1. Mina 335
    A kod mene u dz u centru Bg istaknuto krupnim slovima mamografija se radi samo zenama preko 55god i do 75.
    Pa ti vidi ako nemas pare sta ces
    (Marijana, 4. februar 2021 09:55)

    # Link komentara

  2. moja mati 2 puta pobedila rak dojke!
    (bg, 4. februar 2021 08:13)

    # Link komentara

  3. Sve navedeno sem stresa koji ke najveci uzrocnik oboljevanja,pogotovo kod zena
    (pomagajte drugovi, 3. februar 2021 22:47)

    # Link komentara

  4. Molim vas da ne mešate rak dojke sa ispiranjem veša. Rak dojke se ne dobija preko kože. Čitajte stručnu literaturu, lekarske izveštaje, informišite se. Slažem se apsolutno sa vama u vezi štetnog uticaja deterdženta i lično nikad ne koristim omekšivač. Ali to nema nikakve veze sa promenama u dojci. Osim toga ne postoji samo jedan rak dojke već mnogo različitih. Ima i onih koji se leče u 99% slučajeva. Rana dijagnostika ima presudnu ulogu kod lečenja. Žene treba da rade mamografiju redovno posle 45 godine da ne bi bilo kasno i lečenje komplikovano. Ne treba da misle da se stvari dešavaju drugima. Po nekim statistikama svaka osma žena u toku svog života oboli od nekog oblika raka dojke.
    (mina335, 3. februar 2021 22:33)

    # Link komentara

  5. Ali, od kada koristim masine za ves novijih generacija - a posebno one sa eko programima - programima koji imaju za cilj manju potrosnju vode prilikom pranja vesa - poceo sam da (veoma cesto) imam intenzivan svrab bradavica. Nisam jedini. Nekoliko mojih prijatelja i prijateljica se srelo sa ovom cudnom pojavom. Kao da deterdzent ostane u tkanini majica i onda izaziva iritaciju koze u predelu bradavica. Ne kazem da je to ikako povezano sa porastom u broju slucajeva raka dojke, ali bi mogao biti jedan od faktora. Ponovo, ovo je moje licno misljenje - nisam strucnjak.

    Ako ste doziveli ovakvu pojavu, molim da lajkujete ovaj komentar. Mozda neko primeti, pa nekoga motivisemo da uradi neko istrazivanje...
    (Hvala na objavi!, 3. februar 2021 20:15) # Link komentara

    Ovo za rad masina je tacno. Zato po zavrsenom pranju treba okrenuti jos jednom rucno program ispiranja.
    Ali od ovoga mozete dobiti ekcem ili dermatitis, ne karcinom.
    (Milica, 3. februar 2021 22:27)

    # Link komentara

  6. Molim redakciju da objavite komentar kao odogovor na komentar o pranju vesa!

    U vezi kratkih programa za pranje vesa uz malu upotrebu vode, to je po meni najveca greska u pranju vesa!
    Ves treba dobro isprati od praska i omeksivaca, jer su to hemijske supstance koje nikako ne mogu biti zdrave po nas organizam, te ako ves nije dobro opran, nas najveci organ, a to je koza, uvlaci u organizam izvesnu kolicinu tih hemijskih supstanci koje sigurno nisu dobre za nas!
    Zato ja obavezno ukljucujem opciju dodatnog ispiranja vesa, meni pranje i belog i sarenog vesa traje preko 2,5 sata, a bas me briga hoce li masina potrositi 0,5 KWh i 20 l vode vise!
    Imao sam komsinicu koja je koristila nenormalnu kolicinu praska i omeksivaca, cela zgrada je nenormalno jako mirisala na njen opran ves u vesernici, to su svi primecivali, umrla je pre 3 godine u 46. godini zivota od karcinoma svih unutrasnjih organa, jetre, bubrega, pankreasa, debelog creva, jajnika,..., da li to ima veze sa njenim nacinom pranja vesa, ne znam, ali mi je to oduvek bilo cudno da neko indistira da mu toliko jako ves mirise na deterdzent i omeksivac!
    (iskusan, 3. februar 2021 20:48)

    # Link komentara

  7. Hteo bih nesto napisati, molim da objavite.

    Napominjem da je ovo moje licno misljenje i da nisam medicinske struke, tako da ovo sto ovde pisem molim primite sa rezervom. Ja sam laik i pisem ovo samo da bih video da li se i drugima desavalo ovo isto...

    Ali, od kada koristim masine za ves novijih generacija - a posebno one sa eko programima - programima koji imaju za cilj manju potrosnju vode prilikom pranja vesa - poceo sam da (veoma cesto) imam intenzivan svrab bradavica. Nisam jedini. Nekoliko mojih prijatelja i prijateljica se srelo sa ovom cudnom pojavom. Kao da deterdzent ostane u tkanini majica i onda izaziva iritaciju koze u predelu bradavica. Ne kazem da je to ikako povezano sa porastom u broju slucajeva raka dojke, ali bi mogao biti jedan od faktora. Ponovo, ovo je moje licno misljenje - nisam strucnjak.

    Ako ste doziveli ovakvu pojavu, molim da lajkujete ovaj komentar. Mozda neko primeti, pa nekoga motivisemo da uradi neko istrazivanje...
    (Hvala na objavi!, 3. februar 2021 20:15)

    # Link komentara