Pet namirnica koje mogu da pogoršaju ekcem

Ishrana može dodatno da pogorša neprijatni kožni problem poznat kao ekcem. Postoje određene namirnice koje treba da izbegavate ukoliko imate ovaj kožni problem.

Izvor: klix.ba
Pošaljite komentar
  1. Ceo život sam imao ekcem, 30 godina, nije pomagalo ni to što sam vegetarijanac, tek kad sam prešao na vegan ishranu nestao je kao da ga nikad nije ni bilo. Kod mene su dakle mleko i jaja bili definitivno problem.
    (Kole, 9. februar 2021 16:33)

    # Link komentara

  2. @YIFY&mojes

    I meni su nudjene iste kreme. Moj predlog je da kada imate period pogorsanja uzimate nekoliko dana neki antihistaminik (aerius ili slicno). Ako se stanje smiri, vrlo je verovatno da je sistemski ili lokalni histaminski odgovor na neki alergen. Meni je to skrenulo paznju na alergiju, jer se sve smirivalo dok sam pila terapiju za ambroziju. Lekari lece po protokolima, koji su definisani verovatnocom dijagnoze prema datim simptomima. Sa druge strane, bez obzira sto je moj slucaj vrlo neverovatan, meni je 100%. Zato ne treba odustajati dok se ne nadje odgovor.
    (Ekcem free!, 9. januar 2021 12:40)

    # Link komentara

  3. kakve neistine
    jedem sve ovo I nemam probleme sa ekcemom
    moj problem sa ekcemom je kada je vruce I onda mi se koza na zglobovima stanjuje I krene neverovatan svrab koji boli kao da secem ruku
    (Jaime Vardy, 8. januar 2021 13:23)

    # Link komentara

  4. Da li možeš da pojasniš šta sve podrazumeva 'detox' koji si primenio na svom detetu?
    Pozdrav
    (@C++, 8. januar 2021 09:10)

    # Link komentara

  5. Prvi put sam ga dobio sa 25,26 godina u teretaji kada sam prvi put poceo da koristim rukavice.

    Ne kazem da je to uzrok, ali tada se pojavio na saki u obliku crvene kruzne fleke recimo 3x3 i tako stojao jedno mjesec i nesto dana.... Kasnije nekih pola godine nista i onda je odjednom pocelo da izlazi na prstima do dana danasnjeg i tako evo 6 godina vcmec isto... Najgore je na vjetar i suvo kao i ljeti.

    Srecom iskace mi samo na prstima sake spolja i nekada sa strane sake. Problem je sto je nezgodno pa cesto kad nesto radim povrijedim...

    Nacin na koji ja lijecim su dvije kreme, Belogent i Triderm. Obje kreme su na bazi kostikoroida. Problem je sto ne smiju dugo da se mazu, najvise 5 dana pa mora pauza, a to nije dovoljno za zalijeci, ali jeste da zamiri. Nekad mi se vrati ekcem nakon par dana, a nekad nakon par mjeseci. Sad mi vec 2 mjeseca stoji na rukama, malo se zamirilo, ali evo danas se svrab vratio, mada nisam ni mazao odavno kremama.

    Po mom misljenju jedan od uzoraka je definitivno mlijeko, ja ga volim ali ga nisam pio godinama nesto puno do u nazad 2,3 mjeseca i od tada opet imam problema sa ekcemom.
    Drugi problem moze biti stres svakako... U svakom slucaju ko pronadje lijek za ekcem dobice Nobela, to sigurno!
    (YIFY, 8. januar 2021 08:53)

    # Link komentara

  6. Imam dishidrozu i ekcem po rukama i noktima od puberteta. Počelo je od sapuna i deterdženata. Pa sam shvatila da moram da nosim rukavice i dok sečem voće i paradajz. Pre neki dan sam okupala decu nekim novim sapunom koji nismo dosad koristili, ruke su mi gorele. Sutradan plikovi, rane. Kod mene konkretno nije hrana koju unosimo, već preparati za higijenu. Oni sprejevi i gelovi za dezinfekciju ruku mi haos napravili. Pomaže jedino klasična krema na bazi ovsenog mleka i meda. Ima više vrsta po drogerijama. Dete mi je jednom dobilo nešto slično i posle neuspele terapije kod dermatologa sam mu mazala te svoje kreme i nestalo je. Skoro sam kupila neku kremu za lice sa hijaluronom i opet su mi buknule ruke i počelo je i oko usta. Dakle ništa kiselo na kožu u mom slučaju.
    (mojes, 8. januar 2021 07:07)

    # Link komentara

  7. @C++
    24 vakcine??? 25???
    Detoks?
    (Mudr, 8. januar 2021 01:21)

    # Link komentara

  8. Ovo sam imao dok nisam dobio dete. Imao samo previše slobodnog vremena i opterećivao se situacijom. Kada sam dobio dete, nemam više vremena ni da razmišljam, samo posao i porodica i ovog čuda više nema.
    (Slavko, 7. januar 2021 23:48)

    # Link komentara

  9. @Ekcem je cudljiv

    Ja sam se isto godinama patila sa ekcemom i dishidrozom. Kad otvaram vrata, od stiska kvake mi bukvalno popuca koza do krvi, svrab, oni sitni plikovi, celo telo me svrbelo, ali iznutra, kao da me bockaju milioni iglica od ispod koze. Lekari I farmaceuti preporucivali samo steroidne kremice I slegali ramenima. Od ocaja uradim analizu na alergene iz hrane i paf, antitela na kazein i alfa lakto albumine nebu pod oblake. Po ukidanju svih mlecnih proizvoda iz ishrane - preporod. Ne bih to nikad povezala, jer se reakcija javljala i po dan-dva kasnije. Ne kazem da je kod vas isto, ali neki uzrok postoji samo ga treba naci. Stres apsolutno pogorsava sve.
    (Ekcem free!, 7. januar 2021 23:04)

    # Link komentara

  10. Nenade, pitaj slobodno, kad budes dobio dete kao ja zdravo i pravo...koje po novom programu mora da primi jos jednu vise vakcinu nego moje, 25 vakcina za 18meseci..prati mu ponasanje. Moj sin je pricao sa 6 meseci...imao par reci, nakon 4 vakcine u istom danu je dobio atopijski dermatitis..ekceme..ne od glutena i kravljeg mleka, vec od tolike kolicine otrova, zive, aluminijuma i pitaj boga cega sve ne iz vakcina ( jer u Batutu kaze to je poslovna tajna sta ima u njima ) i od tada je cutao naredne dve godine.I mukao samo..krenuo da pokazuje neke spektre autizma. Tada sam poceo posebne kupke da mu pravim, poboljsao ishranu,povrce organsko za koje se vezu teski metali i izbacuju iz organizma preko urina. Sve to mozes sam da nadjem na netu. Isto se desilo mojoj kumi, i uspela je kao i ja. Srecno sa svojim detetom !
    (C++, 7. januar 2021 22:32)

    # Link komentara

  11. Ne postoji niti jedno jedino jedinjenje nikla u upotrebi koje je kancerogeno, niti izaziva alergijske reakcije. Da je drugačije, odavno bi svi pocrkali od rostfraj posuđa, kašika, viljušaka, noževa, kovanica, medicinskih instrumenata...
    (Ahtung, 7. januar 2021 21:47)

    # Link komentara

  12. @C++

    Dete ti progovorilo nakon dve godine detoksa od vakcina? Bojim se da pitam šta to uopšte znači. Bolje čuvajte decu od ovakvih saveta!
    (Nenad, 7. januar 2021 21:37)

    # Link komentara

  13. Ekcem, sa kojim se maltretiram svako leto godinama unazad, uopste mi se nije pojavio 2020!? Imam godinama i dishidrozu na prstima obe ruke, nekad goru nekad malo slabiju, leti posebno uzas, i ni nje nije bilo u 2020... Hranim se isto kao i obicno, ne menjam nista. U stresu sam jos gore nego pre. Zakljucak: stres otklanja ekcem i dishidrozu! Salim se naravno, ali pojma nemam zasto me je 2020. godina postedela obe te gadosti.
    (Ekcem je cudljiv, 7. januar 2021 21:14)

    # Link komentara

  14. jes C++, gluten od svinje....ne jedi nista zeleno i bices srecan covek
    (Ako su ruze, procvetace..., 7. januar 2021 21:01)

    # Link komentara

  15. Borim se sa ovim preko 20 godina. Svašta sam probao, ubacivao izbacivao iz ishrane. Shvatio sam da ništa od toga nema veze. Glavni okidač je stres. Kada njega nema, nikakva hrana niti piće nije problem. Još jedna bitna stvar je vlažnost vazduha. Zimi obavezno koristiti ovlazivac vazduha
    (neko iz industrije, 7. januar 2021 20:56)

    # Link komentara

  16. Pa naravno, sve životinjsko i jeste problem, što ga više unosimo, više problema imamo. Nismo mi životinje, i neće nam faliti leševi zamrznuti ni malo u našoj ishrani. Pogledajte Dragan Ivanov-Greške u ishrani..ima na YT.. Imamo propustljiva creva, sve loše izlazi i izbacuje se kroz najveći organ, kožu. Jedemo realno smeće u 90% slučajeva i super se mi i držimo. Ćale promenio ishranu, pritisak se normalizovao bez lekova, uveo sam mu autofagiju, dete koje je zacutalo od 24 vakcine, žive i aluminijuma, počelo je da priča nakon dve godine mukanja, i detoxa koji sam radio sa njim...Obratite pažnju dok ne bude kasno, učite na tuđim greškama.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C++, 7. januar 2021 18:35)

    Da. Pogotovo od životinjske hrane koja sadrži gluten. I nikl (mahunarke, pšenica i ostalo).

    :)
    (Goxy, 7. januar 2021 20:07)

    # Link komentara

  17. @ C++...svaka čast!
    (samo detox, 7. januar 2021 19:25)

    # Link komentara

  18. Hebote, covek gotovo vise nista nesme da jede.
    Pa od cega da zivimo???
    (sremac, 7. januar 2021 18:38)

    # Link komentara

  19. Pa naravno, sve životinjsko i jeste problem, što ga više unosimo, više problema imamo. Nismo mi životinje, i neće nam faliti leševi zamrznuti ni malo u našoj ishrani. Pogledajte Dragan Ivanov-Greške u ishrani..ima na YT.. Imamo propustljiva creva, sve loše izlazi i izbacuje se kroz najveći organ, kožu. Jedemo realno smeće u 90% slučajeva i super se mi i držimo. Ćale promenio ishranu, pritisak se normalizovao bez lekova, uveo sam mu autofagiju, dete koje je zacutalo od 24 vakcine, žive i aluminijuma, počelo je da priča nakon dve godine mukanja, i detoxa koji sam radio sa njim...Obratite pažnju dok ne bude kasno, učite na tuđim greškama.
    (C++, 7. januar 2021 18:35)

    # Link komentara