Gubite kosu? Neočekivana pomoć stiže od ovog slatkiša

Tamna čokolada je bolja i zdravstveno prihvatljivija alternativa u poređenju s drugim vrstama čokolade, a mnogi istraživači tvrde da može pomoći u rešavanju mnogih telesnih problema, a naročito onih koji se odnose na kožu i kosu.

Izvor: Kliks.ba
Podeli
Foto:depositphotos/HandmadePicture
Foto:depositphotos/HandmadePicture

Tamna čokolada je varijacija čokolade koja sadrži kakao-masti, kakao-maslac, ali bez mleka, koje se nalazi u običnoj mlečnoj čokoladi. Ako imate problema s kosom ili ekstremnim gubitkom kose, onda bi vas tamna čokolada mogla spasiti.

Istraživanje obavljeno na miševima je otkrilo vezu između tamne čokolade i rasta dlake. Bogata je kakaom, koji sadrži proantocijanidine, jedinjenja za koja se zna da podstiču rast kose. Kod grupe miševa koja je jela tamnu čokoladu otkrivena je anagena faza rasta kose.

Radi se o fazi aktivnog rasta folikula dlake u kojoj se koren kose bolje umnožava.

Tamna čokolada kod ljudi znatno povećava volumen kose zahvaljujući mineralima koje sadrži, a koji podstiču rast ćelija povećanjem dotoka krvi do temena, a to najzad dovodi i do boljeg rasta kose.

Sjaj kosi možete vratiti pomoću maske od tamne čokolade. Maska se pravi mešanjem tamne čokolade s medom i jogurtom, potom sledi ispiranje, a rezultati će vas ugodno iznenaditi.

Suve pramenove možete tretirati maskom koja se pravi od tamne čokolade i kokosovog ulja. Mešavinu nanesite na kosu i ostavite je sat, a nakon toga isperite mlakom vodom. Suvi pramenovi će postati stvar prošlosti.

Kakao u prahu ili tamnu čokoladu pomešajte s kokosovim uljem i zelenim čajem. Ova mešavina će vam pomoći da očistite teme, nahranite kožu i rešite se peruti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu