Juče: Prvi zaraženi virusom Zapadnog Nila; Danas: Nema zaraženih

Nakon vesti da je u Srbiju stigao virus Zapadnog Nila i da je žena (46) iz Nabrđa prva zaražena, Batut je dao nešto drugačije saopštenje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/Noppharat_th
Foto: depositphotos/Noppharat_th

U njemu stoji kako zaključno sa jučerašnjim datumom nije registrovan nijedan slučaj virusa Zapadnog Nila, iako je Štab za vanredne situacije u Požarevcu objavio da je pomenuta pacijentkinja prva zaražena.

"Nа оsnоvu pоdаtака dоstаvljеnih Institutu zа јаvnо zdrаvljе Srbiје 'Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut' (u sklаdu sа Prеpоrukаmа zа nаdzоr nаd grоznicоm Zаpаdnоg Nilа u humаnој pоpulаciјi u sеzоni 2022. gоdinе Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје) i lаbоrаtоriјskih kritеriјumа (prеmа prеpоrukаmа Еvrоpskоg cеntrа zа prеvеnciјu i kоntrоlu bоlеsti) nа tеritоriјi Rеpublikе Srbiје dо 5.7.2021. gоdinе nisu rеgistrоvаni pоtvrđеni slučајеvi оbоlеvаnjа оd grоznicе Zаpаdnоg Nilа u humаnој pоpulаciјi", stoji u saopštenju Batuta.

Podsetimo, Štab za vanredne situacije u Požarevcu saopštio je da je u Opštoj bolnici hospitalizovana ženska osoba (46) iz Nabrđa, kod koje je identifikovan virus Zapadnog Nila, koji se prenosi sa komaraca na čoveka.

Ona je, kako je rečeno, u dobrom opštem stanju i čeka se potvrda prisustva virusa i u drugom uzorku uzetom od iste osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu