Da li je probiotik preventiva u epidemiji virusa? VIDEO

Naučnici su odavno dokazali da zdrav stomak znači zdrav organizam i da problemi u crevima direktno utiču na ceo imuni sistem. Narušena ravnoteža između dobrih i loših bakterija, uslov je za pojavu bolesti. Ako znamo da smo okruženi virusom korone, onda bi trebalo da razmišljamo u tom smeru.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/simonida
Foto: Depositphotos/simonida

Prof.dr Tamara Milovanović, gastroenterologa u Kliničkom centru Srbije za Jutro TV Prva kaže da probiotik jeste preventiva u epidemiji koronavirusa i da je u doba korone značaj probiotika došao do izražaja.

O pozitivnom efektu probiotika na naše zdravlje se već dugo priča i pre korone i doktori savetuju korišćenje probiotika koji ne samo da sprečavaju razvoj crevnih infekcija već imaju pozitivni uticaj i na imuni sistem.

‘’Korona je nova infekcija i mi dosta toga još ne znamo i u medicinskoj literaturi ima puno novih istraživanja, ali ono što možemo da uradimo, osim socijalne distance i higijene, svakako je da pojačamo unos adekvatnih probitika i vitamina C i na taj način stimulišemo imuni sistem i pomognemo mu da se odbrani od koronavirusa’’, rekla je prof. dr Tamara Milovanović, gastroenterologa u Kliničkom centru Srbije.

Ona ističe da nije dovoljno unositi probiotske namirnice kao što su jogurt ili kefir, već je neophodno konzumirati i probiotski preparat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu