1. Otišli muž i žena u restoran na ručak. Prilazi im kelner i ljubazno pita: "Šta žele gospođa i gospodin za predjelo"? A žena mu reče: "Meni donesite pitice sa sirom i spanaćem i kefir, a za supruga salatu od kupusa". Kelner im to donese, pa opet pita: "A za glavno jelo"? Žena kao iz puške mu diktira: "Za mene pečena jagnjetina ispod sača, bareni brokoli i srpska salata, a za supruga bareni kupus". I to im kelner donese, pa opet upita: "Možda nešto za desert"? Žena mu reče: " Meni dve baklave sa dve kugle sladoleda, a mužu donesite salatu od kupusa". Začuđeni kelner ne izdrža, pa upita ženu: "Dobro gospođo, vi poručiste sve ovo za vas, a za supruga samo kupus. Zašto?". Na to mu žena odgovori: "Dokle god bude radio ONE stvari kao zec ima da jede kupus".
    (Kupusna detoksikacija, 19. april 2021 13:08)

    # Link komentara

  2. A je li oK što umesto 2 l česmovače ja pijem tu istu količinu tečnosti - u vidu piva??? :=)
    ("Voda" sa penom u krigli, 19. april 2021 12:48)

    # Link komentara

  3. 'Sargarepe su dobre za vid, jos ne sretoh zeca sa cvikerima...'
    (been there, done that..., 19. april 2021 12:41)

    # Link komentara

  4. Uzmem musli s mlekom za dorucak, koje mi tako razjare glad da bih komotno pojeo bika s raznja! Nisam dugo izdrzao zdrav rezim hranjenja!
    (komnen barjaktar, 19. april 2021 12:23)

    # Link komentara

  5. Ja bih smrsao samo dok pravim sve ovo. Nema se vremena u modernom svetu za ovo, 2h dnevno treba da seckas i kuvas da bi bio detoksiran.
    (duke nukem, 19. april 2021 10:02)

    Ne treba 2 sata dnevno. Drugo, ko nema vremena da povede računa o zdravlju naći će vremena za čekanje kod lekara. Ćerka ima višak kilograma "zato što se nema vremena" za svakodnevno spremanje obroka, u svari kada amo videli koliko je to pogađa, otisla5je kod nutricioniste i sada svi u kući jedemo po receptima koje je dobila da bi je podržali i zato što nas grize savest. Jedemo sve što i inače, samo pripremljeno na zdraviji način. Malo masnoće, ugledni hidrati smanjeni, slatkiši izbačeni, nema belog brašna i zaprške, ali hrana je obilna i ukusna. Rezultat je da se žena ugojila (bila je premršava), sin takodje, a ćerka i ja izgubili po 5 - 6 kg, pritom nikad gladni. Hranu spremamo zajedno, više se družimo, manje smo nervozni.. To nije dijeta, nego promenjen režim ishrane. Prijatelj od 55 godina je od 14 parametara kod vađenja krvi 7 imao van zagrade, posle mesec dana svi rezultati kao u bebe. Nema nikakvih Čia semenki i ostalih gluposti, svo povrće i meso primereno našem podneblju i ishrani, a najbitnije je da se jede na oko 4 sata izmedju obroka. Meni ovo super ogovara, jer posle obroka se osećam dobro, za razliku od ranije kada, sednem totalno gladan, prežderem se pa posle nisam ni za sta osim za dremku. Fali mi pivo i vino i naravno da se nisam toga odrekao, kao ni roštilja sa prijateljima, ali sutradan nastavim sa novim navikama i za sada se fenomenalno osećam, pritom bez povećanih troškova i samo malo više uloženog vremena. Evo npr danas jelovnik : doručak domaća pileća pašteta na tost hlebu 3 parčeta , užina voće, ručak mućkalica, ponovo užina 3 tost hleba sa nemasnim sirom i salamom po izboru, večera 4 kuvana jaja (2 bez žumanca) 2 parčeta domaćeg integralnog hleba obimna salata po izboru i časa kiselog mleka. Retko sve pojedem.
    (ja, 19. april 2021 11:51)

    # Link komentara

  6. Secam se jednom govora nase neke doktorke koja je rekla da je “detoksikacija” termin sa kojim se najvise manipulise danas. Govorila je nesto u smislu da zvanicna medicina uopste ne priznaje detoksikaciju...
    (Toliko o tome, 19. april 2021 11:39)

    # Link komentara

  7. Za doručak kafa i mnogo cigara, posle za užinu burek. Ručak preskočim, pa za večeru pola leba s ajvarom, čajnom i majonezom pred spavanje. I naravno, puno kafe i cigara ceo dan, a uveče dva tri piva. To je moj recept.
    (MRZIM PROPAST, 19. april 2021 10:44)

    # Link komentara

  8. Dobro... A šta da jedemo u pauzama za doručak, ručak i večeru?
    (Miloš Jović, 19. april 2021 10:38)

    # Link komentara

  9. Ja bih smrsao samo dok pravim sve ovo. Nema se vremena u modernom svetu za ovo, 2h dnevno treba da seckas i kuvas da bi bio detoksiran.
    (duke nukem, 19. april 2021 10:02)

    # Link komentara

  10. Najbolja prirodna detoksikacija: Bubrezi i jetra!
    (iridium, 19. april 2021 09:40)

    # Link komentara

  11. Radnici na gradilistu bi bili odusevljeni ovim programom.
    (Dule Duka, 19. april 2021 09:29)

    # Link komentara

  12. Pominje se u textu majonez kao loš. Pa to uopšte nije tačno. On je pun nezasićenih masti koje su okej, nisu dobre zasićene. Majonez je super izbor za one koji su na dijeti sa smanjenim ugljenim hidratima. Jedino što je majonez prepun kalorija pa nije dobar za one koji broje kalorije. Umereno jesti majonez je sasvim okej.
    (mm, 19. april 2021 09:29)

    # Link komentara

  13. A, rakija pre ručka?
    (Ćamil, 19. april 2021 09:23)

    # Link komentara

  14. Detoksikacija se vrsi pomocu domace sljivovice, a ne sa hranom za zeceve.
    (Miki, 19. april 2021 09:20)

    # Link komentara

  15. Detoksikacija je mit, predlozi za ishranu su potpuno kontraproduktivni a preskakanje obroka je zdravo i na nivou organizma kao i na nivou mitohondrije.
    Fruktoza ide za razliku od glukoze skoro 100% u adipozno tkivo.
    Ove informacije su lako proverive na internetu.
    (Dušan, 19. april 2021 09:14)

    # Link komentara

  16. Da je kupus dobar zec bi bio slon!
    (aki, 19. april 2021 09:14)

    # Link komentara

  17. Ovo je čista glupost. Sirova i kuvana šargarepa nemaju isti učinak na organizam, različitog su glikemijskog indeksa. Drugo, za doručak se ne preporučuje voće jer je to ipak šećer, pa bila i fruktoza.
    (zdravko, 19. april 2021 08:56)

    # Link komentara

  18. Zamisli u firmi uzmes i grickas kupus i sargarepu... i posle 20 minuta si gladan... oni koji su kancelarijski moljci mozda mogu tako da prezive, ostali njet.. mora kaloricno da bude da mi mogao da preguras, prosto mora. Sako dobro.
    (N Na Kvadrat, 19. april 2021 08:43)

    # Link komentara

  19. Jes pa da umrem do gladi,idi begaj bre! Grickaj kupus i šargarepu za užinu i ne dao Bog da pustiš goluba...ne opra te ni Dunav ni Sava.
    (carvelizar, 19. april 2021 08:31)

    # Link komentara