SZO: Sve više adolescenata u Evropi ima psihičke probleme

Sve više adolescenata u Evropi suočava se sa problemima u pogledu psihičkog zdravlja, pokazuje najnoviji izveštaj koji je objavila kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu.

Izveštaj je proizvod opsežne analize velikog broja podataka o fizičkom i mentalnom zdravlju i društvenim odnosima grupe od 227.441 školske dece starosti 11, 13 i 15 godina iz 45 zemalja i ukazuje na to da je nivo mentalnog zdravlja adolescenata u mnogim zemljama opao u periodu između 2014. i 2018. godine.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Sve više svetskih monstruma ima SZO
    (Vlado, 17. septembar 2020 17:02)

    # Link komentara

  2. Njiva da se gaje kornisoni.
    Nece biti tih problema.
    (da da, 20. maj 2020 07:18)

    # Link komentara

  3. @Zozon
    A šta ako dečko ima fiziološke nedostatke, tipa poremećen odnos hemikalija u mozgu, koji su uzrok takvog ponašanja? Nije to baš tako jednostavno... Mentalne bolesti su najveći problem razvijenog društva, društva kojem svi težimo...?

    Pozdrav i sve najbolje
    (munze, 20. maj 2020 05:57)

    # Link komentara

  4. Zozon sve objasnio
    (Draganče, 19. maj 2020 19:13)

    # Link komentara

  5. Nisam bio vukovac, bio sam odličan đak, išao sam na takmičenja iz srpskog, matematike, fizike i engleskog, odrastao na 3 tv kanala, odrastao na Plazma keksu.
    Gledam mlađeg rođaka koji je vukovac, totalni balvan, neopisiva seljačina, džiberčina, pajserčina, razmaženo derište, totalni tupavac, idol mu Baka Prase i neki debili totalni. Časova privatnih je imao više nego što je imao časova u školi.
    Zrelost mu je na nivou deteta od 6 godina.
    Žrtva vršnjačkog nasilja, pa je hteo da se ubije, pa je trebalo škola da se tuži, a ja, njegov rođak bih mu zavalio 50 šamara u danu koliki je kreten od čoveka.
    Kažu, celo odeljenja ga mrzi. Pa, ako te mrzi celo odeljenja i da ti nemaš nijednu osobu iz odeljenja koja te poštuje ili jedna jedina osoba koja bi se sažalila pa da te brani nešto, onda si ti kreten totalni. Šta ima da se diskutuje.
    Pate današnja deca od psiholoških problema, baš se pitam što.
    Dok su učitelji i učiteljice vukle za uši, zulufe, klepali šamare, da vidiš kako niko nije patio od psiholoških problema. Kad si zaštitio debile totalne zakonom, nastavnik treba da se raspravlja s debilom kojem još mozak nije razvijen i da se nadovikuje s istim ceo čas.
    Idi reci rodieljima da te učiteljica povukla za zulufe jer si bio nemiran, dobio bi batine i od roditelja, već ćutiš k'o zaliven.
    Učiteljice, nastavnici, profesori bili ustanova ljudi, danas su niko i ništa, pa i ako su roditelji bili bolidi, oni su mogli da nauče decu i izvedu ih na pravi put, a danas ne mogu.
    (Zozon, 19. maj 2020 11:42)

    # Link komentara

  6. Pa ja kad gledam mobilni duže od pola sata, mozak mi se pretvori u marmeladu, a gde neće deci. Udjite u gradski bus, 90% klinaca je reality disconnected I phone connected.
    (Douglas Bader, 19. maj 2020 11:16)

    # Link komentara

  7. Društvene mreže. Na mrežama su svi lepi, bogati, mršavi, vredni, treniraju, putuju, svi su "kul". U stvarnom životu baš i nisu ali gledaju druge kako isto tako "jesu".
    (Majkl Džondar, 19. maj 2020 10:00)

    # Link komentara

  8. Ugasite drustvene mreze pa nece imati probleme u toj meri.
    (Strelac, 19. maj 2020 09:46)

    # Link komentara

  9. Za sve su krive društvene mreže!
    (filip, 19. maj 2020 09:44)

    # Link komentara

  10. Pogasiti instagrame televizore fejsbukove, ali opet to je izbor da ga imas ili ne, drustvene mreze i televizija zlo.
    (Nikola Goranovic VeGe, 19. maj 2020 09:27)

    # Link komentara

  11. “ U zdravom telu, zdrav duh”! Način života, navike, standardi koji su proglašeni cool, okruženje i opšte nezadovoljstvo svim i svačim su uzrok a posledica je zaključak SZO.
    (Fikus, 19. maj 2020 09:15)

    # Link komentara