Razmatra se vakcinacija dece: To je jedini način da se izborimo sa koronavirusom VIDEO

Nikada do ovog trenutka nije bilo toliko razloga da se razmatra vakcinacija dece. Posle ispitivanja koja su završena pre mesec i po dana, vakcina je za decu prvo odobrena u Americi, a nedavno je to učinila i Evropska agencija EMA.

Izvor: TV Prva
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Kada je vakcinacija počela, najvažnije je bilo vakcinisati starije i najugroženije kategorije. Dolaskom većeg broja vakcina, postalo je poželjno i očekivano da se vakciniše što više ljudi. Međutim, u sadašnjem talasu pandemije kod nas su najugroženija deca.

Evropski regulator rekao je da procenjuje upotrebu vakcine kompanija Fajzer i Biontek protiv kovida 19 kod dece od pet godina.

Bez obzira na uzrast svi lekari se slazu da je jedini nacin da se pandemija pobedi vakcina, a da bi ova protiv kovida bila samo jedna od mnogih koje vec koristimo.

Lekari iz zavoda za zaštitu zdravlja u Beogradu su, svojim istraživanjem, došli do zaključka da su nevakcinisani 3 puta češće kovid pozitivni od vakcinisanih. Istraživanje je rađeno na studentima, a primenljivo je i na mlađima od 18 godina.

Uz vakcinaciju dece, regulator i proizvođači vakcina razmatraju dodatne doze za osetljive grupe, i naglašavaju potrebu jačanja proizvodnje i širenja pristupa vakcini što većem broju ljudi.

Detaljnije u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu