Lekari odgovorili na pet najčešćih pitanja o vakcini protiv kovida 19

Srbija je među prvima u regionu, Evropi, a i na svetskoj skali je u vrhu i po otpočinjanju vakcinacije, i po broju vakcinisnih, ali i po ponudi vakcina – jer građani biraju jednu od vakcina četiri proizvođača. Ipak, posle dobrog početka i isto takve dinamike na kojoj su svi mogli da nam pozavide, u poslednje vreme imunizacija je malo usporila.

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
  1. Neki dan su ponudili medecinarima (ovde u Nemackoj)njima 220 da se vakcinišu,prijavilo se dvadeset a od njih 20 došlo 10 :)
    (cobo, 28. mart 2021 08:28)

    # Link komentara

  2. Sve je stvar poverenja, a ono je potpuno nestalo u zadnjih godinu dana jer su po TV paradirali razni likovi i otvoreno dovodili u pitanje čak i postojanje virusa...
    (Das, 27. mart 2021 21:26)

    # Link komentara

  3. Ja sam primio prvu dozu kineske vakcine pre 10 dana i sad ako se razbolim, neko će reći "eno ga, vakcinisan, a razboleo se".
    Pravo pitanje je koliko se ludi razbolelo/hospitalizovano od onih kod kojih je prošao preporučeni period nakon primljene druge doze. Ostali nisu merodavni za procenu efekta vakcine.
    (Zeolit, 27. mart 2021 11:35)

    Svako je slucaj za sebe. Nadajte se najboljem.
    Prosle nedelje je u Batajnici umrlo troje revakcinisanih, od revakcinacije proslo vise od mesec dana. Ali to ne znaci da ce se svi zaraziti ili daleko bilo umreti.
    (doca, 27. mart 2021 19:32)

    # Link komentara

  4. Primio 3. Marta prvu dozu, 24 marta drugu dozu Fajzerove vakcine. Prijavio sam se samo jednom, cini mi se 26. Januara i sacekao uredno poziv koji je stigao malo kasnije(razumem potpuno sam zdrav i mlad, 31 god), kontam da sam toliko cekao zato sto je postojao neki sistem kome idu prve vakcine(zelim da verujem da je tako). Moje roditelje sam prijavio(za kinesku) sredinom februara u roku od nedelju dana bili su pozvani(oboje 60+). Pazili su se i nastavili da se paze posle druge doze, moja zena se nije prijavila za svaki slucaj posto je trudna ali isto su njeni roditelji odradili vakcinaciju. Nijedan los efekat niko nije imao sem mene, bolela me je ruka/rame 2-3 dana posle obe doze ali to je to. Radim i u kontaktu sam sa par hiljada ljudi svaki dan sto direktnom sto indirektnom na pomen da se cela porodica vakcinisala izazvao je osmeh, par nedelja kasnije kada je stigo ovaj talas i kada su krenuli da im umiru babe, dede, mladje komsije svi su sada jurnuli da se prijave. Mnogo smo cudan narod ali mnogo.
    (018, 27. mart 2021 17:49)

    # Link komentara

  5. " Srbija je prva u regionu .....
    Meni dovoljno.
    Ja nisam navijac,vec normalan gradjanin Srbije.
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 27. mart 2021 14:08)

    # Link komentara

  6. Meni sada počinje prolećna alergija. Da li treba da čekam, ili to nema veze za vakcinisanje?
    (bas ja, 27. mart 2021 12:45)

    # Link komentara

  7. Ja sam primio prvu dozu kineske vakcine pre 10 dana i sad ako se razbolim, neko će reći "eno ga, vakcinisan, a razboleo se".
    Pravo pitanje je koliko se ludi razbolelo/hospitalizovano od onih kod kojih je prošao preporučeni period nakon primljene druge doze. Ostali nisu merodavni za procenu efekta vakcine.
    (Zeolit, 27. mart 2021 11:35)

    # Link komentara

  8. Verovatno je sve tako kako lekari kazu. Ali su nas u pocetku epidemije zbunjivali kontraditkornim recima, uz prilicno nadmeno ponasanje. Sada je tesko da primimo njihove reci "zdravo za gotovo". Medicina je nazalost, kao i istorija, izgubila kredibilitet.
    (Gordana, 27. mart 2021 10:13)

    # Link komentara

  9. Da li se ženama manje stvaraju antitela tokom mesečnog ciklusa?
    (Molim vas objavite komentar, 27. mart 2021 10:07)

    # Link komentara