- Komentari -
  1. Zasto nigde ne pise da je taj bojkot bio odgovor na bojkot nemackih dobara organizovan od strane jevreja u inostranstvu.
    (skocko, 02. april 2021 09:51)

    zato što to nije tačno.
    (neutralni fe, 3. april 2021 20:56)

    # Link komentara

  2. 1933 na svetskom kongresu jevreja u amsterdamy, odluceno je da se nemackoj objavi ekonomski rat kao sto to jevrejski lobi radi u danasnjici mnogim drzavama, sankcije, embargo... time su te 1933 jevreji bacili na kolena nemacku drzavu i unistili ekonomiju, inflacija koja nikad pre a ni posle nije zabelezena u svetskoj ekonomiji, zavladala je velika glad u nemackoj. (Tajna vecera, 2. april 2021 11:04)

    Izmisljen dogadjaj na izmisljenoj manifestaciji izmisljene organizacije... kao pokusaj da se opravda holokaust. World Jewish Congress je osnovan 1936. Svetski Cionisticki Kongres (koji jeste mnogo stariji) nikad se nije sastajao u Amsterdamu (te godine je bio u Pragu). Ona cuvena hiperinflacija dogodila se 1923., ne 1933. (to se nekad ucilo u osnovnoj skoli). Istina, i 1933. je bila ekonomska kriza, ali, to je bila kriza koja je pogadjala citav Svet, kao posledica kraha newyorske berze 1929. godine. Da, bilo je bojkota nemacke robe, ali, to je bio bojkot koji su proglasile neke jevrejske organizacije u USA i UK (druge su se protivile "glupoj akciji" od koje ce najvecu stetu imati Jevreji u Nemackoj). Pa cak i da je bilo tako kao sto ti kazes, opet se time ne bi opravdalo nista. Jer, ako je to bio "kontra-bojkot", tj. odgovor na bojkot, valjda ga je onda trebalo uputiti onima kojima se odgovara ("Jevrejima u inostranstvu"), a ne onima koji su i sami bili zrtve (ni na jednoj robi kraj "made in Germany" nije moglo pisati "...ali jevrejska")
    (posteni janjicar, 3. april 2021 11:24)

    # Link komentara

  3. Jedina zemlja koka je zaštitila svoje Jude jest Albanija .
    (Ardian, 3. april 2021 07:52)

    # Link komentara

  4. Šest miliona evropskih Jevreja je bila cena natezanja Britanaca i Nemaca. Holokaust naravno nije čisto nemački projekat kako se to opranom istorijom tumači, nego združeni poduhvat svih evropskih hrišćana.
    (CATAPA, 02. april 2021 01:36)

    Све је то подмирено стварањем државе Израел.
    (Јабучило, 2. april 2021 16:43)

    # Link komentara

  5. Koliko se sećam od priča starijih Beograđana ni u Beogradu pre Dr. Sv. Rata naš narod nije vole Jevreje. Detalje baš ne znam zbog čega.

    A našao sam u nekoj staroj enciklopediji (mislim tamo negde iz 1950-tih) u Londonu da zaista od 1940 je bilo zabranjeno Jevrejima po Kraljevini Jugoslaviji da otvaraju nove firme. Nisu nas tome učili u školi.
    (dzericak, 2. april 2021 15:48)

    # Link komentara

  6. Ne znam u cemu smo to mi bili bolji od nemaca?Beograd je bio prvi Judenfrei Stadt u Evropi zbog masovnih potkazivanja Jevreja od strane njihovih komsija i sugradjana,dok su recimo Bugari zastitili njihove Jevreje i koliko toliko spasili od istrebljenja.Malo manje mitomanije,malo vise realnosti.
    (rade, 1. april 2021 22:46)

    Nemoj ovde prosipati tu jeftinu hrvatsku propagandu. Beograd je okupiran a Zagreb nije bio. Vi ste prvi "Judenfrei Stadt" u Evropi, sami ste ubijali svoje Jevreje, kod vas nije bilo Nemaca kao ovde.
    Malo više istine.
    (bane, 2. april 2021 15:22)

    # Link komentara

  7. 1933 na svetskom kongresu jevreja u amsterdamy, odluceno je da se nemackoj objavi ekonomski rat kao sto to jevrejski lobi radi u danasnjici mnogim drzavama, sankcije, embargo... time su te 1933 jevreji bacili na kolena nemacku drzavu i unistili ekonomiju, inflacija koja nikad pre a ni posle nije zabelezena u svetskoj ekonomiji, zavladala je velika glad u nemackoj. Hitler se otrgao i vratio nemacku na noge ali... kao sto svi znate, nije jevrejima ostao duzan.
    (Tajna vecera, 2. april 2021 11:04)

    # Link komentara

  8. Jeste, Hića za sve kriv a narod nije imao ništa sa tim. On se njima dogodio, znate.
    (flccc, 2. april 2021 10:58)

    # Link komentara

  9. @ Milica, 1. april 2021 22:10


    Noam Comski i Harald Pinter su Jevreji i bili su zestoki protivnici bombardovanja. Drzava Izrael nam nije bila neprijatelj, a ako jedan Rod Blagojevich, guverner Ilinoja srpskog porekla, nema problem s bombardovanjem i odani je Klintonov demokrata, sta ocekivati od Medlin Olbrajt. Zena je bila deo jedne agende, sad je jos dobro zaradila, a netrpeljivost Srba prema njoj ju je dodatno ucvrstila u stavovima. Mislim, ne mogu se optuzivati Jevreji kao narod zbog par pojedinaca. I Comski i Pinter i Anri Bernar Levi i Olbrajt su Jevreji, i ko zna koliko jos njih, sa potpuno suprotnim stavovima.
    (Bela kafa, 2. april 2021 10:21)

    # Link komentara

  10. Zasto nigde ne pise da je taj bojkot bio odgovor na bojkot nemackih dobara organizovan od strane jevreja u inostranstvu.
    (skocko, 2. april 2021 09:51)

    # Link komentara

  11. Ne znam da li se to dovoljno zna, ali DPS je prije nekoliko sedmica objavio proglas u kojem stoji spisak srpskih prodavnica i kafića u Nikšiću čije usluge ne treba koristiti.
    (Nikšićanin, 2. april 2021 09:31)

    # Link komentara

  12. Sad će i kod nas, ko nije vakcinisan - žig!
    (Analitičar, 2. april 2021 09:04)

    # Link komentara

  13. Ništa nacisocijalisti ne bi uradili da Nemci nisu orni i voljni da staju pod jednu zastavu. Znate ono ein Volk, ein Reich, ein Führer? E, to.
    (Nije važno šta ti se nudi, važno je šta prihvatiš, 2. april 2021 08:36)

    # Link komentara

  14. I nemoj više da čitaš Danas i Teofila Pančića.
    (Kladovo)

    Nego čitaj Alo i Informer, prati Pink i Happy. Nisu te novine džabe najprodavanije, naš narod nepogrešivo prepoznaje domete vrhunskog novinarstva i nisu te televizije dobile nacionalnu frekvenciju tek tako već zato što objektivno i nepristrasno informišu građane Srbije.
    (ako si mu Đuro rekao, 2. april 2021 08:35)

    # Link komentara

  15. U zadnjih, nekih 20 godina sve više sumnjam u težinu zločina koji su počinili nemci u ww2. 1999 su opet kročili van svojih granica i učestvovali u agresiji na suverenu zemllju iako su posle ww2 osuđeni dok je Sveta i veka da naoružan nemački vojnik ne sme da kroči izvan granica Nemačke.Danas, zarad tzv demokratije, aktivno učestvuju u svim tzv. “ intervencijama” širom Sveta. Istorija se i dalje prekrojava i od zločinca se pravi stradalnik.
    75 godina kasnije, sede u savetu bezbednosti.
    (Čigiribaubau, 2. april 2021 08:16)

    # Link komentara

  16. Bas me nervira potenciranje da su zlocine cinili nacisti a ne Nemci. Kao sto su u Jugoslaviji zlocine cinile ustase a ne Hrvati. Valjda su jedni i drugi tu dan pre rata sleteli sa Jupitera.
    (Mad Max, 2. april 2021 07:06)

    # Link komentara

  17. Mora se priznati da ga je skoro rešio.
    (Milan, 1. april 2021 21:54)
    Što nije Hitler, dovršio je Čerčil, uglavnom Jevreja u Evropi više skoro i nema. Dakle, hrišćanska Evropa je sprovela svoje "konačno rešenje jevrejskog pitanja".
    Genocid ili bar genecid u perspektivi je genetski kod hrišćanstva. Hrišćanstvo bez genocida bi se svelo na puku zbirku (da ironija bude veća) jevrejskih nacionalnih legendi i mitova. Bilo bi to nešto kao rakija bez alkohola, nešto što može da postoji, ali nikome ne treba. Zbog čega i ne postoji.
    Nije Hitleru bio neophodan antisemitizam, potom i genocid, da bi obezbedio vlast u Nemačkoj, nego da bi zadobio simpatije i podršku cele "hrišćanske Evrope". Na nesreću po Jevreje, Nemačka nije imala kolonije u koje bi iselila evropske Jevreje, a Englezi nisu hteli da im predaju Palestinu bez rata. Da bi posle rata na to bili naterani od Amerikanaca i Rusa.

    Šest miliona evropskih Jevreja je bila cena natezanja Britanaca i Nemaca. Holokaust naravno nije čisto nemački projekat kako se to opranom istorijom tumači, nego združeni poduhvat svih evropskih hrišćana.
    (CATAPA, 2. april 2021 01:36)

    # Link komentara

  18. "U aprilu 1933. nacionalsocijalisti započeli su progon Jevreja"

    Lepo napisite , U aprilu 1933. Nemci su započeli su progon Jevreja
    (pertinaks, 2. april 2021 01:09)

    # Link komentara

  19. Komunistička propaganda.
    (Jr, 2. april 2021 00:12)

    # Link komentara

  20. Dobro je što u Srbiji danas nema mržnje prema svima koji ne misle isto kao vlast, što su mediji slobodni, što dijaspora nije kriva za sve što se desi u Srbiji, što je Dara najbolji film ikada, što su u Srbiji pravi Srbi, a svi koji nisu pravi su neki žuti, što se ne zadužujemo i ne ustupamo rudna bogatstva i ulagujemo se zapadu kako bi vlast ostala što duže, što funkcioniše sudstvo, što kriminalci ne šetaju slobodno, što nemamo korupcije, što nemamo nepotizma i partijskih zapošljavanja, što su Srbi najpametniji, najlepši i najbolji ikada, nego nas samo svi mrze jer smo takvi, zato će uskoro i Srbi da počnu da dobijaju sugestije iz vlasti da treba da se "brane" od svega drugačijeg... Duboko smo zagazili i klizimo još dublje u istom nacionalističkom smeru. Kao što bi neki "ponosni" ljudi iz vlasti rekli za kraj: "Živela Srbija"! Svaka sličnost i paralela je namerna i očigledna...
    (Andy, 2. april 2021 00:08)

    # Link komentara

  21. Rade ne lupetaj.
    Bugarska nikoga nije zaštitila, nego je klala i kasapila po istočnoj Srbiji. Bila je saveznik Trećeg Rajha.
    Srbija je bila OKUPACIONA zona u kojoj je jedinu vlast imao Gestapo.
    Kupi par knjiga o tom vremenu i nauči nešto.
    I nemoj više da čitaš Danas i Teofila Pančića.
    (Kladovo, 1. april 2021 23:53)

    # Link komentara

  22. mržnja prema drugom i drugačijem je odlika ljudskog roda. Ne treba mnogo tražiti primere o tome u svakodnevnom životu svih nas, filozofiram ja javno. A za vreme g. Hitlera to je bila idealna prilika za svakoga da se iskaže u mržnji i prokaze progonjenog jevreja da bi ga nacisti uhapsili naravno. I to su radile sve zemlje i svi narodi od Ukrajine do Grčke cela Evropa znači neko više a neko manje ali uglavnom skoro svi jevreji su nestali iz Evrope, brojke kažu 6 miliona.
    (nedovoljno školovan čovek, 1. april 2021 23:12)

    # Link komentara

  23. Ista im je i danasnja politika, malo meksa za javnost, ali su okupirali celu Evropu.
    Na Balkanu se naj bolje zivelo u vreme kad su svabe bile slomljene pa sve dok nisu ponovo ojacale. Dok nije bilo nikog da huska jedne na druge, ali od kad su ponovo zajahali krv je pocela da se proliva, a sad zivimo kao u logoru.
    Jednostavno bolesna nacija.
    (Vatra, 1. april 2021 22:54)

    # Link komentara

  24. Ne znam u cemu smo to mi bili bolji od nemaca?Beograd je bio prvi Judenfrei Stadt u Evropi zbog masovnih potkazivanja Jevreja od strane njihovih komsija i sugradjana,dok su recimo Bugari zastitili njihove Jevreje i koliko toliko spasili od istrebljenja.Malo manje mitomanije,malo vise realnosti.
    (rade, 1. april 2021 22:46)

    # Link komentara

  25. Nemci nekada ubijali a ovi danas,s tim da su ovi što su bili ubijani zaboravili da su to bili,sada tikve sade sa tadašnjim zlotvorima.
    (L.L Mood, 1. april 2021 22:44)

    # Link komentara

  26. Isto danas, antivakcinashi su krivi za kovid...
    (Predrag, 1. april 2021 22:41)

    # Link komentara

  27. Bez takozvane "tihe većine" nacisti bi malo toga uradili. (malo toga u poređenju sa onime šta su uradili kad se podvuče crta)
    Tiha većina nisu ovi u smeđim uniformama što stoje i prete/biju. To su oni koji su poslušali parolu "Ne kupujte kod Jevreja", oni koji su popli kod svog dugogodišnjeg lekara/advokata... a onda videli ove "smeđe" ispred, sligli ramenima, okrenuli se i otišli kod lekara/advokata... Nemca. I oni koji su u "Kristalnoj noći" prolazili pored kao da je dan kao i svaki drugi.
    (John, 1. april 2021 22:28)

    # Link komentara

  28. "U aprilu 1933. nacionalsocijalisti započeli su progon Jevreja u Nemačkoj"

    I to sve samo tako, bez ikakvog razloga. A glupi Nemci nije ih mnogo trebalo ubedjivati. Kao kada bi kod nas neko rekao da su ljudi iz Kraljeva recimo zli i da su krivi za sve muke koje imamo i mi to onda poverujemo.
    (Dobro Informisan, 1. april 2021 22:17)

    # Link komentara

  29. Isti su. Dva naroda koja su mnogo zla naneli covecanstvu. Sa Nemcima nikad ni nismo bilo dobri pa je njihovo ponasanje prema nama razumljivo ali Jevreji sa kojima smo zajedno po logorima zatvarani da nam onako vracaju od devedesetih na ovamo to je prava izdaja. Koliko samo Srba je platilo glavom sto su sakrivali Jevreje od Hrvata i Nemaca.
    (Milica, 1. april 2021 22:10)

    # Link komentara

  30. Plus za upotrebu termina nacionalsocijalista umesto nacista. Da se ipak poznaju ne male slicnosti sa ovima na suprotnom kraju politickog spektra.
    (miki, 1. april 2021 22:05)

    # Link komentara

  31. Mora se priznati da ga je skoro rešio.
    (Milan, 1. april 2021 21:54)

    # Link komentara