1. sve to puj pik ne važi... manija se ne može omašiti, kad je vidite uživo tu raspoloženja igraju minornu ulogu
    (xx, 18. jun 2022 22:51)

    # Link komentara

  2. provjerite štitnjaču prije svega
    (eto, 2. april 2022 05:51)

    # Link komentara

  3. Imam ga. Na lekovima sam konstantno otkad je se otkrilo. Počelo je prvo sa dugom depresijom, onda sam počeo da se lečim od depresije koja je odjednom prerasla u hipermaniju, počeo da izlazim, pijem, imam rizične seksualne odnose, nisam bukvalno mogao da spavam, jeo sam na brzinu, ni dva minuta na jednom mestu. Onda posle mesec dana takvog života, sledi pad u duboku depresiju, nisam imao snage da ustanem iz kreveta po 10 dana.
    (Miki veliki, 2. april 2022 00:50)

    # Link komentara

  4. Zavisi koliko su ceste promene. Ako su skoro svakodnevne onda ce pre biti rec o borderlineu i tu se radi o karakteru, ne o klasicnoj bolesti. A ako se faza smenjuju na duze periode, onda moze biti bipolarni. Ko ima veoma malo srece, moze imati oba. Pa jos brzociklirajucu varijantu.

    Moze se biti rec i o fazi u okviru nekog anksiozno depresivnomg poremecaje.

    Sve je u igri i nista nije sigurno, bar sto se tice bipolarnog tip 2 i ciklotimije (najlaksi oblik bipolarnog), samo moze biti smernica za nekog strucnog ko je dobar sa dijagnostikom. Za bipolarni poremecaj u proseku treba mnogo vremena da se dijagnostikuje od pojave prve epizode. Prva cetiri odgovora na upit na Google na engleskom jeziku su mi izbacili 3,5 , 6,5, 8 i 13 godina kao prosek za dijagnostikovanje ovog poremecaja (izvori: ncbi, izvesni bmcpsychiatry, nbc, guardian).
    (Nisam psihijatar, ali..., 1. april 2022 23:55)

    # Link komentara