Direct Media United Solutions donirala dijagnostički aparat Institutu za majku i dete Dr Vukan Čupić

DIRECT MEDIA United Solutions donirala je dijagnostički aparat u vrednosti od 1.150.000 dinara Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Savremeni dijagnostički aparat koji se nalazi na Odeljenju za patologiju, značajno će unaprediti i ubrzati dijagnostičku proceduru za mališane obolele od raka.

Donaciju je u ime kompanije direktoru Instituta i načelniku odeljenja uručila Jasna Dugalić, zamenica generalnog direktora DIRECT MEDIA United Solutions, koja je tom prilikom rekla da je deci potrebna sva moguća pomoć u njihovim najvažnijim bitkama.

Foto: Promo
Foto: Promo

„Svi znamo koliko je ovaj Institut važna instanca u lečenju dece. Zaposleni u Institutu i humanitarnim organizacijama poput NURDOR-a svakog dana vraćaju osmehe na lica dece i to rade posvećeno, odgovorno i bez zadrške. Drago nam je ako smo ovom donacijom uspeli da im pomognemo i olakšamo taj humani posao. Mi se već skoro dvadeset godina, koliko kompanija postoji, trudimo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija i drago nam je da nam je NURDOR, sa kojim već dugo sarađujemo, pomogao da pronađemo pravu adresu.“, izjavila je Jasna Dugalić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Institut za majku i dete je najveća dečja bolnica u ovom delu Evrope i u njemu se leči najveći broj dece iz Srbije i okolnih država koja imaju maligni tumor. Institut je i jedina dečja bolnica koja ima Službu kliničke patologije, a čiji iskusni patolozi postavljaju dijagnoze tumora i drugih oboljenja pacijentima Instituta iz drugih bolnica u regionu. Bez savremenih aparata u mikroskopskoj dijagnostici nema uspešnog timskog lečenja najteže obolele dece.

Foto: Promo
Foto: Promo

“S obzirom da je Institut za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ jedino mesto u Srbiji gde se radi patohistološka analiza sve bolesne dece, veoma je važno da medicinski aparati i uslovi, u kojima rade ovi sjajni i posvećeni doktori i medicinsko osoblje, budu savremeni i precizni. Od toga zavisi i tačnost i brzina postavljene dijagnoze, a samim tim i uspešno lečenje obolele dece. Jedan od takvih aparata je upravo i ovaj koji danas doniramo Institutu. Srećni smo što u kontinuitetu poboljšavamo standarde u dijagnostici i samom lečenju, koji za cilj imaju unapređenje uslova lečenja i života obolele dece, ali što je posebno važno i veću stopu izlečenja dece sa teritorije cele Srbije. Ovim putem upućujem veliko „Hvala“ kompaniji DIRECT MEDIA United Solutions, kao i svim našim donatorima koji veruju u NURDOR i u značaj naše Misije – znajte da svaki dan radimo na tome da to poverenje gradimo i negujemo.“, izjavila je predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Joland Korora.

Foto: Promo
Foto: Promo

Sredstva za kupovinu aparata obezbedila je DIRECT MEDIA United Solutions koja se odrekla prihoda od prodaje kotizacija sa edukativne konferencije Direct Media Academy. Taj novac doniran je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), za kupovinu dijagnostičkog aparata, a zajedno sa kompanijom Mercator S kao pobednikom košarkaškog turnira organizovanog u duhu podizanja svesti o obolelim mališanima.

Od svog osnivanja do danas, DIRECT MEDIA United Solutions pomogla je na desetine humanitarnih udruženja, ali i pojedinaca, porodica, đaka i studenata, kao i mladih sportista koji su bili na počecima karijera, a danas su osvajači zlatnih odličja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu