Melem od četiri domaće namirnice ublažava bolove u mišićima

Bol u mišićima se naziva i mijalgija, bez obzira na uzrok. Mogu nastati usled intenzivnog fizičkog napora, povrede ili zbog pojave nekih zapaljenskih procesa.

Izvor: Dnevno.hr
Podeli
Foto:Shutterstock/TB studio
Foto:Shutterstock/TB studio

U većini slučajeva mijalgija ne predstavlja opasnost za osobu, već neprijatan osećaj bola i može biti teško da se opusti, zaspi ili obavlja svakodnevne aktivnosti. Većina bolova u mišićima nastaje usled napetosti mišića (što doprinosi nepravilnom držanju i sedentarnom načinu života) ili povreda (kao što su uganuća, modrice, povrede) nakon vežbanja i prekomernog fizičkog napora.

Ako patite od bolova u mišićima i kostima, spas možete potražiti u svojoj kuhinji.

Za pripremu ovog narodnog leka potrebni su vam: med, senf, so i soda bikarbona. Pomešajte po kašiku svakog sastojka i dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu. Balzam stavite u praznu posudu po želji i čuvajte u frižideru.

Nanesite balzam na bolno mesto, preko njega stavite plastičnu kesu, a zatim umotajte u vuneni šal. Držite oko dva sata.

Tretman možete uraditi i pre spavanja, tako da vam balzam bude na bolnom mestu tokom noći. Ujutru temeljno isperite balzam.

Za najbolje rezultate, ponovite tretman četiri do pet uzastopnih dana.

Napomena: Narodni lekovi nisu lekovi, već služe za ublažavanje tegoba. Za sve zdravstvene probleme koje imate, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu