Šta se događa u telu pri pomisli na nuklearni rat?

Na pitanje o reakciji tela pri pomisli na nuklearni rat nema jedinstvenog odgovora. Kako ćemo reagovati zavisi od toga koje stavove imamo o pojmu nuklearnog rata ili nuklearne bombe, jesmo li dovoljni stari da imamo ikakvo iskustvo vezano uz nuklearne katastrofe (npr. Černobil), koje je naše iskustvo s ratom, koje dodatne stresove doživljavamo u životu, kakvi su nam psihofizički kapaciteti i o nizu drugih faktora.

Izvor: Net.hr
Pošaljite komentar
  1. Zasto se nervirati oko stvari na koje ne mogu uticati
    (mayor Tom, 7. april 2022 10:30)

    # Link komentara

  2. Osecam radost jer prva pomisao mi je Amerika kako gori u plamenu.
    (Petar, 7. april 2022 09:55)

    # Link komentara

  3. Ja ga jedva cekam! Da dozivim i to pa odo na vjecni pocinak!
    (Joza mali, 7. april 2022 09:52)

    # Link komentara

  4. ni nemislim o tome kao ni o smrti kad se desi desilo se.zasto se zamarati sa nekim stavarima na koje ne mozemo uticati
    (banacanin, 7. april 2022 09:45)

    # Link komentara

  5. umres i to je to
    (žex, 7. april 2022 09:39)

    # Link komentara

  6. Interesantno. Sličan osećaj me hvata nedeljom posle podne i dostiže klimaks u ponedeljak ujutru.
    (flccc, 7. april 2022 09:24)

    # Link komentara

  7. Je l' moze jedan test?
    London ili Berlin?

    Ili oba da uporedimo reakciju nemaca i engleza?
    (Janko, 7. april 2022 09:23)

    # Link komentara

  8. Opšti nuklearni rat koji će uništiti čovečanstvo? Samo recite kada će biti, da znam da se više ne trudim oko balansirane ishrane, redovnog konzumiranja tečnosti i fizičke aktivnosti, umerenosti u alkoholu, extremnoj toleranciji na sve devijacije u društvu kao “normalne” i ostalih budalaština savremenog doba. Jedna nuklearna kataklizma će tako lepo obesmisliti sve mantre modernog društva koje je otišlo predaleko u svom komfornizmu, konzumizmu i samoljublju. U mom slučaju je reakcija prilično pozitivna.
    (Giovanni, 7. april 2022 09:14)

    # Link komentara

  9. O ovome sam razmišljao kada je svet bio u klimaksu globalističke sreće i materijalističke zanesenosti... Izgrađene od konformizma, navodnjavan nepresušnim štampanim dolarom, svetske banke... Asimilirajući u taj sistem i čitavu Evropu kao gradivni blok. I tada sam znao da je čovečanstvo preletelo sve tačke bez povratka, jer su diskvalifikovani realpolitičari i realintelektualci, i autoriteti koji su najrealnije bili vezani istinom kako u korenu, tako i na horizontu kao vizije vodilje.
    Nisu imali šanse pod naletom novih autoriteta, koji su pustili zlatnu kišu, kidnapujući demokratiju... Kompromitujući sve ono za šta je trebalo hiljade godina sazrevanja duha, prave humanosti, umetnosti, naučne plemenite misli kao inteligencije, koja je isfalsifikovana.
    Sve je preuzela konformistička komercijalna piramidalna globalistička neokapitalistička štamparija keša, asimilirajući kulture, u nekakav deklarativni kosmopolitizam, slaveći humanost, demokratiju i zdravlje planete, mazajući oči svet, naučnim dostignućima, dubokim svemirom, i Bozonom u Cernu, kao i luksuznim standardom. Dok su se horizonti nauke probijali novcem u tajnim projektima "globalne službe" koja je instalirala internet, i kontrolu građana, svih država, i kapitala, koja je samim tim i preuzela trasiranje budućnosti.
    Naravno da su i veštačka inteligencija i superkompjuteri kao i nanotehnologija njihova tajna koja održava moć i samu sebe hrani, a kao takva dozirana za čovečanstvo koje održava i usmerava. Problem je u tome što ovakvo piramidalno ustrojstvo funkcioniše jedino tako što mora da se održava lažima, i manipulacijama, gde je samo stabilnost konglomerata i berzi bitna... A samim tim paradoksi postaju sve nestabilniji, gubitkom istine... Da ne ulazim u analize čoveka medikriteta(kako i sebe smatram)kao "inteligentnog" bića.
    Za nepun vek, od poslednjeg svetskog rata, globalizam je učetvorostručio populaciju, a znamo, ili ne znamo kako je Hitler nastao kao posledica svetske domino krize, padom berze. Te je kao takav bio posledica, a ne uzročnik zla, za šta je "nevino" opet okrivljen čitav ovaj vek, te je na taj način opet čovečanstvo opralo svoju savest i nastavilo novi ciklus akumulacije krize i brojnosti, koja opet kulminira...
    Samo, do Hitlera čovečanstvo nikada od postojanja nije bilo naouružano nuklearnim oružjem, te su svi ratovi bili počeci i krajevi kriznih ciklusa, a kao takvi prirodni tokovi revolucije i evolucije društva. Jer istorija je je hronologija moćnika koji su najviše žrtava odneli.
    Mislim da nuklearnog rata neće biti, ali...
    (Moje mišljenje ne smrdi samo meni, 7. april 2022 08:54)

    # Link komentara

  10. najvise me brine ako nuklearka zvizne u blizini pa mi s*ebe tv;)
    (plavusa, 7. april 2022 08:48)

    # Link komentara

  11. dogadja se blagostanje kratko receno....
    (tamo neko, 7. april 2022 08:42)

    # Link komentara

  12. Ja osećam totalnu ravnodušnost
    (ja, 7. april 2022 08:42)

    # Link komentara

  13. Ајде бре...
    (Јабучило, 7. april 2022 08:25)

    # Link komentara