Objavljen datum ukidanja podrške za Windows 10

Microsoft je otkrio kada će za Windows 10 obustaviti podršku, i za trenutni operativni sistem to je 14. oktobra 2025. To znači da Microsoft očekuje da će prelazak na sledeću verziju operativnog sistema Windows, koji će se pojaviti 24. juna, trajati oko četiri godine.

Izvor: Engadget
Podeli
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Kompanija je tiho objavila vest u ažuriranju stranice za podršku, koju je primetio Thurrott. Prethodno je na stranici bilo zabeleženo kada će Microsoft ukinuti podršku za određene verzije operativnog sistema Windows 10. Sad se navodi da je Microsoft počeo da podržava Windows 10 Home i Pro 29. jula 2015. godine i otkriva "datum penzionisanja" operativnog sistema. Vremenski okvir završetka podrške stavlja životni ciklus Windows 10 na više od 10 godina, slično kao u prethodnim iteracijama OS-a.

Što se tiče onoga što očekujemo od Windowsa 11 (ili kako god se već zvao), verovatno će doći do redizajna, uključujući preuređenu Windows prodavnicu. Microsoft je nedavno otkazao Windows 10X, koji će u početku biti namenjen uređajima sa dva ekrana. Rečeno je da će neke funkcije planirane za taj OS uvesti u standardnu verziju operativnog sistema Windows. Možda će to olakšati proizvođačima i programerima podršku uređajima sa dva ekrana bez potrebe za radom sa zasebnom verzijom Windows-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.