1. Све болесније генерације долазе. Хвала медијима што пропагирају ријалитије и идиоте...
    (Комша, 24. septembar 2021 17:53)

    # Link komentara

  2. Kako bih vam, lepo, posetio roditelje!
    (Matrix, 24. septembar 2021 16:58)

    # Link komentara

  3. "I nasilnici su žrtve"
    Otkud sad to? Dosada nije bilo to.
    Ali devojčicu su pretukle - devojčice. E pa ako su je pretukle devojčice onda su te devojčice, iako su je pretukle, i one žrtve. Jer, one je nisu pretukle. To jest jesu ali kako ne razumete - jesu, jer živimo u zlom svetu gde dominira nasilje. Tom odvratnom muškom svetu, koji su i doneli to nasilje u svet. I sva ova silna promena, i ovo pretumbavanje sveta naopačke - očito nije dovoljno. Treba još da se pretumba. Jer kada i jadne nežne devojčice postaju nasilnici - pa to je samo dokaz koliko je strašno. To muško zlo. Jer one, bivajući žene, znamo to svi, nikako ne mogu biti nasilne. Ni manipulativne. Ni zle. Ni uopšte loše ni na koji način. Pa u istoriji to nije bilo nikad a ne sad da bude. Devojčice, u suštini žene, su u suštini dobre. I naterane su na to ovim pogrešnim svetom - a svi znamo ko je odgovoran za to.
    Sam naslov sve kaže. SVE! Novi je zakon tu: nema više prevodilac - ona je prevodilica?! I koja neće mora da oće.E al ovde se u naslovu za OVE koristi reč NASILNIK - reč nasilnice ne postoji, jer ne može da postoji! Ako one biju to jer im muški svet kvari dobru suštinu.
    "Sigurna sam da su deca koja vrše nasilje najčešće žrtve nasilja u sopstvenoj porodici, to su deca koja su ili direktne žrtve nasilja ili nekog oblika zanemarivanja ili su bila posmatrači nekog oblika nasilja unutar porodice" priča ona.
    Priča teške gluposti ona. Baš takve prave ovakav svet, gurajući ovaj groupware cancel-(ne)kulture.
    (Helios, 24. septembar 2021 15:01)

    # Link komentara

  4. Batina je iz raja izasla za takve male raspustene monstrume!
    (Milos, 24. septembar 2021 14:34)

    # Link komentara

  5. Da je moje dete, i te druge devojčice bi jele na slamčicu, da osete na svojoj koži bol koju su nanele drugom, kada već nemaju razvijen osećaj empatije (ovo potiče iz porodice) i kada sistem društva nije dovoljno efikasan da zaštiti slabije. Pa nek robijam, ali sigurna sam da im na pamet ne bi palo da isto ponove. Ovo nije usamljeni slučaj, a takva deca koja mogu mačetu da iskopaju oči, drugarici da iščaše vilicu, su monstrumi a ne deca, i predstavljaju problem društva sada i u budućnosti. Dakle - izolacija iz duštva, za socijalizaciju je kasno.
    (nikky, 24. septembar 2021 14:29)

    # Link komentara

  6. Uvesti zatvorsku kaznu za roditelje malih nasilnika + debelu novcanu nadoknadu.

    Tacno je da nam je celo drustvo jadno, bedno i toksicno, ali opet sve iz kuce krece i sta uradite do 5-te, 6-te godine uradili ste - posle je kasno.

    I ne, to ne znaci da treba decu mlatiti, nego dati dobar primer - ne gledati rijalitije u kuci, ne otvarati im drustvene mreze cim se rode, ne svadjati se pred decom, ne ogovarati druge pred decom, ne podilaziti svakom njihovom hiru, ne govoriti im da su bolji od svih i da niko ne sme nista da im kaze.

    A za roditelje cija deca maltertiraju druge - sramite se. Ne zasluzujete ni kucnog ljubimca da imate a kamoli dete.
    (dana, 24. septembar 2021 14:25)

    # Link komentara

  7. Treba promeniti zakone i sudsku praksu (ja to ovako laički, nisam pravnik, ali jasno je) da za ovakve slučajeve mora biti propisana vaspitno/terapeutska mera za CELU PORODICU iz koje dolazi dete nasilnik. Dakle, nekoliko meseci posećivanja terapeuta, poželjno da bude propraćeno i nekom društveno-korisnom kaznom. A onda da po isteku tog perioda terapeut napiše svoje mišljenje da li treba nastaviti ili prekinuti meru. Jednostavno, te klinke koje se na taj način iživljavaju na drugom detetu negde su morale da usvoje taj način ponašanja koji se svodi na rešavanje situacija nasiljem tj. "kada me ne slušaš, kada me nerviraš, kada mi smetaš, ja ću da te bijem i problema više nema". Dok nema sveobuhvatne kazneno-vaspitne mere za celu porodicu, koja jeste srž problema, možemo da potrošimo sve emisije ovog sveta, da apelujemo na sva zvona, da se zgražavamo do besvesti, da pravimo kojekakve "škole bez nasilja" i slično, sve je to džabe.
    (Čarobni prašak, 24. septembar 2021 14:24)

    # Link komentara

  8. drzava ne reaguje na ovako delikatno i osetljivo pitanje nasilja u skoli i sta mozemo ocekivati u nekij blizoj buducnosti? da neki roditelj uzme stvar u svoje ruke i resi...pobije drugu porodicu i cao! dal bilo ostrasceno ili ne...ja bih momentalno tako uradio jer znam da drzava nista nece uraditi pociniocima nasilja! inace na sednicama u skoli sve cesce je tema vrsnjacko nasilje..
    (lokal-patriota, 24. septembar 2021 13:54)

    # Link komentara

  9. KP dom i stvar resena.
    (Sivi, 24. septembar 2021 13:53)

    # Link komentara

  10. Jedan od razloga je što nasilnici dobijaju pažnju - tvrdnjom da su žrtve. Time se relativizuje problem prave žrtve.
    Da se oni kažnjavaju kako treba i da se označe kao nasilnici i stave na marginu, ignorišu kao pojave a svaki za ispad da dobiju pravu kaznu bilo bi lakše.
    Dosta više sa pažnjom ka onima koji su ljudski šljam.
    (boris, 24. septembar 2021 13:47)

    # Link komentara

  11. Pink + Happy na hide i 50% reseno
    (hohstpler, 24. septembar 2021 13:46)

    # Link komentara

  12. Nasilnici nisu žrtve, čak i ako su deca. Dosta opravdanja nasilnika. Nasilnici moraju da snose posledice svojih postupaka i treba biti nemilosrdan prema njima. Kada "plate" za svoje postupke onda možemo da pričamo o rehabilitaciji nasilnika. Ako to ne uspe treba ih izolovanti od ostale dece kroz institucije zatvorenog tipa.
    (Aca, 24. septembar 2021 13:30)

    # Link komentara

  13. videla deca u zadruzi, to je na trendingu u srbiji. u sta ulazete to i dobijete
    (prolazak, 24. septembar 2021 13:16)

    # Link komentara

  14. Sta reci na ovo?
    (dani, 24. septembar 2021 13:02)

    # Link komentara