1. Sačuvaj bože šta je ovo
    (Džon Ravolta, 24. mart 2020 16:47)

    Nista....isto to vazi i za virus gripa....samo se gripu nije toliko bas pridavalo paznje da se detaljno pisalo o svakom putu kojim on moze biti infektivan. Nadjite tekstove uoci sezone gripa cak i u obicnim magazinima i tamo se makar u jednoj recenici pominje da se grip siri kapljicno ili prljavim rukama kojima se diraju nos, usta i oci. Zato se preporucuje cesto pranje ruku.

    Rukavice ja ne vidim kako stite kada virus ne moze da prodje kroz kozu niti preko ruku, jedino mozda kada imate rukavice imate neku barijeru da nehotice cacnete nos, protrljate oci ili gricnete nokat ili zanokticu...

    Inace ono sto nikako da kazu, a izgleda da su kinski lekari juce dali indirektno odgovor na to pitanje je da li se korona siri vazduhom. Grip se siri i vazduhom, odnosno tzv..kapljicnim jezgrima, ne samo kapljicama tj. infektivnim sadrzajem kapljice koji ostaje da lebdi u vazduhu kada kapljica ispari.
    Za ovaj virus se u startu govorilo kako je krupniji i tezi od virusa gripa i kako pada sa kapljicom i ne siri se vazduhom. Sa druge strane ako su kinezi iskljucili VMA zbog centralne klime...onda postoji mogucnost da se siri i vazduhom.

    Tu onda dolazimo do toga da sve maske osim ffp2 i ffp3, socijalna distanca nista ne vrede. Zaposleni u poslovnoj zgradi i ako svako sedi u svojoj kancelariji mog? svi da se zaraze zajednickom ventilacijom.
     (Bane, 25. mart 2020 09:40)

    # Link komentara

  2. Ne Gledajte u koronu, zarazićete se:)....
    Šalim se, jezivo:(
     (Smuleco, 24. mart 2020 21:24)

    # Link komentara

  3. Sačuvaj bože šta je ovo
     (Džon Ravolta, 24. mart 2020 16:47)

    # Link komentara