 22. decembar 2022 18:33)

    # Link komentara

  105. Са њеном голготом и затвором никакве везе нема Тито, већ полтрони и стока која је била око њега, тадашњи лажни комунисти а данас лажни верници и патриоте.
    (нико, 22. decembar 2022 17:26)

    Kakve gluposti, pa ko je stvorio te poltrone, nego Titov rezim.
    (sijomigadjura, 22. decembar 2022 18:29)

    # Link komentara

  106. Opet postoje ljudi koji ovo opravdavaju, ti isti su danas demokrate i liberali
    (polako, 22. decembar 2022 17:04)

    Cetnicka je mrznja pregolema. Niko ovo ne opravdava, ali treba uzeti u obzir kakvo je vreme bilo. Znao je Tito koliko ima mrzitelja sopstvene zemlje koji bi sa cvecem docekali okupatora. Zvao se on Rus, ili Nemac. Danas se to lepo vidi.
    No, hajde da pogledamo rezultat od "kada opet smemo da budemo Srbi i da slavimo slavu":
    Vukovar, Srebrenica, Sarajevo, Dubrovnik, istocna Bosna...

    Opet postoje ljudi koji ovo opravdavaju, ti isti su danas ruski petokolonasi, cetnici u majicama KGB-ovca.

    Skraceno - domaci izdajnici i neprijatelji svoje zemlje.
    (Zajedno ste bezali, 22. decembar 2022 )

    Drug clan je jos na zasedanju u Jajcu, ako ovako nastavi uskoro sledi unapredjenje, bice neki stancic, poslic, a i neka drugar'ca da se nadje.
    (reomir, 22. decembar 2022 18:23)

    # Link komentara

  107. (Zajedno ste bezali, 22. decembar 2022 17:58)

    Tipičan komentar jednog titoiste. Razumem te u potpunosti. Kako bi drugačije došao do imovine ako nemaš člansku kartu KPJ u džepu, petokraku na kapi i pušku u ruci? Vidim da žališ za tim vremenima. Nestalo para jer nisi navikao da radiš pa bi opet da otimaš. Ima veze s kućnim vaspitanjem.
    (vaspitavanje u Kumrovcu, 22. decembar 2022 18:22)

    # Link komentara

  108. Gde ste sada “jugosloveni”???
    Srbija je uništena od tih komunjara!!!
    (kopenhagen, 22. decembar 2022 17:01)

    Komunisti izgradili odrziv sistem, skole, bolnice, fabrike, puteve, pruge... Jugoslavija je bila ime i faktor u svetu
    (PatriJota, 22. decembar 2022 18:18)

    # Link komentara

  109. Nije tu problem u pitanju bio Tito, već komunizam. Komunizam je bio najveće zlo i prokletstvo na kugli zemaljskoj.
    (iskreno, 22. decembar 2022 18:18)

    # Link komentara

  110. Tito je bio psihopata
    (četnik, 22. decembar 2022 17:03)

    ali je zato tamanio one bradate koljace dece i fašiste koju su se izjasnjavali kao četnici.Smrt fašizmu sloboda narodu
    (objavitekomentar, 22. decembar 2022 18:17)

    # Link komentara

  111. komunizam je najvece zlo u istoriji srbije
    (vg, 22. decembar 2022 18:15)

    # Link komentara

  112. @(Zajedno ste bezali, 22. decembar 2022 17:58)

    Opet ti? Radi se prekovremeno.
    (dijaspora bluz, 22. decembar 2022 18:12)

    # Link komentara

  113. А Срби и данас славе Тита и куну се у комунизам!
    (Смрда, 22. decembar 2022 18:12)

    # Link komentara

  114. Gde su sada oni što su plakali na sahrani druga Marka???
    (Danica Čvorović, 22. decembar 2022 18:10)

    # Link komentara

  115. Проклети комунисти и њихов мали Јоже... Највеће зло које је погодило овај народ.Ови данас су деца,унуци истих тих
    (Мика, 22. decembar 2022 18:10)

    # Link komentara

  116. Njihovi potomci vladaju danas a zubi ispadaju narodu kao nikada pre....
    (Op, 22. decembar 2022 18:05)

    # Link komentara

  117. Najveci jugonostalgicari su oni koji nisu nikada ziveli u SFRJ, i oni (sa svojom decom i potomcima) koji su se najvise okoristili o taj sistem. Kolonisti koji su naselili imanja proteranih Nemaca, oni kojima je ustupljena imovina oduzeta nacionalizacijom 1945-1950 itd. itd. A nije mali broj takvih. Kao i oni koji su tamanili vinjak na radnom mestu i mogli da uzimaju mesecima bolovanje i neplaceno, posle se pitate zasto su fabrike propale, pa zato jer one koje su bile uspesne u socijalizmu morale su da izdrzavaju one fabrike koje su imale nula profita i poslovale sa gubitkom, eto da bi neko imao posla...
    (Istorijska perspektiva, 22. decembar 2022 18:03)

    # Link komentara

  118. Са њеном голготом и затвором никакве везе нема Тито, већ полтрони и стока која је била око њега, тадашњи лажни комунисти а данас лажни верници и патриоте.
    (нико, 22. decembar 2022 17:26)

    Nesto si pomesao, pretece danasnjih vernika i patriota su redovno bile zatvarane na Goli otok, a tamo su ih slale pretece danasnjih evropejaca tj. drugosrbijanaca.
    (rizibizi, 22. decembar 2022 18:01)

    # Link komentara

  119. Danas vidimo da je malo bilo jedan Goli otok, trebalo je mnogo vise srecnije bi smo ziveli danas
    (Kiza, 22. decembar 2022 17:32)

    Zvučiš mi kao neko ko bi tamo zaglavio zbog glupih komentara.
    (kentaur, 22. decembar 2022 17:59)

    # Link komentara

  120. Opet postoje ljudi koji ovo opravdavaju, ti isti su danas demokrate i liberali
    (polako, 22. decembar 2022 17:04)

    Cetnicka je mrznja pregolema. Niko ovo ne opravdava, ali treba uzeti u obzir kakvo je vreme bilo. Znao je Tito koliko ima mrzitelja sopstvene zemlje koji bi sa cvecem docekali okupatora. Zvao se on Rus, ili Nemac. Danas se to lepo vidi.
    No, hajde da pogledamo rezultat od "kada opet smemo da budemo Srbi i da slavimo slavu":
    Vukovar, Srebrenica, Sarajevo, Dubrovnik, istocna Bosna...

    Opet postoje ljudi koji ovo opravdavaju, ti isti su danas ruski petokolonasi, cetnici u majicama KGB-ovca.

    Skraceno - domaci izdajnici i neprijatelji svoje zemlje.
    (Zajedno ste bezali, 22. decembar 2022 17:58)

    # Link komentara

  121. A staje stvarno bio razlog, to necemo procitati. Zato danas sloboda, sve divno.
    (mojnemenito, 22. decembar 2022 17:52)

    # Link komentara

  122. Bilo je nekada reda a sada uzas
    (alan ford, 22. decembar 2022 17:50)

    # Link komentara

  123. Nismo mi daleko odmakli.
    Samo izgleda tako.
    (Tifoso, 22. decembar 2022 17:49)

    # Link komentara

  124. zasto nekaze kome je ispricala vic.....
    (misoni, 22. decembar 2022 17:44)

    # Link komentara

  125. A sada se u svetu ide na" Goli otok" ako se isprica vic o jevrejima.
    (Eric Cartman, 22. decembar 2022 17:41)

    # Link komentara

  126. Sada nam je mnogo bolje posto imam sva prava samo ko se kako snadje da prezivi,tada nije bilo miskovoca,matijevica,kostica I kontraveznih biznismena,oduzimala drzava ko je imao previse I jos ako je pricao protiv drzave ma milina..narod ziveo samo si imao disciplinu znalo se sta se smes a sta ne I zivis a danas svi mogu sve ili ne mogu nista u zavisnosti kako se kome uvuces u otvor..

    Treba vratiti taj sistem posto mi samo tako znama da stvaramo I jacamo svi zajedno a ne kao pojedinci,od kada tog sistema nema I tita nastali su ratovi,svadja I razaranja I nijedna drzava od bivse sfrj nije napravila za ovih 30-40 godina ni 10% onoga sto je tito napravio za 30god a isto tako nije mogla ni okreciti..koliko fabrika bilo i kakvih a danas sta imamo..dolaze nam ovde sklapamo kablove I sedista a nekada smo sve to proizvodili,sva kucna tehnika,vojna I saobracajna mehanizacija,kamioni,autobusi I automobili sta je ostalo danas..nista..
    (spaki, 22. decembar 2022 17:38)

    # Link komentara

  127. Pročitajte knjigu Muzej živih ljudi od Dragoljuba Jovanovića rodjenog brata Zikice Jovanovića španca kako je osudjen i vreme koje je proveo na golom otoku.
    (Djoka Švercer, 22. decembar 2022 17:35)

    # Link komentara

  128. Danas vidimo da je malo bilo jedan Goli otok, trebalo je mnogo vise srecnije bi smo ziveli danas
    (Kiza, 22. decembar 2022 17:32)

    # Link komentara

  129. Levicari tj. komunjare poznati kao profi-desnicari iliti proto-fasisti. Ko ih ne zna, skupo bi ih platio.
    (Samo jako i snazno, 22. decembar 2022 17:30)

    # Link komentara

  130. Dobro je i prošla , mogli su ju skratiti za glavu , kao što sad radi aktuelni ruski car sa svojim neposlušnim novinarima.
    (ja kažem, 22. decembar 2022 17:30)

    # Link komentara

  131. @kopenhagen, 22. decembar 2022 17:01

    Srbija je bila deo Jugoslavije i pre Tita a tada je debelo profitirala.
    Niko Srbiju do sami gradjani,kako nacionalisti tvrde, "sve Srbi" nisu uništili.
    Pogledaj ljude oko sebe.
    (Mirza, 22. decembar 2022 17:27)

    # Link komentara

  132. Zato vam i jeste tako kako je kad ste trpeli ovakvog čoveka na vlasti 50 godina!!
    (Džon Kurton, 22. decembar 2022 17:26)

    # Link komentara

  133. Са њеном голготом и затвором никакве везе нема Тито, већ полтрони и стока која је била око њега, тадашњи лажни комунисти а данас лажни верници и патриоте.
    (нико, 22. decembar 2022 17:26)

    # Link komentara

  134. Samo ova prica ukazuje kakav je to bio totalitarni rezim nakon 1945 godine!! U svemu isti sa rezimom Staljina! Ljude su strijeljali bez sudske presude, oduzimana imovina bez sudskih presuda i sva druga nepocinstva!! Progom po raznim osnovama!! Naravno, tzv.zasluzni su dobili razne vile u gradovima FNRJ da u njih smjeste porodice... Mir duhu hrabre zene, koja je propatila i pod nacistima i pod komunistima!!
    (Adenauer, 22. decembar 2022 17:22)

    # Link komentara

  135. To treba i sada uvesti. Lepo živiš a lupetaš, vredjas, pretis... Na Goli Otok
    (Sandra, 22. decembar 2022 17:15)
    Da pogadjam? Radno mesto u pošti preko clanske karte SNS-a?
    (dexter-lab, 22. decembar 2022 17:22)

    # Link komentara

  136. Nemoj da izmisljate! Jugoslavija je bila raj na zemlji i svi to znamo. Moj deda je pravedno zasluzio 3 godina zatvora jer je spalio nocu vinograd koji su mu nedelju dana pre toga oteli drugovi iz komiteta, uz stoku i hekrate zemlje. Pa jel u redu da on ima toliko a da je narod bos i gladan? Ionako se obogatio kao eksploatator i kapitalista, nema veze sto je radio dan i noc, sto je citavo selo uposlio, sto je doveo struju u mesto, sve je to radio sa pozocija klasnog neprijatelja. Umesto da okaje grehe jer je tako ziveo i sa entuzijazmom prihvati otimacinu zemlje on jos pali vinograd...Da Jugoslavija nije bila humana zemlja mogli su i da ga streljaju ko njegovog komsiju koji svoju zemlju nije dao.
    (box, 22. decembar 2022 17:21)

    # Link komentara

  137. Rodjen sam u Srbiji, zavrsio skolu u Srbiji, isao u vojsku u Srbiji, digli me na ratiste devedesetih...
    Ali kada je bilo pisanje "dinkicevih" akcija, ne moze, nisam drzavljan Srbije. Iz protesta odem u centar za azilante i prijavim se kao azilant.
    Dosli su, pokupili su me maricom, odveli u podrum, poodbijali rebra...
    Jel danas bolje, pitam ja vas? Meni nije.
    (Zatvor, 22. decembar 2022 17:18)

    # Link komentara

  138. Samo ako nije bila Srpkinja.
    (Joksa, 22. decembar 2022 17:16)

    # Link komentara

  139. To treba i sada uvesti. Lepo živiš a lupetaš, vredjas, pretis... Na Goli Otok
    (Sandra, 22. decembar 2022 17:15)

    # Link komentara

  140. Strašno.
    (Alien, 22. decembar 2022 17:11)

    # Link komentara

  141. Al da nije bilo Tita, ne bismo imali struje i puteva ahahahaaa
    (wetwetwet, 22. decembar 2022 17:10)

    # Link komentara

  142. novi zakon o policiji nam sprema nesto slicno
    (srodna duša, 22. decembar 2022 17:09)

    # Link komentara

  143. Ah nemojte,sad ce Titoisti da nam prosipaju mozak o komunizmu i drugu titu.
    (Milos, 22. decembar 2022 17:09)

    # Link komentara

  144. Златно доба?!
    (MrG, 22. decembar 2022 17:09)

    # Link komentara

  145. Ja volim Tita a vi kako oćete
    (Nenad Čanak, 22. decembar 2022 17:06)

    # Link komentara

  146. Titin pasoš i milicija su bili sila, nemate vi djeco pojma kako se lijepo živjelo u Jugi, a ova je bila špijun staljinista i treba na Goli otok
    (kio, 22. decembar 2022 17:05)

    # Link komentara

  147. Tito je vrlo negativna figura za nas narod. Napravio je od nas ponizne i poslušne ljude potpuno nesposobne da imaju nacionalnu svest i racionalno rezonovanje. Imamo komunisticki autoritarni način razmišljanja ne samo u vezi mentaliteta nego i u celom društvu. Mi smo toliko centralizovano društvo da je to prosto neverovatno. Kod nas i dalje se sve sprovodi iz Beograda, lokalna autonomija je vrlo slaba. Ljudi na lokalu ne biraju svog šefa policije, sudije, tužioce... Sve se postavlja iz Beograda kao u komunizmu. A nekada nam se divio jedan Arčibald Rajs, i sad se sigurno prevrće u grobu kakvi smo sebicnjaci postali. Srbi iz tog vremena i ovi sada prosto nisu ista nacija. Njegova ekonomija u tom trenutku po stepenu razvoja bila negde između industriskog i ruralnog. Ljudi su tada živeli samo pristojno ali je to daleko bilo ispod Zapadnih zemalja potrošačkog društva kako bi Fukujama rekao "kraja istorije" ili ničeovog "poslednjeg čoveka". Oni su i tada u civilizaciskom smislu ispred nas bili 50, 70 godina, za razliku od vremena kraljevine gde je ta razlika bila veća. Ljudi su takođe u tu vreme odlazili na privremeni rad u zapadne zemlje. Da smo ostali kapitalisticka zemlja mi bi bili možda ne kao Finska ali sigurno na nivou Portugala ili Grčke.
    (Aron, 22. decembar 2022 17:04)

    # Link komentara

  148. Kada je bio tito tada je ovde bio raj na zemlji, ja se umalo tada nisam zaposlio i zamalo nisam imao devojku, tada sam imao neke šanse, posle njega sve je propalo i ja nikadadevojku nisam imao a i posaonemam dugo, dugo.
    (Loznica, Gučevo, Cer....., 22. decembar 2022 17:04)

    # Link komentara

  149. Opet postoje ljudi koji ovo opravdavaju, ti isti su danas demokrate i liberali
    (polako, 22. decembar 2022 17:04)

    # Link komentara

  150. Колика болест је то била најбоље говоре профили данашњих титоиста. Нема ту лека...
    (my way, 22. decembar 2022 17:03)

    # Link komentara

  151. Krcunov vic iz 1948 u Vojvodini: sjede Hitler, Staljin i Tito i klade se ko može da ponese više lubenica. Kaže Hitler ja mogu dve od 10 kg: jednu pod jednu, drugu pod drugu ruku. Kaže Staljin ja tri, pod jednu ruku, pod drugu ruku, a treću nabijem na k....c! A kaže Tito ja mogu pet komada...pitaju ova dvojica pa kako!? Pa kaže, jednu pod jednu ruku, drugu pod drugu ruku i Staljina nabijem na k...c!! :))
    (FC Purger Maximir, 22. decembar 2022 17:03)

    # Link komentara

  152. Tito je bio psihopata
    (četnik, 22. decembar 2022 17:03)

    # Link komentara

  153. Ali ja sam spavao na klupi
    (Jugosloven, 22. decembar 2022 17:03)

    # Link komentara

  154. Gde ste sada “jugosloveni”???
    Srbija je uništena od tih komunjara!!!
    (kopenhagen, 22. decembar 2022 17:01)

    # Link komentara

  155. Sta se buni, drzava ju vodila na more.
    (Ivo, 22. decembar 2022 16:59)

    # Link komentara

  156. tuzna prica, zgusnuto odslikava vreme titoizma... vic odlican...
    (singrrr!, 22. decembar 2022 16:59)

    # Link komentara