Koliko osnovci u Srbiji znaju o pravilnoj ishrani: Pokazaće ZdravoRastimo turnir znanja

Izvor: PR
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Ako ste u tome uspeli, verovatno imate u kući malog štrebera iz predmeta zdravog života, a prava prilika da mali šampioni pravilne ishrane i vežbanja testiraju svoje znanje je ZdravoRastimo turnir znanja koji će od 20. septembra do 5. oktobra biti aktivan na onlajn edukativnoj platformi Shtreber.

Turnir znanja organizuju Nestlé i Shtreber, uz podršku Saveza za školski sport Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.

Podstaknite svog osnovca da se prijavi čak i ako nije sasvim siguran koliko vlada ovom tematikom. Kroz zanimljiva pitanja i odgovore može da stekne znanja koja mu neće doneti peticu u školi, ali su dragocena jer predstavljaju temelj za pravilan rast i razvoj u najvažnijem životnom dobu.

"Koliko čaša vode dnevno je potrebno popiti? Koje namirnice su najzdravije za tebe? Šta ima više vitamina C, paprika ili limun?" - samo su neka od pitanja koja školarci mogu da očekuju.

Foto: Promo
Foto: Promo

Turnir je deo projekta ZdravoRastimo, koji kompanija Nestlé u Srbiji sprovodi od 2011. godine kao deo globalne inicijative Nestlé for Healthier Kids, sa ciljem da pomogne roditeljima i čitavom društvu u razvijanju zdravih navika.

Takmičenje je namenjeno deci osnovnoškolskog uzrasta i učešće je potpuno besplatno, a najuspešnije takmičare očekuju vredne nagrade.

Kroz edukativni program ZdravoRastimo, koji se već deceniju sprovodi u školama širom Srbije, do sada je prošlo više od 100.000 osnovaca koji su zahvaljujući angažovanju posvećenih nastavnika motivisani da se vrate na sportske terene i da se uključe u pripremu zdravih obroka.

Samo u toku školske 2020/2021 godine, u našoj zemlji u projektu je učestvovalo 25.000 dece iz oko 100 osnovnih škola, a Srbija se u odnosu na druge zemlje u kojima se program sprovodi istakla po tome što je veoma zastupljeno međuvršnjačko obrazovanje, gde stariji učenici uče svoje mlađe drugare o važnosti pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti.

strana 1 od 2 idi na stranu