Posebne mere na ulazu u dečju bolnicu u Tiršovoj, a evo da li su posete dozvoljene

Direkor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić govorio je za TV Prva kako funkcioniše ta bolnica u doba pandemije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Jedna od novina je ta da je poželjno da se roditelji najave, što se ne odnosi na hitne slučajeve.

"Sve smo uradili da od trenitka kad uđu na kliniku, da se svakom posetiocu meri temperatura, da im se dezinfikuju ruke, da dobiju hirurške maske i uzima se kratka epidemiološka anketa da li je neko od njih imao temperaturu, da li je bio u kontaktu sa zaraženom osobom od koronavirusa... U slučaju da dete ima temperaturu ili je bilo u kontaktu sa zaraženim, onda se ide na poseban ulaz. Preduzimaju se sve mere kao u izolaciji i onda se upućuje na odeljenje na kom treba da mu se ukaže pomoć", kaže dr Dučić.

Prema njegovim rečima, bolnica u Tiršovoj trenutno ima značajno manji broj pacijenata od uobičajenog, a elektivni i operativni program su maksimalno korigovali. Rade se hitne hirurške intervencije, one koje utiču na kvalitet života i hemato-onkološki pacijenti.

Sa decom u sobama je po jedan roditelj kao i do sada.

"Roditelji su sa decom u sobama i insistiramo kada možemo da roditelji ne budu primljeni. Preuzimamo sve mere da nam infekcija ne uđe u bolnicu".

A da li su posete dozvoljene, pogledajte u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 47 idi na stranu