Microsoft uvodi ažurirane aplikacije Pošta, Kalendar i Kalkulator u Windows 11

Windows Insajderi mogu i da isprobaju novu alatku za isecanje.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Microsoft ažurira neke od aplikacija koje su unapred učitane u Windows-u 11. Za početak pronaćićete novu verziju Alata za isecanje koja pozajmljuje pregršt funkcija iz Microsoftove aplikacije Snip & Sketch. Pritisnite istovremeno tastere "Win", "Shift" i "S" na tastaturi da biste aktivirali softver, a zatim izaberite deo ekrana koji želite da isečete. Kada napravite snimak ekrana, pronaći ćete različite alate koji vam omogućavaju uređivanje i označavanje slike. Sa operativnim sistemom Windows 11, alatka za isecanje takođe konačno uključuje tamni režim, pa ga možete izabrati nezavisno od teme sistema.

Microsoft takođe ažurira aplikacije Pošta i Kalendar u operativnom sistemu Windows 11. Primetićete da sada imaju zaobljene uglove “i druga prilagođavanja“ koja bi trebalo da im pomognu da se osećaju više kao prirodno proširenje operativnog sistema.

Unapređenje je dobila i skromna aplikacija za kalkulator, a ono uključuje tamni režim.

Kompanija je takođe prepisala softver u C# u nadi da će više ljudi doprineti njegovom razvoju na GitHub-u. Prema nekim najavama, Microsoft planira da izda "još više ažuriranja aplikacija koje dolaze u operativnom sistemu Windows 11".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.