Prijave u toku: Hakaton, uz podršku Vibera, u Nišu od 23. do 25. aprila

Naučno-tehnološki park Niš, u saradnji sa kompanijom Rakuten Viber i uz podršku JKP Parking servis Niš, od 23. do 25. aprila organizuje prvi "Niš Connected: Open Data C hallenge" Hakaton.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tema Hakatona je izrada C hatBota na Viber platformi koristeći setove dostupnih otvorenih podataka grada Niša na portalu data.gov.rs.

Hakaton će trajati 48 časova i otvoren je za prijavu timova programera svih profila, tržišnog iskustva i nivoa organizacije, saopštili su organizatori. Hakaton će biti održan u online ili "hibridnom" formatu u zavisnosti od važećih epidemioloških mera.

Podsećanja radi, hakaton je poznat i kao dan hakovanja, hak-fest ili kod-fest, događaj u kome kompjuterski programeri i drugi uključeni u razvoj softvera sarađuju intenzivno na softverskim projektima.

Timovi će biti sačinjeni od tri do pet učesnika koji će aktivno raditi na rešavanju izazova i problema, a koje će definisati organizatori Hakatona na samom početku događaja. Za najbolja idejna rešenja predviđene su vredne nagrade, a među njima i nagrada od 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, druga nagrada u iznosu od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i nagrada za studentske timove u vidu vaučera u vrednosti od 300 evra za kupovinu tehnike.

Kako je navedeno, odabrani timovi dobijaju i mogućnost da svoju ideju dalje razvijaju u okviru i pod punom podrškom NTP Niš i na platformi vodeće aplikacije u Srbiji - Rakuten Viber. Kriterijumi za odabir timova za učešće u hakatonu su raznovrsnost članova tima, iskustvo članova tima, kvalitet idejnog rešenja i njegova skalabilnost.

Svi zainteresovani timovi mogu se prijaviti putem online formulara na linku https://forms.gle/8NCWjzW3LMZ2w9LP6 najkasnije do utorka, 20. aprila u ponoć, nakon čega će komisija odabrati one najkompetentnije i obavestiti ih o odabiru najkasnije do 21. aprila u ponoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.