Najprodavanije konzole svih vremena: Koja je vama omiljena?

Uskoro će doći kraj godine, pa ćemo videti koje su konzole najprodavanije u 2020. Ujedno, to je i dobra prilika da se prisetimo koje su nas to nezaboravne konzole oduševile i obeležile eru.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/robtek
Foto: depositphotos/robtek

Radi se, naravno, o listi najprodavanijih konzola svih vremena. Koja je vama omiljena?

1. PlayStation 2 (159 miliona primeraka)

Naslednik legendarnog PlayStation-a pojavio se 2000. i osvojio tržište prepuno snažne konkurencije kao što su Sega Dreamcast, Nintendo GameCube i Microsoft Xbox. Međutim, niko nije moago da parira popularnosti ovog bestselera koji je osvojio tržište i zaseo na tron kao najprodavanija konzola svih vremena.

Sa više od 3.800 igara prodatih u milijardu i po primeraka, "dvojka" je zadržala popularnost čak i nakon izlaska "trojke", a tako je i tako postala jedna od najdugovečnijih konzola koja se proizvodila 12 godina, prenosi portal Indeks.

2. Nintendo DS (154 miliona)

U vreme izlaska (2004. godine) Nintendo DS je bio prava revolucija na tržištu prenosivih konzola - imao je dva LCD ekrana, ugrađeni mikrofon i podršku za bežičnu konekciju zahvaljujući kojoj ste mogli da igrate ili da komunicirate sa više igrača. Osim originala, pojavili su se još i DS Lite, DSi i DSi XL.

3. Game Boy/Game Boy Color (119 miliona)

Mada su pre toga zabeležili uspeh sa svojom Game & Watch serijom, Game Boy je bio ogroman hit. Game Gear, Lynx i TurboExpress pokušali su da uzmu "deo kolača", pa iako su bili tehnološki superiorniji, Game Boy je bio izdržljiviji, manje je trošio i ono bitno, imao je odličnu selekciju video-igara.

Ostatak liste čine PlayStation 4 (106 miliona), PlayStation (103 miliona), Nintendo WII (102 miliona), PlayStation 3 (88 miliona), Xbox 360 (85 miliona), Game Boy Advance (82 miliona), PlayStation Portable (80 miliona).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.