- Komentari -
  1. @Zoran Knezevic

    Opasni ste vi što usađujete deci mržnju prema bilo čemu. Ali uzalud vam, odoše ta deca na zli NATO Zapad čim završe obrazovni proces a vi pljujte koliko vam volja, ne možete da sprečite masovnu migraciju Srba ka Zapadu.
    (stop desničarskom ludilu, 9. decembar 2022 09:00)

    # Link komentara

  2. ovde je opasno imati decu, pored ovakvih knjiga i cinjenica tesko da dete ima sansu da ostatane normalno
    (vlada, 06. decembar 2022 01:01)

    kratko i jasno.
    (neutral fe, 7. decembar 2022 14:32)
    ----------
    Tipičan stav osobe kojoj je defetizam u krvi. Šta je to opasno u knjizi koja iznosi istinu na kojoj bi trebali svi da učimo? Valjda su prodavanje magle, zasladjene pričice i laži mnogo svarljivije za one koji žele da im deca ostanu normalna?! Opasno je imati decu samo za one koji decu ne žele jer u njima vide neprijatelje. Krnje im komoditet i navodnu slobodu. Život nije opasan, samo za one koji nisu rodjeni gopodine ali, nadam se da to nije opcija, čak ni za Vas.
    (Zoran Knezevic, 8. decembar 2022 09:29)

    # Link komentara

  3. ovde je opasno imati decu, pored ovakvih knjiga i cinjenica tesko da dete ima sansu da ostatane normalno
    (vlada, 06. decembar 2022 01:01)

    kratko i jasno.
    (neutral fe, 7. decembar 2022 14:32)

    # Link komentara

  4. Rusija nas ba nikada nije držala pod okupacijom, tako da, što se toga tiče, dobar dan i doviđenja.
    (Miloš Bg, 05. decembar 2022 23:57)

    nije stigla, inače...
    (neutral fe, 7. decembar 2022 14:13)

    # Link komentara

  5. trešerana za decu.
    (neutral fe, 7. decembar 2022 13:31)

    # Link komentara

  6. Hajde mi navedi gde ja to pravdam NATO?
    Samo ističem uzročno-posledičnu vezu, a ne i da li je kazna opravdana ni ko ima pravo da kažnjava.
    Uostalom, za istu stvar nas je Savet Bezbednosti UN već kaznio sankcijama. Da se Rusija i Kina nisu usprotivile oružanoj intervenciji, čak i bombardovanje bi bilo odobreno od strane SBUN. Da li bi ti onda bilo lakše?
    (Djokic, 6. decembar 2022 22:48)



    U tome i jeste tvoj problem, što kod tebe postoji drugosrbijanski mit o uzročno-posledičnoj vezi nekakvih srpskih grehova sa NATO agresijom, pa ću izgleda morati da budem konkretniji, dakle, nema opravdanja za NATO agresiju i okupaciju Kosova i Metohije, nikakve uzročno-posledične veze tu ne postoje, reč je o klasičnoj otimačini i razbojništvu sa predumišljajem, a naš narod i sve njegove buduće generacije to moraju da znaju.
    (SerĐo, 6. decembar 2022 23:40)

    # Link komentara

  7. haha, koliko si ti kontradiktoran samom sebi, pa to je u rangu licemerstva neslućenih razmera. Prvo kažeš da moramo da priznamo nešto što smo loše radili i da smo za to kažnjeni, a onda da jedan zločin ne opravdava drugi, pa ako jedan zločin kao što je NATO agresija ne može da se opravda drugim zločinom, zašto onda pominješ naše greške i kaznu i ko je uopšte taj neko ko ima moralno i zakonsko pravo da kažnjava, da nije NATO? Pa neće biti!
    (SerĐo, 6. decembar 2022 19:14)

    Hajde mi navedi gde ja to pravdam NATO?
    Samo ističem uzročno-posledičnu vezu, a ne i da li je kazna opravdana ni ko ima pravo da kažnjava.
    Uostalom, za istu stvar nas je Savet Bezbednosti UN već kaznio sankcijama. Da se Rusija i Kina nisu usprotivile oružanoj intervenciji, čak i bombardovanje bi bilo odobreno od strane SBUN. Da li bi ti onda bilo lakše?
    (Djokic, 6. decembar 2022 22:48)

    # Link komentara

  8. Ne vidim ništa loše kod Bojića,bolje ovo nego zapad da mi nameće njihovo vidjenje istorije.
    (Gišpi, 6. decembar 2022 22:06)

    # Link komentara

  9. Ja ne kažem da ne treba pisati ni pričati o zločinima nad Srbima, baš naprotiv.
    Ja samo kažem da moramo priznati da amo nešto loše radili i da smo zbog toga kažnjeni. Možemo diskutovati o tome da li je to bilo opravdano ili primereno, ali to ne menja činjenicu da se nije desilo tek tako ili zato što nas mrze jer smo mi nebeski narod.
    Sve dok optužbe protiv nas nazivamo propagandom ili zaverom, nećemo uspeti da naučimo ništa iz tih grešaka.

    Ako svoje zločine ne priznajemo, nemamo moralno pravo da drugima prigovaramo za njihove.
    Takođe, jedan zločin ne opravdava drugi, ni pred Bogom ni pred sudom, tako da su komentari tipa "A šta su oni nama uradili?" kontraproduktivni sa aspekta sazrevanja društvene svesti.
    (Djokic, 5. decembar 2022 23:00)



    haha, koliko si ti kontradiktoran samom sebi, pa to je u rangu licemerstva neslućenih razmera. Prvo kažeš da moramo da priznamo nešto što smo loše radili i da smo za to kažnjeni, a onda da jedan zločin ne opravdava drugi, pa ako jedan zločin kao što je NATO agresija ne može da se opravda drugim zločinom, zašto onda pominješ naše greške i kaznu i ko je uopšte taj neko ko ima moralno i zakonsko pravo da kažnjava, da nije NATO? Pa neće biti!
    (SerĐo, 6. decembar 2022 19:14)

    # Link komentara

  10. Ne treba oprostiti Đuri što nas je tukao, niti to zaboraviti, ali se treba udružiti sa Đurom i izvući bar nešto iz našeg poraza. Da smo to uradili pre 20 godina, smem da potpišem da bi Srba na Kosovu bilo više i da bi imali autonomiju kakvu sada nikada neće dobiti.
    Ali tako je to kada se samo misli o teritoriji, a ne i o ljudima koji tamo žive, oa makar bili oni i "divlje pleme".
    (Djokic, 6. decembar 2022 08:35)
    ----------
    Znači, trebali bi da poljubimo skute svojim dželatima, da ih zamolimo da nam oproste, kao i da postanemo članovi te jače bande pa da i mi nekoga bijemo, zar ne?! Lepo, lepo, samo što u Vašim namerama i rečima, prepoznajem intelektualnu elitu ove države, koju neki zovu moralna gologuzija. Gospodine, a šta je sa suverenitetom i nezavisnošću država, šta je sa medjunarodnim pravom, šta je sa Poveljom UN?! Znači, po Vama, trebali bi svi, kolektivno, da se bavimo najstarijim zanatom, kako bi kao narod i država mogli da opstanemo?! Šta reći a ne zaplakati?!
    (Zoran Knezevic, 6. decembar 2022 18:09)

    # Link komentara

  11. Ako mene pitate, udžbenicu u Srbiji i treba da potpiruju animozitet, pa čak i otvorenu mržnju prema zapadu, ja sam na primer ekstremni zapadomrzitelj i svoju decu i decu svoje braće i sestara učiću da mrze zapad i to mi niko ne može zabtaniti.
    (..., 5. decembar 2022 23:54)

    Hvala bogu da tebe niko ne pita
    (!!, 6. decembar 2022 00:26)


    Pa dobro, ne moram ja ni da se pitam za sve, ali eto profesor Milan Bojić se pita i vrlo mi je drago zbog toga, a što se mene lično tiče, ja se pitam sam za sebe i ovakvih poput mene je svakim danom sve više i tek će nas biti više.
    (..., 6. decembar 2022 15:23)

    # Link komentara

  12. Rusija nas ba nikada nije držala pod okupacijom, tako da, što se toga tiče, dobar dan i doviđenja.
    (Miloš Bg, 5. decembar 2022 23:57)

    Kako si ti naivan, pogledaj kako kroz istoriju prolaze drzave bliske ruskoj cizmi. Ali to je i problem, sto ste neobrazovani i pustate neke filmove sebi u glavi
    (Destro, 6. decembar 2022 09:55)



    Zato je srpski narod vrlo dobro na svojoj koži osetio šta je turska, nemačka, austro-ugarska, bugarska i brojne druge okupatorske čizme, nije potrebno veliko obrazovanje i pamet da bi se to znalo, dovoljno je samo prebogato iskustvo većinskog srpskog naroda u toj nametnutoj nam interakciji sa raznim nekim okupatorima, a što se ruske čizme tiče o njoj ćemo da svedočimo tek kada je iskusimo, ali to se nikada neće desiti, jer ni oni, a ni mi nemamo te preference, uostalom šta me briga za druge i njihova iskustva sa Rusima, mi smo jedno, oni su drugo.
    (Miloš Bg, 6. decembar 2022 15:03)

    # Link komentara

  13. "I ja deci redovno pricam o tome. Ne smeju da se zaborave bebe koje su umrle bez kiseonika, bombardovanja televizije, toplana, elektrana, vozova, kasetne bombe na pijaci u Nisu, osiromaseni uranijum"
    (Alexa, 5. decembar 2022 19:46)

    Umesto da svoju decu pusti da budu deca i priušti im što bezbrižnije detinjstvo, osoba im priča o umiranju beba bez kiseonika i kasetnim bombama, da bi ih naučio šta tačno? Posle prosvetari krivi, a dobiju generacije koje su roditelji psihički razorili i bespovratno oštetili
    (SM, 6. decembar 2022 14:15)

    # Link komentara

  14. "Neznanje je koren i izvor svakoga zla" učio nas je Sava Tekelija, filantrop, plemić, prvi doktora prava srpskog porekla, doživotni predsednik Matice srpske – sagradio je 1838. u Budimpešti Tekelijanum (školovali se, Laza Kostić, Zmaj, J. Sterija Popović, Pančić, Tesla i mnogi drugi); jer za njega je patriotizam bio - put u građansku kulturu – autonomija struka i izgradnja karaktera naroda pomoću vrlina, razuma, empirije, tolerancije, učenja na greškama, saradanje, gradnje - kao antipod našeg boravka u živom blatu "Proklete avlije" – i karaktera građenog na mržnji, inatu, ošljarenju, nesaranji, razgradnji. A malograđanina ribari ljudskih duša UPREGNU u prve borbene redove "amarika i engleska biće zemlja proleterska" ajte srbadijo da se borite za kominternin komunizam. Isto kada je pao zid u Belinu 1989., sve zemlje realsocijalizma su to iskoristile da izvrše tranziciju neuspelog komunizma u kapitalizam i građansko društvo, samo su "naši" umesto da i mi, kada je Zapad bio najstabilniji, solventniji, izvršimo tranziciju, stvorimo privredu koja puni budzet, izgradimo infrastrukturu, nadoknadimo vekove atavizma – znači samo su naši bili protiv. "Naši" su tražili da se ne pomera čelična zavesa (!) da pošto je nestao Varšavki pakt nestane i NATO. Kakve to ima veze sa SRBIJOM? Nikave. Zašto bi "naš" interes bio da se ne pomera čelična zavesa? Znači talasao si u YU, Balkanu, Evropi. Destabilizovao si Zapad. Tako si stigao da postaneš neprijatelj NATO. Izabrao si POGREŠNU STRANU.
    (zoran stokic, 6. decembar 2022 13:57)

    # Link komentara

  15. Или Призренску лигу 1878? Или османлијску окупацију?

    А други део је нетачан. После наших победа Срби су остајали.
    (Јабучило, 6. decembar 2022 00:12) 

    Valja biti precizan,Jsbučilo.
    Kao godinu početaka organizovdnog progona Srba i nasilne kolonizacije Kosmeta možemo označiti 1717.godinu,kada su se Kačaci toliko omasovili da su vec prestavljali organizovanu vojnu silu.
    Do tada (stotinak godina ranije) rec je bila o manjim bandama koje su koristile slabu organizovanost turske drzave (svaki propust) i ne obracanje pažnje turaka na hrišcansko stanovništvo za sporadičnu pljačku ,sku šume,kradju stoke (ono sto su radili u SFRJ dok nidu ojačali).
    Vec naredne decenije imamo prvi veliki pokolj Srba i prodor na Kosmet.
    Postoji čitav niz reakcija tadašnje "medjunarodne zajednice" (velikih sila) i pritisaka na Tursku da smiri i sankcioniše Kačake.
    Oni bi se primirili pa bi ponovo udarili kada pažnja velikih sila popusti.
    I onda dolazimo do Prizrenske lige,koju si pomenuo...
    Do 1700.godina njih je na Kosmetu bilo u tragovima. Srbi si bili dominantna etnička grupa ,o čemu svedoce i turski popisi.
    Taktiku ne menjaju ,bilo da su Kačaci,Balisti,Komunisti,Marksisti- lenjinisti s Kosova ili "demokrate" pa OVK.
    Ideologije su nebitne - mrznja orema Srbima je konstanta.
    (Komša, 6. decembar 2022 13:17)

    # Link komentara

  16. @Zoran Knežević
    Koliko znam, nisu samo komunisti pisali o tome, tako da se ne može dovoriti o nekoj izmišljotini. Takva argumentacija je na nivou onih koji Jasenovac nazivaju komunističkom propagandom.

    Drugi deo vašeg komentara mi je vrlo zanimljiv jer istovetna opravdanja koriste Hrvati za Oluju ili Albanci za proterivanje Srba 1999. Jel to i njima dajete za pravo u smislu da pobednik može da radi šta želi i da se sveti poraženom narodu?
    (Djokic, 6. decembar 2022 13:17)

    # Link komentara

  17. Срби, мајстори аутошовинизма. Чим се чује српско родољубље, неко ће се наћи да објасни да је то штетно. Наравно да оваква књига треба да постоји. Уосталом, не тако давно, деца су одрастала уз епски десетерац.
    (Јабучило, 06. decembar 2022 00:09)

    Ovo nije rodoljublje, ovo je mržnja i iznošenje selektivnih činjenica i to sve je namenjeno deci. I to sve od jednog sumnjivog istoričara. Niko ne spori Nato bombardovanje, ali to je samo jedan deo cele priče. Navedite onda i sve ubijene i Srbe i Albance, odakle onda oni silni sleperi mrtvih Albanaca koji su otkriveni po Srbiji. Rodoljublje je kada želiš da promeniš stvari na bolje u svojoj zemlji, kada si častan i zastupaš istinu i voliš sve ljude u svojoj zemlji bez obzira na nacionalnost. Rodoljublje nije mitomanija, laži i mržnja prema drugom.
    (Deki, 6. decembar 2022 12:59)

    # Link komentara

  18. Užas, samo se vredjaju zrtve bombardovanja. Bolje da se malo raspravlja kako je neodgovorna politika tadasnjeg vrha Srbije dovela sopstveni narod u ovu situaciju.
    (Mile, 05. decembar 2022 17:43)

    to je taj autosovinisticki podanicki mentalitet. mi smo krivi sto su nas bombardovali. mi zlocinci smo napali teroriste koji su ubijali nas narod na nasoj teritoriji i zasluzili smo da nas bombarduju...
    (Dragan, 06. decembar 2022 10:30)

    To je taj spin Dragane, samo ti pominjes nebuloze, napad na teroriste itd to je tvoj spin. Poenta je da budemo iskreni prema sebi, samo tako ćemo napred, da vidimo šta smo mi pogrešili i kakvu politiku je naša vlast vodila koja je dovela do toga da nam se država uništi i pogine toliko ljudi, i dan danas trpimo posledice svega toga. NATO jeste počinio zločin, ali ne možemo praviti mitove od naših poraza. Zašto svet nije bio na našoj strani, zašto su iz naše perspektive baš svi protiv nas, samo smo mi u pravu...platili smo veliku cenu zbog neodgovornih, korumpiranih, glupih, ograničenih političara.
    (Ratko, 6. decembar 2022 12:50)

    # Link komentara

  19. Џабе ми ова књига кад ја немам деце.
    (bro, 6. decembar 2022 12:42)

    # Link komentara

  20. Draži mi je bio Nato od zločinačkog režima slobodana miloševića.
    (Vuk iz Pančeva, 6. decembar 2022 12:20)

    # Link komentara

  21. Da li ce biti i knjige o prvom i drugom svetskom ratu recimo "Srbi protiv nemacke u XX veku", "Nemacki zlocin u Kragujevcu" i sl. Ne pocinje istorija 1999.
    (Urban, 6. decembar 2022 11:39)

    # Link komentara

  22. Ili masakre i proterivanja Albanaca 1912-1913 ??

    Kao što kažeš, duga je i krvava istorija Kosova... Jedino je sigurno da je posle svake naše "pobede" bilo sve manje i manje Srba tamo.
    (Djokic, 5. decembar 2022 23:38)
    -------
    O kakvom proterivanju govorite? O onome što su komuniti osmislili ne bi li odobrovoljili "braću" Albance da nas zavole i da žive kao normalni gradjani Srbije?! Ili o onome što je trtljao Dimitrije Tucović, veliki Srbin, koji se stideo svoje nacije? Pole 1945 smo imali bezbroj Dimitrija i sve su to bili "veliki Srbi", kojima su Srbi bili najveći neprijatelji?! Mislim da možete pronaći, i posle 100 godina pročitati izveštaje srpskih konzula sa Kosova i Metohije, Nušića i Rakića, o teroru arnauta nad pravoslavnoim življem. Nisu oni proterivani. Znali su šta ih čeka, shodno počinjenim zločinima. Kao i Nemci iz Vojvodine 1945 godine. Zar ste očekivali da slavimo one koji su nad našim narodom sprovodili genocid uz nevidjene zulume. Ako je tako, onda su i Turci trebali da ostanu u Srbiji?!
    (Zoran Knezevic, 6. decembar 2022 10:56)

    # Link komentara

  23. pranje mozaka , lazi , uvelicati ratne zlocince i kriminale ,,,,, decu da od prvi koraka zivota , da im napune glavu sa neistinite dogadjaje ,i sa lazima,,, bravo bravo ,,,
    (to je to ...., 05. decembar 2022 19:06)

    pranje mozaka, uvelicati ratne zlocine, sa neistinite dogadjaje?!? hahaha to je to "srbine"... pobedio si
    (Dragan, 6. decembar 2022 10:41)

    # Link komentara

  24. Svako ima pravo da pise i objavljuje. Trebalo bi objaviti i knjige kako je u ime svih Srba neko pocinio zlocine nad nesrbima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu. Zlocin ciniti od zlonina se braniti je i dalje zlocin. a mnogo ih je u nase ime pocinjeno, ali mi Srbi to tako negledamo. Masovne grobnice u Batajnici, kamioni s lesevima u Dunavu, masovne grobnice u Vukovaru i Srebrenici, braca Bitici, itd, itd, itd. Najveci dokaz protiv Ratka Mladica su bile i ostale njegove radne beleznice.
    (Dejan, 05. decembar 2022 19:05)

    Ponovljena laz 1000 puta postaje istina. problem je sto tvoji nisu sagledali sta su radili Srbima. u istoj Bosni, u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji. Da smo kao u drugom svetskom ratu pustili da nas kolju i nismo se branili, verovatno bi ti i saka drugih autosovinista bila zadovoljna... E pa dosta je bilo... Da najlakse bi bilo da smo rekli, ma ubijajte Srbe po Hrvatskoj u Bosni i gde god stignete... Ko im je kriv sto ne zive u krugu izopacene dvojke...
    (Dragan, 6. decembar 2022 10:40)

    # Link komentara

  25. Uz nula podrske za NATO, moram primetiti da je ovaj lik klasičan domaći Taliban
    (direkt, 05. decembar 2022 18:36)

    e neka si ti primetio... fora nula podrske za nato a nato zastava ti visi sa balkona...
    (Dragan, 6. decembar 2022 10:35)

    # Link komentara

  26. Dosta podela. Stalno to vraćanje na prošlost i non stop neko dizanje tenzija Tako je već više od trideset godina. Umesto da gledamo u budućnost i bavimo ovom haotičnon zemljom iz koje svi beže ili žele da pobegnu mi se vraćamo nekim starim temama. Tito, Draža, Avnoj, Brionski plenum, Krcun, Ranković... Sve neke gluposti. A gde je za to vreme došla Kina? Indija? Poljska? Pa i Rumunija?
    (Aron, 05. decembar 2022 18:15)

    Sipac, bolje da gledamo u prodlost nego da nam se proslost opet ponavlja...
    (Dragan, 6. decembar 2022 10:34)

    # Link komentara

  27. Svakakvih gluposti ima na policama pa zasto ne bi bilo i ovo. Neka cita ko voli. Samo da dodam, kao neko ko je bio dete te 1999. smatram da je ovo guranje prstiju u oko onome kome ne treba. Nije nam u interesu ovakvo misljenje i javni stav. Toj istoj deci ostavljamo teret nekog vremena koje je proslo i umesto da krenemo dalje uporno uzimamo jedan segment iz proslosti, zapeli smo za njega i ne mrdamo dalje
    (Milan, 05. decembar 2022 17:55)

    haha koji podanicki mentalitet. Jaci su, oprostice nam sto su nas bombardovali...
    (Dragan, 6. decembar 2022 10:32)

    # Link komentara

  28. Užas, samo se vredjaju zrtve bombardovanja. Bolje da se malo raspravlja kako je neodgovorna politika tadasnjeg vrha Srbije dovela sopstveni narod u ovu situaciju.
    (Mile, 05. decembar 2022 17:43)

    to je taj autosovinisticki podanicki mentalitet. mi smo krivi sto su nas bombardovali. mi zlocinci smo napali teroriste koji su ubijali nas narod na nasoj teritoriji i zasluzili smo da nas bombarduju...
    (Dragan, 6. decembar 2022 10:30)

    # Link komentara

  29. Ove treba guziti ne zbog sadržaja knjige i huškanja protiv civilizacije, i zloupotrebe dece u politicke svrhe, nego zbog ovoga "Srbi". Krajnja nekultura, i mora da je neka bolest. Psihijatrijska. To je potpuno van ovog veka, svoditi sve na stereotipe, plus što je van mozga neprekidno govoriti o sebi u množini. Stalno neki "mi". Ma koji ste to vi? Koji da ste, onaj ko neprestano o sebi govori u množini treba da poseti psihijatra. To nije normalno.
    (Idite se lečite, 6. decembar 2022 10:00)

    # Link komentara

  30. Kad moze Legija da napise roman , moze i ovaj doticni svoju istinu :)
    (GoranBG, 6. decembar 2022 10:00)

    # Link komentara

  31. Rusija nas ba nikada nije držala pod okupacijom, tako da, što se toga tiče, dobar dan i doviđenja.
    (Miloš Bg, 5. decembar 2022 23:57)

    Kako si ti naivan, pogledaj kako kroz istoriju prolaze drzave bliske ruskoj cizmi. Ali to je i problem, sto ste neobrazovani i pustate neke filmove sebi u glavi
    (Destro, 6. decembar 2022 09:55)

    # Link komentara

  32. Mogao si da napises deci i knjigu *Milosevic i sve njegove utopije koje su nas kostale propasti * Da deca razumeju ko nas je doveo do bede 90ih
    (GoranBG, 6. decembar 2022 08:45)

    # Link komentara

  33. Mogao si da napises i roman za decu pod nazivom *(Staljin i Srbi 1948.),ali nisi jer si jednostran i vodjen mrznjom i to prenosis na decu. Sramota da radis u prosveti gde je osnovni postulat objektivnost i uzdrzavanje od licnih stavova u transferu znanja.
    (GoranBG, 6. decembar 2022 08:43)

    # Link komentara

  34. Prestanite da koristite već otrcane klišee i balavite sa floskulama "nebeski narod"?! Možemmo i imamo prava sebe da smatramo kako hoćemo? Nećemo valjda pristati na katran i perje kojima nas je taj divni i divlji Zapad ukrašavao?
    Ko je još oudjen u vetu ili okruženju oim na rba? Šta još trreba da uradimo? Da li treba da se samo odreknemo Kosova i Metohije, da zamolimo čika Djuru da nam oprosti što nas je tukao ili, da sami sebi stavimo omču oko vrata? Smešni ste, zaista?!
    (Zoran Knezevic, 5. decembar 2022 23:52)

    Meni ste smešni vi koji samo kukate kao Kalimero i mislite da ćemo ikada vratiti Kosovo mirnim putem, ili bar bez novog krvoprolića. Mislite da ćemo nekom čarolijom ubediti Albance da je bolje da se vrate pod okrilje Srbije čak i da svi "otpriznaju" Kosovo? Nismo to uspeli za ceo vek pod našom upravom, a uspećemo nakon što su iskusili kakvu-takvu nezavisnost?

    Takođe mi je smešno kada neko kaže da bez Kosova nema ni Srbije, a već 23 godina živimo u takvoj Srbiji. Pri tome je Kosovo za političare zgodan izgovor za sve. Ono je za njih "krava muzara", a muzu, brate, vešto.

    Ne treba oprostiti Đuri što nas je tukao, niti to zaboraviti, ali se treba udružiti sa Đurom i izvući bar nešto iz našeg poraza. Da smo to uradili pre 20 godina, smem da potpišem da bi Srba na Kosovu bilo više i da bi imali autonomiju kakvu sada nikada neće dobiti.
    Ali tako je to kada se samo misli o teritoriji, a ne i o ljudima koji tamo žive, oa makar bili oni i "divlje pleme".
    (Djokic, 6. decembar 2022 08:35)

    # Link komentara

  35. U Srbiji je sazrela nova generacija koja treba da dobije po nosu od velikog sveta.
    Sami ste krivi. Negujete mitove, poričete sopstvene zločine.
    Ne odlučuje 19 najrazvijenijih država sveta tek tako da bombarduje nekoga, dok ostatak sveta preko UN uvodi žestoke sankcije i osude tadašnje vlasti.
    (Los Angeles, 6. decembar 2022 08:27)

    # Link komentara

  36. Ispašće da je Srbima bilo teže za ta tri meseca nego tokom turske okupacije i oba svetska rata zajedno. U stvari NATO je naterao Turke da okupiraju Srbiju , u potpisu majčica Rusija.
    (Rotkva strugana, 5. decembar 2022 21:23)
    Srbima je bilo teze za ta 3 mjeseca jer ono sa Truskom je bilo saveznistvo, svidalo se to nekome ili ne, bili turski vazali i borili se sa njima. Sve vece srpske vovjvode su bile uvijek na strani Osmana, toliko o tome
    (Ivar, 6. decembar 2022 08:17)

    # Link komentara

  37. Saki,
    pa sigurno da ima para i na drugoj strani ali ne smemo tamo da ih tražimo
    (Драган Б., 6. decembar 2022 07:58)

    # Link komentara

  38. A jel može celokupnu istinu gospodin da napiše u tom delu,a ne samo ovu selektivnu. Mislim čisto kad je već zapeo za istinu nije baš da nije ništa i do nas i da su samo drugi krivi. To što je on profesor istorije ne mora po defoltu da znači da su činjenice to štoje on napisao pogotovo ovi njegovi paušalni isiadi i lični stavivi da na zapadu žive đavolii slična baljezganja izlapelih ljudi.
    (Nenad, 6. decembar 2022 07:51)

    # Link komentara

  39. Dal je moguce da Milosevicevi recidivi pisu udzbenike za decu u 2022 oj godini i sire narativ kako smo mi bili dobri , lepi i zdravi i kako smo lepo ziveli u zemlji cokolade dok nije dosao zli NATO , auuu brate mili ovde je bog rekao laku noc.
    (Djordje, 6. decembar 2022 07:43)

    # Link komentara

  40. I treba da potpiruje animozitet prema zapadu, ne vidim nikakav problem.
    (Kvaradona, 05. decembar 2022 18:00)

    Sta vozis, nosis, jedes, slusas, gledas...??? Reci iskreno
    (objavite, 6. decembar 2022 07:40)

    # Link komentara

  41. Bolje da je stavio NATO protiv Srba.
    (NN Belgrade, 6. decembar 2022 07:21)

    # Link komentara

  42. @Djokic, ko je bre dao pravo NATO paktu da kažnjava bilo koga? Ta intervencija je bila zločin i protiv međunarodnog prava
    (NikolaKG80, 6. decembar 2022 07:20)

    # Link komentara

  43. Toksicno i nazadno, kao i rijaliti i ostale stvari koje se masovno serviraju deci. Posle se cudite sto su deca nasilna, puna mrznje, sto nemaju pojma sta su ljudska prava i slobode. Sramota.
    (sinisa33, 6. decembar 2022 07:02)

    # Link komentara

  44. Ako svoje zločine ne priznajemo, nemamo moralno pravo da drugima prigovaramo za njihove.
    Takođe, jedan zločin ne opravdava drugi, ni pred Bogom ni pred sudom, tako da su komentari tipa "A šta su oni nama uradili?" kontraproduktivni sa aspekta sazrevanja društvene svesti.
    (Djokic
    Злочин над Злочинцима је дозвољен. Ако је све од бога настало значи и злочин је од тог истог свемоћног. Оставите се вравде и доброте- ни ви, ни ја па ни 99% људи на свету нисмо зрели да причамо о правди или неправди. То су само ћакуле за домаћице.
    (Милан, 6. decembar 2022 06:35)

    # Link komentara

  45. North Atlantic terror organisation! Kao neko ko je rođen na zapadu i skoro ceo svoj život proveo na istom, mogu slobodno da kažem da nema gore civilizacije u svetskoj istoriji. Ja sam u svojim tridesetim, svojim izborom postao Srbin.
    (glas naroda, 6. decembar 2022 04:50)

    # Link komentara

  46. Jadan pokusaj pranja istorije i opravdavanja zlocinacke vrhuske koja je ojadila Srbiju i region 90-ih godina. Tuzno...
    (Pera, 6. decembar 2022 04:32)

    # Link komentara

  47. Dve najvece srpske zelje:

    1. Da propadne Amerika
    2. Da dobije zelenu kartu.

    Toliko o zapadu.
    (Dejan, 6. decembar 2022 02:00)

    # Link komentara

  48. @ Mitropolit Jovan
    Nas narod je vec ocrnjen i nece nas sprati ni Dunav ni Sava. Srbiju su napale zemple NATO pakta, i uopste nije bitno koliko ih je bilo. Bitnije je zasto smo dozvolili da dodjemo u tu situaciju. A dosli zbog toga sto su kojekakvi Seselji, Jovici, Draskovici, Milosevici i mnogi u crkvenim odorama urlali i zagovarali taj isti rat. Kad vec nije mogao da se izbegne, umesto da zatrazimo podrsku Zapada i NATO-a ali nama mudrost nam nikada nije bila jaca strana. A sada, s pojavom internata smo svi eksperti, bravari su nam ucitelji, hostapleri uzori a akademici prosjaci. Sramota je koliko smo nisko pali. U ostalom nismo ni bolje zasluzili.
    --------
    Koliko je država napalo Srbiju? Ne zaboravite, bez odobrenja UN? Srbija je bila sama. Da li ste pobrojili te države? Da li te države govore o svojim zločinima? Ili Vi mislite da ih nije bilo? Eh, sada, kada sve te države, a ima ih ihaha, budu pričale, pisale i snimale filmove o svojim zločinima protiv Srba, počinjenih na svim njihovim etničkim prostorima na Balkanu, onda ćemo i mi da proširimo priču o svojim zločinima. Ustvari, mi smo jedini narod koji smo o tome i govorili za razliku od VELIKIH ZLOČINACA, koji bombama, razaranjem i destrukcijama nevidjenih razmera šire "mir i demokratiju" a svoje žrtve trpaju pod zajedničkom odrednicom "kolateralna šteta"?! Da li i mi treba da se pridružimo tom divnom Zapadu u ocrnjivanju sopstvenog naroda? Zar Vam se ne čini da bi to bilo previše?
    (Dejan, 6. decembar 2022 01:59)

    # Link komentara

  49. Tako su Srbi bili i za Hitlera. Ništa novo. Stoka voli korbač, bez korbača ne zna gde će.
    (Sreta, 6. decembar 2022 01:41)

    # Link komentara

  50. ovde je opasno imati decu, pored ovakvih knjiga i cinjenica tesko da dete ima sansu da ostatane normalno
    (vlada, 6. decembar 2022 01:01)

    # Link komentara

  51. Ako mene pitate, udžbenicu u Srbiji i treba da potpiruju animozitet, pa čak i otvorenu mržnju prema zapadu, ja sam na primer ekstremni zapadomrzitelj i svoju decu i decu svoje braće i sestara učiću da mrze zapad i to mi niko ne može zabtaniti.
    (..., 5. decembar 2022 23:54)

    Hvala bogu da tebe niko ne pita
    (!!, 6. decembar 2022 00:26)

    # Link komentara

  52. Nemoj da njaske da se ne zaboravi. Ovo je samo nacin da se uzme love od sviranja na usi masi kojoj ta mizika prija.
    (Sale, 6. decembar 2022 00:25)

    # Link komentara

  53. .... Ili masakre i proterivanja Albanaca 1912-1913 ??

    Kao što kažeš, duga je i krvava istorija Kosova... Jedino je sigurno da je posle svake naše "pobede" bilo sve manje i manje Srba tamo.
    (Djokic, 05. decembar 2022 23:38)

    Или Призренску лигу 1878? Или османлијску окупацију?

    А други део је нетачан. После наших победа Срби су остајали.
    (Јабучило, 6. decembar 2022 00:12)

    # Link komentara

  54. Срби, мајстори аутошовинизма. Чим се чује српско родољубље, неко ће се наћи да објасни да је то штетно. Наравно да оваква књига треба да постоји. Уосталом, не тако давно, деца су одрастала уз епски десетерац.
    (Јабучило, 6. decembar 2022 00:09)

    # Link komentara

  55. @Zoran Knezevic
    Ajde, u znak protesta, da ne uzimamo pare od tog trulog i pokvarenog Zapada ukljucujuci i EU!!! Necemo valjda njihove $$$, a oni nas bombardovali.
    (Saki, 5. decembar 2022 21:58)


    Slažem se, neka nam plate ratnu otštetu od 1000 milijardi koliko su uništili tokom agresije 99. pa da se razilazimo.
    (Miloš Bg, 6. decembar 2022 00:08)

    # Link komentara

  56. Ispašće da je Srbima bilo teže za ta tri meseca nego tokom turske okupacije i oba svetska rata zajedno. U stvari NATO je naterao Turke da okupiraju Srbiju , u potpisu majčica Rusija.
    (Rotkva strugana, 5. decembar 2022 21:23)


    Pa šta je sporno, Turska i jeste članica NATO, u NATO-u se ionako nalaze svi naši bivši i sadašnji okupatori, Turska Ugarska, Nemačka, Bugarska Italija...
    Rusija nas ba nikada nije držala pod okupacijom, tako da, što se toga tiče, dobar dan i doviđenja.
    (Miloš Bg, 5. decembar 2022 23:57)

    # Link komentara

  57. Ako mene pitate, udžbenicu u Srbiji i treba da potpiruju animozitet, pa čak i otvorenu mržnju prema zapadu, ja sam na primer ekstremni zapadomrzitelj i svoju decu i decu svoje braće i sestara učiću da mrze zapad i to mi niko ne može zabtaniti.
    (..., 5. decembar 2022 23:54)

    # Link komentara

  58. @Zoran Knežević

    Ja ne kažem da ne treba pisati ni pričati o zločinima nad Srbima, baš naprotiv.
    Ja samo kažem da moramo priznati da amo nešto loše radili i da smo zbog toga kažnjeni. Možemo diskutovati o tome da li je to bilo opravdano ili primereno, ali to ne menja činjenicu da se nije desilo tek tako ili zato što nas mrze jer smo mi nebeski narod.
    Sve dok optužbe protiv nas nazivamo propagandom ili zaverom, nećemo uspeti da naučimo ništa iz tih grešaka.

    Ako svoje zločine ne priznajemo, nemamo moralno pravo da drugima prigovaramo za njihove.
    Takođe, jedan zločin ne opravdava drugi, ni pred Bogom ni pred sudom, tako da su komentari tipa "A šta su oni nama uradili?" kontraproduktivni sa aspekta sazrevanja društvene svesti.
    (Djokic, 5. decembar 2022 23:00)
    -------
    Prestanite da koristite već otrcane klišee i balavite sa floskulama "nebeski narod"?! Možemmo i imamo prava sebe da smatramo kako hoćemo? Nećemo valjda pristati na katran i perje kojima nas je taj divni i divlji Zapad ukrašavao?
    Ko je još oudjen u vetu ili okruženju oim na rba? Šta još trreba da uradimo? Da li treba da se samo odreknemo Kosova i Metohije, da zamolimo čika Djuru da nam oprosti što nas je tukao ili, da sami sebi stavimo omču oko vrata? Smešni ste, zaista?!
    (Zoran Knezevic, 5. decembar 2022 23:52)

    # Link komentara

  59. Нато је бомбардовао и окупирао југ Србије због рудника и ресурса на КиМ. Шиптари су топовско месно.
    (Милош, 5. decembar 2022 23:52)

    # Link komentara

  60. ..ili mozda o balistima iz vremena WWII...???
    ...znas, na kosovu svaka kokos ima svoje jaje...
    (kraja, 5. decembar 2022 22:57)

    ... Ili masakre i proterivanja Albanaca 1912-1913 ??

    Kao što kažeš, duga je i krvava istorija Kosova... Jedino je sigurno da je posle svake naše "pobede" bilo sve manje i manje Srba tamo.
    (Djokic, 5. decembar 2022 23:38)

    # Link komentara

  61. i treba to pisati ali isto treba spomenuti 48 kada su rusi ubijali nase granicare i samo zato sto smo imali nekakvu zastitu nato nisu nas napali ali 99 nas NISU BRANILI nije bitno ko je bio predsednik. najvece demonstracije protiv nato su bile u SKOPLJU mislite o tome. da se razumemo nato je zlocinacki napao SRJ ali je i rusija isto tako zlocinacki napala ukrajnu. srbija = ukrajna NATO = Rusija
    (realan, 5. decembar 2022 23:37)

    # Link komentara

  62. Ispašće da je Srbima bilo teže za ta tri meseca nego tokom turske okupacije i oba svetska rata zajedno. U stvari NATO je naterao Turke da okupiraju Srbiju , u potpisu majčica Rusija.
    (Rotkva strugana, 5. decembar 2022 21:23)

    A kao nije? Drugačije je bilo prsa u prsa umesto da se vozimo a ispred nas samo eksplozije ciljane iz vazduha od strane NATO pakta.
    Za vreme Otomanskog carstva deca nisu terana da idu u škole čekajući da im padaju bombe sa neba. I nebo nije imalo više boja od lajt šoua. Nebo je bilo čisto kao suza za vreme turske okupacije i znalo se da leti samo NLO.
    (Istoričar, 5. decembar 2022 23:16)

    # Link komentara

  63. Zato smo tu gde jesmo i ne idemo dalje. Zato se nasi ljudi okrecu Rusiji i Kini i ne znam jos kome, jer zive u nadi da ce zapad da se raspadne i da ce vladati neke nove sile, koje ce nas bolje tretirati. Ali to nije realno, ima novih sila ali stare su i dalje tu. Oni se medjusobno biju ali i saradjuju. Dok mi setamo sa Putinovom slikom i stampamo anti-NATO knjige za decu, svet ide dalje. A mi samo sedimo i kukamo kako nam nista ne valja.
    (....., 5. decembar 2022 18:51)

    Jos gore je to sto srdacno podrzavamo te "alternativne" sile (npr Rusiju i Kinu) ali uopste ne znamo kako bi svet izgledao kad bi oni vladali. Svi koji su bili pod Rusijom tokom Komunizma sad beze od njih u NATO. Kinezi su nam najbolji prijatli jer imaju korist od nas ali vidite kako tretiraju svoj narod, kako ce tek da maltretiraju druge kad imaju sansu? Niko u ovom svetu nije dobar, ne postoje braca i bratski narodi. Svi jure bogatstvo i moc.
    (anon, 5. decembar 2022 20:24)

    Podržavam pravdu koje nema i izuzetno jaku ekonomiju koje isto tako nema.
    (Slobodan, 5. decembar 2022 23:02)

    # Link komentara

  64. @Zoran Knežević

    Ja ne kažem da ne treba pisati ni pričati o zločinima nad Srbima, baš naprotiv.
    Ja samo kažem da moramo priznati da amo nešto loše radili i da smo zbog toga kažnjeni. Možemo diskutovati o tome da li je to bilo opravdano ili primereno, ali to ne menja činjenicu da se nije desilo tek tako ili zato što nas mrze jer smo mi nebeski narod.
    Sve dok optužbe protiv nas nazivamo propagandom ili zaverom, nećemo uspeti da naučimo ništa iz tih grešaka.

    Ako svoje zločine ne priznajemo, nemamo moralno pravo da drugima prigovaramo za njihove.
    Takođe, jedan zločin ne opravdava drugi, ni pred Bogom ni pred sudom, tako da su komentari tipa "A šta su oni nama uradili?" kontraproduktivni sa aspekta sazrevanja društvene svesti.
    (Djokic, 5. decembar 2022 23:00)

    # Link komentara

  65. "Podržavam knjigu ali da ubaci i deo sa hladnjačama i masovnim grobnicama po Srbiji sa mrtvim Albancima"

    ...svakako...
    ...onda cemo morati da se setimo i djordja martinovica...

    [link]

    ...ili mozda o balistima iz vremena WWII...???
    ...znas, na kosovu svaka kokos ima svoje jaje...
    (kraja, 5. decembar 2022 22:57)

    # Link komentara

  66. @Zoran Knezevic
    Ajde, u znak protesta, da ne uzimamo pare od tog trulog i pokvarenog Zapada ukljucujuci i EU!!! Necemo valjda njihove $$$, a oni nas bombardovali.
    (Saki, 5. decembar 2022 21:58)
    ---------
    Hajde da za pare i njihove $$$ prodamo naše ćerke, majke, žene?! Hajde da za njihove $$$ žmurimo pred istinom i da laži proglašavamo istinom?! Hajde da za $$$ prodamo svoju savest i svoju dušu?! Hajde da za $$$ izdamo svoju državu i prodamo svoj narod?! Gospodine, te njihove $$$ dobijamo na ime našeg uloženog rada a ne za naše moralno i duhovno prostituisanje. Zar mislite da Vam oni daju te $$$ zbog toga što Vas vole i što su oduševljeni gastarbajterima ili bednim imigrantima, što je naš uobičajeni status na tom divnom i humanom zapadu?
    (Zoran Knezevic, 5. decembar 2022 22:50)

    # Link komentara

  67. Da nije producent projekta SPUTNIK.
    (Pera Srbin, 5. decembar 2022 22:35)

    # Link komentara

  68. Ne treba neka knjiga da mi kaže šta je Nato, znam dobro šta ću deci da kažem i ja i svako koga poznajem. Ali dobro da postoji knjiga i treba da ih je više. Nato u blato.
    (Petar, 5. decembar 2022 22:19)

    # Link komentara

  69. Jos jedna ruska propagandna podmetacina...
    (rusofil, 5. decembar 2022 22:17)

    # Link komentara

  70. Podržavam knjigu ali da ubaci i deo sa hladnjačama i masovnim grobnicama po Srbiji sa mrtvim Albancima
    (mj, 5. decembar 2022 20:47)
    -----
    Vreme će da pokaže da je ova akcija prenošenja tela poginulih ačlbankih terorista, isto kao i Račak, vešto osmišljena u zapadnim obaveštajnim lužbama, a izvršni partneri u Srbiji su im bili lokalni šiptari i otudjeni delovi srpskih obaveštajnih službi, vešto vrbovanih i ubačenih, od strane britanskih stručnjaka za specijalna ratovanja, ubedjeni da rade posao od izuzetnog značaja za Srbiju?! Naravno, te grobnice su "pronadjene" baš onda kada je bombarderima Srbije to najviše odgovaralo. Doduše Vi, kao Albanac, možete verovati u šta god hoćete. To je Vaše pravo.
    (Mladen Mladenovic, 5. decembar 2022 21:54)
    --
    i gde i kad je to dokazano? ajde dosta više sa pričom jadni mi ko neki kalimero. herojski he i priznati krivicu i zlodela...i to vazi za sve ne samo za nas.
    (malisa, 5. decembar 2022 22:12)

    # Link komentara

  71. @Zoran Knezevic
    Ajde, u znak protesta, da ne uzimamo pare od tog trulog i pokvarenog Zapada ukljucujuci i EU!!! Necemo valjda njihove $$$, a oni nas bombardovali.
    (Saki, 5. decembar 2022 21:58)

    # Link komentara

  72. Podržavam knjigu ali da ubaci i deo sa hladnjačama i masovnim grobnicama po Srbiji sa mrtvim Albancima
    (mj, 5. decembar 2022 20:47)
    -----
    Vreme će da pokaže da je ova akcija prenošenja tela poginulih ačlbankih terorista, isto kao i Račak, vešto osmišljena u zapadnim obaveštajnim lužbama, a izvršni partneri u Srbiji su im bili lokalni šiptari i otudjeni delovi srpskih obaveštajnih službi, vešto vrbovanih i ubačenih, od strane britanskih stručnjaka za specijalna ratovanja, ubedjeni da rade posao od izuzetnog značaja za Srbiju?! Naravno, te grobnice su "pronadjene" baš onda kada je bombarderima Srbije to najviše odgovaralo. Doduše Vi, kao Albanac, možete verovati u šta god hoćete. To je Vaše pravo.
    (Mladen Mladenovic, 5. decembar 2022 21:54)

    # Link komentara

  73. Zato što većina vas koji pljuju po sopstvenom rodu ste ustvari u manjini u ovoj našoj Srbiji. Poenta nije kritikovati i čekati. Poenta je da ste do sada mogli raditi sa svojim okruženjem i uz adekvatan pristup pomoći neupućenima ako ste već toliko vispreni i pravedni i iskustveni pomenutim događajima. Ipak vas je najverovatnije pogodila ekonomska posledica svega toga i obesmišljavanje materijalističke perspektive. No, uvek je bilo manipulacije robovima. Sve u svemu, graktanje iz fotelje ne može postaviti tok istorije na bolje ni vama ni onima koje okrivljujete.
    (Sve je jasno samo čekamo druge da rade mesto nas, 5. decembar 2022 21:48)

    # Link komentara

  74. Kad će knjiga o Herojima Arkanu, Kapetanu Draganu, Mili Martiću, Mladiću i ostalim junacima?
    (Marija Stanojevic, 5. decembar 2022 20:56
    ---
    Oni su ratovali na strani svoga naroda, isto kao i hrvatski, muslimanski ili albanski "heroji"?! Zašto bi ovi ljudi, koje ste pobrojali bili gori od prodavaca unutrašnjih organa, od onih glavoseča u BiH, koji su igrali fudbal sa odsečenom srpskom gčlavom ili od hrvatskih "heroja" koji su pobili desetine hiljada ljudi i u jednom danu proterali blizu 300.000 Srba? Šta je ti problem? Treba da, umesto ovih "zločinaca" u Srbiji slavimo njihove "heroje"?! Imate izbor, slavite koga hoćete ali, ovaj narod ima prava na SVOJU ISTINU.
    (Toplica Milan, 5. decembar 2022 21:47)

    # Link komentara

  75. verovatno bolje da citaju o LGBT populaciji i promeni pola.
    (zika, 5. decembar 2022 21:46)

    # Link komentara

  76. nato u blato
    (za sva vremena, 5. decembar 2022 21:44)

    # Link komentara

  77. ...kazu nvo gospoda, hocu reci na platnom spisku, da nato bombardovanje treba zaboraviti i da ne treba ziveti u proslosti...
    ...a kad je srebrenica u pitanju, donose se rezolucije, "proslavlja" se svake godine, zrtve se umnozavaju, trazi se da srbija prizna, ne jednom, dva, tri puta, nego stalno da vide "mea culpa"...

    (kraja, 5. decembar 2022 19:48)

    Jao covece, niko ne kaze da trebamo da zaboravimo na bombardovanje! Ne postoji opasnost da ce bilo ko da zaboravi na to kad stalno pricamo o tome. Samo ne mozemo vecito da zivimo u proslosti. Spominjes Srebrenicu, sta su Bosanci dobili od toga sto to guraju? Zemlja im je podeljena, ljudi se mrze, siromasni su i njima mladi i talentovani takodje beze iz zemlje. Ekonomija je vazna, razvoj je vazan. Zar nije nasa odgovornost da stvorimo bolju buducnost za nasu decu? Da im obezbedimo bolje uslove, obrzovanje, zdravstvo, mogucnost da imaju dobar zivot u svojoj zemlji? Nista od toga ne moze bez para. Pogledaj Japance, oni su dobili atomsku bombu. Mislis da su zaboravili na to? Sigurno nisu ali ne kukaju stalno o tome, vec su se razvili i imaju standarde o kojima mi samo mozemo da sanjamo. Ne trebamo da zaboravimo na proslost ali ne smemo da pustimo da nam to odredjuje buducnost. Ja necu moja deca da zive kao sto sam ja 90ih, hocu bolje za njih.
    (anon, 5. decembar 2022 21:31)

    # Link komentara

  78. I onda deca u čekaju u redovima ispred ambadada nato država, od lepog života u slobodarskoj Srbiji velikom protivniku zapadne demokratije i ljubitelja raznih Libija,Sirija,Venecuela i Severnih Koreja -savez država koje prkose zdravom razumu.
    (Pobedili smo NATO sezona 17, epizoda 586, 5. decembar 2022 21:31)

    # Link komentara

  79. Svako ima pravo da pise i objavljuje. Trebalo bi objaviti i knjige kako je u ime svih Srba neko pocinio zlocine nad nesrbima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu. Zlocin ciniti od zlonina se braniti je i dalje zlocin. a mnogo ih je u nase ime pocinjeno, ali mi Srbi to tako negledamo. Masovne grobnice u Batajnici, kamioni s lesevima u Dunavu, masovne grobnice u Vukovaru i Srebrenici, braca Bitici, itd, itd, itd. Najveci dokaz protiv Ratka Mladica su bile i ostale njegove radne beleznice.
    (Dejan, 5. decembar 2022 19:05)
    --------
    Koliko je država napalo Srbiju? Ne zaboravite, bez odobrenja UN? Srbija je bila sama. Da li ste pobrojili te države? Da li te države govore o svojim zločinima? Ili Vi mislite da ih nije bilo? Eh, sada, kada sve te države, a ima ih ihaha, budu pričale, pisale i snimale filmove o svojim zločinima protiv Srba, počinjenih na svim njihovim etničkim prostorima na Balkanu, onda ćemo i mi da proširimo priču o svojim zločinima. Ustvari, mi smo jedini narod koji smo o tome i govorili za razliku od VELIKIH ZLOČINACA, koji bombama, razaranjem i destrukcijama nevidjenih razmera šire "mir i demokratiju" a svoje žrtve trpaju pod zajedničkom odrednicom "kolateralna šteta"?! Da li i mi treba da se pridružimo tom divnom Zapadu u ocrnjivanju sopstvenog naroda? Zar Vam se ne čini da bi to bilo previše?
    (Mitropolit Jovan, 5. decembar 2022 21:28)

    # Link komentara

  80. Odlična knjiga, konačno da neko deci pojasni malo šta je to Wermacht sadašnjice.
    (Mc, 5. decembar 2022 21:27)

    # Link komentara

  81. Ispašće da je Srbima bilo teže za ta tri meseca nego tokom turske okupacije i oba svetska rata zajedno. U stvari NATO je naterao Turke da okupiraju Srbiju , u potpisu majčica Rusija.
    (Rotkva strugana, 5. decembar 2022 21:23)

    # Link komentara

  82. Crveni teror.
    (Milos, 5. decembar 2022 21:19)

    # Link komentara

  83. Ako o našim lošim delima govorimo kao o stranoj propagandi, onda smo osuđeni da stalno pravimo iste greške (kao npr. u Bosni pa opet na Kosovu) i da se čudimo zašto svi imaju loše mišljenje o nama.
    (Djokic, 5. decembar 2022 20:00)
    ------
    Eh, evo ga, opet jedan od onih, koji mora uvek da vuče u stranu, i da se po svaku cenu pravi pametan. Čekajte gospodine, da li ste negde, na Zapadu, kao i u našem okruženju, u časopiima, dnevnoj štampi, literaturi, TV emisijama, ili bilo kakvom drugom mediju, gledali ili pročitali bilo šta pozitivno a da se odnosi na Srbiju i Srbe u vezi sukoba na Balkanu?! Da li Vi predlažete da se i mi pridružimo toj satanizaciji sopstvenog naroda i njegove države samo da bi se dopali nekome na tom Zapadu, ili našoj bivšoj "braći"?! Pa toliko je kod nas tamburano o srpskim zločinima da smo skoro zaboravičli da smemo da pomenemo i zločine počinjene protiv nas? Ja razumem ove, koji su zaraženi "gastarbajterskim" sindromom, koji su već svojom dušom u tim državama, pa se boje ove knjige jer smatraju da će im ona otežati pribavljanje vize ali, ne mogu da shvatim ove lažne mondijaliste, koji su u stanju da zaborave zločine nad sopstvenim narodom samo radi stvaranja nekog lažnog imidža o sebi?!
    (Zoran Knezevic, 5. decembar 2022 21:16)

    # Link komentara

  84. Još jedna istina o NATO napadu na SRJ! Pretočena u knjigu za decu! Naravno! OK! Ko smatra da mu deca treba da iščitaju ovakvo štivo u redu ko smatra suprotno - i bolje! Toliko! Mišljenje nekog ko je prilikom NATO napada na SRJ mobilisan po 3. put od 1991.!
    (dr tekelija, 5. decembar 2022 21:12)

    # Link komentara

  85. Kad će knjiga o Herojima Arkanu, Kapetanu Draganu, Mili Martiću, Mladiću i ostalim junacima?
    (Marija Stanojevic, 5. decembar 2022 20:56)

    # Link komentara

  86. Podržavam knjigu ali da ubaci i deo sa hladnjačama i masovnim grobnicama po Srbiji sa mrtvim Albancima
    (mj, 5. decembar 2022 20:47)

    # Link komentara

  87. KiM i RS su Srbija!
    (opposite people, 5. decembar 2022 20:46)

    # Link komentara

  88. Zato smo tu gde jesmo i ne idemo dalje. Zato se nasi ljudi okrecu Rusiji i Kini i ne znam jos kome, jer zive u nadi da ce zapad da se raspadne i da ce vladati neke nove sile, koje ce nas bolje tretirati. Ali to nije realno, ima novih sila ali stare su i dalje tu. Oni se medjusobno biju ali i saradjuju. Dok mi setamo sa Putinovom slikom i stampamo anti-NATO knjige za decu, svet ide dalje. A mi samo sedimo i kukamo kako nam nista ne valja.
    (....., 5. decembar 2022 18:51)

    Jos gore je to sto srdacno podrzavamo te "alternativne" sile (npr Rusiju i Kinu) ali uopste ne znamo kako bi svet izgledao kad bi oni vladali. Svi koji su bili pod Rusijom tokom Komunizma sad beze od njih u NATO. Kinezi su nam najbolji prijatli jer imaju korist od nas ali vidite kako tretiraju svoj narod, kako ce tek da maltretiraju druge kad imaju sansu? Niko u ovom svetu nije dobar, ne postoje braca i bratski narodi. Svi jure bogatstvo i moc.
    (anon, 5. decembar 2022 20:24)

    # Link komentara

  89. Nemoj da ste toliko licemerni oko istina, baš ta oko bombardovanja deci najviše fali, stvarno tako mislite? Ako o nečemu postoji priča koja se prepričava, onda je to o bombardovanju. Što ne objavite (taj izdavač) ediciju knjiga za decu pod naslovom Istine o zemlji u kojoj živite, pa neka ova bude jedna od njih.
    (Rale, 5. decembar 2022 20:14)

    # Link komentara

  90. NATO gamad nacistička. Samo su nastavili gde su stadoše Nacisti i. Ustaše kad behu poraženi. To svi znamo. Čivek je napisao kako jeste.
    (Milan, 5. decembar 2022 20:13)

    # Link komentara

  91. Konačno da neko izgovori i napiše ISTINU i servira je kako najmladjim tako i starijim generacijama, koje indoktriniraju i prave korisnim idiotima sa svih strana. Kako iz inostranstva tako i uz pomoć duhovno-moralnih petokolonaša, koji imaju cilj da ovaj narod pokore "do daske" i stvore zombije koji će imati samo dve fiziološke radnje. Da jedu i da se prazne. Ne smemo da zaboravimo da su nas SAD, VB, EU i NATO bombardovali bez odobrenja UN počinivši enormne zločine i uništivši infrastrukturu naše zemlje. Ne smemo zaboraviti sve one hrabre ljude koji su branili nebo i tlo naše zemlje i za slobodu mladih dali svoje živote. Uvek i u svakim dodirima sa Zapadom, treba se iznositi ova istina bez ikakvog ustezanja i stida. Neko, nekad, će morati da odgovara i plati za te zločine, bez obzira što se to danas čini nemogućim. Hvala ovom hrabrom čoveku. Knjigu preporučujem, kao priručnik, koji treba da ima svaka porodica.
    (Zoran Knezevic, 5. decembar 2022 20:05)

    # Link komentara

  92. Nije problem pisati o našim herojima ni o tuđim zločinima, to se ne sme zaboraviti.
    Međutim, ako želimo da izvučemo neke pouke iz istorije, onda moramo napisati sve, pa i ono što nam se ne dopada. Ne možemo reći NATO nas je bombardovao zbog isceniranog razloga (Račak), a ne spomenuti 3 prethodne rezolucije SBUN koje osuđuju odmazdu nad civilima. Da nije bilo toga, niko ne bi "progutao" Račak. Isto kao što niko ne bi progutao priču o Sadamovom hemijskom oružju 2003, da ga u prethodnom ratu nije koristio.
    Ako o našim lošim delima govorimo kao o stranoj propagandi, onda smo osuđeni da stalno pravimo iste greške (kao npr. u Bosni pa opet na Kosovu) i da se čudimo zašto svi imaju loše mišljenje o nama.
    (Djokic, 5. decembar 2022 20:00)

    # Link komentara

  93. Ko god misli da je knjiga loša, neistinita, itd.., neka napiše kritiku, demant... i da onda jasno vidimo šta nije u redu. Naravno, ako ima argumenata.
    (ja, 5. decembar 2022 19:54)

    # Link komentara

  94. @to je to...., treba sa delom Jašarija da ih upoznaju?
    (Dexamethasonneomycin, 5. decembar 2022 19:53)

    # Link komentara

  95. Gde se moze kupiti?
    (Nenad, 5. decembar 2022 19:50)

    # Link komentara

  96. ...kazu nvo gospoda, hocu reci na platnom spisku, da nato bombardovanje treba zaboraviti i da ne treba ziveti u proslosti...
    ...a kad je srebrenica u pitanju, donose se rezolucije, "proslavlja" se svake godine, zrtve se umnozavaju, trazi se da srbija prizna, ne jednom, dva, tri puta, nego stalno da vide "mea culpa"...
    ...strani drzavnici nas grubo podsecaju da se to ne sme zaboraviti...

    ...so, samo srpbi zive u proslosti, a drugi ne...
    ...samo srbi moraju da zaborave, ostali ne...
    ...samo drugi smeju da pisu knjige, snimaju filmove, prave kongrese, nevladine organizacije, srbi ne...

    ...zar vas tako dobro placaju ti sorosi i ostala liberalna bratija da ste spremni da zaboravite svoju decu, oceve, bracu, negirate cinjenice, dogadjaje, zlocine...???
    ...udarate pluseve smradovima koji ovde pisu da su srbi pobegli na krf i ostavili zene i decu na nemilost austrougarskim jedinicama...???
    ...zajedno sa potomcima zlocinaca umanjujete broj zaklanih u jasenovcu, broj ubijenoh u lici, poklanih i bacenih u bosanske jame...
    ...ne valja vam dara, a srebrenica vam tera suze na oci...??? …

    ...sta ste jos spremni da uradite za saku dolara, ljudska bedo...???
    (kraja, 5. decembar 2022 19:48)

    # Link komentara

  97. Puna podrska. I ja deci redovno pricam o tome. Ne smeju da se zaborave bebe koje su umrle bez kiseonika, bombardovanja televizije, toplana, elektrana, vozova, kasetne bombe na pijaci u Nisu, osiromaseni uranijum.
    Da znaju o kome se radi kad pocnu o ljudskim pravima i demokratiji.
    (Alexa, 5. decembar 2022 19:46)

    # Link komentara

  98. Bravo za autora
    (Ilija, 5. decembar 2022 19:41)

    # Link komentara

  99. U tim nekim godinama smo i mi u skoli ucili o ustancima, svetskim ratovima, balkanskim ratovima… zasto deca danas ne bi znala sta je nato radio ovde i po svetu? Nije hitler jedini negativac za kojeg treba da znaju, ima ih jos mnogo…
    (iki, 5. decembar 2022 19:40)

    # Link komentara

  100. Ali nije sve u lukavosti lisice, ima nečeg i u gluposti kokošaka.
    (Pera, 5. decembar 2022 17:55)

    Ima naravno. Samo bih ja rekao da su kokoske bile glupe jer su sa svojim dzelatima napravile novu drzavu pa dozivele isti kraj. Kokoske su bile glupe jer su sa ss siptarkim i handzar divizijama takodje pravile drzavu pa dozivele isti kraj. Jer su cutale 50 godina na ubijanja, zastrasivanja i proterivanja Srba na Kosmetu, a pod izgovorom velikosrpskog nacionalizma dragih nam dzelata iz hrvatske i slovenije. A mi smo cutali. Dakle da su kokoske jasno i glasno znale su im smrtni neprijatelji, tj. te lisice, ne bi bilo tako. Ako su studenti mogli masovnim demonstracijma da pobede Tita mogli smo valjda i mi, a ne da her Joza glumi kuma za svako 10 dete dole. I zato tacno treba uciti decu ko je pomagao, naoruzavao i obucavao teroriste, cak i formirao nekakvu atlansku diviziju iz usa, poput kubanskih izbeglica i zaliva svinja, i ko nas je na kraju direktno napao kada su proksiji doziveli poraz. I ko i dan danas vodi glavnu rec dole. Trvenje oko tablica traje mesecima i nista. I dovoljna je samo jedna izjava usa ambasadora da Kurta promeni misljenje i pristane na zahtev eu. Cisto da se zna ko kosi fole, a ko vodu nosi. Ti jadnici dole nisu sposobni da imaju i odrze ista. Zna se dobro ko im pomaze na sve nacine
    (mile, 5. decembar 2022 19:22)

    # Link komentara

  101. Tako nije smelo da se piše i priča o zverstvima hrvata i poturica nad srbima u 2. sv. ratu, šatro zbog "bratstva i jedinstva".
    (Bgd, 5. decembar 2022 19:01)

    Pa ovo nije isto. Ocigledno sme da se pise i prica o bombardovanju kad je knjiga u prodaji. Roditelji imaju pravo na svoje misljenje ali im niko ne zabranjuje da kupe knjigu i citaju deci.
    (ana, 5. decembar 2022 19:13)

    # Link komentara

  102. Neće deca odrasti isključivo uz animozitet prema zapadu i ne treba. Deca su sa svih strana bombardovana pozitivnim utiscima o svemu sa zapada. Muzika, film, igrice, IT giganti, brendovi, kroz obrazovanje hvalospevi o književnim, muzičkim i drugim delima, muzejima, građevinama... Upravo je sve to nerealno ulepšana slika o tom zapadnom svetu koji ni u istoriji ni sada nije i ne treba da bude apsolutni uzor. Potrebna je protivteža kao što je ova knjiga, a to opet ne znači mržnju, odsustvo volje za napretkom, saradnjom... Izgleda da nam je najteže da budemo realni i objektivni.
    (bre, 5. decembar 2022 19:07)

    # Link komentara

  103. pranje mozaka , lazi , uvelicati ratne zlocince i kriminale ,,,,, decu da od prvi koraka zivota , da im napune glavu sa neistinite dogadjaje ,i sa lazima,,, bravo bravo ,,,
    (to je to ...., 5. decembar 2022 19:06)

    # Link komentara

  104. samo NATO I USA..,svi ostali su buranija,realno..albanci ukapirali i nemenjaju sponzora...
    (tompus, 5. decembar 2022 19:06)

    # Link komentara

  105. Svako ima pravo da pise i objavljuje. Trebalo bi objaviti i knjige kako je u ime svih Srba neko pocinio zlocine nad nesrbima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu. Zlocin ciniti od zlonina se braniti je i dalje zlocin. a mnogo ih je u nase ime pocinjeno, ali mi Srbi to tako negledamo. Masovne grobnice u Batajnici, kamioni s lesevima u Dunavu, masovne grobnice u Vukovaru i Srebrenici, braca Bitici, itd, itd, itd. Najveci dokaz protiv Ratka Mladica su bile i ostale njegove radne beleznice.
    (Dejan, 5. decembar 2022 19:05)

    # Link komentara

  106. Ovo je uvrijeda za domače drugosrbijance, cijeli NATO ustaški i montenegrinski pakat, sve pošteno plačene NGO ogranizacije!
    (kognitivna disonanca, 5. decembar 2022 19:04)

    # Link komentara

  107. Tako nije smelo da se piše i priča o zverstvima hrvata i poturica nad srbima u 2. sv. ratu, šatro zbog "bratstva i jedinstva".
    (Bgd, 5. decembar 2022 19:01)

    # Link komentara

  108. Bravo Milane Bojicu..Treba da je sram nase profesore i nas skolski sistem sta sve stampaju nasoj deci gde malo ima vrednosti sto je Srpsko u skolama !!!
    (Solo, 5. decembar 2022 19:01)

    # Link komentara

  109. Dok mi živimo u prošlosti, drugi idu napred. I onda je nama uvek neko drugi kriv.
    (Sale, 5. decembar 2022 18:59)

    # Link komentara

  110. Dosta podela. Stalno to vraćanje na prošlost i non stop neko dizanje tenzija Tako je već više od trideset godina. Umesto da gledamo u budućnost i bavimo ovom haotičnon zemljom iz koje svi beže ili žele da pobegnu mi se vraćamo nekim starim temama. Tito, Draža, Avnoj, Brionski plenum, Krcun, Ranković... Sve neke gluposti. A gde je za to vreme došla Kina? Indija? Poljska? Pa i Rumunija?
    (Aron, 5. decembar 2022 18:15)

    Zato smo tu gde jesmo i ne idemo dalje. Zato se nasi ljudi okrecu Rusiji i Kini i ne znam jos kome, jer zive u nadi da ce zapad da se raspadne i da ce vladati neke nove sile, koje ce nas bolje tretirati. Ali to nije realno, ima novih sila ali stare su i dalje tu. Oni se medjusobno biju ali i saradjuju. Dok mi setamo sa Putinovom slikom i stampamo anti-NATO knjige za decu, svet ide dalje. A mi samo sedimo i kukamo kako nam nista ne valja.
    (....., 5. decembar 2022 18:51)

    # Link komentara

  111. Podrska. Istorija i istina mora da se prezentuju mladima. To nije nacionalisticko trovanje, to su cinjenice, da se svoja zemlja voli i postuje, kao i borci koji su dali svoje zivote u toj borbi.
    (Protoss, 5. decembar 2022 18:41)

    # Link komentara

  112. Bravo podrška !
    (anti zapadnjak, 5. decembar 2022 18:36)

    # Link komentara

  113. Uz nula podrske za NATO, moram primetiti da je ovaj lik klasičan domaći Taliban
    (direkt, 5. decembar 2022 18:36)

    # Link komentara

  114. Ko zaboravi proslost taj nema ni buducnost!
    (cilim, 5. decembar 2022 18:31)

    # Link komentara

  115. Sta je sporno? Ne smeju ni cinjenice vise da se iznesu ako ne propagiraju demokraCke vrednosti, je li? Ili biste mozda za par generacija da ispadne da smo se sami bombardovali a nato placao obnovu?
    (dojilica, 5. decembar 2022 18:22)

    # Link komentara

  116. Dosta podela. Stalno to vraćanje na prošlost i non stop neko dizanje tenzija Tako je već više od trideset godina. Umesto da gledamo u budućnost i bavimo ovom haotičnon zemljom iz koje svi beže ili žele da pobegnu mi se vraćamo nekim starim temama. Tito, Draža, Avnoj, Brionski plenum, Krcun, Ranković... Sve neke gluposti. A gde je za to vreme došla Kina? Indija? Poljska? Pa i Rumunija?
    (Aron, 5. decembar 2022 18:15)

    # Link komentara

  117. Књига је одлична и читам је својој деци. Хоћу и желим да моја деца знају шта се дешавало '99 и ко је и шта НАТО! Ако нам се већ намеће да у школама деца уче историју како је настала држава Карла Великог и како је настао Ватикан и то нико не осуђује и то је нормално. Онда ћу ја да их учим нашој историји ко је Стефан Немања, кнез Лазар.... како је настала Србија и где се простирала! Ова књига је једна од таквих која приказује један део наше историје прилагођено деци! Прпоручујем је!!!
    (slučajni prolaznik, 5. decembar 2022 18:13)

    # Link komentara

  118. Увек је боље да деца уче на истинитим причама него на западној пропаганди. Ако је питање дали је ова тема примерена за децу, сетимо се наше традиције и јуначких песама које се слушају уз гусле...
    (Божидар, 5. decembar 2022 18:10)

    # Link komentara

  119. Podržavam knjigu. Treba učiti decu od malena ko su Amerikanci i nato tirani.
    (Otorinolaringolog, 5. decembar 2022 18:06)

    # Link komentara

  120. Ne stidim se svog porekla i Srbije. Stidim se političara, ljudi koji je vode i ljudi koji ih biraju.
    (Mirko, 5. decembar 2022 18:05)

    # Link komentara

  121. "niz pitanja, koja lebde iznad jednog ovakvog književnog dela, koje je revizija istorijskih činjenica, ali ne i naučni rad"
    "okidač generacijama za animozitet prema NATO paktu, ali i Zapadu i njegovim vrednostima"
    "Iako jako hvaljen zbog strogog praćenja istorijskih činjenica"

    G-đice Janković stavili ste i da je ovo "revizija", nenaučna (a nema u knjizi ničeg osim proverljivih činjenica) i da je ovo strogo pridržavanje istorijskih činjenica. Pretpostavljam, lajfstajl urednice, da je to tkzv. Kontradiktorni LajfStajl?!
    Što se tiče "okidača animoziteta" prosto je. Ako su Zapadne vrednosti te da su one pre svega bombardovanje Srbije bila bi bolest nemati animozitet. Ako Zapad ipak ima i nekih drugih vrednosti osim bomarderskih to je krasno, i onda čemu briga?
    Inače g-đice nisam video postavljena teška pitanja, tipa može li dete da isprati pre srednje škole transrodne dileme i trileme. To izgleda ne da može nego nikad nije prerano. Ali da zna istoriju svoje sredine to je izgleda ne samo prerano nego i uvek pogrešno. Valjda samo treba da zna da su Srbi zločinci, nedovoljno bombardovani, da je kriv što je živ i sve ostale NGO propagandne bljuvotine.
    Vaša prva odabrana reč u naslovu, efektivno i ocena-presuda, je Afera. Tu čudnu odluku mogu shvatiti samo kao LajfStajl posledicu, onu Stokholm Sindrom lajfstajla.

    (hint: verovali ili ne nismo mi napali njih nego oni nas! Izrazili su prezir prema srpskim vrednostima, naročito onoj "hoću i to u svojoj državi da sam ŽIV!")
    (joja, 5. decembar 2022 18:03)

    # Link komentara

  122. I treba da potpiruje animozitet prema zapadu, ne vidim nikakav problem.
    (Kvaradona, 5. decembar 2022 18:00)

    # Link komentara

  123. Odavno mi je rekao jedan stranac - vi ovde na balkanu (sva plemena, ne samo Srbi) ne dozvoljavate konfliktu da umre. Prenosite bes i mržnju na naredne generacije kojima se usađuje problem koji nije njihov. Pa onda i oni umiru kada se malo uhvate vlasti da mogu da pokrenu sukob. Pune su vam zemlja spomenika, više ima krvi u ovim predivnim predelima nego igde na svetu. I nakon vekova istih tragičnih događaja, opravdanje vam je kako je neko drugi sve namestio i potpalio. Možda i jeste. Ali nije sve u lukavosti lisice, ima nečeg i u gluposti kokošaka.
    (Pera, 5. decembar 2022 17:55)

    # Link komentara

  124. Svakakvih gluposti ima na policama pa zasto ne bi bilo i ovo. Neka cita ko voli. Samo da dodam, kao neko ko je bio dete te 1999. smatram da je ovo guranje prstiju u oko onome kome ne treba. Nije nam u interesu ovakvo misljenje i javni stav. Toj istoj deci ostavljamo teret nekog vremena koje je proslo i umesto da krenemo dalje uporno uzimamo jedan segment iz proslosti, zapeli smo za njega i ne mrdamo dalje
    (Milan, 5. decembar 2022 17:55)

    # Link komentara

  125. A,nema komentara? Da je neka pevaljka u pitanju imalo bi.
    (Dusan, 5. decembar 2022 17:53)

    # Link komentara

  126. Gore zastava. Ja sam liberal, ali svako ima pravo da piše šta hoće. Pa šta ako kritikuje zapad? Oni su nedodirljivi? Nakaradno je sa druge strane hvaliti geopolitički istok, koji se potpuno isto kolonijalistički ponaša. Nemam ja potrebe nikom da se izvinjavam što sam Srbin i što gajim mit o kosovskom zavetu. Pa šta ako je mit? Svaki narod ga ima i to poštujem, baš kao što očekujem da i srž mog nacionalnog bića neko drugi ceni i poštuje.
    (kvasac, 5. decembar 2022 17:50)

    # Link komentara

  127. Када Срби пишу стварне чињенице,не ваља.Када раде за католички интерес генијалци.Кнез Павле,Ђукановић,владика Григорије,... су вољени на западу,али треба ићи хронолошки и поштено.Историчар није написао ниједну лаж и то је довољно.
    (a, 5. decembar 2022 17:49)

    # Link komentara

  128. Bravo gospodine Bojicu!
    (Meroni, 5. decembar 2022 17:47)

    # Link komentara

  129. Nekada davno, kada je bilo samo pećina i krzna, roditelji su učili decu od koga im preti opasnost.
    Sada je vreme osvajanja svemira, decu šaljemo na fakultete, ali i dalje postoji potreba i roditeljska obaveza da ih učimo od koga im preti opasnost.
    NATO je jedna od osnovnih, ako ne i najveća.
    Lepo da je to neko stavio i knjigu koja treba da postane udžbenik u školama.
    (čiča, 5. decembar 2022 17:46)

    # Link komentara

  130. Generacijama Srba je svest promenjena medijskim ratom. Zašto Englezi ne mrze sebe? Ili zašto Amerikanci ne mrze sebe zbog svih gnusoba koje su počinile njihove vlasti i vojske?
    (Стоп сатанизацији Срба!, 5. decembar 2022 17:43)

    # Link komentara

  131. Užas, samo se vredjaju zrtve bombardovanja. Bolje da se malo raspravlja kako je neodgovorna politika tadasnjeg vrha Srbije dovela sopstveni narod u ovu situaciju.
    (Mile, 5. decembar 2022 17:43)

    # Link komentara

  132. Nas problem je sto zivimo u proslosti. Ne treba zaboraviti istoriju ali mislim da moramo da pustimo sledece generacije da zive bez tog tereta. Vreme je da krenemo dalje, da razvijemo svoji zemlju. Tuzno mi je sto nas narod misli da je ceo svet protiv nas, vidi provokaciju u raznim glupostima, misli da je sve neka velika zavera protiv Srba. Jeste bombardovali su nas, ljudi su stradali, oteli su nam deo teritorije...ali jedini nacin da se vratimo u zivot je da saradjujemo sa svetom i da budemo deo sveta. Ovo je ruzno, slika deteta sa pistoljem, naslov "Srbi protiv NATO" itd. Mozemo da ucimo decu sta se desilo na neki bolji nacin. Dok se mi kao borimo protiv NATO, nasa omladina bezi na zapad i ne vraca se, skupljamo pare za decu da idu u inostranstvo na lecenje itd itd. Hajde malo o tome da pricamo, da im poboljsamo standard zivota. Ima vaznijih stvari od 90ih i NATO bombardovanja.
    (malina, 5. decembar 2022 17:42)

    # Link komentara