- Komentari -
  1. istorijski zabavnik i njegove kvislinške bajke.
    (neutralni felš, 3. novembar 2020 18:55)

    # Link komentara

  2. Da li vi zaista mislite i verujete u to da bi vlast/komunisti dozvolili da se daju imena ulicama u gradovima po Vojvodi Petru Bojovicu da je on proglasen neprijateljem od komunista, mucen i umro od posledica mucenja u dubokoj starosti. Venac vojvode Petra Bojovica, Venac vojvode Stepe Stepanovica, Venac vojvode Radomira Putnika i Venac vojvode Zivojina Misica su nazivi ulica/venaca u strogom centru u Somboru sve od zavrsetka 1. Svetskog rata i nazivi venaca su ostali svo vreme za vreme vlasti komunista i Titove vldavine.
    (II, 2. novembar 2020 19:46) 
    Da.
    Obzirom na sudbinu mnogih patriota i pripadnika dwmokratskih snaga ,kao i na kolučinu laži i obmana,lukavstava kojima su se pripadnici KPJ koristili u posleratnom periodu potpuno je ptirodno da su izigravali korektnost.

    Pa ti ljudi su tvrdili da su poveli demonstracije 27.marzta iako postoji proglas KPJ u kojem osudjuju demonstracije i puč i pozivaju narod da se ne povede za "britanskim besnim psima" i "srpskim nacionalistima".
    Prikazivali su se kao čuvari Jugoslavije iako su svoju predratnu politiku - od 1919. do 1941. zasnivali na borbi za razbijanje zemlje i to zajedno sa svim ekstremnim antisrpskim i antijugoslovenskim organizacijama.
    Bukvalno svaki njihov proglas ,zaključak sa neke konferencije (Drezden 1928.npr) govori suprotno od onoga kako su se posle rata ,usled novih okolnosti predstavljali.

    Laž.
    Sve su lagali.
    Obmanjivali narod i menjali istoriju po sopstvenim potrebama.
    (Komša, 3. novembar 2020 09:29)

    # Link komentara

  3. Kao sto Rusi nikad nisu trebali da se brate sa svojim komsijama, tako nisu to trebali ni Srbi. Suvise su puta dobili noz u ledja i pod grlo od "brace". Ti ga oslobodis od ropstva, gines pri tom, das mu slobodu i sva moguca prava koja i sam imas, a on tvrdi da si ga porobio. Otpljunes u stranu i kazes "daleko ti lepa kuca". S'tobom vise ni u crkvu.
    (Nema veceg zlotvora od zavidnog brata, 2. novembar 2020 19:53)

    # Link komentara

  4. Da li vi zaista mislite i verujete u to da bi vlast/komunisti dozvolili da se daju imena ulicama u gradovima po Vojvodi Petru Bojovicu da je on proglasen neprijateljem od komunista, mucen i umro od posledica mucenja u dubokoj starosti. Venac vojvode Petra Bojovica, Venac vojvode Stepe Stepanovica, Venac vojvode Radomira Putnika i Venac vojvode Zivojina Misica su nazivi ulica/venaca u strogom centru u Somboru sve od zavrsetka 1. Svetskog rata i nazivi venaca su ostali svo vreme za vreme vlasti komunista i Titove vldavine.
    (II, 2. novembar 2020 19:46)

    # Link komentara

  5. Ova priča o premlaćivanju ostarelog vojvode mi nimalo ne zvuči neverovatno. Možda je neko ko se u toku rata priključio partiji, rešio da posle na svoju ruku "sprovodi samoupravne ideje". Tužno i sramno.
    (dejan76, 2. novembar 2020 19:10)

    # Link komentara

  6. Vi se samo nesta pregrupisavate i nekakve kontre udarate.
    Zivite brate ko normalni ljudi.
    (knez, 2. novembar 2020 17:56)

    # Link komentara

  7. Potomci tih komunista su danas na vlasti, mislite o tome!!
    (Petar, 2. novembar 2020 17:01)

    # Link komentara

  8. Čuj ovo "Konjički oficir", haha kakva je to seljačka vojska bila hahaha.
    (CROata, 01. novembar 2020 17:5
    Dan danas Amerikanci imaju konjicke brigade i jedinice, cuvaju tradiciju, ali sta zna Hrvat o tradiciji i junastvu.
    (asd, 2. novembar 2020 15:06)

    # Link komentara

  9. Zasto je nova kumunisticka vlast uopste zatvorila ovakvog coveka ako je odbio saradnju sa Nemcima i ceo rat proveo u kucnom pritvoru? Zasto nije na kraju dobio i drzavne pocasti i sahranu kako dolikuje?
    (Igor, 2. novembar 2020 14:48)

    # Link komentara

  10. Хрватска удба,одјел у Београду ради пуном паром,напријед дечки!Наравно,у сурадњи са домаћим изродима....Да се све светло и свето опогани,понизи и исмеје.
    (милутин91, 2. novembar 2020 14:05)

    # Link komentara

  11. Više puta je dokazano da ta priča o "mladim komunistima" apsolutno nema veze s istinom.
    Ali, hej, zašto ne gojiti srpsku mitomaniju...
    (Nebojsa, 2. novembar 2020 13:11)

    # Link komentara

  12. Heroje sa Kajmakcalana, Mackovog Kamena, Kolubare i Cera skoro nedostojno slavimo i pamtimo. Nismo im do kolena. Neka im je vecna slava!!
    (Vuk sa Dinare, 2. novembar 2020 12:49)

    # Link komentara

  13. Ova priča jeste lažna ali razlog zašto se svi pecaju na nju je da mi srbi stvarno umemo da pljunemo sami sebe i sve svoje heroje.
    Raspitajte se malko zašto su noviji heroji, oni sa Košara morali godinama da se kriju pa čak i lične karte da ne obnavljaju...
    Eto meni burazer iz te priče pa kad sam ga pitao što ti istekla lična kaže nisam lud da se negde pojavim pa da me apse i proglase ratnim zločincem. A bio na celom regionu Košara, brani državu...
    A pričamo o novoj istoriji do pre 7-8 godina je bilo tako.

    Kroz istoriju smo ubijali svoje kraljeve, premijere, voždove, tamničili zaslužne generale čak smo i Brankovića proglasili izdajnikom a istorijski spisi kažu da je razbio turke na desnom boku.
    Činjenica da se kod srba ne prašta uspeh i slava.
    (Nema gore, 2. novembar 2020 12:15)

    # Link komentara

  14. (Anonimni Bednik, 1. novembar 2020 18:05)

    Daleko od toga da sam komunista ili nedaj boze dete komunista. Mi smo zbog anti komunizma i pobegli iz YU. Ali da se lazi pricaju , pricaju se. Taj Bojović je cak i ulicu dobio 1945 , u Titovoj Jugoslaviji je vazio za heroja. Procitaj tekst ponovo , sve su nagadjanja , nezvanicne price i pretpostavke.
    (EU Citizen, 2. novembar 2020 11:39)

    # Link komentara

  15. Zato što nam nisu dali francuzi. To im je jedina uloga bila na solunskom frontu koji su jedino srbi izneli na svojim plećima . Zato smo podigli onaj spomenik na Kalemegdanu da pokažemo koliko smo glupi kad kazemo "Volimo Francusku... Ali smo zato stvorali Jugoslaviju!
    (Unuk solunca, 1. novembar 
    Onaj spomrnik je tamo,pre svega zbog toga što se ,po izlasku Rusije iz rata najozbiljnine razmišljalo o tome da se "umesto polumrtvih Srba" za saveznike pridobiju "sveže bugarske snage".
    Tome se najoštrije usprotivila Ftancuska i do kraka vodila diplomatsku borbu da Srbi ostanu u igri.
    Tome je ogroman doprinos dao De Pere ,koji se ponašao i kao vojnik i kso diplomata.
    Ne zaboravimo i njegovo ponašanje posle proboja na Dobrom polju ali i činjenicu da je u oslobodjenom Beogradu glat odbio ponudu Madjara da predju na nasu stranu i sačuvsju teritorije - " Bili ste sa Austrijom,delicete njenu sudbinu do kraja ".
    Da ne govorimo o podsticanju naših da ,mimo plana prodju do Temisvara i ulogu francuske komisije prilikom razgranicenja izmedju nas i Rumuna - mozda samo zbog uloge Francuske i sanas mozemo i mi i Rumuni da se pohvalimo nikada prekinutom prijateljstvu.
    Francuska je zasližila onaj spomenik a srpski Vojvoda De Pere deli slavu naših pradedova.
    Ostavite se sovjetofilso- austrofilskih narativa kojima su natapani mozgovi Srba od 1919. kako bi se kvarili odnosi sa Francuzima.
    Ta "istorija" je sovjetska propaganda tog vremena a i Tito je nastavio protiv De Golove Frsncuske tako.
    (Komša, 2. novembar 2020 10:33)

    # Link komentara

  16. Hrvati uvek u sluzbi Sarumana i pod vlascu Mordora, Srbi uvek u druzini prstena.
    (kole, 2. novembar 2020 10:32)

    # Link komentara

  17. Prvi sv. rat zbrisali u Grcku i ostavili zene i decu pa se vratili nakon povlacenja AU zbog gubitaka na drugim frontovima. Drugi sv. rat predali za 2 dana pa 4 godine cekali sovjete da im oslobode glavni grad, a u medjuvremenu cetnici saradjivali s nemcima. 99 postali prva nacija u istoriji planete koja je kapitulirala i izgubila teritoriju samo od aviona bez da je i 1 protivnik morao stupiti na tlo :D Ranije pred bugarima bezali hrvatima po pomoc. 95 vise od 50000 vojnika za dva dana zbrisalo s bojista i gazili tenkovima svoj narod. O vekovima pod turcima da i ne govorimo... Pravo mesto u istoriji Europe se videlo u Parizu kad je AvAv dobio mjesto na tribinama odmah do cistacice :D
    (Nikola Zrinski, 2. novembar 2020 10:04)

    # Link komentara

  18. -Da ne bi te vojske ti bi još čistio konje u Budimpešti po raznim štalama...
    (Goran Loznica, 1. novembar 2020 20:42)

    Plata za ciscenje konja u Budimpesti danas je oko 3.000 evra, plemenit posao.

    Drugim recima bili bi deo Madjarske i Evropske unije sa mnogo vecim ekonomskim standardom, imali bi otvorene granice.

    Jedino sto bi nam nedostajalo bila bi nezavisnost zemlje koja i ne donosi nesto puno, mi na primer sad vredno radimo da se oslobodimo svoje nezavisnost i prikljucimo EU ako nas puste.

    Cak nam mozda ta nezavisnost donosi samo lose stvari poslednjih 30 godina. Da nismo nezavisni verovatno nas NATO nebi dirao, niti bi imali problema sa Albancima, Muslimanima, Hrvatima... Niti bi stradali u drugom svetskom ratu... sta nam je dobro doslo od nezavisnosti?

    Istorija je tako relativna, tesko je biti pametan sta je dobro a sta lose za buduce generacije.

    Oni su se tada borili da oslobode svoje familije a ne za nas, ja bih se danas borio isto tako samo za svoju familiju, nikako za buduce.

    Kako rece Tolstoj, zrtvovati se za buduce generacije je isto sto i drzati plesni podijum za one koji to nicim ne zasluzuju.
    (Robin Hud, 2. novembar 2020 10:03)

    # Link komentara

  19. Komuniza, fašizam, koapitaliza, socijalizam...svi ovi "izmi" su isti samo je naziv različit. Poenta je u prividnosti slobode!
    (Vladimir, 2. novembar 2020 09:20)

    # Link komentara

  20. Sine posjeti srpsku wikipediju i potrazi dogadjaj kada je Bugarska u 10st. napala Srbiju i svi Srbi pobjegli u Hrvatsku.I dobro prouci sta se nakon toga desilo pa ce ti bit jasno sta je drzava. Povijest vam je puna bežanije
    (ooii, 1. novembar 2020 22:02)

    Sine, pročitaj ti malo istorijske arhive pa ti se možda u glavi razbistri ko su Hrvati. A te arhive nisu pisali Srbi, čisto da znaš.
    (Bgd, 2. novembar 2020 09:18)

    # Link komentara

  21. Nije to srpska, već komunska sramota.
    (Keneniza Bekele, 2. novembar 2020 08:42)

    # Link komentara

  22. @Dovoljno je procitati da je GENERAL ranjen na bojistu!! Alo, general na prvoj liniji! Cela ta ekipa nasih vojskovodja je za primer svima nama!
    (Gojko/PFC, 1. novembar 2020 22:22)

    Pretpostavljam da tako sa postovanjem i zadivljenoscu govoris i o Marsalu Titu, vodji vojske Jugoslavije, jedinog vrhovnog komandanta jedne od armija drugog svetskog rata koji je ranjen na prvoj liniji fronta. Alo, marsal na prvoj liniji!
    Taj nas vojskovodja treba da je za primer svima nama!
    (Drndo Maroje, 2. novembar 2020 08:41)

    # Link komentara

  23. ... takvi smo ti mi Srbi, ništa ne umemo da cenimo ni sebe ni druge. Jedino smo znali da hapsimo i maltretiramo i šaljemo na goli otok svoje najodanije i najpismenije jer smo samo mi razumeli komunizam u izvornom obliku kao u Rusiji koja je isto to radila!
    (Dik, 2. novembar 2020 08:26)

    # Link komentara

  24. neki ovde treba da shvate da postoji razlika između običnih pripadnika NOB, partizana, i komunista, koji su preoteli i instrumentalizovali borbu običnih Srba protiv okupatora, pokret otpora, NOB, partizane, u "revoluciju" i potonju okupaciju Srbije.
    (Beograd, 2. novembar 2020 08:23)

    # Link komentara

  25. komunizam najvece zlo koje snaslo srpski narod,
    (ff, 2. novembar 2020 08:02)

    # Link komentara

  26. (ooii, 1. novembar 2020 22:02) # Link komentara
    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

    Da citamo Wikipediju. Pa tu wiki uredjuje bilo ko, a ne istoricari poznavaoci istorije. A kao drugo kako moze Srbin da pobegne u Hrvatsku, kad ista tad nije ni postojala.
    (Bob, 2. novembar 2020 07:56)

    # Link komentara

  27. @ooii

    Тукли смо империју Астроунгарију тада најјачу на свету. Као кад би данас дотукао САД до ногу. За слободу и идеале Србија је дала око 1 милион жртава или више од 80% мушког становништва.

    Погледајте сви документарац Где цвета лимун жут са Драганом Николићем као наратором.
    (Вуче, 2. novembar 2020 07:24)

    # Link komentara

  28. Moj dugogodišnji prijatelj sa senjaka i dan danas se sudi sa "oslobodiocem" koji je njegovoj porodici uzurpirao pola kuće i dvorišta a par kuća odatle drugi "oslobodioc" je izveo kompletnu porodicu u dvorište,inače njihove prijatelje,i streljao pa se uselio u tu istu kuću, gde i danas živi !
    (Драган Б., 2. novembar 2020 07:23)

    # Link komentara

  29. @jox

    nema to veze s vezom i komunistima, takvi smo , i sa njim i bez njega, uzmi primer Košara, do pre nekoliko godina to je bila zabranjena tema...samo upornošću nekih je ostalo nezaboravljeno...
    (buks, 2. novembar 2020 07:03)

    # Link komentara

  30. Tek 1.11.1918 oslobodjen Bg, Znaci bukvalno pred sam kraj I svjetskog rata. Zg oslobodjen u maju 1945 nakon oslobodjenja Berlina u 2 svjetskom ratu.
    Ispada da su neprijatelji Srba i bobjednickih sila imali strahovita uporista na nasim prostorima...
    Zato je dosla 91 itd....
    (trtmrt, 2. novembar 2020 06:55)

    # Link komentara

  31. Koliko se samo forsira ova izmisljotina oko njegove smrti.... Strasno...
    (Boze me sacuvaj, 2. novembar 2020 06:04)

    # Link komentara

  32. Šta je istina od svega navedenog - ne znam. Ali moje pitanje je šta se desilo posle svega toga, posle 'pomirenja'? Koliko vas je upućeno u činjenicu gde je sahranjen Vojvoda Petar Bojović? U privatnoj grobnici na Novom groblju. Možda slučajno naletite, postoji bista na istoj. Zašto posle svega Vojvoda, po kome je nazvan najlepši bulevar u Beogradu, nije posthumno sahranjen na adekvatnom mestu i uz počasti koje nesumnjivo zaslužuje?
    (maximus, 2. novembar 2020 05:44)

    # Link komentara

  33. Inače u vreme kada su Srbi imali i svoju vojsku i svoju državu vi ste idalje čistili štale kao austo-hungarijanski kmetovi.
    (ban Kulin, 01. novembar 2020 20:45)

    Sine posjeti srpsku wikipediju i potrazi dogadjaj kada je Bugarska u 10st. napala Srbiju i svi Srbi pobjegli u Hrvatsku.I dobro prouci sta se nakon toga desilo pa ce ti bit jasno sta je drzava. Povijest vam je puna bežanije
    (ooii, 01. novembar 2020 22:02)
    Halo hrvati,pa i dan danas pricate Srpdki jezik! Pa vi ste nasa pokvarena braća,ali ipak nasa! Maternji jezik nam je isti,SRPSKI!
    (vuk, 2. novembar 2020 02:53)

    # Link komentara

  34. Od komunista gori su još jedino antikomunisti...
    (Antigibaničar, 2. novembar 2020 02:02)

    # Link komentara

  35. Prvi sv. rat zbrisali u Grcku i ostavili zene i decu pa se vratili nakon povlacenja AU zbog gubitaka zap i ist fronta. Drugi sv. rat predali za 2 dana pa 4 godine cekali sovjete da im oslobode glavni grad, a u medjuvremenu cetnici saradjivali s nemcima. 99 postali prva nacija u istoriji koja je kapitulirala i izgubila pokrajinu samo od aviona bez da je i 1 protivnik morao stupiti na tlo :D Ranije pred bugarima i turcima 2 puta bezali hrvatima po pomoc. 95 vise od 50000 vojnika za dva dana zbrisalo s bojista dok je s druge strane 3000 hrvata branilo okruzeni Vukovar 3 meseca samo s puskama od cele JNA i cetnika... O vekovima pod turcima da i ne govorimo...
    (Nikola Zrinski, 2. novembar 2020 00:26)

    # Link komentara

  36. Valjalo bi se setiti i fildmarshala Svetozara Borojevica.
    Jedinog ikada fildmarsala slovenskog porekla u AU monarhiji.
    Najboljeg komandanta kojeg je AU imala u velokm ratu.
    Kako je tek njegova prica tuzna.
    (Xo, 01. novembar 2020 16:57)

    Тужна утолико што је тај војвода, колико год добар војник био, издао свој род.
    (Јабучило, 2. novembar 2020 00:26)

    # Link komentara

  37. Danas deca fasuju iz nekih knjiga da su Ameri zaustavili naciste i spasli Evropu.
    (Juho, 2. novembar 2020 00:12)

    # Link komentara

  38. Tipicna gebelskovska prica. Sto puta recena laz postaje istina. Niti jednog dokumenta. Niti jednog svedoka. Demanti svih relevantih istoricara. Demanti porodice.

    I pored svega toga, 80% komentara je o tome da su ga ubili komunisti.

    Koliko god da vam je krivo, partizani su oslobodili Srbiju i Beograd. Borili su se junacki po celom prostoru Jugoslavije a o tome svedoce brojne bitke.
    Kad bi vi cetnici imali makar jednu veliku bitku sa nemcima, napravili bi od toga novi Boj na Kosovu. Osim sporadicnih borbi na pocetku rata, nema ni jedne vece borbe sa nemcima a kamoli sa italijanima. Postoje samo brojni dokumemti o saradnji sa okipatorom.

    Uostalom, pri kraju rata, i sam Kralj je pozvao cetnike da se stave pod Titovu komandu.

    Mladost Srbije i Jugoslavije je ginula u tom ratu a vi danas ovako govorite o njima.

    Slava Vojvodi Bojovicu !
    Slava oslobodiocima Beograda !
    (Bojovoc, 1. novembar 2020 23:59)

    # Link komentara

  39. kolko ovi hrvati citaju srsku stampu.
    (raki, 1. novembar 2020 23:57)

    # Link komentara

  40. Dovoljno procitati "knjiga o Milutinu".Srbi za dnevno politicke potrebe i uzdizu i urusavaju heroje i u heroje i one koji nisu.
    (Ma da, 1. novembar 2020 23:39)

    # Link komentara

  41. Evo jedne zanimljivosti:
    U srpskoj istoriji postoji samo četiri generala koji su dobili čin vojvode. Niko od njih nikada nije izgubio ni jednu bitku u kojoj je komandovao. Postoji mišljenje da bi peti vojvoda u srpskoj vojsci bio Pavle Jurišić Šturm, inače Lužički Srbin iz današnje Nemačke, rodjen kao Paulus Sturm, koji se školovao u Pruskoj, ali se pridružio srpskoj vojsci. Razlog zbog čega nije dobio to zvanje je bitka na Kajmakčalanu gde smo doživeli teške gubitke.
    (tanker nektara od hmelja, 1. novembar 2020 23:36)

    # Link komentara

  42. Jabučilio
    Zato što nam nisu dali francuzi. To im je jedina uloga bila na solunskom frontu koji su jedino srbi izneli na svojim plećima . Zato smo podigli onaj spomenik na Kalemegdanu da pokažemo koliko smo glupi kad kazemo "Volimo Francusku... Ali smo zato stvorali Jugoslaviju!
    (Unuk solunca, 1. novembar 2020 23:20)

    # Link komentara

  43. Još jedna priča iz nebeske Srbije.
    (više od sramote, 1. novembar 2020 23:02)

    # Link komentara

  44. 1.11.1918.usli u prazan beograd.
    Cijeli rat odmarali na grckim plazama
    (Šaka jada, 01. novembar 2020 16:44)

    Бедно, сусјед.
    Тукли Швабу, Бугарина и другог Швабу. Дошли на парсто километара од Немачке, али им обуставили дејства. Знаш, није то Зелени кадар којим се поносите. То је српска војска, победник у два светска и у два балканска рата!
    (Јабучило, 1. novembar 2020 22:45)

    # Link komentara

  45. Pišite o Milošu Tošiću,nosiocu albanske spomenice i najveći prijatelj Nikole Tesle. On je čovek koji je pomirio Teslu i Pupina.
    (Stojan, 1. novembar 2020 22:43)

    # Link komentara

  46. Dnevna doza poznate mitomanije.Kakav vojskovođa kad se cijeli rat skrivao na otoku. Kad je rat zavrsio krenuo on u oslobadanje
    ) (yuy


    Komsija taj Bojovic je vase hravtske divizije 13 vrazije hrvatskog puka 1914 dobro unistio i na Ceru i na Koloburi i na Drini.....Zato su ga Tito i Tudjman i Marko Mesic ( prvo ustasa pa presao u partizane doveli ga Rusi ) 1944 isutirali ispred njegove kuce na Vracaru.
    (Malo realnosti, 1. novembar 2020 22:43)

    # Link komentara

  47. Dnevna doza poznate mitomanije.Kakav vojskovođa kad se cijeli rat skrivao na otoku. Kad je rat zavrsio krenuo on u oslobadanje
    ) (yuy


    Komsija taj Bojovic je vase hravtske divizije 13 vrazije hrvatskog puka 1914 dobro unistio i na Ceru i na Koloburi i na Drini.....Zato su ga Tito i Tudjman i Marko Mesic ( prvo ustasa pa presao u partizane doveli ga Rusi ) 1944 isutirali ispred njegove kuce na Vracaru.
    (Malo realnosti, 1. novembar 2020 22:42)

    # Link komentara

  48. Што не уђе у Софију...
    (Јабучило, 1. novembar 2020 22:39)

    # Link komentara

  49. Srbi su samo jednog Vojvodu i Junaka u istoriji imali a to je Hrvat Josp Broz. Sve ostali tkz. Junaci su samo u službi dnevne mitomanije.
    (Joe Rosicky, 1. novembar 2020 22:32)

    # Link komentara

  50. Čitam ove komentare Hrvata i žao mi ih je zaista. Toliko tema oko kojih se mogu ponižavati, žao mi je da ulazimo dublje u njih. Bolje se povucite i ćutite da ne krenemo o:
    -izmišljenim kraljevima
    -personalnoj uniji koju samo vi tako zovete
    -o tome da za Mađare u njihovoj istoriji vi ni ne postojite kao tema.
    -dokumentima o katoličkim Srbima koji postaju Hrvati preko noći
    -pokatoličenim Srbima koji se još sećaju koje slave su slavili
    -pravima Srba u Krajini u AU monarhiji koja su bila daleko veća od Hrvata
    -Hrvati kod kojih je max 1 posto naroda imalo bilo kakva prava u Ugarskoj i AU kasnije.
    -oslobođenjima od strane Srba u oba rata
    -poklanjanju Dalmacije i Istre koje Srbi osvajaju
    -dočekivanje i Franje i Aleksandra i partizana i Hitlera sa cvećem u Zg
    -logori za decu
    -najgnusniji zločini u istoriji čovečanstva u 2.S.R.
    I još puno puno toga...

    Niste ni svesni koliko zicera postoji da vas čovek ponižava. Sve dokumentovano i to u vašim izvorima. Sa druge strane vi ćete nas zezati za 350 godina pod Turcima, a Srbi su narod koji je najviše ustanaka podigao protiv njih. Narod koji je pokrenuo konačno oslobođenje od Turaka u Evropi 1804. Jedini narod u istočnoj Evropi koji je imao ne jednu nego dve svoje države 1878. (Srb i CG) kada je u celoj Evropi ukupno bilo 20ak država. Jedini narod u istočnoj Evropi sem Rusije koji je imao ne jednu nego dve svoje kraljevske dinastije, a ne nametnute spolja ( Obrenoviće/Karađorđeviće i Petroviće). Rumunija, Grčka, Bugarska i kasnije Albanija su sve imale nametnute spolja dinastije Nemačke.
    Budite dobri, umete vi to.
    (jox, 1. novembar 2020 22:29)

    # Link komentara

  51. Ovima što vas zavlače kao nisu to komunci uradili posle rata, nisu baš oni takvi bili..moj primer. 87' sam izbačen iz srednje škole, prijavljen od strane srpskog nastavnika i kažnjen od strane srpskog direktora i sve to u sred Beograda. Samo zato što sam na svesci napisao cccc i vojvoda Bojović!

    Ti isti su vas početkom devedesetih zaglupeli da su oni 'sprski vožd i oslobodioci srpskih zemalja'

    Izazvali su ratove i uništili Jugoslaviju samo da bi sačuvali komunizam u Srbiji!
    (Fini ko andjeli.., 1. novembar 2020 22:23)

    # Link komentara

  52. Dovoljno je procitati da je GENERAL ranjen na bojistu!! Alo, general na prvoj liniji! Cela ta ekipa nasih vojskovodja je za primer svima nama!
    (Gojko/PFC, 1. novembar 2020 22:22)

    # Link komentara

  53. Očajan sam kao i obično svakom raspravom u mom narodu na račun istorije. Srbija ima ponosnu istoriju. Pre, posle I za vreme Komunista. Jadno je da se delova stidimo ili da ih prepravljamo. Ni Nemci se ne stide svoje istorije pa ne vidim nekog razloga da se mi stidimo svoje.
    (Radoje, 1. novembar 2020 22:21)

    # Link komentara

  54. Komunisti nisu premlatili Bojovica niti ga ponizavali umro je od upale pluca sto za starce nije neobicno,komunisti su Srbiji vratili ustav i granice itd. sve se moze proveriti samo zavisi koliko imas intelektualnog kapaciteta da se primis ko som na bucku ili da proveris ono sto ti se uvaljuje.Socijalizam je bio najuspesniji drustveni sistem koji je zasnovan u istoriji Srbije pitanje je kome smeta i kvari poslove?
    (Norbert, 1. novembar 2020 22:18)

    # Link komentara

  55. Inače u vreme kada su Srbi imali i svoju vojsku i svoju državu vi ste idalje čistili štale kao austo-hungarijanski kmetovi.
    (ban Kulin, 01. novembar 2020 20:45)

    Sine posjeti srpsku wikipediju i potrazi dogadjaj kada je Bugarska u 10st. napala Srbiju i svi Srbi pobjegli u Hrvatsku.I dobro prouci sta se nakon toga desilo pa ce ti bit jasno sta je drzava. Povijest vam je puna bežanije
    (ooii, 1. novembar 2020 22:02)

    # Link komentara

  56. Po meni ovo je veci vojvoda i od vojvode Seselja ili su barem tu negde
    (ouik, 1. novembar 2020 21:56)

    # Link komentara

  57. BRAJANE da bi tvoj stari otac mogao tebi to da ispriča morao je da bude bar 1898 godište a tebe da je dobio sa 30 godina ti bi morao da budeš bar 1938 godište a ne 1983 koje si verovatno!
    (MIRO, 1. novembar 2020 21:40)

    # Link komentara

  58. Плачем буквално сваки пут кад прочитам његов животни пут. Па зашто су га ти зли комунисти мучили? Шта је њима скривио највећи војсковођа у овој земљи? Зашто?
    (Вуче, 1. novembar 2020 21:31)

    # Link komentara

  59. sam ovde nalet hrvata koje niko nije zvao i njihovih paćeničkih komentara je mitomanija par excelence... jedino uporediva sa potomcima komunista koji isto nikako ne žele istoriju koja je bila
    (joja, 1. novembar 2020 21:27)

    # Link komentara

  60. Једна велика лаж! Престаните да завађате људе, и доста са анти- комунистичким причама. Да није било НОБ не бих било ни Србије. Шта су ти “ Ројалисти” направили за слободу Србије, зашто је већина пришла НОБ-у, да није због “ маркетинга” или због резултата на терену..
    (Zoran, 1. novembar 2020 18:41) 

    Istina zavadja ljude?
    Ne istina i iskreno pokajanje dovodi do pomirenja.
    A to "šta bih bilo" sa Srbijom da nije bilo komunista je prosto - Srbija bi bila ono što je trebalo da bude.Demokratska,parlamentarna monarhija i deo slobodnog sveta.
    O tome kako je narod "prišao" komunistima je mučno govoriti.
    Delimično je odgovor dala drzavna komisija Republike Srbije koja je istraživala zločine komunističkog režima od oktobra 1944. do marta 1945.
    Na terotoriji "uže" Srbije ,bez Beograda ,Šapca i Kragujevca (nisu pronadjeni spiskovi streljanih za ta tri grada) pobijeno je 59912 ljudi.
    Mahom bez sudjenja ,jedan deo po unapred pripremljenom spisku (poceli da ga prave jos pre rata) a jedan ,ne mali deo je odredjivan "odokativnom metodom" - tsko što je neki "revolucionar" procenio da bi taj i taj "mogao da bude neprijatelj u buducnosti".
    Po kratkom postupki su pobili oko 4500 profesora,madtavnika,učitelja,studrnata i oko 7500 krupnih i sitnih preduzetnika,stotine sveštenika SPC.
    Na "izborima" je 1,3 milona gradjana bojkotovalo NF - trecina onih koji nisu pobijeni,proterani ,zatvoreni i nisu im uzeta (do tada) gradjanska prava je rekla NE crvenom zlu.
    Srbija je reokupirana 1944.g.
    (Komša, 1. novembar 2020 21:23)

    # Link komentara

  61. Čuj ovo "Konjički oficir", haha kakva je to seljačka vojska bila hahaha.
    (CROata, 1. novembar 2020 17:50)

    Dakle 1914 godina, vi ste u to vreme timarili konje austrijskim konjickim oficirima.
    (fdfgfg, 1. novembar 2020 21:21)

    # Link komentara

  62. Čuj ovo "Konjički oficir", haha kakva je to seljačka vojska bila hahaha.
    (CROata, 01. novembar 2020
    Kako te nije sramota, umesto da stojiš mirno dok čitaš tekst ti se ismevaš a verovatno ne znaš da mu je tvoj praded salutirao i zahvaljavao se jer mu je podario državu i oslobodio austrisko madarske držabe. Kamo sreće da nije ne bi bilo Jasenovca i Paveluca
    (Mirko, 1. novembar 2020 21:18)

    # Link komentara

  63. Drug Tito-udaljio nas je i od crkve,šovinista,Ruskih "prijatelja" i mrze ga i Hrvatski i Srpski nacionalisti.

    Za mene je to dovoljno da zaključim da je bio veliki čovek.
    (Pitam se samo, 1. novembar 2020 21:12)

    # Link komentara

  64. Dokle ce ovu glupost da prodaju kao istinu? Inace

    Одлуком нових комунистичких власти 1945. године је поништена одлука квислиншких власти из 1942. године и малој слепој улици на Београдској општини Звездара враћено је старо име Војводе Бојовића.
    (Kim, 1. novembar 2020 21:09)

    # Link komentara

  65. Ja sam direktni potomak Vojvode Petra Bojovica, preko njegovog rodkjenog brata Radula Bojovica. Ja sam rodjen posle njegove smrti ali sa zapamtioRadula. Ziveli smo u istom kraju [Cubura] blizu ka;eniceve ijace a to je sasvim blizu kuce u kojoj je Petar ziveo i umro. Mi smo cuvali uspomenu na vojvodu i u nasoj kuci sacuvano je puno uspomena na njega i njegovu porodicu. Moja baba, Anka, Radulova cerka povlacila se sa vojskom kroz Albaniju kao bolnicarka i posle rata nam je pricala puno o tim dogadjajima. Ja bih sigurno znao da je bio mucen, premlacen itd. Moja majaka i otac su bili ucesnici rata, partizani i komunisti ali se o Petru ni u kom vidu nije spominjalo nista osim njegoovog junastva. Zivelis smo dugo posle rata u toj kuci prepunoj uspomena.
    (aleksandar, 1. novembar 2020 21:05)

    # Link komentara

  66. Nama smeta izraz NACISTICKA NEMACKA, voleli bismo da se govori samo Nemacka. E, meni smeta izraz KOMUNISTI, pa i ti komunisti su bili Srbi. Nisu Krcun, Rankovic i ostali pali s marsa. Nije mog dedu prijavio neki marsovac kao izdajnika jer je imao podrugljiv komentar o nasem drugu Titu. Nije ga ni Tito cak osudio, osudio ga je srpski sudija. Mi smo bili veci komunisti od svih komunista. 1990. skinuli smo komunisticko ruho i postali najveci vernici i najveci pravoslavci na svetu. Uzas jedan koliko smo mi neosvescen i neprosvetljen narod. Objavite mi komentar molim vas, ne vredjam nikog, iznosim samo cinjenice.
    (neki veliki dr, 1. novembar 2020 21:00)

    # Link komentara

  67. A za vreme SFRJ snimljen najbolji film o Srpskoj vojsci u prvom svetskom ratu...Marš na Drinu.
    (Ravnoteža, 1. novembar 2020 20:59)

    # Link komentara

  68. Ok, ajmo ovako - nema dokaza da su ga kumonusiti pretukli i ubili, ali ite kako ima dokaza da je privodjen i saslusavan! Dalje, njegov sin dobrica jeste uhapsen jer je bio clan pokreta draze mihailovica. Postoji i pismo koje je vojvode bojovic napisao drazi mihailovicu u kojem mu oruza podrsku i stavlja mu se na raspolaganje. Takodje, cinjenica ne da skojevci jesu upali u vojvodnu kucu i ukrali vojvodsku sablju, cemu se uprqco vojvodin sin usprotivio i jednog os skojevaca udario pesnicom...
    Dakle, o smerni komunisti, niste ubili vojvodu, pa mislite da su ova nepocinstva koja ste ucinili 86godisnjem ratniku manja sramota?
    (Bando crvena, 1. novembar 2020 20:59)

    # Link komentara

  69. Kad se zavrsio rat, komunisti su zauzeli sve elitne delove Beorada,pa sta je Tito uradio, uzeo je tudje.!?
    (Brajan, 1. novembar 2020 20:52)

    # Link komentara

  70. Ovo da su ga maltretiali komunisti je dokazana laž koja se zadnjih godina povlači po novinama. Plasiraju je nacional šovinisti, tačnije poraženi četnici (čitaj: sradnici okupatora) da bi degradirali komuniste. Neki od najvećih komunista su bili Srbi, setimo se samo Aleksandra Rankovića, bireći se za prava obespravljenih radnika i njihovu ekonomsku slobodu. Ne daj te se Srbi zbuniti, mozete biti pravi Srbi i pravi konunisti, slobodno.
    (Entri, 1. novembar 2020 20:50)

    # Link komentara

  71. Čuj ovo "Konjički oficir", haha kakva je to seljačka vojska bila hahaha.

    (CROata, 1. novembar 2020 17:50)


    U ono vreme kada nije bilo ni tenkova, a ni vučnih vozila sasvim je bila normalna i uobičajena stvar da se za takve potrebe i u takve namene koriste konji, pa je shodno tome postojala i konjica, to bi ti kao bečki konjušar trebalo bolje da znaš. Takve konjičke jedinice su imale i svoje komandire i za tvoju informaciju to nisu bili konji, već oficiri. Inače u vreme kada su Srbi imali i svoju vojsku i svoju državu vi ste idalje čistili štale kao austo-hungarijanski kmetovi.
    (ban Kulin, 1. novembar 2020 20:45)

    # Link komentara

  72. Ja sam s krajem osamdesetih plakao čitajući o sudbini vojvode Bojovića. Imao sam sreće da sam za razliku od većine vas iz monarhističke porodice, srpskog oficira. Tad se većina vas klela u boga Josipa svetog Broza. Najveća greška srpskog naroda je što nije sledio Vuka Draškovića, koji bi najbolje poslužio za raskid sa crvenim zlom i obnovom čiste Srbije. Naravno, posle bi došle nove mlade snage.. Ali sve je pošlo naopako posle 9.marta i zaglupljivanja nacije tv Bastiljom. Još plaćamo ceh (mnogi koji su se obogatili baš i ne..)
    (Vojvoda naš Bojović, 1. novembar 2020 20:45)

    # Link komentara

  73. Čuj ovo "Konjički oficir", haha kakva je to seljačka vojska bila hahaha.
    (CROata, 01. novembar 2020 17:5




    -Da ne bi te vojske ti bi još čistio konje u Budimpešti po raznim štalama...
    (Goran Loznica, 1. novembar 2020 20:42)

    # Link komentara

  74. Sad shvatate razlog za neka ne tako sjajna dela četničkih jedinica po Srbiji i Cg, a koja nisu svojstvena srpskom vojniku.
    To je crvena demonska sekta koja je porobila duše prostog sveta, svojim lažima da je dobro loše a loše dobro, da je bogastvo i privatna svojina fuuj a da su oni najveći bogataši. (isto traje i dan danas preko njihovih potomaka na vlasti i medijima, takodje i rusofilima koji slave koruopcionašku Rusiju a pljuju demokratski zapad gde vlada zakon itd)
    Na žalost mase se i dalje pecaju na ovo.Srbija i Rusija se neće nikad osloboditi njihovog uticaja. Na žalost i veliki, zloćudni nacionalizam( a ne dobronamerni patriotizam) je kriv, jer su ga crveni (a danas njihovi potomci) koristili i koriste da i dalje vladaju.
    (Nek mu Bog podari večni raj, 1. novembar 2020 20:40)

    # Link komentara

  75. Imao je 86 godina i bio jedini živi Srpski vojvoda. 90-ih Srbija je dobila neke nove vojvode. Koliko su to zaslužili i da li mogu da se porede kako vojnički tako i čašću sa Bojovićem, Radomirom Putnikom, Živojinom Mišićem i Stepom Stepanovićem odlučite sami.
    (Poplava raspada zemlje ih izbacila na površinu, 1. novembar 2020 17:36)
    Pogresano vam je odapeta strelice na vojvode iz 90-tih, nisu one dosle glave vojvodi Bojovicu, i osudili na dugogodisnju robiju njegovog sina, veci problem su komesari iz 40-tih i marsali, najveci sinovi nasih naroda i narodnosti. Ipak, vecina ovih 90-tih su se bar borili za "srpsku stvar", vadili kestenje iz vatre, sto su pobednici 40-ih rasuli.
    (Poplava raspada zemlje ih izbacila na površinu 40-tih, 1. novembar 2020 20:36)

    # Link komentara

  76. Samo da pitam, koliko je nasih zena silovano ,kad su usli sovjeti i partizani!?
    (Brajan, 1. novembar 2020 20:32)

    # Link komentara

  77. Dnevna doza poznate mitomanije.Kakav vojskovođa kad se cijeli rat skrivao na otoku. Kad je rat zavrsio krenuo on u oslobadanje
    (yuy, 01. novembar 2020 17:37)

    1.11.1918.usli u prazan beograd.
    Cijeli rat odmarali na grckim plazama
    (Šaka jada, 01. novembar 2020 16:44)

    Лепо Дучић рече за вас, оно о храбрости. Народ који је сваког окупатора дочекао цв(ј)ећем, коментарише српског војводу, носиоца највиших одликовања како домаћих, тако и иностраних. Такође, стварно је храброст да коњушар коментарише војску која је испрашила његовог газду.
    (Штилцована катаболцна, 1. novembar 2020 20:31)

    # Link komentara

  78. @mit
    Pa nije baš mit.
    Privodjen jeste.
    Posle ptivodjenja je umro.
    Zvanično - obostrana upala pluća...

    Sin - uhapšen i odveden na dugogodišnju robiju kao simpatizer DM organizacije.


    Sam Vojvoda je poslao pismo podrške generalu Mihajlovicu i izrazio spremnost da se ,čak i u tim godinama stavi pod njegovu komandu.Pismo postoji.

    Sin mu je bio član pokreta otpora sve vreme okupacije.

    Da se ne lažemo - agenti stranog interesa ,komunisti su i na Vojvodu i na svakog pripadnika gradjanske Srbije i patriotu gledali kao na protivnike "svetske revolucije" i to da li je bilo prebijanja,maltretiranja samo ili ubijanja je vise bilo stvar procene "da li je pogodan momenat" i "kako ce natod reagovati" ali je sudbina kladnih neprihatelja bila zapečacena.
    Recimo - Punisu Račica i njegovog sina jedinca su ubili odmah po ulasku u beograd.
    Avu Justina su najurili sa fakulteta i stavili u neku vrstu kucnog pritvora a oca srpske etnologije ,čoveka koji je govorio 26 jezika ,Veselina Čajkanovica udaljili sa univetziteta ,izopstili iz drustva i usamnjen,utucen umro je ubrzo...

    Komunisti su bili pripadnici terorističke organizacije ,koja je bila podredjena stranoj,nama neprijateljskoj,antiversajskoj ,revizionističkoj sili - Sovjetskom Savezu.
    Došli su na vlast uz pomoc Sovjetskih tenkova,jer su borbu za oslobodjenje zloupotrebili za svoje ciljeve.

    Nazalost,jos uvek nismo napravili dovoljno otklon od totalitarnog sistema i te pogubne ideologije.
    (Komša, 1. novembar 2020 20:26)

    # Link komentara

  79. Zato smo hteli da se 9.marta poput pametnih Poljaka obračunamo sa crvenima jednom za svagda.Na žalost nas koji nismo bili hipnotisani db i jna propagandom, bilo je svega 16% u Beogradu i Srbiji.
    Vi ostali koji danas kukumavčite,bilo vas je većina. Što je najsmešnije i dalje ima dosta obožavatelja Miloševića..
    (kasno braćo.., 1. novembar 2020 20:26)

    # Link komentara

  80. Dnevna doza poznate mitomanije.Kakav vojskovođa kad se cijeli rat skrivao na otoku. Kad je rat zavrsio krenuo on u oslobadanje
    (yuy)

    Upravo si ga proglasio superherojem jer je sa tog otoka oslobodio otoke koji vam nikada pre toga nisu pripadali.
    (Jedan od ljudi koji su zaduzili Hrvatsku zauvek, 1. novembar 2020 20:19)

    # Link komentara

  81. O čemu mi pričamo? Pa mi veličamo Kralja Aleksandra, koji je pored svih nepravdi prema srpskim vojvodama i oficirima, rođenog starijeg brata, zvaničnog prestolonaslednika Đorđa, proglasio ludakom i zatvorio ga u ludnicu, u Toponicu kod Niša. Kakav čovek treba da bude, pa da rođenog brata drži u ludnici? Nažalost, mi imamo dobrih i pametnih ljudi, ali ovi vlastoljubivi su nas uništili. Pozdrav!
    (B.Živković, 1. novembar 2020 20:16)

    # Link komentara

  82. A da mu se vrati slava i čast bar posthumno,ne setiše se braća Srbi!?
    (brainstorm, 1. novembar 2020 20:09)

    # Link komentara

  83. U Evropi, a i šire Srbi su veoma poznati kao vrsne vojskovođe.
    Moš mislit.
    (Ajooj, 1. novembar 2020 20:09)

    # Link komentara

  84. Koliko zla je Tito doneo Srpskom narodu.
    (Bob, 1. novembar 2020 20:07)

    # Link komentara

  85. Убише те комунисти, издајице, антихристи. Најгори талог друштва. Замолио бих РТС ако може да нам пусти нешто од Булајићевих филмова, нису одавно. Рекао бих срам их било али оно не знају шта то значи. Свакако их стиже имао па немао, у сваком смислу те чувене реченице. Још мало...
    (Nemke, 1. novembar 2020 20:07)

    # Link komentara

  86. To smo mi!.
    (Sole, 1. novembar 2020 20:07)

    # Link komentara

  87. vidim da ovde još ima onih zadrtih komunista. a ne znam šta vam nije jasno. A istina je,ne zavaravaj te se,jeste istina. .. znam . da ne pričam kako,ali znam i stojim iza svojih reči.... sramota.
    (lemy, 1. novembar 2020 20:04)

    # Link komentara

  88. Nema sta Srbija da se sramoti ili stidi danas, treba da citamo knjige i razumemo to vreme. Nije se tada desavao samo drugi svetski rat, nego i socijalna revolucija, ono sto smo videli i u drugim zemljama desilo se i ovde. I to su uradili nezadovoljni ljudi iz Srbije, ne iz neke druge zemlje, dakle zemljaci. Zato je bitno da znamo o tome da razgovaramo da nam se takve stvari ne bi ponavljale, medju sobom moramo naci nacin da saradjujemo i ostanemo zajedno kao narod, a ne da se tamanimo dok jedan ne ostane. Jer na kraju ce samo jedan i ostati.
    (Don, 1. novembar 2020 19:59)

    # Link komentara

  89. 1.11.1918.usli u prazan beograd. 
    Cijeli rat odmarali na grckim plazama
    (Šaka jada, 01. novembar 2020 16:44)

    Evo ga predstavnik novokomponovane istorije zvana povijest.
    (Bez stida, 1. novembar 2020 19:57)

    # Link komentara

  90. Dnevna doza poznate mitomanije.Kakav vojskovođa kad se cijeli rat skrivao na otoku. Kad je rat zavrsio krenuo on u oslobadanje
    (yuy, 01. novembar 2020 17:37)




    -Vi na primer nemate tih problema. Niste kroz istoriju od nikog bežali, jer ste za iste ratovali i svoju zemlju obrađivali za njih. Istim plaćali porez i molili se njihovom Bogu( kraljevima i vojskovođama)...
    (Goran Loznica, 1. novembar 2020 19:51)

    # Link komentara

  91. Tukli--titoisti(komunisti).
    (miljas, 1. novembar 2020 19:51)

    # Link komentara

  92. 1.11.1918.usli u prazan beograd.
    Cijeli rat odmarali na grckim plazama
    (Šaka jada, 01. novembar 2020 16:44)

    A gde ste vi bili za vreme rata? Mislim, osim sto ste junacki ubijali civile u Podrinju 1914.

    P.S. ako vec objavljujete hrvatske komentare, onda objavite i sve ostale. Nije vise komunizam na snazi, pa da moramo da pazimo da ne povredimo osecanja "braci".
    (drinska divizija, 1. novembar 2020 19:50)

    # Link komentara

  93. U Bijeljini imamo ulicu dugu dva kilometra nazvana po Bojovicu.
    (Dragan RS, 1. novembar 2020 19:47)

    # Link komentara

  94. U Srbiji ima vreviše ulica koje nose nazive po kumunjarskim banditima... Svaku ulicu Tita dati Petru, svaki Titov spomenik istopiti i izliti Petrov... Možda se tada i greh spere na nacije...
    (Vasilj, 1. novembar 2020 19:45)

    # Link komentara

  95. Dnevna doza poznate mitomanije.Kakav vojskovođa kad se cijeli rat skrivao na otoku. Kad je rat zavrsio krenuo on u oslobadanje
    (yuy, 01. novembar 2020 17:37)

    Vidite, dragi Gospodine/Gospođo(izvinjavam se ako grešim pol,ali nećete zameriti,kao ni ja Vama zbog Vaše površnosti)! Sve stoji, da je mitomanije puno...pa imaju je i jedni skandinavski narodi, nordijski koji su daleko teži za potvrditi, jer su se navodno "dešavali" pre više vekova, pa i preko milenijuma...dok opet, ovi naši nisu tako davni, a dovoljno je jedna stvar da pokopa Vaše mišljenje, tvrdnje i stavove, a to je da Francuska i njena tadašnja vojska, koja je bila jedna od najjačih, najorganizovanijih, najcenjenijih i da ne nabrajam dalje bespotrebno, nisu delile ordenje šakom i kapom. Ako i možemo da kažemo da je naše ordenje i odlikovanja dobio eventualno jer je "naš", pa smo bili pristrasni(što naravno nema veze sa istinom, ali hajd' da Vam i to....priznam), francuski Orden Legije časti nije dobio sigurno na lepe oči, već na preporuku verovatno najcenjenijih francuskih generala i vojskovođa koji su svedočili njegovim zaslugama i podvizima. Zato Vas i druge koji tako olako pokazuju znanje.....ili da kažem nažalost neznanje, molim da malo promisle, izvedu neke jako jednostavne zaključke i garantujem da se nećete ovako blamirati. Pozdravljam Vas i ništa lično, samo nemojte ispadati....neznalica a dovoljno je samo da pogledate jednu činjenicu (koju sam opisao) i da zaključite da nije baš mitomanija.
    P.S. Imaju zvanična dokumenta(pričao mi Gospodin dr. Dejan Ristić, istoričar a tada v.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije) da su ga Nemci zvali da pređe kod njih, te da im pomogne svojim znanjem vojskovođe, a kada je odbio, naredili su da se ostavi u svojoj kući, te da ga niko ne sme maltretirati jer je se i on odnosio sa poštovanjem prema nemačkim zatvorenicima u prvom svetskom ratu.
    Još jedan srdačan pozdrav.
    (pustite mi komentar, 1. novembar 2020 19:37)

    # Link komentara

  96. Dnevna doza poznate mitomanije.Kakav vojskovođa kad se cijeli rat skrivao na otoku. Kad je rat zavrsio krenuo on u oslobadanje
    (yuy, 01. novembar 2020 17:37)

    Vidite, dragi Gospodine/Gospođo(izvinjavam se ako grešim pol,ali nećete zameriti,kao ni ja Vama zbog Vaše površnosti)! Sve stoji, da je mitomanije puno...pa imaju je i jedni skandinavski narodi, nordijski koji su daleko teži za potvrditi, jer su se navodno "dešavali" pre više vekova, pa i preko milenijuma...dok opet, ovi naši nisu tako davni, a dovoljno je jedna stvar da pokopa Vaše mišljenje, tvrdnje i stavove, a to je da Francuska i njena tadašnja vojska, koja je bila jedna od najjačih, najorganizovanijih, najcenjenijih i da ne nabrajam dalje bespotrebno, nisu delile ordenje šakom i kapom. Ako i možemo da kažemo da je naše ordenje i odlikovanja dobio eventualno jer je "naš", pa smo bili pristrasni(što naravno nema veze sa istinom, ali hajd' da Vam i to....priznam), francuski Orden Legije časti nije dobio sigurno na lepe oči, već na preporuku verovatno najcenjenijih francuskih generala i vojskovođa koji su svedočili njegovim zaslugama i podvizima. Zato Vas i druge koji tako olako pokazuju znanje.....ili da kažem nažalost neznanje, molim da malo promisle, izvedu neke jako jednostavne zaključke i garantujem da se nećete ovako blamirati. Pozdravljam Vas i ništa lično, samo nemojte ispadati....neznalica a dovoljno je samo da pogledate jednu činjenicu (koju sam opisao) i da zaključite da nije baš mitomanija.
    P.S. Imaju zvanična dokumenta(pričao mi Gospodin dr. Dejan Ristić, istoričar a tada v.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije) da su ga Nemci zvali da pređe kod njih, te da im pomogne svojim znanjem vojskovođe, a kada je odbio, naredili su da se ostavi u svojoj kući, te da ga niko ne sme maltretirati jer je se i on odnosio sa poštovanjem prema nemačkim zatvorenicima u prvom svetskom ratu.
    Još jedan srdačan pozdrav.
    (pustite mi komentar, 1. novembar 2020 19:37)

    # Link komentara

  97. Vojvode Putnik, Stepa, Mišić, Bojović naspram Vojvode Šešelja, Ražnatovića itd.
    (gisTro, 1. novembar 2020 19:35)

    # Link komentara

  98. KOMUNIZAM - NAJVECE ZLO koje je Srbiju moglo da zadesi. Cija se tama i dan danas nadvija nad Srbijom.
    ZLO vece i od Turaka i Svaba, ustasa i balija...
    (Aks, 1. novembar 2020 19:35)

    # Link komentara

  99. Pa i danas mnoge kazniše,iako su bili obični vojnici.. Sistemska kazna,nekih kabadahija...iz NVO
    (ehh, 1. novembar 2020 19:33)

    # Link komentara

  100. Dejan Ristic istoricar i covek za koga se tesko moze reci da je ljubitelj komunista je vec 2019 pobio ovu pricu koju svake godine portali plasiraju valjda zbog clickbait-a.

    Elem prijatelji vojovode koji su poziveli kazu da nije bilo nikakvog batinanja sto je i logicno jer tako star covek bi odmah umro posle istog, a umro je nedeljama kasnije. A ni sahrana nije bila zabranjena ali nije imao nikakve drzavne pocasti.

    Takodje te 1945 samo par meseci po smrti vojvodi se vraca mala ulica na Zvezdari kojoj je Nedic promenio naziv a vrlo brzo i donjogradski bulevar dobija ime po vojvodi. Ideja da to ima dobije je od pre rata a komunisti su je sproveli u delo.
    (mit, 1. novembar 2020 19:18)

    # Link komentara

  101. Читам и плачем. Нама непријатељи нису потребни... Јунак!
    (Милош_94, 1. novembar 2020 19:15)

    # Link komentara

  102. Moj pokojni otac,koji je bio narednik u Srpskoj vojsci,a ziveo u Beogradu,ispricao mi je tu pricu,da su ga skojevci tukli,posle je umro od tih batina.Sramota,veliki Vojvoda!
    (Brajan, 1. novembar 2020 19:09)

    # Link komentara

  103. @Lepo je Tacerka rekla: Nacional socijalizam (nacizam) i socijalizam su dve strane istog novcica.

    Tesko zlo.
    (drakula, 01. novembar 2020 17:31)

    Нацизам је национал шовинизам, што значи постављање своје нације изнад осталих, као што су радили Аријевци. Национализам је нешто сасвим друго.
    (Грађанин се (не) пита, 1. novembar 2020 19:06)

    # Link komentara

  104. Ovo je laz, Ti mladi komunisti su Boegrad oslobadjali uz Mars na Drinu. Vojvoda jeste veliki vojskovodja, a da je pretucen od Ozne je obicna laz desnicara i njima slicnima. Zapitajte se i sami ti Komunisti su hteli da izgrade drzavu da se bore za bolje sutra, za taj put u Komunizam u nesto lepse i bolje od kapitalizma... A pored toga, komunisti u Srbiji su valjda bili Srbi nisu pali sa Marsa, koliko ja znam. Da li nekom nije mozda palo napamet da je umro od starosti? On da je bio saradnik okupatora, ne bi ga OZNA mlatila(kao sto pise u ovom tekstu i u sta licno ne verujem!), vec bi prosao kao Nedic i neki tamo Draza, pa i kao drugi neprijatelji naroda i naravno nove vlasti, a toga je uvek bilo, jer tako zivot radi.

    Jos jedna stvar Drug Tito i nasi komunisti su dali penzije nasim junacima iz Prvog Svetska rata. I pored toga oni su ispostovani kao i Partizani, koji su isto takodje nasi oslobodioci i junaci.
    (Drug, 1. novembar 2020 19:05)

    # Link komentara

  105. koje aktivnosti neprovjerene tokom 2.svjetskog rata,čovjek imao preko 80 godina
    (vpop, 1. novembar 2020 19:04)

    # Link komentara

  106. Kad nepismeni divljaci, koje su jos neprijatelji dobro nahuskali kao besne pse, dohvate nekog ko drugacije misli nema mu spasa. Mi Srbi smo po tome narocito poznati. Tuga.
    (Pera, 1. novembar 2020 18:57)

    # Link komentara

  107. Zivi Vojvoda, umro nije, dok je Srbstva i Srbije! Dokaz je i to sto o njemu evo pisemo i 75 godina posle njegove smrti. Za razliku od njegovih mucitelja koje niko vise i ne pominje (ne bar pozitivno) onoliko vremena posle njega.
    (Pipi, 1. novembar 2020 18:55)

    # Link komentara

  108. Koren svog ovog ludila i sve propasti Srbije danas leži u 1944. godini, a kome to nije jasno svakako nema pomoći.
    (Stefan, 01. novembar 2020 16:45)

    Koren je nešto dublji i seže bar koju deceniju ranije u prošlost, do ideja kojima je klika zarad lične koristi uništila ono što su njihovi i naši preci vekovima sticali. 1944 je samo posledica 1918 i globalnog istorijskog trenutka, a 1918 posledica alavosti te klike.
    (multimilijarderi, milijarderi i obični milijunaši, 1. novembar 2020 18:52)

    # Link komentara

  109. Imao je 86 godina i bio jedini živi Srpski vojvoda. 90-ih Srbija je dobila neke nove vojvode. Koliko su to zaslužili i da li mogu da se porede kako vojnički tako i čašću sa Bojovićem, Radomirom Putnikom, Živojinom Mišićem i Stepom Stepanovićem odlučite sami.
    (Poplava raspada zemlje ih izbacila na površinu, 1. novembar 2020 18:47)

    # Link komentara

  110. Koren svog ovog ludila i sve propasti Srbije danas leži u 1944. godini, a kome to nije jasno svakako nema pomoći.
    Jalta, sve je tamo odluceno. Nismo imali sreće.
    (Jovan, 1. novembar 2020 18:45)

    # Link komentara

  111. Једна велика лаж! Престаните да завађате људе, и доста са анти- комунистичким причама. Да није било НОБ не бих било ни Србије. Шта су ти “ Ројалисти” направили за слободу Србије, зашто је већина пришла НОБ-у, да није због “ маркетинга” или због резултата на терену..
    (Zoran, 1. novembar 2020 18:41)

    # Link komentara

  112. Ово на крају за комунисте се данас зна и ко је лагао и ко је раширио ту лажну причу и ко је лепо раскринкао целу ту причу да су га убили ,,зли комунисти''.
    Да се нисам бавио овом причом неколико година и ја бих поверовао у ову лаж.
    (Aleksa, 01. novembar 2020 16:55)



    možda da to tajno saznanje podijeliš sa nama?
    (nnn, 1. novembar 2020 18:41)

    # Link komentara

  113. U jednom grešite nisu ga ubili komunisti nego JUGOSLOVENI koji su htjeli stvoriti svoju naciju,tko je bio protiv jaoj njemu to su radili i ratnih 90 ,a idejne vođe su im bili komunisti.
    (interno, 1. novembar 2020 18:39)

    # Link komentara

  114. A vojnik austrougarske komandovao Srbijom i Srbima. Ništa nije bolje ni danas isto pljujemo najbolje, a najgore biramo da nas vode.
    (ja, 1. novembar 2020 18:38)

    # Link komentara

  115. Nama neprijatelji ne trebaju. Imamo sami sebe.
    (Coyote, 1. novembar 2020 18:37)

    # Link komentara

  116. Srbija.
    (Oliver Kosta, 1. novembar 2020 18:33)

    # Link komentara

  117. Dok ti koji su radili ovakve stvari ne dobiju ime i prezime a zna se jako dobro ko su oni i njihovi naslednici, pravde nece biti.
    (trt, 1. novembar 2020 18:33)

    # Link komentara

  118. Ovde se ne postavlja ko je bio na vlasti, nego kakav smo mi narod kada smo dozvolili da jedna takva istorijska ličnost doživi tako sramotan kraj.
    (beli, 1. novembar 2020 18:30)

    # Link komentara

  119. Koji vam je izvor ovih lazi da su ga mucili, to je verovatno od cetnicke propagande.

    Stvarno smesno je dokle idu ovakve lazi!!!!

    I to pricaju oni koji za vreme Karadjordjevica nisu znali da citiraju tuznu sahranu мајоra Mihajla Katanica , koju cete barem procitati u pesmi Dva raba od Branislava NUsica..
    (Slepac Vidoje, 1. novembar 2020 18:26)

    # Link komentara

  120. "Reč je o priči koja nikada nije zvanično potvrđena."
    Pametnom dosta , price anti-komunista.
    (Milica, 1. novembar 2020 17:04)

    Ne da nije nikada zvanično potvrđena, već je demantovana - i od strane Bojovićeve porodice, i od Koste Rakića. Osim toga, 1945. je odlukom komunističkih vlasti, bulevar oko Kalemegdana, u Beogradu, nazvan "Bulevar vojvode Bojovića"... Inače, njegov ratni drug, Milan Nedić je 1942. promenio ime jednoj maloj jednosmernoj ulici na Zvezdari, nazvanoj po Petru Bojoviću - do tada jedinoj (i njoj su komunisti 1945. vratili ime).

    Iste izmišljotine se već decenijama serviraju i za majora Gavrilovića.
    (soso, 1. novembar 2020 18:22)

    # Link komentara

  121. Ima Srbija i danas komuniste samo se zovu drugosrbijanci.
    (Milan, 1. novembar 2020 18:20)

    # Link komentara

  122. Komunjare su nas unistili
    (Cica, 1. novembar 2020 18:14)

    # Link komentara

  123. Sta reci, zalosno je sto i danas ima titoista koji ne shvataju koliko zla nam je nanela komunisticka revolucija. Jos kada oni govore o nekim cetnickim zlocincima i nacionalistima, kada druge krive za raspad Jugoslavije, to je vrhunac apsurda.
    (my way, 1. novembar 2020 18:14)

    # Link komentara

  124. Ako nema nikakvih dokaza onda se nije ni desilo.

    Kako su drugi Solunci bili uvazavani za vreme SFRJ? Kako to da je za vreme te zemlje snimljen jedini pravi kvalitetni film(mars na Drinu) o Srpskoj vojsci u WW1?

    Nemojte gresiti dusu i vredjati ucesnike NOB-a kad su 70% pripadnika NOVJ bili Srbi.
    (Ravnoteža, 1. novembar 2020 18:13)

    # Link komentara

  125. Da li neko zna zbog čega se uopšte našao na meti komunista?
    (breskva, 1. novembar 2020 18:12)

    # Link komentara

  126. Veliki vojskovođa, dostojan srpskog imena i svetske literature, ali nepravedno zapostavljen u našoj istoriji!!
    (once, 1. novembar 2020 18:08)

    # Link komentara

  127. Alo ljudi nije to bilo pre 1000 godina da ne postoje dokumenta o tome, to se jednostavno nije desilo! Te priče su stare jedva desetak godina možda i manje, isto kao i priča o onom liku koji je kao pucao na Pavelića tu priču je lično izmislio pokojni Amfilohije! Ajde nađite i jedan novinski natpis o tome da je stariji od desetak godina! Činjenica je da su svi Solunci u svojim pravima bili izjednačeni sa partizanskim borcima i imali bolji status u toj Komunističkoj zemlji nego u kraljevini za koju su se borili!
    (MIRO, 1. novembar 2020 18:07)

    # Link komentara

  128. Kada u komentaru neko poentira rečenicom "pametnom dosta" odmah znate da se radi o osobi čiji je IQ jednak broju cipela. To je ta arogancija koju poseduju deca i unuci brozoida, tih mikroorganizama iz reda parazita zadojenih mržnjom jednakim veličini kosmosa i arogancijom dubljom od dubine crne rupe. Staljinisti, fasisti, komunisti... Jednom rečju isti... Klub mrzitelja svega sa prefiksom srpski i dalje obitava u Beogradu u mračnim salonima dedinjskih otetih vila i dorćolskih salonaca. Koliko je pametnom dosta ne znam, ali znam da je glupima i previše... Biti antikomunista nije samo ljudska i civilizacijska obaveza, to je i svojevrsni test inteligencije.

    Ono kad komunista očekuje zvaničnu potvrdu koja bi valjda trebalo da bude zavedena u arhivi komunističke policije i da gladi otprilike ovako: danas smo prebili starca od 90 godina iako ništa nije zgrešio osim toga što je bio kraljev đeneral...

    "Reč je o priči koja nikada nije zvanično potvrđena."

    Pametnom dosta , price anti-komunista.
    (Anonimni Bednik, 1. novembar 2020 18:05)

    # Link komentara

  129. Pitam se kad će se konačno prestati sa ovim ludilom da se svakih nekoliko meseci prenose ove gluposti koje su toliko puta opovrgnute, a poslednji put i u knjizi Dejana Ristića "Mitovi srpske istorije"! Bojovića niko nije maltretirao posle rata, umro je od upale pluća jer je bio veoma star, niko iz njegove porodice ili okoline nikada nije optužio bilo koga za njegovu smrt, a nove vlasti ne samo da nisu zabranile odlazak na njegovu sahranu (da i ne govorimo o besmislenosti ideje da javno objavite kad je sahrana, uz napomenu da niko ne dođe?!!), već su po njemu nazvale ulicu u Beogradu!!!
    (Dušan, 1. novembar 2020 17:59)

    # Link komentara

  130. Ma kakvo crno oslobodjenje, Istocna Evropa je samo presla sa jednog totalitarnog okupatora na drugog, nisu uopste imali pravo na pravedno i sopstveno opredeljenje vlade i sistema. Nemojmo zaboraviti da je Sovjetskom Savezu bilo fino sa Nemcima dok su pravili paktove, trgovali naftom i hranom, ispijali koktele i crtali mape (Sovjetska invazija Poljske, aneksiranje delova Rumunije i napadanje Finske). Da je Srbija bila zaista slobodna drzava i da su Srbi zaista bili slobodan narod 1944 ne bi tako prolazili velikani poput Vojvode Petra Bojovica. Toliko.
    (Zrnov, 1. novembar 2020 17:58)

    # Link komentara

  131. Vojvodi neka je vecna slava, mislim da je ovoj zemlji potrebno vise ovakvih ljudi i patriota na svim poljima...O komunistickom zlu necu trositi reci, Vojvoda Bojovic nije zasluzio u tekstu posvecenom njemu...
    (Dule Prizrenac, 1. novembar 2020 17:57)

    # Link komentara

  132. Nasa tuzna realnost koja nas prati 220 godina!Nazalost,nista iz istorije nismo naucili sve do dana danasnjeg!Trvemo se izmedju sebe,optuzujuci predhodnike kao smretne neprijatelje.Gresni li smo kada se odrekosmo kralja...
    (Aleksa, 1. novembar 2020 17:54)

    # Link komentara

  133. Ovo je velika sramota za partizane i tita. Smradovi, ako je ovo istina. Sta su mislil, da se sve zabroravlja i da ce se uciti samo njihova istorija ? Jesu i partizani i tito bili borci i imali zasluge, ali i sramote. Ovo je bilo jadno i nikada im se ne sme zaboraviti.
    Bilo bi posteno sad tita staviti na taljige i sutnutu na neko groblje u nekom budzaku.
    Bilo je i dobrih stvari za vrrme Tita, Juga je bila cenjena, zivot je bio mnoho lepsi. Deda me pita dal sam dobio 13-tu platu, ja reko daj ne zezaj. Kaze vidis ja sam imao i 14-tu plus visak na kraju godine. To jesu bile prednosti, ali ovo je velika sramota i treba mu vratiti istom merom.
    Da je Juga pravljena na pravim vrednostima mozda bi i bilo nesto od nje i od nas, ovako je vestacki bila odrzavana i zavrsila je kako je zavrsila.
    (Vatra, 1. novembar 2020 17:52)

    # Link komentara

  134. Čuj ovo "Konjički oficir", haha kakva je to seljačka vojska bila hahaha.
    (CROata, 1. novembar 2020 17:50)

    # Link komentara

  135. Komunisti- ono što vodu zamuti kad u baru kročite vojnom čizmom. Mulj i blato na površinu izađu. Talog društva. A da bi tamo i ostali mora da se uporno gazi istom tom čizmom. Nema većeg zla za Srbe od komunista. Na krilima crvene armije zajahali Srbiju pa im danas i potomci vedre i oblače. Ali promeniće se valjda i to uskoro. Hvala Bogu pa ih nove generacije ne zarezuju ni dva posto. Izbledećete iz naših sećanja uskoro i zauvek. A muzej na Dedinju preorati bar 3 puta i posuti totalom.
    (jox, 01. novembar 2020 17:25)
    Od A do Š,potpisujem.
    (pera, 1. novembar 2020 17:48)

    # Link komentara

  136. Sramno je kako su se srpski komunisti odnosili prema tim svetim ljudima srpske historije. Neka im je vječna slava.
    (Erich von Manstein, 1. novembar 2020 17:41)

    # Link komentara

  137. Priča nepotvrđena, aktivnosti vojvode tokom 2 sv. rata nepoznate.
    (Borko, 1. novembar 2020 17:40)

    # Link komentara

  138. Dnevna doza poznate mitomanije.Kakav vojskovođa kad se cijeli rat skrivao na otoku. Kad je rat zavrsio krenuo on u oslobadanje
    (yuy, 1. novembar 2020 17:37)

    # Link komentara

  139. ovo samo govori o tome da je to u stvari bila komunisticka okupacija Srbije. na neki nacin i dan danas se nastavlja a put do slobode se i ne vidi
    (bla, 1. novembar 2020 17:37)

    # Link komentara

  140. Imao je 86 godina i bio jedini živi Srpski vojvoda. 90-ih Srbija je dobila neke nove vojvode. Koliko su to zaslužili i da li mogu da se porede kako vojnički tako i čašću sa Bojovićem, Radomirom Putnikom, Živojinom Mišićem i Stepom Stepanovićem odlučite sami.
    (Poplava raspada zemlje ih izbacila na površinu, 1. novembar 2020 17:36)

    # Link komentara

  141. Srbija i Srbi nisu doživelii oslobođenje na kraju 2. svetskog rata već smenu okupatora. I nismo se oslobodili te bede ni do danas. Ono što su 1944. bili komunjare sa presvučenim ustašama u svojim rukovodećim nivoima, to su danas njihovi biološki i idejni potomci - autošovinisti, duboko ukorenjeni u onome što se zove (ali suštinski nije) ELITA.
    (Meha, 1. novembar 2020 17:36)

    # Link komentara

  142. Lepo je Tacerka rekla: Nacional socijalizam (nacizam) i socijalizam su dve strane istog novcica.

    Tesko zlo.
    (drakula, 1. novembar 2020 17:31)

    # Link komentara

  143. Nista cudno za Srbe.
    (#OBJAVITE KOMENTAR#, 1. novembar 2020 17:28)

    # Link komentara

  144. Smrt komunistima! I dalje nam kroje sudbinu njihova deca!
    (Šta je nama vaša borba dala?, 1. novembar 2020 17:28)

    # Link komentara

  145. Bie da neko ,,prokletstvo,,prati sve nase najbolje vojskovodje generale.Dok ratuju za drzavu i pobedjuju dobri su.Po okoncnju ratova zavrse neslavno bedno a neki i po zatvorima u inostranstvu.
    A i mi smo na neki neobjasnjiv nacin ,,cudan narod,,
    (humanista, 1. novembar 2020 17:26)

    # Link komentara

  146. Komunisti- ono što vodu zamuti kad u baru kročite vojnom čizmom. Mulj i blato na površinu izađu. Talog društva. A da bi tamo i ostali mora da se uporno gazi istom tom čizmom. Nema većeg zla za Srbe od komunista. Na krilima crvene armije zajahali Srbiju pa im danas i potomci vedre i oblače. Ali promeniće se valjda i to uskoro. Hvala Bogu pa ih nove generacije ne zarezuju ni dva posto. Izbledećete iz naših sećanja uskoro i zauvek. A muzej na Dedinju preorati bar 3 puta i posuti totalom.
    (jox, 1. novembar 2020 17:25)

    # Link komentara

  147. I posle se pitamo zasto lose zivimo, bolje nismo ni zasluzili...
    (milos, 1. novembar 2020 17:23)

    # Link komentara

  148. sacuvaj Boze kakav smo narod! A da, izvinjavam se, to su bile zlatne godine! Svake godine su skoro svi isli po 10 dana na more.
    (aca, 1. novembar 2020 17:20)

    # Link komentara

  149. Od te '44. Srbija je još uvek pod okupacijom, ali da će Bog...
    (Drago, 1. novembar 2020 17:20)

    # Link komentara

  150. Teško onom ko se stidi svoga roda!
    (Joca, 1. novembar 2020 17:18)

    # Link komentara

  151. Naša tužna i žalosna realnost...
    (Miki, 1. novembar 2020 17:09)

    # Link komentara

  152. Vecna slava i hvala velikom vojvodi!
    A komunisti goreli u paklu
    (Smrt fasizmu....komunizmu, 1. novembar 2020 17:05)

    # Link komentara

  153. "Reč je o priči koja nikada nije zvanično potvrđena.
    Uhapšen je zajedno sa sinom a, iako o ovome neka dokumenata, pretpostavlja se da je u zatvoru mučen"

    Pretpostavke i izmisljanja...
    (donna, 1. novembar 2020 17:05)

    # Link komentara

  154. Strasno, kako je zavrsio ovaj Srpski junak. Znaci najgori smo. Trebalo bi ponoviti sahranu kako dolikuje Srpskom vojvodi i oslobodiocu uz najvece pocasti u aleji velikana naseg naroda. Nista gore od Srpske fukare.
    (CHE, 1. novembar 2020 17:04)

    # Link komentara

  155. "Reč je o priči koja nikada nije zvanično potvrđena."

    Pametnom dosta , price anti-komunista.
    (Milica, 1. novembar 2020 17:04)

    # Link komentara

  156. SRAMOTA za Srbiju
    (dragan, 1. novembar 2020 17:03)

    # Link komentara

  157. To su bila vremena srpske renesanse u svakom smislu. Trebalo je samo istrajati i zadrzati kontinuitet. No, Srbi prave 1918 godine mozda najvecu gresku u svojoj istoriji. Dolazak komunizma sa Austro-Ugarskim kaplarom na celu, samo je nastavak agonije u koju je upao Srpski narod. Pesma “Oj Vojvodo Sindjelicu”, bila je zabranjena da se peva posle 1945 godine. Pretuceni Vojvoda Bojovic, do zadnjeg momenta nije izgubio cast i drzao se onako kako je i ziveo, junacki. Hvala za svu zrtvu. Vasi nedostojni potomci.
    (Zlatiborac, 1. novembar 2020 17:03)

    # Link komentara

  158. Stidis li se Srbijo!!!
    Ipak ti koministi su bili verovatno Srbi jer ipak Tito ne bi toliko dobro vladao da nije bilo Srba.
    (Neko, 1. novembar 2020 17:02)

    # Link komentara

  159. Kakva sramota. Ako je sve istinito kako stojinu tekstu onda vojvoda zasluzuje da se posthumno rehabilituje
    (went out for good reason, 1. novembar 2020 16:59)

    # Link komentara

  160. Valjalo bi se setiti i fildmarshala Svetozara Borojevica.
    Jedinog ikada fildmarsala slovenskog porekla u AU monarhiji.
    Najboljeg komandanta kojeg je AU imala u velokm ratu.
    Kako je tek njegova prica tuzna.
    (Xo, 1. novembar 2020 16:57)

    # Link komentara

  161. Могу да разумем да се човек под залетом превари, прими се на неку нову причу, али ови што дан данас не увиђају сву погубност комунизма по српски народ и државу ау посебна сорта.
    (Урке, 1. novembar 2020 16:55)

    # Link komentara

  162. Комнистички олош, највећи шљам света!
    (Милош Јовановић, 1. novembar 2020 16:55)

    # Link komentara

  163. potpuna je laž i da je maltretirn , da je pretučen,hapšen i da je umro u zatvoru OZN-e.O tome postoje zapisi i svjedočenja njegovog sina i srodnika.Vječna slava Vojvodi.
    (ivan, 1. novembar 2020 16:55)

    # Link komentara

  164. Ово на крају за комунисте се данас зна и ко је лагао и ко је раширио ту лажну причу и ко је лепо раскринкао целу ту причу да су га убили ,,зли комунисти''.
    Да се нисам бавио овом причом неколико година и ја бих поверовао у ову лаж.
    (Aleksa, 1. novembar 2020 16:55)

    # Link komentara

  165. Komunisti = najveće zlo koje je zadesilo Srbiju. Pitanje je da li će se ikad Srbija oporaviti i otresti repove koji su itekako živi i u vlasti.
    (Abyss, 1. novembar 2020 16:54)

    # Link komentara

  166. Комунисти проклети били.
    (Урке, 1. novembar 2020 16:53)

    # Link komentara

  167. Posle nego hvali komunjare... U crno su nas zavili, u crno...
    (Antibot, 1. novembar 2020 16:53)

    # Link komentara

  168. Neće biti da je vojvoda završio kao "neprijatelj". Oni koji su ga mučili&ubili su bili i ostali neprijatelji Srbije&srpskog naroda.
    (Gospodar Zarin, 1. novembar 2020 16:53)

    # Link komentara

  169. Neće biti da je vojvoda završio kao "neprijatelj". Oni koji su ga mučili&ubili su bili i ostali neprijatelji Srbije&srpskog naroda.
    (Gospodar Zarin, 1. novembar 2020 16:52)

    # Link komentara

  170. Šta očekivati drugo od komunjara, najveće zločine su počinili upravo komunisti, ali su bili pobednici i to je po pravilu sve sakriveno, izbrisano i zaboravljeno! A na žalost neki od njih nam i danas kroje sudbine!
    (MilanBg, 1. novembar 2020 16:50)

    # Link komentara

  171. Осамдесетшестогодишњег Војводу туче,мрцвари,убија комитет комуниста/пролетера/интернационалиста - ОСЛОБОДИОЦА од свега онога чиме се/треба да,дичи и поноси срБски род и срБска држава.
    А данас 2020 сепитамо шта нам се дешава,зашто нам се дешава.
    Заслужили смо и горе.И десиће нам се и горе.
    (Шесетпет Плус, 1. novembar 2020 16:50)

    # Link komentara

  172. Veseli komunizam kojim se većina Srba nažalost još ponosi....
    (Siki, 1. novembar 2020 16:50)

    # Link komentara

  173. sta reci o ovim banditima,kojima deca i unuci sada slave slavu i prave se veliki Srbi.
    (Nikola, 1. novembar 2020 16:50)

    # Link komentara

  174. "Pa ipak, posle Drugog svetskog rata ni čin ni odlikovanja ostarelom vojvodi nisu mnogo pomogli. Petar Bojović je okupaciju proveo u kućnom pritvoru koji je sam sebi nametnuo. Pred kraj rata uhapsili su ga Nemci, a nakon oslobođenja i nove vlasti."

    -
    O mnogo svojih velikih ljudi se Srbija ogresila, nazalost...i dalje se to desava oko nas, samo kad shvatimo bice kasno...
    (Goran Loznica, 1. novembar 2020 16:49)

    # Link komentara

  175. Titovi satanski skojevci su pretukli ovog diva i od tih batina se nije oporavio.
    (pilgrim, 1. novembar 2020 16:49)

    # Link komentara

  176. Oduvek se tako Srbija ophodila prema svojim najboljima, od Nemanjica pa do danas...
    (ulysses, 1. novembar 2020 16:46)

    # Link komentara

  177. Koren svog ovog ludila i sve propasti Srbije danas leži u 1944. godini, a kome to nije jasno svakako nema pomoći.
    (Stefan, 1. novembar 2020 16:45)

    # Link komentara

  178. С времена на време се јавља потреба да се пласирају овакве лажи. Више пута је објашњено да, све наведено везано за његову смрт није истина. Зашто стално вртите исту причу.
    (црвена вештица из фекалног колектора, 1. novembar 2020 16:44)

    # Link komentara

  179. 1.11.1918.usli u prazan beograd.
    Cijeli rat odmarali na grckim plazama
    (Šaka jada, 1. novembar 2020 16:44)

    # Link komentara

  180. Zahvalna otadžbina.
    (Džošua, 1. novembar 2020 16:44)

    # Link komentara

  181. "Uhapšen je zajedno sa sinom a, iako o ovome neka dokumenata, pretpostavlja se da je u zatvoru mučen, a svakako ponižavan."

    Za ovo nema dokaza. Ovo su izmislili revizionisti koji su izmileli posle 1991.
    (Srki, 1. novembar 2020 16:38)

    # Link komentara