Hoćete PlayStation 5 sa domaćih oglasa? Važi, spremite više od 1.000 evra

Sony PlayStation 5 je od nedavno u prodaji, a nestašica zaliha već vlada širom sveta. Oni koji su naručili konzolu mnogo ranije (pre-order), uspeli su da dobiju svoj primerak.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/DecaStock
Foto: depositphotos/DecaStock

Umesto Playstationa 5 - u kutiji pirinač, masažeri i hrana za mačke VIDEO

Otvorena istraga: Kako su konzole "propale u zemlju"?

Ukoliko niste među takvima, a ipak ne možete da se strpite da se zalihe dopune, najverovatnije ćete se okrenuti oglasima.

Tamo će vas, naravno, sačekati ponuda. Ne tako velika, tek 5-6 primeraka, ali ima ih.

Jedini problem je što koštaju od 1.000 evra, pa naviše. Poređenja radi, PlayStation 5 u pretprodaji, u radnjama elektronike, košta oko 550 evra.

Mada je istina da tržište diktira cene, a tražnja i ponuda su u "večitoj trci", ipak moramo da primetimo kako najskuplja konzola košta čak 1.600 evra, a najjeftinija 999.

Naravno, ovde govorimo o PS5 konzolama koje prodavci mogu da vam pošalju ili odmah, ili u roku od 7 dana, a ne o pretprodajama.

Foto: Depositphotos/yalcinsonat1
Foto: Depositphotos/yalcinsonat1

PlayStation 5 video-igre najskuplje do sada: Da li ćete ih ipak kupovati? VIDEO

Kako radi novi PlayStation 5 kontroler? VIDEO

Šta pišu prodavci?

I prodavcima je, svakako, jasno da će mnoge ovolike cene začuditi, pa su se potrudili da objasne.

"Znam koja je cena nove konzole, znam i za koliko je nudim. Ako mislite da ćete dobiti konzolu po nabavnoj ili nešto višoj ceni, nećete. Ja sam konzolu preorderovao pre dva meseca, u celosti je isplatio dobavljaču pre dva meseca i dobio sam je na vreme. To zašto vi niste, nije moj problem i ja za to ne moram i, iskreno, ne želim da znam", piše jedan prodavac u opisu oglasa.

"Molim Vas da se pre komentarisanja cene, informišete o tržišnoj ceni uređaja koji su dostupni za kupovinu širom Evrope i Sveta. Oni koji misle da će kupiti soni za 500€, neka sačekaju Mart ili April sledeće godine. Ima 'prodavaca' koji će Vam sledećih par meseci obećavati nabavke i količine, ali posle par dana uverićete su da su to prazne priče", objasnio je drugi.

"Konzole lično kupujem u Nemačkoj i šaljem, nisu otvarane, konzole su tihe i sa pečatom", jasan je treći prodavac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.