Pokemon, Plavi kit, sad TikTok: Kako zaštititi decu i mlade? VIDEO

Interpol upozorio na najavu masovnog samoubistva na aplikaciji TikTok. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo dopis od ove svetske organizacije u kojem se upozorava na grupno samoubistvo mladih najavljeno putem TikToka.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: Tashatuvango/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Tashatuvango/Shutterstock

Kada vrag odnese šalu: Mračna strana društvenih mreža

Koji koraci se preduzimaju u ovakvim situacijama? Kako da zaštitimo decu i omladinu?

O tome su u "Jutru" govorili Istok Pavlović, stručnjak za internet i društvene mreže, i dr Miloš Jovanović, predsednik Open link grupe i stručnjak za bezbednost na internetu.

"Roditelji treba prvo da obrate pažnju na to da li dete uopšte koristi ovu aplikaciju, na koji način, da vide znakove da li uopšte dete pokušava takve stvari. Pre svega roditelj treba da bude informisan o ovakvim stvarima, jer je to nešto što nije toliko opšteg znanja, kao druge opasnosti", rekao je Pavlović.

Jovanović poručuje da je suština u edukaciji.

"Naši građani moraju da se edukuju u oblasti informaciono-komunikacionim tehnologijama, posebno u tom bezbednosnom apsektu, jer je to značajno za samu bezbednost naših građana - dece", poručio je Jovanović.

On je naveo da je Interpol saopštio da postoji jedna grupa mladih ljudi koji koriste tu aplikaciju koji podstiču decu da rade određene "izazove" i koja mogu da dovedu do samoubistva.

Pogledajte više u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.