Dva simptoma su karakteristična za kovid-19, a ovo su tri nova VIDEO

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti dodao je tri nova simptoma kovid-19 koja se još zovu i alergijski simptomi. Krenule su uveliko i alergije koje će biti aktuelne celog leta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin TV Prva
Foto: Printskrin TV Prva

Konstantno curenje nosa, mučnina i dijareja su tri nova simptoma koronavirusa. Na pitanje kada je vreme da se onaj ko oseća neke simptome javi u kovid ambulantu, dr Tatjana Radosavljević, pulmolog i alergolog kaže:

"Ovi simptomi inače su oni koje koronavirusi kao vrsta izazivaju i sad su prepoznati kao simptomi koji se javljaju kod kovid-19. Onaj ko ima alergije on ih uglavnom ima u određeno doba godine, trenutno je izraženo cvetanje drveća i polen korova korena koprive, i ako imate tegobe - curenje nosa, suzenje očiju ili suve oči, svrab u ušima i na nepcu, onda je velika verovatnoća, ukoliko nemate temperaturu i krvne analize normalne, onda je velika šansa da je u pitanju alergija".

Međutim, ta alergija vas neće sprečiti, navodi dr Radosavljević, da dobijete infekciju koronavirusa.

"Svaka temperatura i grebanje u grlu i sve što ima simptome virusa, a najpre gubljenje osećaj mirisa i ukusa, sigurani su znaci da je u pitanju koronavirus", ukazala je doktorka.

Pogledajte više u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 73 idi na stranu