- Komentari -
  1. Ne verujem bez dokaza!!!
    (Neko, 7. april 2020 00:02)

    # Link komentara

  2. Kako god bilo. U Kini jedu te “egzoticne “ zivotinje vekovima. I eto bas sad SARS,COVID,EBOLA...
    (Mudrijas, 1. april 2020 20:03)

    # Link komentara

  3. Dosao sam kao glasnik,
    Da vas zaustavim! Da vas opametim, da vam probudim svijest. Požari vas nisu zaustavili, poplave vas nisu zaustavile, zemljotresi vas nisu zaustavili! Zivjeli ste brzo, takmicili ste se u svemu! U novcu, u poslu, u velicini kuca, dubini dzepa, ljepoti, modi, oholosti, a srca su vam se polako ledila! Zaboravili ste kako zvuci cvrkut ptica, zaboravili ste na zvuk žubora rijeke, na svoje najmilije, na bogatstvo porodice i zdravlja. Nista vas nije moglo zaustaviti!
    Cujete li sada kako tišina progovara? Cujete li cvrkut ptica na pustim ulicama gradova. Pogledajte u nebo, avioni ne lete, ali cete vidjeti zvijezde, vidjet cete beskrajno cisto nebo koje nam jasno salje poruku. Naucit cete sta znaci kada tisina progovori. Otvorit cete vec odavno zatvorene oci, dok pusto gledate kroz prozore vasih skupocjenih apartmana. Pozeljet cete udahnuti ljepotu ove tisine, bez silnih zvukova automobila, pomahnitalih ljudi koji kao bez glave trce da obave u danu sve obaveze a nikog osim sebe ne vide, brzine zivota, zivota brze hrane, tehnologije...Nemojte se bojati, ja vam nisam neprijatelj, tu sam da vas upozorim, da prebrzo zivite, da ste odgovorni za polako nestajanje i smrt planete, ne, nisam to ja-to ste vi. Sve je u vasim rukama. Imate li sada vremena, kada ste zatvoreni u svojim kucama da pogledate u nebo i shvatite da ima neko gore iznad ko vas promatra? Imate li vremena da probudite svijest razmisljajuci zatvoreni u 4 zida dok gledate kako vas sunce poziva vani a vi ste zarobljeni u ovoj agoniji? Koliko ste puta pomislili na vaznost zdravlja, i u cemu se krije pravo bogatstvo? Koliko puta ste pomislili na najgori moguci scenarij? Strah je sada u vama... Panika! Cijeli svijet je u panici a do prije nekoliko dana ste trcali po prepunim shoping centrima, a sada je sve pusto... Ne vidite me!
    A tu sam! Iza svakog ugla planete, promatram vas i cekam... Cekam svoj trenutak odlaska onoga trena kada budem siguran da ste naucili lekciju!
     (Živan, 1. april 2020 11:52)

    # Link komentara

  4. Ne moze se poreci to da su teoreticari zavere, iako prikazali veliku mastovitost, ispali u stvari mnogo glupi. Njihove prognoze se mahom ne ostvaruju. Al definitivno da su nekome ispali korisni, samima sebi (prodaja knjiga, filmova, publicitet i sl) i pokvarenim politickim elitama, koje su ih koristile za sludjivanje naroda.
    (teorija ludosti, 1. april 2020 10:02)

    # Link komentara

  5. Slučajno je najveća Kineska laboratoria za viruse baš u Vuhanu, na 4km od pijace.
    Slučajno je Vuhan (kao i Milano i Valensija) prvi grad u zemlji gde se uvodi 5G
    Slučajno je virus zahvatio Kinu, a ne HongKong gde je gustina naseljenosti 100 puta veća
    Slučajno je zahvatio severnu Italiju gde nema turista, a ne Rim ili Toskanu gde vrvi od Azijata.
    Slučajno nije zahvatio Rusiju
    Slučajno broj zaraženih opada od južne Evrope prema severnoj a virus ne voli više temperature
    Slučajno je Bil Gejts još pre par godina ovo predvideo i objasnio pred kamerama
    Slučajno je .... (dopišite sami....)
    (Vanzemljak, 1. april 2020 09:08)

    # Link komentara

  6. Teoreticari zavere se bar u nasim medijima ,nisu javljali kada su iz Kine kretali i drugi smrtonosni virusi.Sars,Priciji grip,Svinjski grip..
    (ovde, 1. april 2020 09:07)

    # Link komentara

  7. Zavere ne postoje, ne znam uopste kako postoji ta reč?
    (Dresiran, 1. april 2020 08:58)

    # Link komentara

  8. Ma, kakva bre zavera, ravnozemljaši?!?!?
    Ovaj virus je pogodio sve kontinente i sve velike sile, ako ne samo brojem zaraženih i umrlih, onda zamrzavanjem privrede. Svi gube!
    Ako je ovo namerno smišljeno, to su onda uradili Marsovci.
    Vratite sve lepo svojim malim životima i prestanite da muljate.
    Imamo dosta problema i bez vas.
    (Iskreno, 1. april 2020 08:53)

    # Link komentara

  9. "Mi smo po prirodi sumnjicav narod. Zivim u CH gde sve opet ide u drugu krajnost. Oni SVE veruju sto kazu mediji. Kad sam im spomenuo da je rusenje kula bliznakinja u NYC rezirano, oni me gledaju belo kao da sam vanzemaljac. Veruju da je Sadam imao nuklearno oruzje, Gadafi silovao 5 zena dnevno i da Amerika stiti svet od zlih Rusa, Kineza i svih drugih. Sutra da im kazu da stave cip u glavu, svi bi se cipovali. Kad sam rekao da su im Novartis i Rosch najveca farmako mafija na svetu, hteli da me pojedu jer im diram ponos koji pomaze svetu kroz farmakologiju.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Obican, 31. mart 2020 21:00) "
    Da je meni svajcarki standard verovao bih i u Deda Mraza.
    (Bojan, 1. april 2020 08:45)

    # Link komentara

  10. U srednjem veku teoreticari zavere su bili oni koji su govorili da vestice ne postoje i da vlast to koristi kao izgovor da se resi onih koji smetaju. Pa vi vidite...
    (Bojan, 1. april 2020 08:42)

    # Link komentara

  11. И прва атомска бомба је пукла прво на домаћој територији ! И после ње Свет није више био исти !
     (Суперхик, 1. april 2020 08:35)

    # Link komentara

  12. Sto gradjani neke drzave imaju manje povjerenja u njen aparat, odnosno u sistem, to su rasprostranjenije teorije zavjere.
    Godinama indoktrinirani i sistemaski trovani zvanicnim medijima, mi smo vjerovatno svjetski sampioni u teorijama zavjere. Naravno, sludjen i dezorjentisan narod je savrsena masa za manipulisanje.
    (danguba, 1. april 2020 08:34)

    # Link komentara

  13. Mi verujemo u zavere jer tako pravdamo svoje gluposti i greske
    (pop, 1. april 2020 08:26)

    # Link komentara

  14. Prosecan srpski teoreticar zavere sprzi kroz cigare 15000 din mesecno,i onda prica kako je sve zavera,farmakomafija zamislite hoce da mu uzme 500 din godisnje za vakcinu protiv gripa.Ovi drugi pricaju o 5g mrezi a ne ispustaju telefon iz ruke sa 4g mreze.Kad im kazem eno puna Srbija praznih imanja za par hiljada evra,prodajte stanove i telefone,nece google vise da vas prati,sadite i hranite se zdravo,cute ko zaliveni.Sve hrabri i pametni youtube i facebook genijalci.
    (Realan, 1. april 2020 08:07)

    # Link komentara

  15. Gejts je na TED konferencijama 2010. i 2015. govorio o smanjenju populacije. Ovim virusom ubija se najčešće neproduktivno stanovnistvo (penzioneri), rasterećuju se penzioni fondovi, automatski se smanjuje zagadjenost i izaziva se kriza pogodna samo za mega banke...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Markoni, 31. mart 2020 22:10)


    pobogu, govorio je o dugorocnom smanjenju nataliteta a ne o pomoru.
     (neutralni felsh, 1. april 2020 07:52)

    # Link komentara

  16. Teorija zavjere gdje oni koji su najbogatiji i što realno vladaju našim životima izgube u kratkom periodu nevjerovatne sume novca zbog nečega što je bez kontrole neide zajedno
     (bo_sana_c, 1. april 2020 07:26)

    # Link komentara

  17. Sam korona virus nije teorija zavere nego zavera protiv naroda.
     (ja, 1. april 2020 07:13)

    # Link komentara

  18. Zaludni pop i jariće krsti. Ima takvih ljudi, srećom ne mnogo, koji u svemu vide zaveru i pravi su fanatici i smorovi. Društvene mreže su poklon od Boga i za nas i za njih. Za njih,jer tamo komentare pišu mnogi slični njima, pa nađu vreće zakrpu, a za nas,da ne dave više normalne ljude.
    (Pogled sa Rtnja, 1. april 2020 06:43)

    # Link komentara

  19. Pogledajte na YouTube “ Event 201” i procenite sami...slucajnost,kako da ne!
    (inat, 1. april 2020 04:34)

    # Link komentara

  20. Naucna studija upravo o tome, objavljena 2015. godine u jednom od najprestiznijih naucnih casopisa Nature: [link]

    Procenite sami... ;)
    (MK, 1. april 2020 04:20)

    # Link komentara

  21. Ovde kod nas to je dominantan način razmišljanja. Uzrok toga je to što je ovaj narod uvek bio varan od strane političke elite. Kod Tita sr govorilo o samoupravljanju a to je bio izgovor za vlast komunističke vrhuske. Sloba je govorio o nacionalizmu i gurao svoje ljude... To se vidi kod obicnog sveta kad ga nešto pitaš a on kaže "Što me to pitaš". Znači svi misle da se iza svega krije neki prikriveni plan.
    (Aron, 31. mart 2020 19:09)

    Слажем се осим све ствари:

    - Кад је то Слоба причао о национализму!? Његова највећа грешка је што је увек био за Југославију, националисти га нису волели

    - Ово "код нас" ме много нервира. Као да су Срби једни који верују у теорије завере. Па где су кренуле све ове глупости типа 9/11, лажирање слетања на Месец, равна Земља, вакцине узрокују аутизам, итд!? Да то нису можда Срби измислили!? Те теорије завере су веома популарне на западу одакле су и кренуле. Нпр 1/6 Британаца не верују да су Американци слетели на Месец, а сами Американци видим између 6 и 20%. Нисмо ми ту ништа посебни, чак изненађујуће се добро држимо.
     (Неко123, 1. april 2020 02:36)

    # Link komentara

  22. Fantasticne teorije zahtevaju i fantasticne dokaze.
    (Predrag Markovic, 1. april 2020 02:33)

    # Link komentara

  23. Za zavere i razne teorije nisam stručnjak,ali ko hoće da se opkladi u onih 100evrića da smo nadrljali ko žuti mravi posle korone.
    (Brc, 1. april 2020 01:42)

    # Link komentara

  24. ti teoreticari vazda misle da su provalili sistem i dostigli neke univerzumske dubine mudrosti. a u 99% sve slepo veruju omiljenom yt teoreticaru svojem
     (rex, 1. april 2020 01:26)

    # Link komentara

  25. Teoretičari su u velikom problemu ovih nekoliko mjeseci. Postoji nekoliko struja i ne zna se tačno kojoj se prikloniti.
    Hronološki:
    - Korona virus izbija u Kini - T.Z.: Zapadni svijet želi da vidi Kinu na koljenima, boje se njihove masovne ekonomske ekspanzije, Bill Gates je kriv jer je upozoravao svijet da nam dolazi epidemija. Amerika će napraviti vakcine i prodavati svaku za milijardu dolara
    - Korona virus dolazi u Evropu i Ameriku T.Z. hahahaha pametni Kinezi kako su šuknuli zapadu, poobarali su akcije na burzi i sad kupuju dionice po nižim cijenama, neka, tako i treba.
    -Korona virus je sveprisutan T.Z.- Šta sad... Kinezi se oporavili ali nemaju kome prodati svoju robu jer je cijeli svijet u haosu... 5G tehnologija, nisu ni Kinezi ni Ameri već 5G, nek to zlo ne dolazi u Srbiju.
     (Thorvik, 1. april 2020 01:07)

    # Link komentara

  26. Trifunovic ako je nekj profesor za bezbednost, treba da zna da nista nije slucajnost.
     (Iskander, 1. april 2020 00:52)

    # Link komentara

  27. culi ste za termin scapegoating ;)
     (sima, 1. april 2020 00:40)

    # Link komentara

  28. Gejts je na TED konferencijama 2010. i 2015. govorio o smanjenju populacije. Ovim virusom ubija se najčešće neproduktivno stanovnistvo (penzioneri), rasterećuju se penzioni fondovi, automatski se smanjuje zagadjenost i izaziva se kriza pogodna samo za mega banke...
    (Markoni, 31. mart 2020 22:10)

    @markoni
    hahahhahaha
     (sima, 1. april 2020 00:38)

    # Link komentara

  29. rotshildi, soros I bil gejts. to svi znaju samo se vi pravite da je neka zavera
     (sima, 1. april 2020 00:35)

    # Link komentara

  30. Kina je se dosta brzo oslobodila korone.Verujem da su vec imali vakcinu a broj umrlih je kap vode u moru za njih, ali je zato virus brzo izvezen u Evropu i Ameriku sto je verovatno i bio cilj . A zbog visih ciljeva sve je moguce i ovo u Kini i namerno rusenje kula bliznakinja i zrtvovanje ljudi zarad napada na Irak.
     (Realan, 1. april 2020 00:31)

    # Link komentara

  31. Ne postoji teorija zavere, postoji samo jedna istina, kinezi su sje...li ceo svet, samo zbog sebe i svojih intresa, nikom drugom ovo neide u prilog sem njima.
    (Kapetan Kuk, 1. april 2020 00:24)

    # Link komentara

  32. Pravi teoretičar zavere i vernik ne veruje u koronu....
    (mile voli disko, 1. april 2020 00:14)

    # Link komentara

  33. nista u ovom svetu ni u zivotu nije slucajno da se razumemo
     (realno, 1. april 2020 00:08)

    # Link komentara

  34. Razlog je jednostavan, velika većina "teorija zavere" se pokaze kao istina. Prve dve tri stvari koje mi padaju na pamet:
    1. Ameri su bombardovali Sadama zbog hemijskog oružja (teorija zavere kaze zbog nafte), sta je bilo na kraju: nema oružja, Ameri su gazde u Iraku.
    2. Slučaj Libije (besplatno zdravstvo, skolstvo, uredjena zemlja.. teorija zavere hteo da se otkaci od dolara) odjednom Gadafi je sponzor terorista i neprijatelj civilizacije, rezultat haos, anarhija, gradjanski rat...
    3. Srbija - Kosovo, Sfrj (sami ste bili svedoci, velika Srbija, napada sve, zlocinci, satanizacija u svetu, cilj ostvaren, nema Srbije, Kosovo ....
    Vreme ce pokazati sta se krije iza ovoga (za one koji prezive)
     (srbenda, 1. april 2020 00:05)

    # Link komentara

  35. Nema slučajnosti...i slučaj je samo, statistički gledano namera.
     (Smuleco, 31. mart 2020 23:54)

    # Link komentara

  36. Gejts je na TED konferencijama 2010. i 2015. govorio o smanjenju populacije. Ovim virusom ubija se najčešće neproduktivno stanovnistvo (penzioneri), rasterećuju se penzioni fondovi, automatski se smanjuje zagadjenost i izaziva se kriza pogodna samo za mega banke...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Markoni, 31. mart 2020 22:10)

    Rast populacije drastično usporava, banke će nadrljati od krize kao i svi mi sa njima. Virus neće ubiti ni 0,001% starijih. Malo porazmislite.
    (Hmmm, 31. mart 2020 23:48)

    # Link komentara

  37. "Nista nije slucajno"
     (aleksa, 31. mart 2020 23:22)

    # Link komentara

  38. Pa dok je ova teorija u zvanicnim medijima znaci da ona nije tacno, nego dodata da doprinese drugima i zbunjivanju dodatnom. Medjutim ja ne znam coveka, a i u komentarima se vidi da retko ko smatra da sve ovo nije malo previse i da je sto kazu previse slucajnosti. Od raznih scenarija ispada da je taj da su odlucili malo da nas smanje tim virusom i resetuju ekonomiju, a pritom moraju da nas usput slude da bi bili poslusniji i bez nekih veliki revolucija kad ukapiramo sta su nam uradili je jos i najbolji scenario. Ocigledno da totalno pracenje stanovnistva uvede u legalne tokove polako po svim zemljama pod izgovorom borbe protiv virusa. Da ce biti puno promena bice, pogotovo u ekonomiji i najteze ce biti obicnim ljudima sirom sveta, tj oni ce platiti najvecu cenu. Medjutim drugi scenariji idu i u pravcima da je ovo borba za prevlast Kine ili pokusaj Amera da uvedu haos i otpocnu obracun sa Rusijom i Kinom ... Zamisli se covek, sta bi od tih teorija svih bilo najmanje zlo, ali da je samo virus smrtnosti 5% kod starije i bolesne populacije, 2% populacije srednjih godina i maltene 0,00001% kod dece pa ne bi bilo ovolike frke verovatno, jer podaci su dostupni ima pregrst virusa i bakterija koje odnesu godisnje mnogo vise zivota, o canceru da ne pricamo, pa za njih nismo u karantinima, niti se zbog milionskih zrtava od cancera gase nuklearna postrojenja i smanjuje zagadjenje. Ako je novac toliko mocan da ne brine za milione mrtvih eto od cancera nego decenijama pojacavamo zagadjenje a obelili rastu, zasto bi onda sve stalo zbog ovog virusa.
     (voodoo, 31. mart 2020 23:03)

    # Link komentara

  39. Znaci gradjani uozbiljite se jer cemo uvesti 24 h policijski cas tj zabranu kretanja.Istovremeno strane kompanije sirom Srbije koje imaju po 200 i 500 radnika u smeni,njima nije opasmo.
    (Nista ni od svega, 31. mart 2020 23:03)

    # Link komentara

  40. Ovde kod nas to je dominantan način razmišljanja. Uzrok toga je to što je ovaj narod uvek bio varan od strane političke elite. Kod Tita sr govorilo o samoupravljanju a to je bio izgovor za vlast komunističke vrhuske. Sloba je govorio o nacionalizmu i gurao svoje ljude... To se vidi kod obicnog sveta kad ga nešto pitaš a on kaže "Što me to pitaš". Znači svi misle da se iza svega krije neki prikriveni plan

    Pa da. A ne kriju se prikriveni planovi. To je samo kod nas. Treba sve slepo verovati, i ne sumnjati ni u šta. Ako Ameri kažu da su bili na mesecu onda su bili i tačka.
    (Logikar, 31. mart 2020 23:00)

    # Link komentara

  41. Možda ima ko zna.....ali za onoga ko izgubi nekog svoga..njemu svejedno..
    ...
     (šapčanin, 31. mart 2020 22:39)

    # Link komentara

  42. Fake news - napravio ga je epidemiolog/mikrobiolog Dr.Ralf Barič i to nije nikakva tajna, info je zvanično objavljen u medicinskim časopisima, lako je proveriti. A "iscureo" je 2018. iz biolaboratorije Fort Detrik, koja je nakon toga urgentno zatvorena - bez zvaničnog objašnjenja. I to u avgustu prošle godine...
    (Gospodar Zarin, 31. mart 2020 22:37)

    # Link komentara

  43. Oni koji stalno traže u svemu teoriju zavere nisu mnogo inteligentni, ali oni koji stalno negiraju nevidljivu pozadinu događaja su pravi idioti!
    (Darko Trifunović top gnjavator, 31. mart 2020 22:30)

    # Link komentara

  44. Da li mislite da je svaka vest koju pročitate, svaki iskaz koji čujete istinit? Pa, najrođeniji u familiji pa se lažu i to oko sitnica.

    Što se tiče ove situacije, Amerika i Kina su već bile u žestokom klinču, besneo je trgovinski rat - bilioni su u igri, i sasvim je logična pomisao da je u žaru te borbe neko "prd*o" i izbacio covid-19. Hajde da nije bilo prethodne napetosti, kao za vreme prvog SARS-a, onda ne bi bilo ni sumnjivo toliko, ali supersile se bore superoružjem, sofisticirano a ne kalašima to je metod kojim se obračunavaju plemena npr. sa Balkana.
    (pangolin express, 31. mart 2020 22:30)

    # Link komentara

  45. Hajde da vidimo sad... Komentar koji nikoga ne vredja, ali se ne objavljuje iz nekog razloga...
    Prestanite vise da plasite narod. Zasto se do ove godine nije iznosilo u javnost koliko ljudi godisnje umre od obicnog gripa? Zasto se nisu predlagale mere predostroznosti kada je bila epidemija obicnog gripa? Zasto se ne objavljuje koliko ljudi godisnje umre od duvanskog dima? Od dijabetesa?

    Zasto se satanizuju sada svi koji traze odgovore i proglasavaju za "teoreticare zavere"? Znaci ako neko ukljuci razum i ne podlegne ovom medijskom pritisku, on je nenormalan, sta li?

    istrazite i pogledajte broj mrtvih svake godine u Italiji, Spaniji... kod nas... Znate li da sada u Italiji svakoga ko umre (nebitno koji je uzrok) vode kao preminulog od korona virusa?

    Kome odgovara ovo sejanje straha i medijska panika?

    Imate vest o Tajvanu i SZO, bas ovde na b92. Procitajte.
    Zapitajte se isto koliko su verodostojni podaci koji nam se seviraju svakodnevno. Sve sto se ljudima plasira je ono sto nekome odogovara, a ne realno stanje.

    Znam da ce se sada javiti ljudi koje ce svakoga ko razmislja svojom glavom okarakterisati kao "teoreticara zavere", i to je ok. Nastavite i dalje da "gutate" sve sto Vam se plasira, bez ikakvih pitanja i istrazivanja.

    Molim objavite komentar. Hvala
    (Stefan, 31. mart 2020 22:26)

    # Link komentara

  46. @Momire, a gde virus treba da mutira? U hotelu Hilton ili u zgradi vlade?
    (rebro, 31. mart 2020 22:22)

    # Link komentara

  47. Nije na RAI3, tu emisiju sam gledao pre par godina na kablovskom naučnom kanalu Da Vinci. Kineski naučnici su pricali da su modifikacijom genoma virusa SARSa blizu tome da spreče preterano namnožavanje slepih miševa. Svojim očima gledao. E sad koliko istine tu ima ne znam, ali da je emisije bilo, bilo je.
     (Ert, 31. mart 2020 22:21)

    # Link komentara

  48. Nekako su se Kinezi mnogo lako odbranili. Do skoro sam mislio da im stalno smestaju iz politickih i priv.razloga bez obzira na strasnu tradicionalnu kuhinju. Medjutim, vise ne znam standa mislim, ovp je posast.Nisam verovao u zaverea li posle migranata 2015, jasno je da je vestacki. Novi metodi rata.
     (Giska, 31. mart 2020 22:19)

    # Link komentara

  49. Teorije zavere u Srba.
    (s, 31. mart 2020 22:17)

    # Link komentara

  50. Dali cemo se ubuduce plasiti i uvoditi policijski cas za sezonski virus,od sezonskog virusa vise ljudi umire a simptomi skoro isti?
     (neko, 31. mart 2020 22:14)

    # Link komentara

  51. Kakva crna teorija zavere kada pred očima imamo svetsku katastrofu u živo.Mnogo slučajnosti je zaista mnogo.
     (Boris Bgd., 31. mart 2020 22:13)

    # Link komentara

  52. Zevere su uvek kroz istoriju postojale,samo naivni i budale i zlokobnici negiraju postojanje istih. Kada su se obarala kraljevstva i carstva, to se objavljivalo na trgovima i širilo ulicama ili u potaji onih koji to spremaju ? Zavere su od vajkada bile a teoriju je dodao onaj koji zaveru i čini, da bi omalovažio i obezvredio mišljenje onog koji sumnja i koji ima argumente za zakulisne radnje.Burzoaska,oktobarska,instaliranje komunizma,liberalizma,rušenje starih sistema instaliranje novih, državni udari, ekonomski šokovi, bolesti virusi.... mnogo toga sve je proizvod tačnog i preciznog plana u manipulisanju sveta i običnog čoveka, do njegovog konačnog porobljavanja na svim nivoima, socijalnom ekonomskom emotivnom psihičkom!!!
     (legolas, 31. mart 2020 22:12)

    # Link komentara

  53. Gejts je na TED konferencijama 2010. i 2015. govorio o smanjenju populacije. Ovim virusom ubija se najčešće neproduktivno stanovnistvo (penzioneri), rasterećuju se penzioni fondovi, automatski se smanjuje zagadjenost i izaziva se kriza pogodna samo za mega banke...
     (Markoni, 31. mart 2020 22:10)

    # Link komentara

  54. Da, ima mnogo slucajnosti.
     (Мики, 31. mart 2020 21:41)

    # Link komentara

  55. Od gripa po ZSO godišnje umire izmedju 350-650k ljudi, zavisi od godine.
    Ako imamo u vidu da je od decembra do aprila umrlo 40k ljudi, do kraja godine da kažemo ovim tempom oko 100-200k ljudi, pa nek je i duplo toliko 400k, to uopšte nije brojka zbog koje ekonomija mora da se skrsi, da nas maltretiraju pretnjama i strahom na svakih sat vremena.
    OK povećana pažnja, neke mjere distanciranja ali ovo nema smisla.
    Kad smo kod zavera, zašto su zemlje prije 6-9meseci počele sa kupovinom zlata, pa i Srbija, baš kad je jedan nemački bankar predviđao skori kolaps veći od 2008?! Da virus mutira bas u jednom gradu Kine i to na pijaci. Kini koja ima explozivan rast privrede, zabrane za Huawei i sl... Previše slucajnosti
     (Momir, 31. mart 2020 21:20)

    # Link komentara

  56. Teorije zavere su najbolji način da se prikrije istina. Grb fudbalskog kluba nema veze, ali neke druge stvari koje su mnogo ozbiljnije su svakako povezane.
     (Aba, 31. mart 2020 21:13)

    # Link komentara

  57. Mere, da, histerija i panika, ne jer su pogubne i štetne kako za stare tako i za mlade, za hronično bolesne ali i za zdrave! Kinezi su zaveli rigorozne mere koje su dale rezultate, svako razvlačenje vodi u strahove i depresije. Nepopularne mere moraju biti oštre da bi trajale kraće!
    (Fikus, 31. mart 2020 21:10)

    # Link komentara

  58. Mi smo po prirodi sumnjicav narod. Zivim u CH gde sve opet ide u drugu krajnost. Oni SVE veruju sto kazu mediji. Kad sam im spomenuo da je rusenje kula bliznakinja u NYC rezirano, oni me gledaju belo kao da sam vanzemaljac. Veruju da je Sadam imao nuklearno oruzje, Gadafi silovao 5 zena dnevno i da Amerika stiti svet od zlih Rusa, Kineza i svih drugih. Sutra da im kazu da stave cip u glavu, svi bi se cipovali. Kad sam rekao da su im Novartis i Rosch najveca farmako mafija na svetu, hteli da me pojedu jer im diram ponos koji pomaze svetu kroz farmakologiju.
     (Obican, 31. mart 2020 21:00)

    # Link komentara

  59. Da slucajnost je velika zato sto je to poznat virus ili jos bolje grupa virusa, a teorije su vrlo logicne. Licno ne verujem u teorije zavere. Verujem ocima, a ne usima. Usi lazu. Oci mnogo manje ili nikako. Medjutim ima mnogo cinjenica koje idu u prilog onome sto se desava. Npr. smrtnost od posledica "novog" virusa. Smrtnost se podigla zahvaljujuci ishrani covecanstva tj. koriscenju sve vise alergenata koji su dodaci namirnicama iz raznoraznih razloga. Pocev od ocuvanja namirnica pa do bolje iskoriscenosti. Alegenti mnogo uticu na pojavu raznih oblika astmi ili plucnih opstrukcija koje u mnogome pospesuju gusenje pacijenta i na kraju smrtnost. Eto, pre verujem u takve cinjenice nego u teorije zavere sa kojima se narod uveseljava.
    (Miroslav, 31. mart 2020 20:30)

    # Link komentara

  60. Buduci nacelnik
    (Onlinemarko, 31. mart 2020 20:02)

    # Link komentara

  61. Teorije su ubacena rec, da bi se reci Zavera dalo na manjem znacaju. Zavera je samo drugacije vidjenje celokupne situacije sa dobrim ili losim dokazima.
     (Srbin, 31. mart 2020 19:58)

    # Link komentara

  62. 'Ono na šta "teoretičari zavere" ukazuju, jeste to da Valensija ima upravo slepog miša na grbu, a i nadimak kluba je "Slepi miševi".'

    Visak vremena, manjak bazicnog razumevanja evolutivnih procesa.
     (?, 31. mart 2020 19:52)

    # Link komentara

  63. Pa ovde nema teorije zavere, ovo je zavera.
     (imperator, 31. mart 2020 19:51)

    # Link komentara

  64. Svako koga sam video da je postovao teoriju zavere je blokiran na 30 dana. Problem je u zatucanom narodu koji nije napustio svoju opstinu 20 godina i blage veze nema kako funkcionise spoljasnji svet. Ne znaju kako da filtriraju informacije, ne mogu da pojme kolicinu laznih informacija koje kruze internetom, lako ih je zavesti i usaditi im sulude ideje u glavu. Ako postanu nasilni u narednom periodu drzava moze da krivi samo sebe zato sto je dozvolila ovoliku intelektualnu degradaciju stanovnistva. Jako opasna stvar na koje se nazalost malo obraca paznja. Isto se moze reci i za aktuelni virus.
    (Xli, 31. mart 2020 19:42)

    # Link komentara

  65. da da sve su to teorije zavere nego jedini problem kako te neke teorije postaju realnost - recimo Lucic je pre dvadeset i nesto godina pisao knjigu o preseljavanju muslimana u evropu, u to doba delovalo kao nevidjena glupost ali danas?
    (marica, kriv, razumevanje..., 31. mart 2020 19:40)

    # Link komentara

  66. Mi volimo teorije zavjera zato što smo glup narod.
     (Thorvik, 31. mart 2020 19:35)

    # Link komentara

  67. jasno je ko dan da je cia uz pomoć vatikana, masona, rotšildovih i reptila sve zakuvala. da se čovek baci sa ruba zemljine ploče od muke. a sad odoh da gledam kjubrikovo spuštanje na mesec.
    (dude, 31. mart 2020 19:33)

    # Link komentara

  68. slucajnosti nema a da ima previse istine, ima;)
    (garant, 31. mart 2020 19:25)

    # Link komentara

  69. Ovde kod nas to je dominantan način razmišljanja. Uzrok toga je to što je ovaj narod uvek bio varan od strane političke elite. Kod Tita sr govorilo o samoupravljanju a to je bio izgovor za vlast komunističke vrhuske. Sloba je govorio o nacionalizmu i gurao svoje ljude... To se vidi kod obicnog sveta kad ga nešto pitaš a on kaže "Što me to pitaš". Znači svi misle da se iza svega krije neki prikriveni plan.
    (Aron, 31. mart 2020 19:09)

    # Link komentara