- Komentari -
  1. Pa sad zavisi kakva je medved,pa šta mislite da taj tigar naleti na medveda sa Kamčatke,ako ste gledali emisiju o medvedima sa Kamčatke koji neki teže i do 800 kg ,nisam verovao Al je tako,pa kad bi pukao tigra odleteo bi do bengala...
    (Lax, 29. novembar 2020 10:20)

    # Link komentara

  2. severnjak

    Sta kazes da tigar moze lako pobediti jednog Grizlia?! Hahaha, nema ama bas ni teoretske sanse da tigar pridje jednom Grizliju a kamoli da se upusti u borbu sa njim. Tigar jedino sto moze je da napadne crnog medveda posto je on mnogo manji od klasicnog medveda, ali nji njima ne moze nista, osim ako to nije neko mladunce. Jer znas da ranjivi medved bude jos agresivniji za razliku od Tigra, koji tada bezi.
    (alban, 29. novembar 2020 02:49)

    # Link komentara

  3. Ovo je mali meda, da je bio nek veci meda tigar me bi ni usao u duel.
    (salerno, 28. novembar 2020 08:18)

    Ne budi smešan. Bengalski tigar je prejak, a pritom je mnogo agilan i može da skače. On razbija grizlija kao dete igračku.
    (Amerikanac, 28. novembar 2020 15:35)

    # Link komentara

  4. Samo da znate da su u Sibirskim tajgama mrki medvedi bezali na drvo ne bi li spasli zivu glavu od Sibirskih tigrova! Koliko je to velicanstvena macka govori podatak da ni vukovi ne zalaze na teritoriju gde ima Sibirskih tigrova!! Gledao sam masu snimaka gde vukovi otimaju plen od grizlija ali od tigra nikada! Tako da protiv Sibirskog tigra nijedna kopnena zivotinja nema sanse osim mozda belog medveda s'obzirom da je dosta tezi.Mada i tu je pitanje sta bi bilo?!
    (Dragan Misovic, 28. novembar 2020 15:25)

    # Link komentara

  5. Medvedi su u Indiji i Rusiji redovan plen Tigrova. Ovde su u pitanju dva mlada i neiskusna primerka. Kucajte na jutjubu tiger take down bear. Vide snimaka postoji. Odrasli Grizli protiv odraslog Tigra bila bi intresantna borba.
    (Shone, 28. novembar 2020 15:20)

    # Link komentara

  6. ovaj medo je biljozder kao nole i lako ga je perutati, dali tigar dodje u kanadu i da sretne gospdare, ma tigar bi u jelonstonu nebi savladao ni copor vukova a kamoli medvjeda.
    (Miro Split, 28. novembar 2020 09:10)
    Ovo je slot medved, nocna vrsta rasprostranjena u indiji. I lepo u cidu kaze da je on na vrhu listi po napadima na ljude.
    (achtwn, 28. novembar 2020 15:20)

    # Link komentara

  7. Medvede, izdao si svetu srpsku zemlju. Pa zar se tako bori, kao kokoška neka.
    (Miki, 28. novembar 2020 15:19)

    # Link komentara

  8. Da li si to realno izjavio!? Apsolutno ni jedna zivotinja sem slona ne moze nista bengalskom tigru kao ni podvrsti leoparda crnom panteru.... Odrastao bengalski tigar je u proseku oko 3m dugacak i barem 220kg....
    (dusan stankovic, 28. novembar 2020 10:34)
    E pa ovako, mogao bi prvo ti da se obavestiš kako ne postoji nikakva "podvrsta leoparda crni panter". U pitanju je melanizam i javlja se kod svih divljih mačaka sa tačkastim krznom. Najčešće se javlja kod leoparda gde je svako treće mače u leglu crno. Najkraće rečeno, za to je zaslužan recesivni gen.
    (Djoksa, 28. novembar 2020 15:19)

    # Link komentara

  9. Nisam siguran kako bi se borba završila da je kojim slučajem umjesto mladunčeta bio odrasli medvjed.
    (Srbimir, 28. novembar 2020 08:41)
    O cemu procas ovo je bila odrasla zenka slot medveda.
    (achtwn, 28. novembar 2020 15:19)

    # Link komentara

  10. To nije medved - medved , to je neka manja vrsta medveda ... inače bi ga mrki ili grizli pokidali.
    (kakogod, 28. novembar 2020 08:32)
    To nije medved, to je neka manja vrsta medveda. Sam sebe negiras u jednoj recenici ?. Anyway. Slot medved je rasprostranjen u indiji
    (achtwn, 28. novembar 2020 15:18)

    # Link komentara

  11. ovo nije medo ovo je ovca.Mrki medvjed bi bilo kojeg tigra pojeo za doručak..
    (vuk, 28. novembar 2020 15:16)

    # Link komentara

  12. Tesko da najvece macke mogu da ubiju najvece medvede. Ovi potonji imaju ogromne naslage sala po celom telu, a macke ubijaju u preko 95% slucajeva zarivanjem zuba oko vrata i zadavljivanjem. Kod medveda je glava gotovo srasla sa telom + poseduje jako debelo krzno i ogromnu gustu dlaku.. Tigrovi jedva da mogu tu nesto da ucine, iako poseduju jaku celjust, jace i vece zubalo. S druge strane, medved ima duplo duze, ostrije i smrtonosnije kandze, kao i jace prve udove..
    (Max, 28. novembar 2020 15:03)

    # Link komentara

  13. Нееедааај сеее медо
    (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 28. novembar 2020 14:50)

    # Link komentara

  14. Medvedi su u Indiji plen tigrovima. Ne cest, posto je ocigledno potrebno previse truda i moze naneti povrede, ali tigar je APEX predator, na vrhu lanca ishrane.
    Price o grizlijima i poredjenje sa tigrom je smesnjikavo. Sibirac je egal sa grizlijem lagano, a to znaci da velika macka izvesno pobedjuje. Kodijak i beli su sigurno ravnopravi protivnici, i samo bi masom mogli da savladaju tigra eventualno, ali verujem da bi rezultat gotovo uvek bi “ajmo kuci, foke cekaju”.
    (severnjak, 28. novembar 2020 14:18)

    # Link komentara

  15. Bila je jednom emisija na TV stručnjaci su ispitivali koji su stvorovi najača bića na planeti znači i insekti i životinje. Na prvom mestu je jedan insekat koji za svoju veličinu pravi supermen može da digne ciglu ko da je pero, na drugom je slon a na trećem je tigar. Moja najomiljenija cica maca čiji kung fu je nepobediv.
    (Djoka, 28. novembar 2020 14:02)

    # Link komentara

  16. U Sibiru imate sibirske tigrove (koji su neverovatno jaki) i velike mrke medvede na istoj teritoriji. Uglavnom se izbegavaju, ali kad dodje do sukoba, u 2/3 situacije pobedjuje tigar. Fascinantno je da uopste postoje likovi koji se usudjuju da potcene jednu takvu zver. Sto rece jedan dole, kad mu je do borbe i kad se radi o iskusnom borcu, malo koja zivotinja ima sanse protiv tako snaznog, agilnog i nemilosrdnog protivnika. Ovima sto pricaju bajke o medvedima nema pomoci i tu ne vredi nikakva polemika. To je ista ona sorta koja prica kako vuk nema sanse protiv kangala, hahahahaha
    (Mikii, 28. novembar 2020 13:41)

    # Link komentara

  17. Najveća budala od životinja kad se naljuti je Grizli, znači šta god mu se nadje na putu računaj da je razvaljeno, nevjerovatna avzvijer, kakav Tigar, kakav Lav!
    (Arch Enemy, 28. novembar 2020 13:37)

    # Link komentara

  18. Beše svojevremeno na "Discovery" kanalu (ili mi se čini da je bio "Discovery", no nije bitno za ovu temu) cela mini-serija o virtuelnim duelima velikih zveri tj. predatora, gde su korišćeni kompleksni kompjuterski modeli bazirani na masi podataka o anatomiji, snazi, ponašanju, itd. Tema jedne od epizoda je bio "susret" tigra i grizlija. Da vam ne ogadim ručak eksplicitnim detaljima, samo ću reći da je tigar prošao kao da je podleteo pod teretni voz ...
    (WotS, 28. novembar 2020 13:37)

    # Link komentara

  19. Мислим да би онај ко bi победио у борби имао тако велику штету да би убрзо умро од повреда и губитка крви.
    (expert, 28. novembar 2020 13:12)

    # Link komentara

  20. zanimljivo da nijedan od komentatora ne zna da je prirodna hrana sibrskog tigra upravo mrki medved, a bngalskog tigra ovi medvedi usnasi. nisam zoolog, niti skreceni snimak od dva minuta otkriva sta se ovde dogodilo, ali deluje da je za tigra ovo vise bila igra. jedini nacin da se medved ubije je upravo ovako kako tigar radi: na zemlji, u donjem polozaju i lagano gusenje. stagod da se dogodillo, mislim da je meda imao mnogo srece. za komentatora koji misli kako je u pitanju mladunce medveda: ovo je potpuno odrasla jedinka usnasa, cija visina do lopatice kada hoda na sve cetiri ne prelazi 90 cm. e da, najsmesniji mi je ovaj sto kaze imate na jutjubu borbe grizlija i tigra! a gde su se to u prirodnom stanistu sreli tigar i grizli, na madagaskaru?
    (andreas kisser, 28. novembar 2020 12:48)

    # Link komentara

  21. Alo deco Timur, sibirski tigar iz menažerije na Koni Ajlendu je svojevremeno imao skor od preko 20 ubijenih lavova i desetak najvecih medveda svih fela. Na kraju su mu nosoroga uveli u kavez i niko nije mogao da pobedi. Zubi 12 cm kandze 8, macja agilnost a masa skoro 300 kg, time je stavljena tacka na vasa nagadjanja.
    (Vlaška mađija najača, 28. novembar 2020 12:42)

    # Link komentara

  22. Da li si to realno izjavio!? Apsolutno ni jedna zivotinja sem slona ne moze nista bengalskom tigru kao ni podvrsti leoparda crnom panteru.... Odrastao bengalski tigar je u proseku oko 3m dugacak i barem 220kg....
    (dusan stankovic, 28. novembar 2020 10:34)

    Crni panter nije nikakva podvrsta bilo koje životinje. Crni panteri su leopardi I jaguari sa višim nivoom tamnog pigmenta melanina. Zato im je krzno crno. To su obični jaguari i leopardi. Ništa veći, ništa manji, ništa opasniji. Potpuno bi bili bezopasni za najveće lavove, tigrove, medvede.

    Kodijak, polarni i grizli medvedi ne bi izgubili borbu protiv bilo koje velike mačke. Ne bi bilo čak ni dobro takmičenje.
    A čak su lavovi generalno bolji borci od tigrova uprkos nešto manjoj veličini, jer ipak to rade ceo život. U zatvoreništvu lav uvek pobeđuje kada ih upare i nateraju da se međusobno bore.
    (Barbari, 28. novembar 2020 12:31)

    # Link komentara

  23. Sibirski tigar bez problema ubija i jede ovakve medvede jer on je dosta tezi i jaci od lava i bengalskog tigra. No grizli je malo i tezi od sibirskog tigra i tu bi bila velika borba.
    (Sirano, 28. novembar 2020 12:30)

    # Link komentara

  24. Ovo je mjesecev medved i nije bas poznat po agresivno sti, ali drago mi je sto je realno bez nekih posledica prosao susret
    (radisa, 28. novembar 2020 12:29)

    # Link komentara

  25. Borbe izmedju zivotinja ne mogu da podnesem, to kidanje, to mrcvarenje, klanje. Ljude koji u tome uzivaju, jos pocnu za jednu stranu da navijaju poslao bih na ispitivanje... Za pocetak kod psihijatra.
    (Eugen, 28. novembar 2020 12:14)

    # Link komentara

  26. Namestaljka.
    3.0) (Realan,
    E,pa sad....ne igra zvezda.
    Mladunce neko...
    (Analogna Trikotaza, 28. novembar 2020 12:08)

    # Link komentara

  27. Sad je jasno zašto nema tigrova tamo gde ima mrkih medveda i grizlija. Istrebili ih medvedi. U Indiji je zasad nerešeno.
    (Djoksa, 28. novembar 2020 11:35)

    # Link komentara

  28. Ovo je neka sitna vrsta medveda, protiv "regularnog" medveda dva ovakva tigra bi mogla samo da pobegnu ili budu ubijena.
    (box, 28. novembar 2020 11:05)

    # Link komentara

  29. Medved je normalne veličine za tu vrstu, naravno mrki sibirski i kamčatski, kodijak i beli medved su daleko veći i opasniji.No, tigar je taj koji nije baš velik, moguće da je ženka u pitanju.Ima primeraka mužjaka kako bengalskog, tako i još više sibirskog tigra koji su ogromni i neverovatno snažni.Tigar kada mu je baš do borbe može da ispolji neverovatnu snagu.Da je tigar bio u ovom slučaju malo lošije raspoložen, medved bi bio gotov.No, zanimljiva bi bila borba između najvećih medveda i najvećih tigrova, medvedi su svakako teži i krupniji, no tigar je prava mašina za ubijanje.Generalno teoretski je moguća samo borba između sibirskog tigra i mrkog medveda, ali se po pravilu izuzetno retko dešava i životinje se međusobno izbegavaju.
    (Marko, 28. novembar 2020 10:45)

    # Link komentara

  30. Mali meda je crni medved, inače su agresivni, mnogo slabiji od mrkog, grizlija ili belog( koji je najkrvoločnija zver na planeti)!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (predrag, 28. novembar 2020 08:42)

    Мислим да су Мако ајкуле нешто крволочније. Или ајкула-бик, они прождиру све што мрда!
    (Bajo moj, 28. novembar 2020 10:43)

    # Link komentara

  31. Medvedaši na aparatima.
    (., 28. novembar 2020 10:43)

    # Link komentara

  32. Medved je izuzetno jaka zver, ali ovi silni komentari sta bi bilo da je mrki ili grizli medved su suludi. U delovima Rusije gde tigrovi i medvedi koegzistiraju, upravo su medvedi relativno cesta meta sibirskih tigrova i naravno medved moze da pobedi, ali se daleko cesce desava upravo suprotno. Takodje, nije se tesko informisati kolika je masa sibirskog tigra u odnosu na grizlija (upravo su slicne mase). Macka od 300 kg apsolutno predstavlja top predatora. S druge strane medved je izdrzljiviji i ukoliko tigar ne uspe uvrlo brzo da ga onesposobi, tas bi se pomerio u korist medveda.
    U svakom slucaju, ovaj medved je imao dosta srece, kao sto srece ima svaki medved koji u svom prirodnom stanistu naketi na odraslog tigra.
    Ps. Informisite se pre nego sto komentarisete.
    (Stole33, 28. novembar 2020 10:36)

    # Link komentara

  33. (Brada, 28. novembar 2020 09:15)

    Da li si to realno izjavio!? Apsolutno ni jedna zivotinja sem slona ne moze nista bengalskom tigru kao ni podvrsti leoparda crnom panteru.... Odrastao bengalski tigar je u proseku oko 3m dugacak i barem 220kg....
    (dusan stankovic, 28. novembar 2020 10:34)

    # Link komentara

  34. Tigar nema šanse protiv grizlija..
    (psmart, 28. novembar 2020 10:16)

    # Link komentara

  35. Da ovoje medved koji je nastanjen u Indiji, manje gradje i mase, ali sa Grizlijem ili Polarnim medvedom nema sta Tigar da trazi...
    (правда, 28. novembar 2020 10:09)

    # Link komentara

  36. Bi mi žao mede. Nadam se da je dobro.
    (Melita Sandić, 28. novembar 2020 10:02)

    # Link komentara

  37. Da je bio grizli zenka sa mecetom, ne znam sta bi bilo.
    (mars, 28. novembar 2020 09:50)

    # Link komentara

  38. Tigar je mozda i najjaca macka, ali tesko da bi imao sanse protiv nekog ozbiljnijeg mede.
    (Brada, 28. novembar 2020 09:15)


    Ovaj crni medved je prilično manji od tigra a opet je preživeo susret grizli ili beli medved su nekoliko puta veći i jači od ovog i dvostruko veći od tigra i pobedili bi ili bi bilo nerešeno odnosno svako na svoju stranu.
    (Nebojša, 28. novembar 2020 09:37)

    # Link komentara

  39. Namestaljka.
    (Realan, 28. novembar 2020 09:21)

    # Link komentara

  40. Tigar je mozda i najjaca macka, ali tesko da bi imao sanse protiv nekog ozbiljnijeg mede.
    (Brada, 28. novembar 2020 09:15)

    # Link komentara

  41. e moj medo ovajte tigar izujedo.
    (Beoman, 28. novembar 2020 09:11)

    # Link komentara

  42. ovaj medo je biljozder kao nole i lako ga je perutati, dali tigar dodje u kanadu i da sretne gospdare, ma tigar bi u jelonstonu nebi savladao ni copor vukova a kamoli medvjeda.
    (Miro Split, 28. novembar 2020 09:10)

    # Link komentara

  43. Najjaca macka vs jedan od najslabijih medveda. Protiv belog medveda tigar ne bi imao sanse. Ili mrkog sa ostrva Kodiak.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 28. novembar 2020 08:19)


    Nije ni ovo najveći tigar - Sibitski tigar, nego neki Bengalac.
    (Serhio Romero, 28. novembar 2020 09:06)

    # Link komentara

  44. tesko da je medi bas dobro.
    jaka zivotinja,ali ugrizi tigra nisu naivni i verovatno je mnogo krvario posle ovog snimka.
    (belgrado, 28. novembar 2020 08:45)

    # Link komentara

  45. Mali meda je crni medved, inače su agresivni, mnogo slabiji od mrkog, grizlija ili belog( koji je najkrvoločnija zver na planeti)!
    (predrag, 28. novembar 2020 08:42)

    # Link komentara

  46. Imate na yt pravu borbu tigra i lava, kao i grizlija i tigra. Grizli se igra sa njim...
    (zikica, 28. novembar 2020 08:41)

    # Link komentara

  47. Nisam siguran kako bi se borba završila da je kojim slučajem umjesto mladunčeta bio odrasli medvjed.
    (Srbimir, 28. novembar 2020 08:41)

    # Link komentara

  48. Meda se u.. o i doživeo nervni slom jadničak.
    (gisTro, 28. novembar 2020 08:34)

    # Link komentara

  49. To nije medved - medved , to je neka manja vrsta medveda ... inače bi ga mrki ili grizli pokidali.
    (kakogod, 28. novembar 2020 08:32)

    # Link komentara

  50. Najjaca macka vs jedan od najslabijih medveda. Protiv belog medveda tigar ne bi imao sanse. Ili mrkog sa ostrva Kodiak.
    (Marko, 28. novembar 2020 08:19)

    # Link komentara

  51. Ovo je mali meda, da je bio nek veci meda tigar me bi ni usao u duel.
    (salerno, 28. novembar 2020 08:18)

    # Link komentara