Pre nego što stigne roda, potrudite se da vam gnezdo bude potpuno spremno

Veliki događaj kao što je rođenje deteta ne može se meriti ni sa jednim drugim. To je već svima poznato i na to ne treba trošiti reči. S druge strane, ni pripreme za takav trenutak nisu uobičajene, toliko je toga što treba obezbediti. Bez panike, jer svaki roditelj dočekuje dete sa neizrecivom ljubavlju, i to je ono najvažnije, bez čega se stvarno ne može, i što se ne može kupiti. Sve ostalo može. Nego, šta je sve potrebno spremiti pre dolaska deteta na svet?

Izvor: B92
Podeli
Foto:Promo/Pixels.com
Foto:Promo/Pixels.com

Opremanje dečje sobe – komoda, baldahin, posteljina za krevetac

Prirodno je da je mnogo lakše kada se za situacije unapred pripremimo. Takav je slučaj i prilikom rođenja deteta. Neko se sprema od trenutka kada sazna radosnu vest da će postati roditelj, a neki čekaju i sam trenutak pred porođaj. Bilo kako bilo, činjenica je da o nekim stvarima treba razmišljati na vreme, naročito ako postoji potreba da se uredi soba po posebnoj želji.

Uređenje sobe, zidove, police, komodu, krevetac i posteljine za krevetac ipak valja prirediti onda kada se roditelji za to najbolje osećaju (naročito buduća mama – nije lako ići u potragu za idealnim krevetićem u devetom mesecu). A mogu i još više olakšati sebi i odlučiti se na onlajn kupovinu.

Da li su igračke za decu neophodne od samog početka?

Mnogi koji ne znaju ama baš ništa o razvoju deteta razmišljali bi ovako – šta će bebi koja u početku samo jede i spava odmah igračke. Ali ako se pročita makar jedan članak o pravilnom rastu i razvoju deteta, može se videti koliko je već tada važno da dete ima podsticajno okruženje, a njega čine upravo boje i igračke.

To što dete ne može da uhvati igračku i da se njome igra, ne znači da mu ne trebaju one zanimacije koje može da gleda, a naročito one koje može da sluša. Dakle – da, i igračke za decu idu na spisak obavezne kupovine pred rođenje bebe, s tim da ni sa njima ne treba preterivati, odnosno za prvo vreme će biti dovoljna i samo vrteška koja stoji iznad kreveca.

Radnje u kojima se prodaje odeća za decu svih uzrasta

Nije da takvih radnji nema, ali mnogo su popularnije one koje u ponudi pored dečje konfekcije imaju i sve ostalo što je potrebno, a što je već navedeno. Postale su popularne robne kuće za decu u kojima se može naći sve što je potrebno za sve uzraste. Odeća za decu je nešto što se danas može naći i u prodavnicama sa igračkama, mnogi brendovi prvenstveno odeće za odrasle nude i dečju liniju…

Odeća za bebe se nalazi na svakom koraku, ali nabavku treba isplanirati pažljivo i kupovati – ni previše (jer se prilikom prvih poseta rođaka i prijatelja dobija dosta odeće), ni premalo (da se kupi ono što je neophodno za prvo vreme). Zato, poseban oprez za mame koje tu kupovinu obavljaju i gotovo usputno pa gde god vide nešto lepo od odeće za bebe (a gotovo sve je lepo i slatko), to završi u korpi. Ne može se odoleti, ali valja ipak biti racionalan i ne trošiti previše novca na odeću koju beba tako brzo preraste.

strana 1 od 3 idi na stranu