Lekovi za potenciju dovode i do fatalnih posledica; Milošević: Uvek je psihološki problem VIDEO

Sve više muškaraca, pogotovo mlađih, koristi lekove za potenciju. Da li oni mogu da ugroze zdravlje i na šta treba obratiti pažnju, otkrio je urolog dr Aleksandar Milošević.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Stasonych
Foto: Shutterstock/Stasonych

On je u emisiji Jutro na TV Prva rekao da su lekovi za potenciju veoma popularni, ali da je ono što je loše što su se javili "falš" lekovi i da na našem tržištu ovi lekovi mogu da se nabave bez recepta. A da posledice koje može da izazove idu i do najtežih.

Sama činjenica da je lek vazoaktivan, tj. da deluje na krvne sudove znači da može da izazove najteže posledice kod srčanih bolesnika, pa i letalne.

Osim na srčane bolesnike, ovaj lek može loše da deluje na mlade, odnosno na grupu muškaraca kojima ovaj lek nije ni namenjen. Naime, lekovi za potenciju su namenjeni za muškarce nakon 50. godine, kada seksualna funkcija počne da opada.

Međutim, sve češće ga koriste mladi i iako je lek prošao sva ispitivanja, pa u principu ne bi trebalo da bude štetan za zdrave ljude, zloupotreba lekova može da dovede do fatalnih posledica.

"Zdravi ljudi retko oboljevaju", rekao je dr Milošević.

Govoreći o impotenciji, doktor Milošević je naglasio da je impotencija sklop raznih uzroka, a jedan od njih je i definitivno psihološki (strah od neuspeha), pa je i razgovor sa psihoterapeutom od velike važnosti, jer lečenje lekovima uz pomoć psihologa ili psihoterapeuta može da da najbolji efekat.

"Muškarci koji se javljaju zaista imaju problema sa erekcijom. Bitna je edukacija", rekao je.

"Ne pred odnos, već svaki dan"

Kako dr Milošević kaže, postoje različiti stavovi o doziranju ovih lekova, ali kada se ustanovi da muškarci mogu da uzimaju lekove i da su zdravi organski, ali da je u pitanju strah od neuspeha, onda je najbolje uzimati redovno lekove:

"Ne lek pred odnos, već minimalne količine leka svaki dan, a odnos kad se desi".

Na kraju gostovanja, Milošević je istakao da je kod potencije uvek prisutan psihološki problem, s tim što organski je posle 40. godine najčešće povezan s dijabetesom ili povišenim pritiskom.

Lekovi za potenciju u kombinaciji sa lekovima za pritisak

Potrebno je konsultovati kardiologa, kako bi se pronašla kombinacija koja neće ugroziti zdravlje.

Najbolje je konsultovati tim lekara - urologa, kardiologa, psihijatra i endrokrinologa.

Pogledajte više u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu