Always ohrabruje devojke da budu svoje

Rezultati Always istraživanja pokazuju da, u Srbiji, društvene mreže doprinose padu sampouzdanja kod devojčica, a koje ih sprečava da ostvare svoj puni potencijal – čak 83% devojčica koje su učestvovale u ovom istraživanju su rekle da društvene mreže doprinose njihovom strahu od neuspeha! Always želi to da promeni sprovodeći kampanje koje promovišu samopouzdanje sa ključnom porukom da biti devojčica nikada ne treba da bude uvreda i da devojčice uvek treba da budu svoje – nezavisno od toga šta im društvo nameće kao opšteprihvaćeno.

Podeli
Foto: Thinkstock ilustracija
Foto: Thinkstock ilustracija

Tokom puberteta, strah od neuspeha može biti parališući – može uzrokovati da devojčice ne rade ništa i samim tim ne napreduju. Always istraživanje otkriva da mnoge devojčice dozvoljavaju strahu da zaustavi njihovo napredovanje u životu i da propuste neke od odličnih prilika. Društvene mreže, kao moderan kanal komunikacije, stvaraju takmičarsku sredinu i trendove koji često nisu realno ostvarivi u stvarnom životu. Samim tim, nedostižni, ovakvi ciljevi rezultuju gubitkom samopouzdanja i razvoju straha kod posmatrača da nisu dovoljno dobri.

Ono što devojčice čini srećnim, zdravim i snažnim je da budu ono što jesu. Inspirišući devojčice da budu iskrene prema sebi, Always je istakao kako neuspeh možemo staviti u pravi okvir. U tom smislu, biti na početku puberteta može se činiti kao prava oluja za devojčice, ali se ista događa svima u smislu iskustva i borbe koji su jednaki za sve. Svakako je značajna lekcija za sve koji se usude da osete više, da je to dobra stvar, jer neuspeh je gorivo koje nas pokreće dalje i dozvoljava rast.

Always je prigrlio ulogu lidera u globalnoj nezi žena sa misijom da zaustavi pad samopouzdanja menjajući percepciju devojčica i ohrabrujući ih da prihvate neuspeh kao deo učenja i krucijelnog koraka ka napretku

Inspirisan ovim, Always nastavlja da sprovodi prepoznatljivu kampanju uz #KaoDevojka video koji možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=P_MhsbRiFyI, a uz poruku devojčicama da naprave ključnu razliku, da samo budu svoje.

strana 1 od 2 idi na stranu