Nosko - prva pomoć roditeljima od koje se bebe plaše: Probajte, ali ne insistirajte, ima alternativa

Bilo da pitate pedijatre ili mlađe majke, svi će vam za čišćenje nosa kod beba preporučiti noska, plastični aspirator za nos bilo kog proizvođača. Kazaće vam da su "progledali" sa ovim izumom, dok će ove starije majke prokomentarisati kako to nije zdravo, kako plaši bebe i kako su silne generacije dece odgajane i bez plastičnog čistača nosnih šupljina.

Izvor: S.Vasić
Pošaljite komentar
  1. Mi preživesmo bez toga. Uvo ga zabolelo jednom za pet godina, i uz toplu oblogu prošlo do jutra. Ne verujem da mi je dete imalo drastično slabije zapušen nos od drugih, samo nismo dramili oko toga.
    Iskreno, dosta jezivo mi zvuči da usisavate deci nos, al ok, svakom svoje :)
    (Bvv, 12. jun 2021 15:43)

    # Link komentara

  2. Ja ga koristim i beba se ne buni...sve ok i sve pohvale. Uvek cist nosic i lepo dise.
    (anica velickovic, 10. april 2021 16:00)

    # Link komentara

  3. Koristimo redovno noska (od skoro prikačenog na usisivač, jer beba već ima 8 meseci) i ne buni se, napravili smo neku vrstu igre od toga. Mene samo zanima da li se sme svakodnevno koristiti ili samo kada je dete prehlađeno? Mi ga koristimo svakodnevno, jer se bebi desi da kija tokom dana, ako je iritira prašina, nešto u nosu i zaista me zanima da li ispravno postupamo ili je potrebno praviti pauze u korišćenju?
    (M, 10. april 2021 10:34)

    # Link komentara

  4. Priroda je sve regulisala.
    (Velislav Glavaš, 10. april 2021 10:15)

    # Link komentara

  5. Moja supruga i ja smo koristili noska i moram reci da nam je on spasio dete od stalnih upala usiju. Kad god bi joj se zapusio nosic od sekreta mi smo ga izvlacili sa noskom. Svaka preporuka, samo morate biti pazljivi sa usisavanjem, stavite usisivac na najmanju snagu i polako usisavajte. Nisam spomenuo da mi je zena doktor i to pedijatar!
    (slučajni prolaznik, 10. april 2021 09:49)

    # Link komentara

  6. Evo dete ce uskoro cetiri godine. Imam noska od kad se rodila, i nikada se nije navikla na noska, svaki put bi plakala. Tako da sam uvek samo stavljala fizioloski rastvor.
    (keti, 10. april 2021 09:26)

    # Link komentara

  7. Odlična stvar. Moje starije dete je imalo često tih problema sa zapušenim nosićem i nosko izvuče sve. Nikada niej imalo upalu uha. Kod dece je problem jer vrlo tanak kanal spaja nos i uši tu se skuplja sekret i izaziva upale ušiju. Oni ne znaju da izduvaju nos, a onaj usni nosko nam se nije pokazao kao dobro rešenje jer sam uspela da mu raskrvarim. Kada koristite nosko sa usisivačem onda se napravi vakum iste jačine, sa usnim noskom to nije slučaj. Mi smo prezadovoljni.
    (Jelena, 10. april 2021 09:25)

    # Link komentara

  8. A da pedijatri dovedu možda u vezi noska sa problemima sa ušima? Čisto tema za razmišljanje
    (Dušan, 10. april 2021 08:54)

    # Link komentara