Xiaomi je napravio prvi providni televizor za širu upotrebu

Kineska kompanija Xiaomi je javnosti predstavila prvo izdanje Mi TV LUX transparentnog televizora.

Izvor: B92
Podeli
Foto: GettyImages, David Ramos / Staff
Foto: GettyImages, David Ramos / Staff

Kao prvi televizor ovakvog opisa namenjen masovnoj proizvodnji, novi Xiaomi TV je privukao pažnju javnosti. Kupcima ovaj TV nudi doživljaj providne samosvetleće tehnologije od ivice do ivice.

Kreiran tako da sliku prenosi kao uhvaćenu u vazduhu, stvarajući pritom novi način uživanja u vizuelnom sadržaju, i to po ceni od 7.200 dolara.

Prozirno izdanje Mi TV LUX, nudi kombinaciju vrhunske tehnologije i industrijskog dizajna. Za kompaniju Xiaomi, kako navode, ovo predstavlja veliki napredak i korak ka daljem istraživanju i kreiranju TV formi budućnosti. Kada je isključen, ovaj televizor izgleda kao sasvim običan stakleni panel.

S druge strane kada je uključen, slike koje prikazuje izgledaju kao da lebde u vazduhu, pružajući novo vizuelno iskustvo.

Međutim, ovaj televizor nije bez mana. Postoji ozbiljan odsjaj na panelu, a činjenica da je panel providan čini da se crne i bele lošije vide. Jače boje odaju utisak da se radi o potpuno običnom televizoru.

A za koga je zapravo ovaj televizor? Verovatno za mlade arhitekte koji imaju sjajni interijer u svom domu i žele novi zanimljiv "komad". Ili pak za one koji su zapanjeni novim i inovativnim tehnologijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.