Battlefield 2021 dolazi uz "epsku skalu" ratovanja - samo za “next-gen” uređaje?

Sledeću Battlefield igru DICE ili EA tek se očekuje da otkriju, ali plan je da je objave kasnije tokom ove godine. Dok obožavaoci čekaju konkretnije detalje o novom Battlefield-u, razvojni tim DICE je objavio novosti, otkrivajući sva tri studija koja rade na igri i objašnjavajući gde se igra nalazi u procesu razvoja.

Izvor: GameRant
Podeli
Foto: Casimiro PT / Shutterstock.com
Foto: Casimiro PT / Shutterstock.com

Novu igru Battlefield razvija najveći tim ikada. Iako je glavni studio DICE, vodeći u razvoju, pomažu mu i Need for Speed studio Criterion, kao i DICE LA, koji su novi Battlefield opisali kao "iskustvo od kojeg vilica pada do poda". Prema DICE-u, u toku je testiranje novog Battlefield-a i fokusiranje na poliranje i balansiranje igre.

Nova Battlefield igra biće sve što obožavaoci već vole kod Battlefield-a, ali podignuta na "sledeći nivo". Opisana je kao ratovanje "epskih razmera" ispunjeno "ludim, neočekivanim trenucima" i "uništavanjem koje menja igru". DICE obećava masovne bitke sa većim brojem igrača nego ranije. To je sada moguće kako se navodi, zbog sledeće generacije konzola i PC računara.

Iako ovim izjavama nedostaju detalji, čini se da aludiraju na ono što već kruži internetom. Nova igra Battlefield biće samo za uređaje sledeće generacije, tako da je neće kočiti nedostatak snage PS4 i Xbox One u poređenju sa PS5 i Xbox Series X.

Napominje se da će Battlefield imati posebno visok broj igrača, te će u svakom trenutku imati do 128 ljudi u igri, iako DICE potvrdu za tu glasinu. Pretpostavka je i da će i Battlefield 6 doći uz Battle Royal mode, pa će i u tom modu broj igrača biti srazmerno veliki.

Što se tiče „uništavanja koje menja igru", Battlefield će imati razarajuća okruženja u razmerama koja nikada ranije nisu viđena, a igrači će navodno moći da sravne čitave gradove. Da li će to baš moći tačno tako i koliko će se glasine pokazati istinitim, ostaje da se vidi, jer se u skorije vreme očekuje više informacija u vezi sa nastavkom franšize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.