Šef Visokog zdravstvenog saveta: U 27 odsto slučajeva virus prenose oni koji se osećaju dobro

Situacija u Italiji sa koronavirusom sada je bolja nego u mnogim drugim državama u svetu, međutim virus i dalje cirkuliše i u oko 27 odsto slučajeva prenose ga osobe koje nemaju simptome, izjavio je šef Visokog zdravstvenog saveta Franko Lokateli.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos/Krisdog
Foto: depositphotos/Krisdog

Lokateli je istakao da postoji "rizik zaraze od onih koji se osećaju dobro i nemaju simptome", zbog čega je podsetio ljude koji idu na letovanje ove sezone da budu obazrivi.

"Ovo je period odmora u kojem Italijani zasluženo uživaju, ali ne treba da zaborave šta se dogodilo tokom proteklih meseci", izjavio je italijanski zdravstveni zvaničnik u intervjuu za list Korijere dela sera.

Prema njegovim rečima, oko 27 odsto ljudi koji su razvili antitela na virus kovid-19 nikada nisu imali simptome, a procenat je sličan u Španiji - 32 odsto.

Zbog toga, ukazuje Lokateli, važno je poštovati pravila fizičkog distanciranja i korišćenja zaštitnih maski, ne samo u zatvorenim prostorijama već i na otvorenom.

U Italiji su od početka krize sa kovidom-19 zaražene 248.803 osobe, od kojih se 200.976 oporavilo, a 35.181 osoba umrla od posledica tog virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu