1. moj komsija ima ogroman secer i pije gazirana pica svakog dan,ne moze bez njih,do kada ce ovako ziveti ne znam ali i dalje je ziv,secer mu je od 35 do 40,ne salim se,ovo vam najozbiljnije govorim
     (neko, 17. jul 2019 15:59)

    # Link komentara

  2. Moj pokojni ujak nikada u životu nije jeo slatko, osim retko kad komad keksa ako bi se zadesio na stolu (znači nikad sokove, slatke namaze, čokoladne proizvode, nikad šećer) pio je gorku kafu!

    Umro je od agresivnog obilka kancera.
     (Kralj Lavčina, 16. jul 2019 18:12)

    # Link komentara

  3. Kada shvatite da je svaki šećer isti, shvatiće te i zašto nema velike razlike između čaše koka-kole i čaše ceđenog soka i shvatićete da nema skoro nikakve razlike da li zaslađujete čaj i limunadu sa belim šećerom, smeđim šećerom ili medom.
    Voće je prepuno šećera, voćni šećer je zlo (fruktoza), to što ima "zdravo" ime ne umanjuje udeo fruktoze u odnosu na glukozu i ono što fruktoza čini telu, jetri i ostalim organima.
    Šećer se jede samo za vreme vežbanja (ili napornog fizičkog rada) i neposredno posle. U svim ostalim situacijama vam donosi mnogo više štete nego koristi.
    (Dule Astro, 16. jul 2019 11:46)

    # Link komentara

  4. Sečer? Kako da ne. Bela smrt!
     (Pera Ždera, 15. jul 2019 13:33)

    # Link komentara

  5. Sta znaci 'umereno'?
     (Pera, 15. jul 2019 11:28)

    # Link komentara

  6. Secer je... secer.
    I los je, bilo da pijete vestacke buckurise, bilo da kupujete sveze cedjene sokove ili ih pravite sami kod kuce, ako su puni secera, makar i prirodnih. Kada vase telo svede sve pojedete i popijete na nivo da moze da te sastojke upotrebi, glukoza je glukoza. Fruktoza (vocni secer) se uglavnom preradjuje u jetri u glukozu, dakle unosenjem "zdravih" secera, samo se dodatno opterecuje taj vec ionako jako optereceni organ.

    Zasto je bolje sam praviti sokove? Pored toga sto cete znati tacno sta stavljate (a uvek je bolje sto vise povrca i manje voca), necete ih piti svaka dva minuta jer necee imati vremena da ih pravite.

    Od malih nogu sam mislila da ne volim slatko, zato sto nikad nisam jela cokolade, keksove, kolace... uvek sam vise volela voce i slanise. Medjutim, pila sam dosta cedjenih sokova, a i svi ti slanisi se u stvari u telu poretvaraju u glukozu, tako da... kao i mnogi drugi bila sam mozda ne ovisna o ukusu slatkog, ali definitvno o seceru.

    "Skidanje" zahteva dobru organizaciju i disciplinu, pocevsi od toga da se ne kupuju ono sto ne bi trebalo da se jede. A ni ukucanima nece nista faliti da se hrane bolje, iako ce se nesumnjivo buniti.
    (anja, 15. jul 2019 10:34)

    # Link komentara

  7. Ko god je prestao jesti beli šećer, i sve proizvode koje ga sadrže neuporedivo bolje se oseća
     (Боризз, 15. jul 2019 10:23)

    # Link komentara

  8. Onda bi se raspao do sada jer Coca-Cola-u pijem od prvog dana.
     (XXL, 15. jul 2019 09:52)

    # Link komentara

  9. Secer je zlo,pogotovo u industriji gde ga tope i mesaju sa ostalim uzasima.
     (mile boy, 15. jul 2019 09:23)

    # Link komentara

  10. Dosadni ste više. Ne mislim na ovaj sajt, nego u opšte.

    Šta sve danas ne povećava razik od raka i drugih bolesti savremenog društva. Ništa ni mene ni tebe neće spasiti od smrti. Bolje da se živi kraće ali onako kako ti se živi, nego da se lištavaš svega što ti voliš i možda proživiš par godina više.
    Šta bi više voleo, da umreš od srčke ili moždanog udara u snu u 65 godini ili da postaneš dementan sa 70godina (pošto je to nasledno i nikakav zdrav život te od toga ne može spasisiti) i živiš kao biljka do 80te godine?
    Dosadni ste više sa zdravim životom.
    (NN, 15. jul 2019 09:02)

    # Link komentara