"Savetodavni rad može da za 30 odsto smanji stopu samoubistava" VIDEO

Više od deset hiljada poziva SOS linije za psihosocijalnu pomoć Klinika doktor Laza Lazarević primila je od početka pandemije. Direktor te klinike Ivana Stašević Karličić otkriva za TV Prva da prethodnih 15 dana imaju veći obim posla, ali da sve stižu i da imaju dovoljno kapaciteta i u kovid i u nekovid delu gde su pacijenti sa psihijatrijskim indikacijama, ali i oni koji imaju indikacije za kovid 19.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Evo primera: dodjem savetodavno kod psihijatra, sa problemom, jer nemam para da dete saljem na fakultet, u dugovima sam, nemam svoj stan... i sta ce savetodavac da mi kaze na to. Ti savetodavci, u stvari glume prijatelje bogatima, da oni imaju kome da se zale, ali onima koji su nizi sloj drustva, ne mogu nikako pomoci.
    (Bob, 22. februar 2021 08:49)

    # Link komentara

  2. Ljudi treba da se okrenu veri i Bogu jer tu je prava sloboda. Psihijatri ne mogu da izlece dusu coveka.
    (Jovo, 22. februar 2021 00:17)

    # Link komentara

  3. Ako vlast hoce da smanji broj samoubistava, onda treba da eliminise korupciju i kriminal, da natera domace privrednike da ljude prijave i da im daju platu na belo a ne u kovertama, da disciplinuju poreske inspektore, gradjevinske inspektore, da sudije kaznjavaju za uzimanje keša i da omoguci ljudima pristojan posao...samo to. Budimo realni, to se nece desiti jer onda nemogu da kradu .
    (Soko, 21. februar 2021 19:20)

    # Link komentara

  4. Svake godine prozivljavam isto,zbog prirode posla dodjem kuci na odmor mesec i po dana.Prvih dana mi bude lepo ali posle dve nedelje lezem sve kasnije,sve manje se krecem i sve sam u losijem stanju generalno...treba mi kada se vratim na posao i mesec dana da se povratim i dodjem sebi!
    (boris, 21. februar 2021 18:59)

    # Link komentara

  5. Zivot u normalnoj zemlji i normalnim uslovima, moze mnogo vise...
    (Hanzo Hasashi, 21. februar 2021 18:26)

    # Link komentara

  6. Savet kod samoubistva može da pomogne samo kod onih koji imaju visoka primanja. Njima samo treba ojačati samopouzdanje to jest odagnati probleme proizašli iz unutrašnjih konflikta i dilema. Oni koji su ekonomskim problemima to jest siromašni savetodavni rad nema nikakvu svrhu i čak može da izgleda kao neka vrsta provokacije. Te dve kategorije društva su potpuno različite.
    (Aron, 21. februar 2021 17:48)

    # Link komentara