Kako žive osobe sa invaliditetom? "Nada uvek postoji" VIDEO

Danas obeležavamo svetski dan osoba sa invaliditetom. Kako izgleda jedan njihov dan, sa kojim nedaćama se susreću, da li su u potpunosti implementirani u društvo? Odgovore na ova pitanja je za TV Prva dao Predrag Maksimović, koji je pet godina paraplegičar.

Izvor: TV Prva
Podeli
Foto: Printscreen / TV Prva
Foto: Printscreen / TV Prva

Predrag Maksimović je postao paraplegičar pre pet godina nakon saobraćajne nesreće.

"Došao sam iz Loznice automobilom, sam vozim. Kolica stavim na suvozačevo mesto, neki ljudi to mogu", kaže Predrag koji u trenutku nesreće nije bio na mestu vozača.

Na pitanje koliko ga opterećuje činjenica da trenutno ne može da hoda, ima jasan stav.

"Tim pitanjem se bavite u početku, posle vam neke druge stvari postanu prioritet. Redovno treniram da bi se očuvala mišićna masa kako bih bio spreman kada jednom dođe do povratka signala u udove", kaže Predrag i dodaje da uvek postoji nada u to da će da prohoda, posebno sa napretkom medicine.

"Definitivno postoji nada jer se rade neke nove stvari u svetu i već od januara ćemo moći neke nove stvari da testiramo, postoje i čipovi razni, tako da nade svakako ima", priča on.

Ključno je da je svakog dana aktivan i da radi na sebi.

"Svakog dana treniram, aktivan sam i mnogi se pitaju odakle mi energije."

Ipak, nekim ljudima motivacija nedostaje.

"Ljudima koji su u situaciji kao što sam ja ili čak goroj uglavnom fali volje da se bave sobom. U takvoj situaciji moraju da shvate da su sebi prioritet i da moraju da se bave sobom svaki dan bez izuzetka", zaključuje Predrag Maksimović.

Detaljnije u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 16 idi na stranu