OnePlus i Oppo se spajaju - ujedinjenje kineskih giganta

Posle nekog peroida bliske saradnje, OnePlus i Oppo se spajaju, pri čemu OnePlus postaje Oppo pod-brend. Oba brenda su u vlasništvu BBK Electronics, pa se čini da se ovaj potez uglavnom odnosi na udruživanje resursa i formalizaciju njihovog radnog odnosa.

Izvor: Engadget
Podeli
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Potez će OnePlus-u dati dodatne resurse za razvoj boljih proizvoda. "Takođe će nam omogućiti da budemo efikasniji, na primer, donoseći brže i stabilnije ažuriranje softvera za OnePlus korisnike", napisao je Pete Lau, jedan od osnivača kompanije, koji je radio za Oppo.

Iako je OnePlus sada pod okriljem Oppo-a, Lau je rekao da će i dalje raditi samostalno. OnePlus će i dalje imati svoje proizvode i događaje i nastaviće da direktno komunicira sa kupcima.

OnePlus je početkom ove godine objavio svoj prvi pametni sat, OnePlus Watch, koji je osrednje prošao na recenzijama, i obećan je niz ispravki radi poboljšanja uređaja. Ove nedelje je brend objavio detalje o svom najjeftinijem 5G telefonu do sada, OnePlus Nord N200, koji košta 240 dolara, a koji se prodaje kasnije ovog meseca.

Pored OnePlus-a i Oppo-a, korporacija BBK Electronics u vlasništvu ima, i kompanije RealMe, kao i Vivo, kompanije koje su sa svojim telefonima sve zastupljenije i na srpskom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.