Oprez pri ceđenju bubuljica: Ukoliko se nalaze u "trouglu smrti", ne dirajte ih

Kako tvrdi njujorški dermatolog Zajkner, područje lica koje povezuje nos sa uglovima usana je područje na kom nikada ne smete cediti bubuljice.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Lyashenko Egor
Foto: Shutterstock/Lyashenko Egor

Stres, prljavština, višak sebuma, zapušene pore, hormoni i na hiljade drugih faktora mogu uzrokovati pojavu bubuljica na licu. Mnogi, gonjeni nervozom i nestrpljivošću, uzimaju posao dermatologa i kozmetičara u svoje ruke i sami se obračunavaju sa bubuljicama.

U većini slučajeva ovakvo ponašanje može imati samo estetske posledice, međutim neretko se dešava da se stvari iskomplikuju i da dođe do infekcije. Kako tvrdi njujorški dermatog Džošua Zajkner, ukoliko prionete na sanaciju bubuljica i mitisera u "smrtonosnom trouglu" na licu, u velikoj ste mogućnosti da trpite fatalne posledice svog čina.

Naime, u delu lica koje povezuje nos i uglove usana nalazi se kavernozni sinus. Reč je u stvari o velikoj veni koja odvodi krv u mozak. Neopreznim intervencijama rizikujete infekciju, koja bi se ovim putem lako proširila da mozga i to bi moglo imati strašne posledice.

Zato, ukoliko primetite bubuljicu ili mitiser na ovom području lica, preporuka je da nikako ne dolazite u iskušenje da sami rešite problem, već da pronađete stručno lice, koje će imati najbolju soluciju i u estetskom, ali i zdravstvenom smislu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu