- Komentari -

Hipoterapija: Konji kao "terapeuti"

Mnogi svetski stručnjaci ga karakterišu kao lekovito i pojedini tiimovi ga u Srbiji primenjuju u lečenju dece sa autizmom i cerebralnom paralizom.

Izvor: B92, Prva TV
Pošaljite komentar
  1. Konji su dovedeni na ovu planetu kao i ljudi. Kolike su šanse da se pojavi baš toliko korisna životinja? Kao dizajnirana za ljudske potrebe. Odnosi se na prošlost naravno
     (ipce, 7. avgust 2020 11:34)

    # Link komentara

  2. Moj sin ide na hipoterapiju. Druzenje sa konjima zaista ima terapeutsko svojstvo. Deca sa posebnim potrebama su ionako izuzeta iz drustva a konji ih prihvataju u neki svoj svet kroz toplinu i ritmiku pokreta koju pruzaju. Ko ima prilike a ima i slican problem neka proba nece se pokajati. Navikavanje brzo prodje kroz par casova a onda zaista bude jedno lepo druzenje i kvalitetno provedeno vreme.
     (anja, 30. jul 2020 22:18)

    # Link komentara

  3. Čovek se silno oplemenio kad se prvi put popeo životinji na grbaču !
     (Superhik, 30. jul 2020 07:07)

    # Link komentara

  4. Nedavno sam prvi put jahao, i to je na mene ostavilo snažan utisak. Povučeš uzdu levo, konj skrene levo. Povučeš desno, skrene desno. Ako mu nešto privuče pažnju i neće da skrene, samo povučes uzdu (koja mu je u zubima) jače, i konj nema šanse. Da, jahanje je u meni probudilo empatiju, ja bih sve konje oslobodio i pustio u prirodu. U današnje vreme, kada mašine rade sve što su radili konji ranije, nema opravdanja za držanje konja u ropstvu. Možda mali broj za patroliranje nepristupačnih predela, dok neke savršenije mašine i to ne reše.
    (Pit, 29. jul 2020 17:36)

    # Link komentara