- Komentari -

Zdravlje mačaka: Pantljičara napada creva

Najčešća posledica prisustva pantljičare u crevima mačke jeste gubitak telesne mase, jer ovaj člankoviti pljosnati crv jede sve hranljive materije koje vaš ljubimac unosi hranom

Izvor: B92, petmagazine.rs
Pošaljite komentar
  1. Ово зна сваки нормалан власник љубимца.Чишћење од паразита и вакцинација.. елементарно.
    (Гопн1, 31. jul 2019 01:38)

    # Link komentara

  2. У коју основну школу у Србији, је ишао аутор овог текста, када је научио реч:"учинковито"?
    У српском језику нема те речи али има речи "ефикасно". Зашто постојеће речи у српском речнику, мењате за туђице којима парамо уши?
    (Зашто српски да читам са речником?, 28. jul 2019 17:42)

    # Link komentara

  3. Kako mi je veterinar rekao do godinu dana mačići uzimaju tablete protiv parazita svakog meseca, poslee godinu dana dva, tri puta godišnje, a kasnije bar jednom godišnje. Inače ja nosim mače kod veterinara jer se bojim ujeda, pa onda veća šteta nego vajda. Postoji i neka pasta ili gel koju maca poliže, ali i to morate znati koliko, ili se ubrizga usta špricom. Mada su mačke čudne. Mom mačetu od dva i po meseca se na početku vilice baš kod zuba zaglavio štapić za mace koji je grickala i nije mogla da ga izvadi i sasvim mirno mi je dala da ja to uradim što ne verujem da je slučaj sa lekom.
    Inače da bi bile zdrave a i ljudi koji ih čuvaju treba ih čistiti od parazita.
    (catpeople, 28. jul 2019 16:36)

    # Link komentara

  4. Drontal ili Pratel. Isti je sastav, drugi proizvodjac. Pazite na doziranje, Pratel ide jedna tableta na 10kg, pa mora da se podeli u zavisnosti od mase macke, a Drontal je jedna tableta na 4kg.
    Na svaka tri meseca po jedna doza i mirni i macka i vi. Doduse namucim se dok ne progutaju, nikad nisam uvezbala da im dam dozu bez otimanja. Najnoviji izum mi je da dozu rastvorim u malo vode, stavim u spric i tako im dam. (spric uvek ide sa strane usta, nikako spreda)
    (Nevenka, 27. jul 2019 22:35)

    # Link komentara

  5. ehhhh, kad bi ova moja zver pokupila neku pa da konačno smrša malo... :-))
    (mickeyrs, 26. jul 2019 21:55)

    # Link komentara

  6. Drontal je iz raja izasao.
    (ne boli me glava, 26. jul 2019 14:57)

    # Link komentara